Topics
להשבוע

L e s t a t

New member
עכשיו תפתח את הפה ותגיד "אה"

"מישהו אמר לך שכל הוויקאנים פציפיסטים?" לאו דווקא פציפיסטים, אבל אתם לא הראשונים שישתמשו באלימות. חוץ מזה, כל הוויקאנים שאני הכרתי היו פציפיסטים וכל הכתבים הוויקאניים שאני מכיר זועקים את המילה "היפים!". בלי להעליב.. "יש איזה חוק שמגן אליך כפאגאני ? משהו המעגן את הדת שלך כחוקית ? ארגון מסויים שדואג לכך שתהיה לך זכות להתפלל במקום ציבורי ושלא יפטרו אותך על סמך דתך?" קוראים לזה "חוק", בכלל ו"חופש הדת" בפרט. אני לא צריך שהדת שלי תהיה חוקית או מוכרת כדי שתהיה לי זכות להאמין ולעסוק בה. לזה קוראים "דמוקרטיה". "פרה, פרה. קודם צריך לטפל בבעיות דחופות, כמו בעיית ההגדרה של "מהו פאגאן". אחר כך צריך לחשוב מה באמת עושים במקרה שאסאטרואר עם קריס רודף אחריך" אז למה אתה מעלה את זה בפרנויה כזו? אגב, אם אסאטרואר רודף אחריך, סביר להניח שהוא יעשה את זה עם משהו יותר גדול, כמו פליימברג

gwizard

New member
בהההה

אם כל הוויקאנים שהכרת עד היום היו פציפיסטים, אז אני משתתף בצערך. לא כולנו כאלה, אני לא. שירתתי בצבא והחזקתי ויריתי בנשק, ואם מישהו יאיים עלי, אני אעשה כל מה שביכולתי כדי להגן על עצמי ו...לנקום. חופש הדת לא עושה שום דבר. נניח שמגלים בעבודה שבה אתה עובד שאתה פאגאני ומפטרים אותך בגלל זה. אם היה חוק המכיר במכלול הדתות הפאגאניות כחוקיות - זה לא היה קורה. יש לך זכות לעסוק ולהאמין במה שאתה רוצה, זה נכון, אבל ברגע שאתה לא רוצה להתחבא בארון ולהסתיר את דתך, יכולות להיווצר בעיות. למה אני מעלה בפאראנויה ? אני לא. הכל התחיל מהמאמר של "מה זה אומר להיות פאגאן" ומשם זה התגלגל כמו פאנאציה. לפי הדיון גם רואים שחלק מהאנשים חיים באשליות (טוב זה מובן אם מתחשבים בגיל). אלון.

L e s t a t

New member
המממ...

"לא כולנו כאלה, אני לא. שירתתי בצבא והחזקתי ויריתי בנשק" בפורום של כרמית בוואלה כתבת שבגלל שאתה וויקאני ולא היית מוכן לפגוע באף אחד הוצאת פטור מהחזקת נשק. "נניח שמגלים בעבודה שבה אתה עובד שאתה פאגאני ומפטרים אותך בגלל זה. אם היה חוק המכיר במכלול הדתות הפאגאניות כחוקיות - זה לא היה קורה." בהנחה ההיפוטתית שמפטרים אותי בגלל האמונה שלי, אני יכול לתבוע את המעסיק. החוק בישראל לא מודע למכלול הדתות הפגניות והוא לא צריך להיות מודע להן כדי שהן יהיו "חוקיות", במדינה דמוקרטית (הפלא ופלא, אנחנו חיים באחת כזו) יש לי הזכות להאמין במה שאני רוצה כל עוד אני לא פוגע באנשים אחרים. מעסיקים לא יכולים לפטר אותי בגלל מה שאני מאמין או לא מאמין בו והממשלה לא תזרוק אותי לבית הסוהר או למוסד לחולי נפש אם היא "תגלה" (אני לא מסתיר כלום) שאני מאמין בדת האסאטרו. במקרה הכי גרוע, אם ארץ ישראל הופכת לאיראן היהודית, אני תמיד יכול לנסות להגר לארץ בה האסאטרו היא דבר מוכר, כמו איסלנד (בה כ7% מהאוכלוסייה הוא אסאטרוארי) למשל. "אבל ברגע שאתה לא רוצה להתחבא בארון ולהסתיר את דתך, יכולות להיווצר בעיות." אני מודע לבעיות שעלולות להיווצר כתוצאה מכך. אני גם מודע לבעיות שעלולות להיווצר לאדם ממוצא ספרדי שמנסה לקבל עבודה אצל מעסיק אשכנזי.. "לפי הדיון גם רואים שחלק מהאנשים חיים באשליות (טוב זה מובן אם מתחשבים בגיל)." אשליות באות בצורות שונות ומשונות ולאו דווקא תוקפות קבוצת גילאים אחת.

gwizard

New member
אך התמימות

בפורום של כרמית בוואלה כתבת שבגלל שאתה וויקאני ולא היית מוכן לפגוע באף אחד הוצאת פטור מהחזקת נשק זה קרה בערך בפז"ם של שנתיים וחודש. וכן היה לי שלב בחיים שלא הייתי מוכן לפגוע בזבוב מפחד שזה יחזור עלי. אחר כך הבנתי כמה זה מטופש והפסקתי עם זה. בהנחה ההיפוטתית שמפטרים אותי בגלל האמונה שלי, אני יכול לתבוע את המעסיק בהצלחה ! כשיגיע זמן המשפט שלך (בערך ב-2006), איך תוכיח לבית משפט את הטענות שלך ? אני כבר מתאר לעצמי את הדו-שיח.... טל: כבוד השופט, אני אסאטרואר ועקב כך פוטרתי מעבודתי. שופט: אסאטרואר ? מה זה ? טל: דת פאגאנית. שופט: בית משפט זה לא מכיר בדתות פאגאניות ועקב כך אין לך סיבה המוכרת בחוק לתבוע את מעסיקך. לצורך הוויכוח, האם תוכל להסביר או לתת הגדרה למושג פאגאן ? טל: אהה אהה אהה לא, כבוד השופט, הנושא מסובך מדי ואין הגדרה אחת כוללת. או טל: כן כבודו, פאגאן הוא זה אשר אומר בתמימות לב ושיקול דעת כי הוא פאגאן. שופט: זה מגוחך! אתה אפילו לא יכול להגדיר במה אתה מאמין בדייקנות. הבא בתור! אשליות באות בצורות שונות ומשונות ולאו דווקא תוקפות קבוצת גילאים אחת תסכים איתי שבלי שום קשר לאינטליגנציה של אדם מסויים, אם אדם הוא בן 17 - אז כמות הדברים שעבר בחיים לא תהיה שווה לדברים שעבר בן 25. בגיל 17 אתה: לפני צבא, לא צריך לעבוד כדי לשלם שכר דירה ואוכל, אין לך הרבה נסיון בחיי האהבה.....ושאר הדברים שבאים עם הגיל. כל זה משפיע על אשליות מסויימות שהאדם חי בהם. לדוגמה, אחרי שהתנסתה קצת בשוק העבודה של היום - הרבה אשליות לגבי החיים מתנפצות לך. תאמין לי, אני לא מדבר באוויר, אלא מנסיון. אלון.

L e s t a t

New member
טוב

דו שיח משעשע למדי.. "איך תוכיח לבית משפט את הטענות שלך?" כשנכנסנו להנחות ההיפוטתיות, הנחנו גם שאני יודע שפיטרו אותי בגלל הדת שלי. "שופט: בית משפט זה לא מכיר בדתות פאגאניות ועקב כך אין לך סיבה המוכרת בחוק לתבוע את מעסיקך. לצורך הוויכוח, האם תוכל להסביר או לתת הגדרה למושג פאגאן ? טל: אהה אהה אהה לא, כבוד השופט, הנושא מסובך מדי ואין הגדרה אחת כוללת. או טל: כן כבודו, פאגאן הוא זה אשר אומר בתמימות לב ושיקול דעת כי הוא פאגאן. שופט: זה מגוחך! אתה אפילו לא יכול להגדיר במה אתה מאמין בדייקנות. הבא בתור!" שים לב לשני דברים: א. בניגוד אליך, יש לי הגדרה ספיציפית לדת שלי (והרי הסכמנו שאנחנו כנראה בכלל לא משתייכים לאותה ההגדרה). ב. השופט לא אמור להכיר בדתות הפגניות, הוא אמור להכיר בזכות של כל אדם להאמין בכל דת שיבחר. זה סתם מה שהוא אמור על פי החוק לעשות, כמובן שזה לא אומר שזה מה שהוא יעשה.. "תאמין לי, אני לא מדבר באוויר, אלא מנסיון." נסיון? פוטרת מעבודות עקב היותך וויקאני?

L e s t a t

New member
אגב, אף אחד לא ישר יהרוג אותך

כי אתה "עובד אלילים", לא יכניסו אותך לבית כנסת ומבחינת הדת אתה פסול לטקסים. באותו רגע, אתה משומד, לאו דווקא נידון למוות.

gwizard

New member
תפרט

תפרט לי בבקשה מה זה אומר "מושמד, לאו דווקא נידון למוות". זה משפט מוזר שאני אישית לא מבין את ההגיון שלו.

L e s t a t

New member
משומד

(לא מושמד, משומד) בתכל'ס, אתה פסול לטקסים דתיים (יהודיים) וכאלה, אני לא מכיר את זה בהרחבה ממש, אבל בתכל'ס עפ"י התורה אתה חוטא, לאו דווקא "נידון למוות". אתה תמיד יכול לחזור בתשובה, אגב.

coaxcable

New member
וכמו תמיד "תפוז" יש לו תקלות

טקסט של יותר מ -2000 מילים עם הסברים לא צורף 3 פעמים - משהו משהו על מה היא היהדות ופאגאניזם..כל הכבוד "תפוז" תמשיכו בתקלות שלכם..התבאסתי מוות מכך שיש לכם תקלות..יאכס

L e s t a t

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

במיוחד בגלל שזה ספונטני ומהיר ויוצא לך מאמר, צריך לגבות.

coaxcable

New member
לא :) לא הי דיסקט אבל בתפוז

קרה שהייתי צריך להעתול גם טקסט שמור מלפני, ץחבל שזה קורה המון כל התקלות ואתחולי מערכת בזמנים לא טובים

L e s t a t

New member
משה הכה בסלע ובמקום מים

יצאו תירוצים (או לפחות שרשרת אירועים מעצבנת)
מצטער, אבל ככה זה נראה.. אפשר תמיד לשמור מסמך על המחשב, תפוז לא מעיפים אותך מההודעה באמצע והם גם לא מוחקים לך דברים מהמחשב. אקיצקץ, הלך לאיבוד מה שכתבת - יש סיכוי שתוכל לכתוב שוב?

coaxcable

New member
הלוואי 0- 2000 שורות משהו משהו

באמת דברים ודוגמאות טובות.....ובכוונתי לע "העפה" זה מבינת תקלות בשרתים ואיתחולי מערכת לא משהו של מנהלי פורום..איפה אני לא זוכר על מה כתבתי אבל היה רבה, באסה :(

ויוה לה דיוה ../images/Emo68.gif../images/Emo47.gif

מלכת הפופ הישראלי, דנה אינטרנשיונל, מגיעה הערב ב-19:00 לפורום המעריצים שלה לשיחה קלה איתכם! אז... הקדימו להכניס שאלות כבר עכשיו!
דיידו נשארת גם השבוע במקום הראשון במצעד הקופסא של תפוז אנשים. אתם דרדתם, אתם הכרעתם. "ווסטלייף" נכנסו רק למקום ה-12, ובפינה לשיפוטכם השבוע רייצ'ל סטיבנס- האשה הכי סקסית באנגליה. דרגו את הקופסא, ואולי תזכו בפרס...
היום בפורום פארקים ורכבות הרים מתחיל חידון תמונות מיוחד שיערך גם בימים ג' ו-ה' בכל שבוע. כדאי להכנס!

כרמית.

New member
הודעות ואימיילים אליי

אני שוב מבקשת, אל תשלחו מסרים בתפוז, פשוט שילחו לי אימייל. מערכת ההפעלה הרב לשונית שלי פשוט לא מסתדרת עם מערכת המסרים. כתובת האימייל שלי היא [email protected] לאימיילים אני עונה, בהרחבה, זה רק לוקח לי כמה ימים. אני מתנצלת מראש בפני מי שעוד לא קיבל תשובה. אני מקבלת בממוצע עשרה אימיילים לעזרה/ייעוץ/שאלות פגניות ביום ולא תמיד מצליחה לעמוד בעומס.

ToryMaster

New member
הא!

אני אישית אסתפק במסרים על האסאטרו שאני מחכה להם כבר המון זמן *סניף סניף*

למעלה