The show must go on

queen man

New member
The show must go on

My soul is painted like the wings of butterflies Fairytales of yesterday will grow but never die I can fly - my friends ניראה לי שפרדי רומז פה שהוא רוצה להתאבד... אני יודע שהוא לא כתב את השיר אבל לשורה הזאת ניראה אפשר לתת לו קרידיט מישהו יודע משהו בנוגע לזה? זה ממש ניראה רמז להתאבדות ( ומי שלא יודע באותה תקופה פרדי היה חולה איידס ,למעשה כל הדיסק הזה אנידיאו מדבר על שינוים ועל הסוף.. הדיסק הוא הדיסק האחרון שלהם ביחד )

ממ לא נראה לי

אני חושבת שהשורה הזו דווקא מראה על הכי הרבה רצון לחיים בשיר הדי מדכא הזה...

mia01

New member
בפעם המי יודע כמה...

ממליצה בחום על הביוגרפיה mercury and me של ג'ים האטון חברו לחיים של פרדי ומי שסעד אותו ברגעיו האחרונים כדי לשים קץ לספקולציות ולהבין שהתאבדות ממש לא היתה הכיוון של פרדי...

mia01

New member
בפעם המי יודע כמה...

ממליצה בחום על הביוגרפיה mercury and me של ג'ים האטון חברו לחיים של פרדי ומי שסעד אותו ברגעיו האחרונים כדי לשים קץ לספקולציות ולהבין שהתאבדות ממש לא היתה הכיוון של פרדי...

gihona

New member
את יודעת

יש הרבה מעריצים שמאד נוטרים להאטון על הספר הזה... אומרים שהוא חשף שם פרטים שפרדי בחיים לא היה רוצה שידעו, דברים מאד אישיים - פרדי כידוע היה קנאי בנוגע לפרטיות שלו, בעיקר אל מול התקשורת הצהובה של בריטניה. שלא לדבר על זה שהאטון ניצל את ההזדמנות כדי לסגור חשבונות עם מרי אוסטין. לדעתי המאד מאד מאד אישית האטון בגד בזכרו של פרדי עם הספר הזה - ורק מהסיבה הזו אני לעולם לא אקרא אותו, למרות שהסקרנות גדולה.

mia01

New member
אני לא יודעת אם זה נכון או לא,

אני חושבת שלפחות בעיני, הספר שינה לחלוטין את הדרך שבה ראיתי את פרדי, לטובה. הוא הצטייר כאדם סופר רגיש, אוהב, ו"אנושי", כל כך לא הפרדי השחצן\מוחצן שהיה לי בראש... מבינה את הרתיעה מהספר למרות שאני קראתי בשקיקה במשך יומיים בלי הרבה הפסקות באמצע... יש עוד המון ביוגרפיות אחרות שיכולות לענות על השאלות האלה והן דווקא נכתבו יחד עם פרדי כמו את the show must go on שהיא מצויינת!

queen man

New member
שמעי

הביוגרפיה הזאת פוגעת לו בפרט, אולי הוא לא היה רוצה שידעו עליו חלק מהפרטים שם, וההאטון הזה הוציא את הביוגרפיה לאור, לצורך מטרות מסחריות בלבד. זה מראה לנו את הבנאדם. (ובגלל זה אני לא רוצה לקרוא את זה ..)

Chakotay

New member
קודם כל, פרדי היה נגד התאבדות

דבר שני, הקטע הזה דווקא מאוד אופטימי.

gihona

New member
לא, פרדי נלחם עד הסוף

לא נראה לי שהקטע מדבר על התאבדות. למרות שהסיפור הידוע אומר שפרדי לקח את העיניינים לידיים ולקראת הסוף פשוט סרב להמשיך לקחת תרופות. מה שעוד ידוע בודאות - שהשיר ש*כן* נכתב על המחלה הוא Im Going Slightly Mad - פרדי סיפר לחברים שהשיר נכתב על מחלתו שהולכת ומשגעת אותו ולא נותנת לא מנוח - למרות שהוא סירב לדבר עליה (עם חברים קרובים הכוונה, לא התקשורת).

queen man

New member
פרדי באמת היה נגד

התאבדות , אבל לקראת הסוף הוא היה דיי נואש...

אדומה2

New member
דברים שרואים משם לא רואים מכאן

צורה נוספת לראות את העניין- בניגוד לאיך שאתה רואה אותה: המאמינים בגלגול נשמות, מאמינים שפרפר יכול להיות סמל לביקור של אדם שנפטר- של הנשמה שלו. בד"כ, כשלא מדובר בפרפר לבן כולו או צבע אחר, מדובר על הרבה מאוד צבעים משמחים. ארבעת חברי הלהקה הבינו שפרדי עומד למות, בטח ובטח שפרדי הבין זאת. קבלת העובדה שמישהו עומד למות רחוקה מהמחשבה על התאבדות. פרפר מסמל את בוא האביב שהוא סמל של התחדשות, צמיחה, גדילה. לא בדיוק סמל של מוות. ההתייחסות לאגדות/מעשיות- הן לא מתות, הן רק ממשיכות וגדלות- ממש כמו שהשורה אומרת. אני יכול לעוף- יכול להיות התייחסות להרבה מאוד דברים, אני רואה את זה כהתייחסות לכך שנשמתו יכולה לעוף- כפרפר. לקחת 3 שורות משיר שאומנם מתייחס לנסיבות מאוד עצובות, טרגיות וקשות, אבל הוא בסה"כ מתאר את הרוח החזקה של האדם, שממשיך עם הדברים החשובים לו למרות כל הקושי, למרות כל הצער, למרות המכשולים- ולאורך כל הדרך, הוא לא נכנע וממשיך לחייך. זה לא תיאור של מישהו שחושב על התאבדות.

queen man

New member
אני מניח

שיש הרבה פרשנויות לזה.. אני יעלה עוד מעט הסבר של כל השיר שאולי את תביני את מה שאני חושב..

I n n u e n d o

New member
לדעתי......

זה נראה לי פשוט מטפורה לזה שפרדי מתחפש כל הזמן ל"אדם בריא" מה שהוא בעצם לא היה והוא פשוט רוצה להשתחרר לחופשי לא חייב להיות מדבור על התאבדות.

Teo Toriatt

New member
הנחת יסוד בעייתית

מי שכתב את השיר זה בריאן (כמו שאמרת) ועל כן הבנה בהקשר הזה היא ממש לא בהקשר של התאבדות, יותר כ"חיי נצח" שזכו להם חברי הלהקה. זו כתיבה די טיפוסית לבריאן כמו שאני מבין אותה, הוא זה שמתחבר יותר לדימויים לא סטנדרטיים בכתיבה שלו. ברור שהשיר נכתב בשביל פרדי, לאור מצבו אבל אני מבין אותו בצורה שונה לחלוטין ממך.

ketas

New member
אממ האמת שפרדי כתב את השיר.

אני חושבת שפרדי באמת מדבר על עצמו בשיר הזה. לדעתי ההסבר של "אדומה2" הוא מצויין. אבל חוץ מזה באמת מרגישים שפרדי דווקא לא מעודד התאבדות אלה דווקא אומר שהוא מרגיש שהוא יכול לעוף, חופשי כמו פרפר...באמת סמל של התחדשות. ואני דווקא הייתי אומרת שזה יותר מתאים לסגנון כתיבה של פרדי...לא יודעת למה אפילו, פשוט כשקוראים/שומעים את השיר הזה ישר מורגש שם איזשהו טאצ' של פרדי.

למעלה