The show must go on

queen man

New member
דעתי שוב רק במפורט!

דעתי היא: "שהרבה משיריו, במיוחד באחרונים, דיברו בצורה מסויימת על העולם בכללי או על הרגשת האדם בפרט: show must go on,heaven for everyone,i'm going slightly mad, these are the day of our lives,friends will be friends ועוד שירים (שלא בהכרח הוא כתב לבד או שהם מהתקופה ה"מוצהרת" שהוא ידע שהוא חולה). זה נכון שהוא היה אנטי התאבדיות, אנטי מלחמות, אנטי פוליטי ואנטי הרבה דברים, אבל בסה"כ הוא בן-אדם, ושהוא ידע על מחלתו,אני מאמין, זה שבר אותו אולי לא לגמרי אבל עדיין גרם לו להרהר על מהות החיים,מוות,חברים,אלוהים וכו.... וזה נשמע שהוא מצד אחד "כועס" ומצד שני מנסה להראות שהכל בסדר ושהעולם יכול להיות מקום טוב יותר. בשיר show must go on, הוא מדבר על קלות המוות: פשיעה בו כל אחד יכול להרוג מטמטום, התקפי לב, רומנים כושלים וכו.. , ואומר אולי לעולם, אולי לחבריו או אולי לעצמו, שההצגה חייבת להמשיך, אף על פי שמבפנים הוא מרגיש שבור. הדימויים בשיר הם מאד קודרים,אפלים וגותים. השיר מתאר בדידות ודיעה שהמוות יכול כל רגע לדפוק על הדלת. החלק ה"אמצעי" של השיר, הוא חלק שמבחינה מוזיקלית בדרך כלל מתאר פתירון של השיר או הסכמה של המצב. לכן, אם ניקח את הבית שאנו מדברים עליו, בו הוא אומר: "צבעי נשמתי צבועים בצבע כנפי הפרפר, אגדות של אתמול לא ימותו אלא יצמחו, אני יכול לעוף חברים שלי" , תסתכלו איך הוא פותר את השיר: קודם כל יכול להיות שהוא כל הזמן על סמים ותרופות עקב מחלתו, דבר שגורם לו להזיות סופרמן(תחושה שהוא מעל הזמן מקום וחוקי הפיזיקה בכלל). דבר שני זה דימוי יפהפה אבל מצד שני מאד הירויי, מאד בודד,מאד ילדותי!!!. ומה אנחנו יודים על ילדים, שהם תמיד מחפשים את הפתרון הקסום והקל לצאת מהרוע והצרות להם הם נתקלו. גם פה בבית זה, הוא מתאר דימוי ילדותי שכזה: איך הנשמה שלו צבועה כצבעי כנפי הפרפר, כלומר חיה שמדמה משהו יפה שיכול לרחף מהכל הכל ואין לו דאגות והוא קל מהרוח. הוא מסביר שאגדות של אתמול לא ימותו!!! להפך הם יצמחו, כי הוא מאמין בכך בכל ליבו וזה מה שגורם לו להאמין בנס, איזה נס???, הנס בו הוא יכול לעוף!!! כלומר לרחף כמו הפרפר מעל הכול ולהיות פשוט ולא לדאוג. את זה הוא מספרים לחבריו שידעו כמה "כוח" יש לו. עכשיו יש פה חלןק שיגידו שזה כנראה רק רצון דימיוני שלו אבל הוא מפחד להוציא את זה לפועל (אבל זה עדיין רצון), יש כאלה שיגידו שלהפך, זה מספר איך מבחינה רוחנית הוא רוצה לעלות מעל הכעס,הבדידות והמחלה ולהתרומם למעלה רוחנית, אבל לפי דעתי עקב מה שכתבתי כבר למעלה על שיר זה ושיריו האחרים, הוא רצון פנימי שלו שהוא רוצה לבצע ולא דימוי רוחני נעלה. דרך אגב בשיר friends will be friends, שהוא כתב יחד עם ג'ון, הוא מדבר על כך שלא משנה מה קורה בחייך, החברים שלך תמיד יעזרו לך גם שהתקווה שלך נעלמה (רמז רמז!!!). עוד משהו שהוא די צדק בצורה אירונית: too much love will kill you!!! .

Teo Toriatt

New member
אני לא מסכים עם הרבה ממה שנאמר

אבל מאוחר עכשיו, אולי מחר כשנהיה ערניים יותר :)

אדומה2

New member
לא מסכימה איתך בכלל

וגם- בכל מה שכתבת אתה משייך את מילות השיר ליצירתו של פרדי, כאשר מי שכתב את המילים זה בראיין, כך שכל הניתוח הזה הוא לא נכון בשורשו, כי זה לא פרדי פה, זה בראיין. זה שפרדי מגיש את זה בצורה הכי מושלמת שקיימת זה משהו אחר. נכון, האלבום הזה והאלבום שאחריו נכתבו סביב המחלה, ודנים בסופו של עידן- כל אחד ממקומו- רוג'ר ובראיין מסתכלים על סוף של להקה, סוף של תקופה וסוף של חברות, ופרדי על סוף חייו. שואלים שאלות קיומיות, בודקים מה שווה ומה לא, נפרדים- אבל הכל מתוך אומץ גדול, כנות גדולה מאוד, והם כולם מישירים מבט עם מה שעוד שניה הולך לקרות. וככה הם עשו תמיד. אם לך זה קודר וכו'- אין לי הרבה מה להגיד לך, כך אתה מבין את הדברים ואין עם זה כל כך בעיה, אבל אני חושבת שאתה שוגה בהבנת הדברים, ובאיזה שהוא מקום מנסה להבין מה בדיוק עבר על פרדי בחודשים לפני מותו, וזה משהו שאף אחד מאיתנו לא יוכל לדעת. אני גם חושבת, שקווין בבסיסה לא הייתה להקה קודרת ועגומה, למרות שכל אחד מהם סבל מבעיות לא פשוטות בחייו, אבל הם בבסיס, המוסיקה שהלהקה הזו יצרה מחזקת את רוח האדם ומודיעה בגאון- "אין לאדם גבולות כמו שנדמה, אפשר לעשות הכל, תאמין בעצמך ותגיע לכל דבר שאתה רוצה"- דבר שהם סיכמו בצורה הכי יפה בשיר Innuendo. גותי? קודר? אולי ניק קייב- וגם זה כבר לא תקף.

queen man

New member
דווקא ממך..

ציפתי לתשובה בהרבה יותר חכמה, מה משנה מי כתב את השיר , הם היו חברים הרבה מאוד זמן, הכל על רקע המחלה , בראין בטוח ידע שהוא היה חולה באותה תקופה.. אז הוא כתב שרים בעקבות המחלה ,גם לו זה גרם להרהר על החיים . ובטוח פרדי נתן לו כמה שורות , איך הוא מרגיש מבפנים (מאיפה לבראין?) ,אז באמת זה לא משנה מי כתב את השיר... "אין לאדם גבולות כמו שנדמה, אפשר לעשות הכל, תאמין בעצמך ותגיע לכל דבר שאתה רוצה" משפט באמת די אופטימי , אבל לדעתי זה אומר , תהנה מכל רגע שאתה נושם ,שלא יהו לך גבולות ,תאמין בזה ותגיע לכל מקום. לדעתי זה מסר שפרדי העביר תבלו תחייו את החיים. כי החיים יכולים להיגמר בשניה. הבנת את הראיה שלי? הכל קשור למוות...

למען האמת

כששמעתי שהשיר נכתב ע"י בריאן הוא דווקא נשמע לי קצת מניאק(סורי גבי,ובכלל)...זה נשמע שיותר איכפת לו מהעתיד שלו מאשר מזה שחבר קרוב עומד למות.הם היו חברים קרובים בכלל?

אדומה2

New member
למה את אומרת את זה?

למה את אומרת שאיכפת לבראיין יותר מהעתיד שלו מאשר זה שחבר קרוב שלו עומד למות? לא הבנתי... וכן, הם היו קרובים מאוד- ע"פ ראיונות עם בראיין.

קודם כל

קראתי כמה ראיונות עם אנשים שעבדו עם קווין או עם חברים של חבריי הלהקה,ועושה רושם שהיחסים בין פרדי לשאר היו רק יחסיי עבודה.אולי הוא קצת בילה עם רוג'ר-לא הייתי בטוחה,ולכן שאלתי,אז תודה:) אני אומרת את זה,משום שהפירוש שלי לשיר הוא משהו בסגנון- למה לעזאזל אנחנו מחכים?אנחנו יודעים שהוא הולך למות ונתקע פה בלי להקה,הדבר שמביא לנו כסף. תפס מעצמו,חשב שהוא כל יכול ועשה מלא שטויות ועכשיו אנחנו צריכים להעמיד פנים שהכל יופי טופי רק בשביל לא להרוס לו. זה עצוב,הוא הולך והלהקה הולכת-אבל אין ברירה,חייבים להמשיך להעמיד פנים. זה נשמע כאילו הוא מאשים את פרדי. לפניי שאתם מתחילים לזרוק עליי אבנים-אני רוצה להגיד שפירשתי את השיר בגישה נוספת,משהו בסגנון-אני יודע שזה הולך להיהרס,אבל זה היה שווה את זה ולא הייתי משנה שום דבר. אני יודע שאני הולך לאבד אותו-אבל זה נראה רחוק,הוא עוד כ"כ מלא חיים ועדיין עושה את הקטעים האלה שלו-ורק המחשבה עליו מעלה בי חיוך. השיר הזה מדהים,ללא ספק-אבל כל עוד יש לי תחושה חזקה לגביי הגישה הראשונה,אני לא סגורה בוודאות על איך בריאןP:

אדומה2

New member
קודם כל-

אני מצטערת שאיכזבתי אותך עם תשובתי.
אם תשים לב, לא התווכחתי איתך לגבי העובדה ש- Innuendo עוסק הרבה בשאלות גדולות וקיומיות ובמוות, אני אפילו כתבתי את זה. הויכוח שלנו אינו שם, אלא נעוץ בהודעה הראשונית שלך, שבה לקחת את שלושת המשפטים מ- SMGO והחלטת שהם מצביעים על מחשבות ההתאבדות של פרדי. מאחר ופרדי לא כתב את השיר- זה מאוד משנה מי כתב אותו, מפני שאתה עושה ניתוח שלם על פרדי ותחושותיו בעת המחלה ע"פ שיר שלא הוא כתב. פרט שולי אך חשוב. אחר כך המשכת להגיד ש- SMGO הוא שיר עם דימויים גותים וקודרים, וגם על זה לא הסכמתי איתך. אנחנו ניאלץ לקטוע את הדיון הזה ולהסכים ששנינו לא מסכימים. אתה תמשיך לחשוב שהשיר מלא בדימויים קודרים ואפלים, ואני אמשיך לחשוב שזה אחד השירים שהכי מאדירים את רוחו של האדם ואת החוזק שלו מנקודת מבט של ראיית המוות, אבל עם הרבה השלמה וקורטוב אופטימיות.

queen man

New member
שוב

בריאן לא כתב את השיר..! כל הלהקה כתבה אותו, אז אני חושב שהשורות האלה הן של פרדי...

אדומה2

New member
איך שאתה רוצה

אבל זו טעות. אני מבינה שאתה שואב את זה רק בגלל הסכם שהם עשו החל מאלבום The Miracle- כפי שטאו כבר כתב- שהם נותנים קרדיט ללהקה על כל שיר (על מנת למנוע ויכוחים על כסף)- אבל עדיין יש מישהו אחד שכתב את השיר, קרואים לו בראיין מיי, אבל אם אתה רוצה שזה יהיה ארבעתם ושולל את זה שזה היה בראיין- בסדר. שבת נעימה

queen man

New member
זה לא משנה ...

אני חושב שלא משנה מי כתב או לא, אני חושב שהשיר קשור לפרדי. אם זה פרדי כתב או בראין זה לא משנה, בראין רואה את זה בתור חבר שלו, אי אפשר לדעת ממה זה נובע, אבל אפשר להבין שזה קשור למחלה של פרדי. אולי פרדי אמר/רמז לו שהוא לא יכול יותר ??.. אי אפשר לדעת.. אבל אני עדיין עומד על זה שהשורות האלה הן של פרדי לא משנה מבריאן אמר.. לא הכל ניראה לעין ... שבת נעימה גם לך :) נ.ב סליה אם העלבתי אותך שאמרתי שציפית ממך תושבה חכמה יותר , אם כן אז סליחה :)

אדומה2

New member
הסר דאגה מליבך

לא העלבת אותי, אבל אני מודה לך שראית לנכון להתנצל.

Teo Toriatt

New member
טוב אז הנה דעתי

נתחיל במה שאני כן מסכים, נושא קלות המוות, הטעות היחידה וכדומה - מסכים לגמרי (זה די ברור מהמילים) לגבי שאר הדברים שאמרת - אתה די אונס את העובדות שיתאימו לתיאוריה שלך וחבל. בוא נראה למה אני מתכוון (והכל מתוך כבוד ולא התרסה (אני לא כותב ממי אני מצפה לתשובה חכמה, זה קצת מעליב כשלא צריך....) לגבי השירים שהזכרת: Friend will be friends נכתב על ידי פרדי וג'ון אבל ב85, שנה לפני שנודע על האיידס לפרדי (וכשלוש לפני שסיפר לחברים בQueen. אז למה לא להבין את השיר כמשמעו שאלה חברים וזה טוב כמו שזה, זה לא שהשיר שונה במשמעות משירים אחרים שלהם (ספציפית You're my best של ג'ון לבד, אפשר לראות השפעות) These are the days: טוב זה כמו The Show שיר שאמנם מנכסים לפרדי בגלל המשמעות, ושזה הקליפ האחרון שלהם וכדומה, אבל הוא שיר רוג'ר לחלוטין.. מספיקה השורה Sit back and enjoy it through your KIDS להבין שפרדי לא כתב את השיר, למרות שכמו TSMGO השיר בהחלט מדבר על סוף הלהקה והימים הטובים ההם. Heaven for everyone - פורסם כשיר סולו ב 88 לא שיר QUEEN בכלל למרות שפרדי הופיע שם בהופעת אורח, זה שיר על שלום עולמי ושמאלץ שדי מאפיין את רוג'ר במסרים של "מלכת-יופי-רוצה-להביא-שלום-עולמי" שלצערי מאפיינים אותו בשנים האחרונות (נאצים, וSay it's not true מהסיבוב האחרון שלהם) אני לא רואה שום קשר למוות מאיידס. לגבי Too Much love will kill you - אמנם האירוניה צועקת כשמדובר על מחלת מין, אבל זה שיר שהוא לחלוטין בריאן ב100% מדבר על משברים שהיו לו בחיים האותה תקופה (הוא אגב הודה לא מזמן שהיו לו נטיות התאבדותיות כשהוא כתב את השיר כי זו תקופה שהוא לא היה עצמו) לחבר בין השיר הזה לסוף של פרדי זה ממש לא נכון. פרדי עצמו בשירים, כמו בחיים, היה מאוד שונה על הבמה מפרדי של החיים הפרטיים. הוא לא התייחס ישירות למוות, כמובן שהוא לא התנגד להתייחסויות שהכניסו חבריו ללהקה, וברור שחלק מהן הושפעו מהמוות הקרב)TSMGO, These are the days וכמובן Was it all worth it ). עד כאן לגבי השירים שהזכרת כדי להצדיק עמדתך. לעניין הניתוח - דימויים גותיים-איפה? אגב מה זה דימוי גותי להגדרתך? על סמים ותרופות? סביר להניח שזה היה מצבו, אבל אם הגענו למסקנה שהוא לא כתב את המילים אז השייוך שלהם לא נכון. בנוסף דימוי הזמר כמי שיחיה לנצח, יכול לעוף וכדומה הם דימויים די ברורים למי שהיה לאגדה בחייו ולא למישהו עם "תסביך סופרמן" אם היינו משתמשים בניתוח הזה אז היו המון דימויים שיכלו להצביע על בעיות, נגיד Princes of the univers? We are the champions? Keep yourself alive(השירים בכוונה מסודרים בסדר כרונולוגי הפוך להראות שהעניין די מבוסס בשירים שלהם ו"שגעון גדלות" זה משהו שאפיין את פרדי מהשיר הראשון שלהם. אגב תנסה לנתח את Keep yourself alive לפי התיאוריה שלך ותראה שאפשר לעשות מטעמים עם השיר הזה, שבפרספקטיבה הוא שיר נבואי אבל הוא מראה מאפיינים של הלהקה שמופיעים אח"כ רק שאחרי 86 הרבה משייכים אותם לאיידס במקום להבינם כפשוטם. דימוי ילדותי? איך הגעת לזה? זי דימוי אוניברסלי לעוף כמו פרפר "חופשי" לחיות לנצח דרך השירים ועוד, כך שכל מה שביססת על היות הדימוי "ילדותי" חסר אחיזה במציאות לדעתי. זכותינו לדעות שונות ופרשנות שונה. קבל את זה בהבנה כשאני קורא תיגר על התיאוריה שלך ומבסס על עובדות (ולא על הרבה !!!! והמון ???? - זה משהו שמתאים למחזירים בתשובה לא לדיון אמיתי). דעתי היא שהדעה שלך מייצגת משהו שהרבה אנשים שאינם מכירים את ההסטוריה של Queen ואת הדינמיקה הקבוצתית ותרומתו של כל אחד מהחברים יקבלו, אבל התיאוריה לא עומדת במבחן המציאות של תאריכים ויוצרים. הפעם היחידה שפרדי כן מתייחס למוות ישיר ואומר את שעל ליבו זה כמובן ב Mother love שהוא השיר שהוא אפילו לא הספיק להלשים, שיר מאוד עוצמתי עם מילים חזקות שמסבירות מה באמת על ליבו של פרדי "But me heart is heavy, and my hope is gone" וכמובן שורה שמתמצתת הכל הדואליות בחיים, ההצגה לקהל ועל הסוף הקרוב: "I can't take it if you see me cry I long for peace before I die" לא צריך הרבה שירים, שתי שורות מספיקות כדי לחשוף את כל הכאב. R.I.P

queen man

New member
אוקי..

אני מסכים איתך עם כל הקטע של הדימויים , אבל בהמשך לא ממש לא, בשיר הוא אומר אני הרוס מבפנים,האיפור שלי נימחק מרוב דמעות, אבל מראה חיוך, זאת אומרת שממש לא טוב לו מפנים אבל הוא לא מראה את זה, ובשורות האלה של הקטע עם הפרפר, הוא אומר שהוא רוצה להשתחרר מהמציות שהוא רוצה כבר לעוף מעל כולם. אני לא אומר שהוא ממש אומר התאבדות ,אני אומר שהוא רוצה להשתחרר נימאס לו מהכל, זה לא חייב התאבדות ,אבל אפשר לקחת את זה בחשבון. זה הדעה שלי על השיר. ובשיר שאו מאסט גו און, שאני בדקתי את זה עכשיו השיר לא נחשב בכלל של בריאן , הוא נחשב של כל הלהקה כתבו, אז אני מאוד חושב שכל הקטע הנ"ל פרדי כתב וכל השיר קשור למחלה.

Teo Toriatt

New member
טוב,

לגבי הקטע של הפרפר נראש בחוסר ההסכמה. לגבי TSMGO הקרדיט הוא אומנם לכל הלהקה כמו שהם עשו החל מ The Miracle אבל זה שיר שהוא לחלוטין בריאן והוא אומר את זה בכמה ראיונות ויש לזה אישורים מכולם.... זה שיר שלחלוטין הוא כתב והלחין.

התאבדות?

היי, לא נראה לי שהוא באמת התכוון להתאבד הוא פשוט הבין שהוא עומד למות וזה באמת היה השיר האחרון שלו לפני שמת לצערנו :(

Teo Toriatt

New member
ממש לא הקיר האחרון

האחרון היה Mother love זה האחרון שפורסם לפני מותו (24 שעות לפני) אבל לא האחרון שלו

Great King Rat

New member
רק חבל שבריאן כתב את השיר הזה.

אני מניח שמישהו כתב את זה קודם, אבל אין לי כוח להסתכל.

למעלה