TRASHED-BY DERF - ביקורת קריאה.

*GormE*

New member
אפרופו פיפי וקקי

חנוך לוין כבר מזמן הוכיח שזו אמנות

*GormE*

New member
היו לו 3 ז'אנרים עיקריים

אתה בטח מתכוון למוכר ביותר שלו שהוא הפארסה המשפחתית חברתית (חפץ, קרום וכדומה) כי הוא היחיד שניתן לכנותו מצחיק אבל עד כמה אתה מכיר את סגנונו של חנוך לוין שאתה כזה נחרץ?

יש לי כמה וכמה ספרים שלו

בתור שחקן גם שיחקתי בהצגה שהייתה מורכבת מקטעים קצרים שלו. נכון שהגזמתי קצת, אבל בגדול הוא די חוזר על עצמו. פרובוקציה+גסויות+דמויות סוריאליסטיות.

*GormE*

New member
הוא חוזר על עצמו

אבל אני מאשימה את טווח גילאי ה14-18 שהמאיסו אותו. אז הוא מדבר בשפה פשוטה, זו לא סיבה להרוס מונולוגים חזקים ודמויות צבעוניות בניגוד לאתגר קרת, שגם אותו הקבוצת גיל הזו מאוד מחבבת, לחנוך לוין יש מסר מאוד ברור לעולם וגם עולם הרבה יותר מעניין.

כמו שאמרתי.

הוא טוב ובהחלט יש לו מסר (אם מסכימים עם המסר זה סיפור אחר), אבל חוזר על עצמו.

הכל עניין של דיעה אישית.

קראתי סוף סוף

באמת חביב, אבל אני חייב להצטרף לאלה שלא מסכימים איתך על ההגדרה הגורפת, מכלילה ומעליבה שהקומיקס הישראלי שטחי. סיפור הדוגמא נחמד, אבל אני מקווה שזו לא הדוגמא לאחד מרגעי השיא של הסידרה כי זה לא היה כזה מי יודע מה. נחמדצ'יק כזה.

תגובתי

א. אני לא נביא תוכחה שמנסה ללמד אחרים ולא מוכן להקשיב, נהפוכו - מכרי הטובים יודעים שעם קצת הסברים לוגיים ודעות מנוגדות אני בהחלט משתכנע לפעמים. ב. יש אנשים במדינתנו שעובדים משמרות לילה! מה לעשות ואני אחד מהם, פירסמתי את הביקורת די לקראת "סוף יום" ולא יצא לי לחזור למחשב עד הערב וגם אז לא נכנסתי לפה. ג. אני מתנצל אם משפט חוות הדעת שלי לגבי השטחיות והרדידות הובן לא נכון והכליל בצרה גסה מדי יותר מדי יוצרים - זו לא הייתה הכוונה! הכוונה הייתה להגיד שיש הרבה שטחיות ורדידות ושהחוברת המדוברת מציעה כמה דרכים לעלות מעבר לשטחיות גם עם נושאים של קקה פיפי! יתכן והייתי צריך להיות יותר ספציפי לגבי דוגמאות! אבל מצד שני אז הייתי פוגע פגיעה אישית באנשים שאני דווקא די מעריך על הנסיון שלהם ליצור משהו -גם אם אני לא ממש אוהב אותו. ד. הכותב של הקומיקס ממש לא קרוב משפחה שלי! הסיבה שאני כותב את מחיר החוברת היא (ופה מי שקורא ביקורות קומיקס באתרים אחרים בשפות אחרות יודע) שכך נהוג בעולם! למען האמת גם בתורי ביקורות על ספרים בעיתונים נוהגים לכתוב מחירים מומלצים של הספר (ע"ע מוסף הביקורות של הארץ ספרים ומעריב תרבות) - אבל כנראה שמי שכתב את התגובה הספציפית ההיא לא ממש קורא גם ביקורות ספרים בעברית. (זו הייתה הערה סרקסטית לא להעלב, בבקשה.) ה. "המשיח בא, תראו עסוקים!" - לא! אני לא מנסה להיות משיחי, אני רק מנסה לספר לכם על קומיקס עם נטיות אנרכסטיות ואלטרנטיביות שמצא חן בעיני - אחד שאתם מקטלגים בד"כ כקורא מיינסטרים! האמנתי שבאיזה שהוא אופן, אם אני אראה לכם את הצד שלי - כקורא מיינסטרים, אולי נוכל לבסס מאפיינים של הבנה מה עוד קוראי מיינסטרים אוהבים וכך, אולי, תרוויחו עוד קהל ישראלי (שבסך הכל אני בטוח שהייתם מעוניינים שיקרא את החומרים שלכם). אני לא אומר שתשנו את הכתיבה בהכרח בשבילי - עופר ברנשטיין, אלא אומר, "הנה קומיקס אלטרנטיבי שאהבתי - האם גם אתם יכולים לעשות כזה?" ו. לגבי הדוגמאות שהועלו פה, לא זכור לי על ידי מי לגבי קומיקס שכולו על חרא, אני ממש אשמח לקבל לינק לדוגמת אומנות שלו, לביקורת עליו או בכלל לעוד פרטים - דווקא נשמע מעניין מאוד. ז. לגבי הירידות האישיות פה בזמן האחרון - הן לא לעניין לטעמי, ולכן אני מנסה להתעלם מהן, אולם אני חייב להודות שלא ממש כיף לקרוא תגובות כאלו (לא בשרשור של אמבלם ובטח ובטח שלא עלי אישית). ח. יאללה, די סחטנו את הנושא באמת עד תום, אולי עוד מישהו יספר על קומיקס טוב שהוא קרא לאחרונה במקום להמשיך לדבר על זה? עופר.

ננסק

New member
../images/Emo13.gif

"המשיח בא, תראו עסוקים" היא החתימה שלי, ובאמת לא התכוונתי להכניס אותה כחלק מהדיון... טוב, זאת כבר הפעם השניה שבלבול כזה קורה; אני מחליף את החתימה. מישהו רוצה להפוך את העץ לעץ המלצות ציטוטים לחתימה?

ailag

New member
לאאא..

החתימה שלך מצחיקה
אולי כדאי שתפריד אותה מהטקסט, למשל: (עם enter או שניים לפני) ------------------------ המשיח מגיע, תיראו עסוקים

אני מסכים

בדיוק היום היה לי דיון בנושא עם מנהלים אחרים על זה שיש גולשים שמשתמשים בחתימה מבלבלת שמתערבת עם הטקסט של ההודעה. פתרון טוב הוא לשים קו מקווקו מעל החתימה הוא להדגיש את כולה בבולד.

nirmatarasso

New member
הקומיקס היה מקסימורטל

maximortal של Rick Veitch זה פרוייקט עצמאי די גדול. חלק אמצעי של טריאולוגיה שריק וייטץ' בחר לקרוא לה: KING HELL HEROICA מאיזה שהיא סיבה. הקומיקס בשחור לבן ואין לי אותו פה, אבל אני מניח שמדובר באיזה 120 עמ'. מן ניסיון (נוסף) לנתח את דמות הסופר גיבור הפעם מנקודת מבט ניטשיאנית. וייטץ' טוען שניטשה בעצם יצר את סופרמן (אוברמאנש) ומאז אנחנו צריכים לחיות עם השטות הזאת. תוך כדי הוא עובר על ההיסטוריה של המאה ה-20 באופן כללי וההיסטוריה של תעשיית הקומיקס בפרט. קומיקס מאוד מורכב ורוב הזמן מבריק. אני מאוד ממליץ (בלי קשר לחרא שממלא תפקיד משמעותי) ובכלל שמח בשביל וייטץ' שסוף עושה כמה צעדים לצאת מהבלאגן שכל הזמן מקיף אותו מאז העטיפה המקוללת של Swamp Thing שנראה לי, די ביאסה לו את החיים.

למעלה