the piper at the gates of dawn

אתה זכאי לדעתך

אבל, כפי שאמר melancholy man, תפוז אוסרים על עידוד נטילת סמים, והודעותיך - כולל זאת האחרונה - עושות בדיוק את זה. האמונה שסמים "פותחים את הראש" ואיכשהו מביאים ליצירתיות ולהבנה עמוקה יותר, היא אמונה חצי-דתית וללא ספק שייכת לתת-תרבות מסויימת. אך ערכיה של תת-תרבות זו אינם מקובלים עלי - וגם לא על הממסד הרפואי - ואין לי גם כוונה לקדם אותה, מהטעמים שצויינו למעלה. לעומת זאת, אני מאמינה גדולה במתן מידע מדוייק, אמין ומקיף על סמים, במיוחד לבני נוער, שעלולים להתנסות בהם יותר מקבוצות גיל אחרות. ולכן אפנה את הגולשים, שוב, למקורות שנתתי בעבר: אתר ה-BBC, הכולל מידע רב ואמין על הסמים השונים, ביניהם LSD. ולאלו שאינם קוראי אנגלית, אתר הרשות למלחמה בסמים שהוא אתר סביר, אם כי רמתו פחותה מזו של האתר האנגלי. לגבי בארט, אני אזכיר שוב שחבריו-שלו מאמינים שהסמים תרמו, לפחות, להתדרדרותו, והם חשים אשם, עד היום, על שלא עצרו בו מלקחת אותם. אין מקום, לטעמי, לעצימת עיניים בנושא זה - נהפוך הוא.

pinki26

New member
העובדה היא שחברי פינק פלויד

(לא רק סיד) קיבלו השראה לכתיבת המוסיקה מצריכת LSD, מה שמתבטא בעיקר באלבום המדהים The Dark Side Of The Moon.

בינג

New member
נאמר שחברי פינק פלויד

[חוץ מסיד] השתמשו בLSD פעמים אחדות ולא יותר...לא?

נכון

הפלוידים לא "קבלו השראה" מ-LSD, ובוודאי ש-DSOTM לא נעשה בהשראת הסם. בניגוד לדעה הרווחת, חברי הפלויד - מלבד בארט - לא ממש היו מסוממים, והעדיפו בירות, מקסימום ג'וינטים.

Shakty

New member
טעות חמורה

בכמה מחקרים פסיכולוגים הוכח מעל לכל ספק שאנשים עם נטייה למחלות נפש סמויות, עקב שימוש ב LSD - אותן מחלות סמויות עלו על פני השטח והתפרצו. כלומר ה KSD היה טריגר של אותן מחלות. להגיד שאלכוהול יותר מסוכן מ LSD זו בורות ואף סכנה. אני לא מכיר אף אחד שמת מכוס בירהף טקילה או וודקה אבל אנשים יכולים לאבד את שפיותם בגלל טריפ רע אחד. להגיד בפשטנות שמי שיש לו בעיות פסיכולגיות שלא יתקרב, זו גם בורות - איך אתה יכול להיות בטוח שאין לך ? תשאל כל משוגע קליני שמואשפז במחלקה פסיכיאטרית והוא יגיד לך שאין שום בעייה אצלו - הוא שפוי לחלוטין. הבעייה אם LSD היא שאתה לא יכול להיות בטוח שאתה בנוי לזה עד שאתה לוקח - ואז זה כבר יכול להיות מאוחר מידי. אני מוכרח למען גילוי נאות להגיד שאני עשיתי כמה וכמה פעמים בחיי LSD ואמנם אני לא מצטער על החוויות שעברתי אבל ללא ספק אני מרגיש היום כמו ששיחקתי ברולטה עם החיים שלי - דבר שלא הייתי חוזר עליו היום בשום פנים ואופן! בכל מקרה אם על קנביס ניתן להתווכח ולהגיד שהפעותיו פחות מזיקות באלכוהול (דבר שאני מסכים איתו ב 100%) על KSD אין שום עוררין לגי כמה הסם הזה מסוכן.

gpeles

New member
מעיתון מעריב:

"'האלכוהול הוא סם מסוכן כמו הקוקאין וההרואין' - כך נטען בדו"ח שחיברו עשרת מדענים מצרפת וממדינות אחרות, לבקשת שר הבריאות הצרפתי ברנאר קושנאר. המומחים, שגיבשו דירוג חדש של רמת הסיכון בסמים, מנפצים את האבחנה בין סמים מותרים לאסורים. הם מחלקים את הסמים לשלוש קבוצות סיכון. בראשונה הרואין, קוקאין ואלכוהול. בקבוצה השניה הסמים הממריצים, סמי הזיה, תרופות בעלות השפעה היפנוטית וטבק. בקבוצה השלישית - קנאביס." הדיון הזה התחיל מהערה על גבול ההומור שלי לגבי דרך להאזנה לחלילן. משם אין שום המלצה לשימוש בסמים, אלא לאחר שקטלתם את הסם לחלוטין מתוך בורות וחוסר ידע בתחום (נו באמת ציף את מביאה לינק לאתר של הרשעות למלחמה בסמים?) מישהו היה חייב להציל את המצב בפורום של חלוצי הסצנה הפסיכודלית שאסיד תופס חלק נכבד ממנה. אם תקראו טוב את ההודעות שלי לא המלצתי לאף אחד להשתמש בסמים (כמובן חוץ מההודעה הראשונה שלכל מי שיש טיפת חוש הומור לא היה מתייחס אליה בכזאת רצינות) מעבר לכך הדיון פה הוא על הנושא הזה אסיד-בארט-מוסיקה והאיום הזה של ציף של מחיקת הודעות הוא פשוט סתימת פיות וצנזורה שאין להם מקום במדינה דמוקרטית.

אין לך מושג כמה נמאס לי

לשמוע את המטיפים לסמים מדברים, השכם והערב, על כך ש"אלכוהול מסוכן יותר מסמים" ועל "סתימת פיות וצנזורה". רק בגלל הפוזה הזאת, שאין לי מספיק מילים לבטא את התיעוב שלי כלפיה - שכן היא מתעלמת או ממזערת את הסכנות שבסם, ומציגה תמונת עולם מעוותת בפני מי שאין להם את המידע הנכון - אני לא תומכת בלגליזציה של מריחואנה, למרות שאני מכירה בהיותה פחות-מסוכנת מאלכוהול. נמאס לי מהפנאטיות של התומכים בסמים, בדיוק כמו שנמאס לי מפנאטיות דתית. יש הרבה מקבילות בין שני סוגי הפנאטיות: החיפוש אחר הנירוונה, הגאולה האולטימטיבית, תוך קיצורי דרך; הבוז כלפי ה"לא מאמינים" ותחושת השליחות בנסיון "להאיר עיניהם"; הפראנויה ותחושת הנרדפות; האמונה הבלתי מעורערת בטקסטים "קאנוניים" (כגון אלו שציטטת), ונהייה אחר "גורואים" לדורותיהם. לא פלא שהתפלאת מדוע בפורום שלנו לא כולם מסטולים ומדברים בשבחי ה-LSD, ואתה כותב על "להציל את המצב". זה חלק מהסימפטומים. אגב, אתה יכול להאשים אותי בהרבה דברים, אבל "בורות" היא לא אחד מהם. וחוש הומור ממילא אין לי, כפי שברוטוס יגיד לך, כך שזה מקרה אבוד.

Shakty

New member
מחקרים לט אומרים כלום או יותר נכון

הם אומרים רק מה שהחוקר רוצה לשמוע - כיוון שעיקר הבעיתיות פה היא ניסוח המחקר. מישהו שהיה רוצה להוציא את האלכוהול כסם המסוכן ביותר ביחד עם שני הסמים המסוכנים הכי פופולרים היום - הרואין וקוקאין ניסח השערת מחקר שתתמוך בתוצאות שהוא רצה להגיע להגיע אליהן. כל סטודנט שנה ראשונה לומד את זה בשיטות מחקר. אני לא מסכים אם ציפ לגבי המריחואנה - לדעתי החברה היתה יכולה להפיק הרבה תועלת על ידי הפיכתה לחוקית אבל זה אוף טופיק לחלוטין כרגע. אני מסכים עם גישתה לזה שאתה הפכת את עצמך לטימי לירי של פורומונו הקט :מישהו חייב להציל את המצב ? אני שמעתי פינק פלויד דלוק מעושן וסאחי ואני חייב להגיד החוויה אמנם שונה בכל מצב אבל לא מספיק כדי להגיד בואנה איך אתה יכול לשמוע את אטום הרט בלי איזה ג'וינט ? אפשר ואף מומלץ להאזין להם (גם) סאחי. דיוויד גילמור אומר בפומפי קבל עם ועדה שהם לא עושים סמים (אמנם העינים שלו קצת יותר מידי אדומות כשהוא אומר את זה אבל אני משוכנע שאחרי מה שהם עברו עם סיד אף אחד מהם לאהעיז לגעת יותר באסיד.

בינג

New member
מצטער על הבורות שלי בענייני סמים אב

אבל: What the hack is Sahi? [ סאחי?]

gpeles

New member
אפשר לשמוע גם וגם

שמע אני נהנה ממוסיקה עוד לפני שהתחלתי לעשות סמים ההערה אז היתה די בהומור למי שלא מצליח להתחבר לאלבום אז אולי כדאי שינסה אותו תחת השפעה. אבל ברור שמוסיקה טובה זה מוסיקה שלא צריך סמים בשביל לאהוב אותה בכל מקרה אני חושב שהנושא הזה סגור, שכל אחד יחיה איך שבא לו

למעלה