Treo 680 או Treo 650

udifpalm

New member
דו יו מין איי האב טו ספיק אנגליש..

און דה פון אול דה טיים?

רן בראל

New member
כשבועיים עם ה650

מאוד מרוצה מלבד ענין הסוללה. לפי כל מני פורומים בחו"ל פאלם עובדים על פתרון וכנראה שמדובר בבעיית תוכנה שזוללת משעבים. לגבי העברית... לאחר ש"גיירתי" כבר את כל השמות באנשי הקשר שלי גיליתי שהעברית של PILOC מחייבת אותי להפוך את שפת ברירת המחדל שלי לעברית ואז נוצרת לי בעיה של חיפוש שמות. אם מישהו יודע איך לתכנת ככה שרק תהייה תמיכה בפונט עברי אני אשמח מאוד לשמוע. לגבי ה650 היתרון היחיד שלו על ה680 הוא אורך חיי הסוללה. לכן גם קצת לא ברור לי למה פאלם משווקים את ה680 כמכשיר קצה תחתון למשתמשים חדשים... הרי ה650 היה נחשב לטריאו מבוסס פאלם OS המוביל שלהם עד עכשיו, הוציאו מכשיר חדש, בעל מפרט טוב יותר, ופתאום הוא מכשיר בסיס??? לא ממש ברור לי מה האסטרטגיה השיווקית...

AYELET1

New member
משום שה-750 הוא מכשיר

משוכלל יותר מ-2 האחרים שציינת

Shmulco

New member
רן, ממתי אתה מתייחס לאנשי שיווק?

ולהצהרות שלהם :) עכשיו כשאני מחפש מכשיר סלולרי חדש, נפגשתי עם סוכני שיווק של שלושת החברות הסלולריות, ואני די בטוח שאם שלושתם נגשו לפסיכומטרי אז סכום הציונים שלהם לא מגיע לא ל750 וגם לא ל 680. ורן, מה לגבי המסנג'ר? הוא עובד בעברית ב 650?

רן בראל

New member
יש משהו בדבריך...

לגבי מסנג'ר אין לי מושג בכלל איך אני מפעיל אותו על הטריאו... עד עכשיו הוא משמש בעיקר כסלולארי בלבד. שאלתי כבר כמה פעמים מה עוד אפשר לעשות עם המכשיר החביב וטרם קיבלתי הסבר מה ההבדל בינו לבין ZIRE 2MB... עדין מחכה גם להצעה לגבי תמיכה בפונט עברי. כל מה שאני דורש מהמכשיר זה שידע לקרוא SMSים שנשלחים אליי בעברית. אגב, מישהו יודע/מבין למה מכשיר כ"כ "חכם" לא יודע לנגן MP3 כצלצול??? כל סלולארי סוג ז' עושה את זה היום וטריאו דורש תוכנה צד ג' (שעולה כסף כמובן) וגם היא מוכנה לעבוד רק מהכרטיס הרחבה ולא מהמכשיר עצמו... ממש ממש מעצבן.

Shmulco

New member
שני סוגים של עברית

איזו גרסה של Piloc התקנת? יש רגילה ויש Delux. יכול להיות ששוה לך להתקין את הגרסה האחרת ואז זה יקרא רק פונטים. אני כנראה אקבל את המכשיר שלי עוד שבוע, ואז נוכל לנסות לפתור בעיות יחד, ואם לא, אז לפחות להתלונן אחד לשני, זה הרבה יותר נחמד.

atzmony

New member
זכרתי שיש לך 680 ולא 650

בכל מקרה אם התבלבלת אז אני לא מצליח להבין את הבעיה עם העברית התקנתי את הLIGHT DELUX ואכן האופציה היחידה היא הדיפולט אבל היא אינה משנה את הממשק אלא רק נותנת תמיכה בפונטים ! אם ממש מעצבן אותך שהמכשיר מתחיל לכתוב בעיברית ולא באנגלית או ההיפך( כי לא הבנתי אותך ) יש לך את האופציה לבחור שהשפה האחרונה שבה עבדת באפליקציה זו השפה שבה זה יפתח. אופציה נוספת כמו למשל אצלי כל הPIM נמצא באנגלית אז ישנה האופציה להגדיר באיזו אפליקציה העברית לא תעבוד כלל !! מה שלדעתי יפתור הרבה התנגשיות עם תוכנות בעיתיות . אני משמש באופציה הראשונה בלי כל בעיה ובנוסף יש לך את האופתיה להחילף שפה ע"י לחיצה אחת ארוכה שהבנתי שזה שינוי מה עברית ל650. כרגע: SMS -בעברית שליחה קבלה ללא בעיה WORD ללא בעיה מסנג'ר עם תוכנת MUNDU - אינו תומך בעברית לכל הכיוונים כולל שמות המשתמשים (חשבתי אולי להשתמש UNIDEC שץפתור את הבעיה ) BLAZER -באתרים שתומכים בPDA אין בעיה VERSAMAIL- יש כרגע בעיה בקבלת עברית אבל עוד לא ניסיתי את הUNIDEC עוד משהו שכחתי? ושוב אני אומר שקיים שחקן נוסף במגרש וכשיתחילו לשווקם בארץ הוא יתגלה וממה שראיתי זה נראה מבטיח ואולי גם המחיר יפתיעה אבל זה כמובן אין לדעת .....

atzmony

New member
שחכתי להוסיף בקשר לטראו

"במכשירים כאלו לא ניתן להפעיל את ה Command Bar ע"י שימוש במקלדת. לכן יש צורך בהתקנת תוכנה צד ג' שתאפשר זאת." העברית DELUX נותנת אופציה למקש כך שמי שלא רוצה לרכוש את הBUTLER לא חייב.

רן בראל

New member
זה בגיוק מה שמעצבן אותי...

"אם ממש מעצבן אותך שהמכשיר מתחיל לכתוב בעיברית ולא באנגלית או ההיפך( כי לא הבנתי אותך ) יש לך את האופציה לבחור שהשפה האחרונה שבה עבדת באפליקציה זו השפה שבה זה יפתח. איך? אופציה נוספת כמו למשל אצלי כל הPIM נמצא באנגלית אז ישנה האופציה להגדיר באיזו אפליקציה העברית לא תעבוד כלל !!" איך?? תודה מראש.

atzmony

New member
באפלקצייה של PILOC

manue->option->preference general
for each application set last use treo 680 advanced אתה יכול להגדיר אני לא משתמש שזה אלא בראשןן

רן בראל

New member
תודה, נגיע הבייתה בערב וננסה שוב...

עוד שאלה - איך פותחים מקלדת וירטואלית ב680? נראה לי שזה דיי פותר את הצורך בקניית מקלדת מגויירת...

Shmulco

New member
יש אפשרות לעברת מקלדת

ב150 שח בחברת http://www.pcgraph.co.il/ אם אתה הולך לעשות את זה, ספר איך התוצאה?

רן בראל

New member
עשיתי אצלהם מחשב נייד בעבר.

עשו עבודה נפלאה. אבל... הפתרון שלהם לטריאו לא ממש מוצא חן בעיני... אם אחליט לעברת אני מניח שאחכה למקלדת עברית (עם אותיות על הכפתורים)

רן בראל

New member
מקלדת וירטואלית לגמרי תספק אותי

רק שאין לי מושג איך לפתוח אותה...

atzmony

New member
../images/Emo92.gif menu-> K

האם ראית את ההמלצה על הסוללה לי זה נראה שזה עזר רק הרגשה אין הוכחה עדיין

למעלה