The Rachel Divide

danakama10

New member
The Rachel Divide

ראיתי את הסרט הזזה בנטפליקס. זהו סרט על רייצ’ל דולזל, זו שהציגה עצמה כשחורה בעוד שהיא לבנה.
הסרט היה עשוי היטב, דיה על הילדות הקשה שלה וגם הצליח לשפוך אור מהיכן הרצון שלה להיות שחורה נובע.
היא מכנה עצמה trans black, מישהי שהפכה לשחורה.

השאלה שלי, מדוע היא נתקלת בשנאה והתנגדות מכל הצדדים?
אם כיום זה נורמאלי שאדם יחליט בתור איזה מין הוא מזדהה, מדוע אסור לו להחליט בתור איזה גזע הוא מזדהה?
אני לא מצליחה לראות את ההבדל.

Anat Shemer RDI

New member
גם אני מאוד נהנתי

מהסרט הזה. והשאלה ששאלת מצוינת וגרמה לי לחשוב הרבה (אבל אני לא אשתף במחשבות שלי כאן, לא מתאים לי ש vinney יכנה אותי יצור מנוול ואווילי).

vinney

Well-known member
וכי למה שאכנה?

תתחילי להביא לפה טענות עליונות הגזע ותמיכה בשופטים אונסים - אולי אכנה. אם אלה המחשבות שאת לא רוצה לשתף - אז כן, אל תשתפי.

הנה התשובה שלי לדנהקמה (שהיא כמובן תנסה להתעלם ממנה כי כל דבר שסותר את תפיסת עולמה זה התקפה אישית נגדה), את מוזמנת להשתתף בדיון:

לדעתי היא הותקפה כי צבע העור זה לא סממן התנהגותי לכשעצמו, בניגוד לזהות מינית או מגדרית. אנחנו כבר מזמן לא מצפים משחורים לשבת בנפרד מהלבנים, ללכת לחדרי שירותים אחרים או לשתות מברזים מיוחדים. לכן עבורה ״להרגיש שחור״ זה בעיקר תחושת השתייכות תרבותית, ואילו ארגון הNAACP נועד להלחם באפליה ובגזענות.

עצם זה שהיא נלחמה בגזענות נגד שחורים (ועדיין נלחמת) זה כמובן בסדר גמור ומבורך, אבל מה שהפריע לאנשים חברי הארגון (שהדיחו אותה) זה שהיא שיקרה. היא לא הזדהתה כtrans בכל צורה, היא לא טענה ״אני לבנה, אבל מזדה ומרגישה בדיוק כמוכם ורוצה להשתתף במאבק״, אלא פשוט אמרה ״אני שחורה״. היא לא באמת סבלה מגזענות וגילויי שנאה כלפיה, גם אם אין ספק שילדותה וחייה לא היו הכי קלים שבעולם.

אני חושב שאם לא הייתה משקרת והייתה מציגה את עצמה כפי שהיא (גם בתור ״טראנס״ כפי שהיא מציגה את עצמה עכשיו) התגובות לא היו כאלה שליליות.

danakama10

New member
חבל מאוד

הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעתך.
נכון שחבל שמנהל הפורום לא מבצע את עבודתו ואני מקווה שיש מישהו שיתנדב לשמש כמנהל במקומו או בנוסף לו, ואולי אז את ואחרים לא תצטרכו לפחד מבריונים כמו ויני.
ובינתיים, פשוט תתעלמי ממנו ואל תפתחי את ההודעות שלו. מה איכפת לך מה אוסף פיקסלים שמכנה עצמו ויני חושב או כותב? מיהו שתתני לו להשפיע עלייך?
חבל שכל כך הרבה שירשורים מתעסקים בבריון המקלדת הזה במקום בנושא עצמו.

vinney

Well-known member
כמה אירוני שאת זאת שמתלוננת על סתימת פיות ובריונות

להזכירך - מעולם לא דרשתי לא שיחסמו אותך ולא שימחקו אותך. היחידה בפורום הזה שדורשת פעולות אלימות וסתימת פיות - זאת את, נגדי.

לתשומת לבך. אני יודע שתקראי את זה, האגו שלך לא יאפשר לך להתעלם.

אם היית רוצה ״להתעסק בנושא עצמו״ - היית מגיבה להודעה שלי. אבל הרי זה לא באמת מה שאת רוצה

Anat Shemer RDI

New member
תראי, ליעץ לי

להתעלם או לא לתת למישהו להשפיע עלי, זה אומר שאת לא מכירה אותי... (נכון גידי?) כלומר, אם זה היה ענף ספורט כבר הייתי אלופה אולימפית.
ואני לא חושבת שוויני הוא "אוסף פיקסלים שמכנה עצמו ויני". אני חושבת שהוא בנאדם עם רגשות ודיעות בעלות ערך, בדיוק כמו שאני חושבת עליך, שאת בנאדם עם דיעות ורגשות (שאומנם ברוב רובם של המיקרים הפוכות לגמרי לשלי, אבל זה לא עושה אותן לפחות חשובות עבורי).
המציאות היא שהשיח בין שניכם הופך את המקום הזה לכזה שאני לא רוצה להשתתף בו בהרחבה יותר ממה שכתבתי בתגובה הראשונה אליך.

danakama10

New member
אין ״שיח בין שניכם״ כי לי אין שיח איתו

למדתי במי מדובר, אדם שמקלל אותי כי אני תומכת בטראמפ, ולכן לא אקדיש לו אפילו שניה. אני לא פותחת את הודעותיו ולא מגיבה לו. השיח היחיד שיש לו שקשור אלי זה בינו לבין עצמו.

חבל לי שהחלטת לא לכתוב את דעתך כי אפשר היה לנהל דיון מעניין, וחבל לי שבחרת לכרוך אותי יחד עם ויני ובמקום לדרוש לחסום אדם שמקלל אנשים בגלל הדיעות שלהם, את מגלה כלפיו סובלנות רבה.

בחירה שלך, ולמעשה מה שקורה פה בפורום זה מעין מיני קוסמוס למה שמתרחש במציאות.

xbuffalomen

New member
"המציאות היא שהשיח בין שניכם הופך את המקום הזה לכזה שאני

לא רוצה להשתתף בו ..." כרגיל את מתנסחת טוב ממני ... לצערי את לא בודדה במערכה - כל "נעדרי המקלדת" , בעצם העדרותם , שותפים לתחושתנו ...

vinney

Well-known member
ענת, תודה על הניתוח הפסיכולוגי, אבל הדיון לא עליי

לפחות לא היה עד שהחלטת לעשות אותו עליי משום מה. לא חושב שעד השרשור הזה אי פעם כתבתי לך משהו בכלל, שלא לדבר על משהו רע, וזה לא מנע ממך להשתלח בי בלי שום סיבה. דנהקמה יודעת טוב מאוד למה אני חושב עליה את מה שאני חושב, וגם זה לא מונע ממני להגיב לה בצורה עניינית כפי שאני עושה בכל שרשור. זה שהיא מעולם לא הגיבה עניינית לי - זאת אחת הבעיות איתה.

לטעון שהשיח ביננו משפיע איכשהו עלייך - זאת בעיה, כי את זאת שמחליטה מה משפיע עלייך, לא אני. למה את מאשימה אותי במשהו שהוא בשליטתך?

אני שוב חוזר ואומר - אם את רוצה לדון לגופו של נושא, את מוזמנת להגיב למה שכתבתי (או להגיב למה שדנה כתבה). בינתיים את זאת שנמנעת מזה.

אי אפשר לדון לגופו של נושא

כשאנשים כמוך דנים לגופו של אדם. ברגע שאתה משתיק אנשים כי אתה לא מסכים עם הדעות שלהם, אין פה דיון.
&nbsp
"אני נהנה מכך מאוד. אנשים כמוך אסור שירגישו בנוח. כל פעם שתשפכי מהארס והשנאה שלך אני אהיה פה להצביע עלייך להגיד ״דנהקמה היא אישה מנוולת״." - זאת התקפה לגופו של אדם.
&nbsp
אתה גורם לאנשים להרגיש לא בנוח להביע דעות. הגישה שלך הרגה פה את הדיון ועם זה את הפורום.

vinney

Well-known member
בשרשור הזה דנים הרבה לגופו של אדם. האדם הזה זה אני.

כתבתי הודעות תגובה מושקעות, גם בשרשור ההוא וגם בשרשור הזה. לא קיבלתי אף התייחסות להודעות תגובה המושקעות לא בדיון ההוא ולא בדיון הזה. קיבלתי קריאות גנאי, הכפשות, קראו לי ״טרחן״, אבל תגובות לעניין לא קיבלתי.
&nbsp
למה ממני אתה מצפה את מה שאני לא מקבל מאחרים?

debby12

New member
מנהל
מסכימה עם כל מילה

הגישה הארסית שויני שופך פה כל הזמן הפכה את המקום הזה ללא סימפטי ולכן רדום.

vinney

Well-known member
מה ארסי בגישה שלי?

מה כתבתי לך שהיה ארסי? מה כתבתי לענת שהיה ארסי? מדוע אתם תוקפים אותי, אבל לא אומרים מילה למי שתוקפת אותי ללא הרף ישירות ובעקיפין מאז שאני פה בפורום?
&nbsp
נכנסתי פה לאיזו קליקה? כנראה. מצטער, אני חשבתי שאפשר להחליף פה דעות עם אנשים, מסתבר שכל מה שאפשר לקבל פה זה קיטונות אשפה מכל החברות של דנהקמה.

danakama10

New member
כתבתי תלונה להנהלת הפורומים

אולי אם אחרים שסבורים שויני הורס את הפורום יכתבו להם גם כן, אולי הוא סוף סוף יחסם. ממנהל הפורום הנעדר לא תבוא הישועה.

vinney

Well-known member
לא עשיתי שום דבר בניגוד לתקנון תפוז.

אבל אני אמשיך להזכיר לך כל פעם שתתלונני שמישהו סותם לך את הפה שאת היחידה בפורום הזה שאשכרה מנסה לסתום למישהו את הפה.

KallaGLP

New member
מבחינה עובדתית טהורה, רק שתדע, שלכנות גולש אחר "מנוול"

זה בניגוד לתקנון.
בפורום שאני מנהלת אני מוחקת הודעות שמכילות ירידות מתלהמות לגופם של גולשים או כינויים אישיים מהסוג הזה, בלי קשר אם אני מסכימה לדעות שמבטאים כותביהן או לא. והפלא ופלא - מאז שהתחילה מדיניות המחיקות, בהדרגה התבטאויות שכאלה נעלמו כמעט לגמרי וכבר לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הייתי צריכה למחוק משהו חוץ מפרסומות או להעיר לגולשים על סגנון כתיבה.

vinney

Well-known member
אז סתימת פיות זה בסדר?

שמעי, אם ימחקו את ההודעות של דנה אז גם פה יעלמו כאלה התבטאויות. רק אומר, לא בתור הצעה

&nbsp
אני לא רואה פסול לקרוא לילד בשמו, גם אם הילד מרגיש נעלב. אחרי הכל, לא מפריע לך כשהילד מעליב אחרים, למה שזה יפריע לך שמישהו מעליב את הילד בחזרה? בומרנג, וכו.

KallaGLP

New member
תקרא את תקנון תפוז.

ירידות לגופם של גולשים אסורות בתפוז, וזה שיש מנהלים שאינם אוכפים זאת לא אומר שאין סעיף כזה בתקנון.
בפורום שאני מנהלת אף אחד, ולא משנה איזו דעה הוא מייצג ומה דעתי על דעתו, לא יורשה להתבטא בסכנון מתלהם ופוגעני כלפי גולשים אחרים. מצידי אם גולשים משתלחים לא מרוצים, הם מוזמנים לא להשתתף בפורום.
ואת אותו הדבר אפשר לכתוב בלי לקרוא בשמות גנאי ולהתלהם, ותאמין לי שיתייחסו לדברים הרבה יותר ברצינות.

vinney

Well-known member
לקרוא מישהו ״טרחן״ למשל?

אם אני זוכר נכון להעביר ביקורת על מנהל הפורום בפומבי זה בניגוד לתקנון תפוז.
&nbsp
״במידה וגולשת נתקלה בבעיה מול מנהל פורום, עליה לפנות בהודעה מנומקת ועניינית אל אותו מנהל באמצעות מערכת המסרים של האתר או אל תפוז באמצעות עמוד יצירת הקשר בכתובת: http://www.tapuz.co.il/general/mail.asp אין לנהל דיונים בנושאים מסוג זה על גבי הפורום.״
&nbsp
כמה פעמים דנה עברה על תקנון תפוז, אם כך? שנספור?

KallaGLP

New member
אני התייחסתי רק לטענתך שלא עשית דבר בניגוד לתקנון תפוז.

לא אמרתי שאתה היחיד שעברת עליו.

למעלה