unlock of Treo דרך הרשת - יש מצב?

בועז18

New member
unlock of Treo דרך הרשת - יש מצב?

שלום לכולם, אני שוקל לקנות Treo 650 דרך הרשת, כנראה בארה"ב. עו דלא ברור איך אביא את המכשיר משם (משלוח בדואר או אופציות אחרות). יש הבדל גדול מאוד במחיר בין לקנות מכשיר חדש, ( Unlocked 500-600$ בערך, לא?) לבין מכשיר חדש/רפרבישד/משומש (באיביי למשל) ועוד שמותאם לרשת GSM ספציפית אמריקאית (300-400$, עד כמה שראיתי, למכשיר במצב מצויין). בתג המחיר היקר כנראה שלא אקנה אבל לעומת זאת בתג המחיר הזול זה בהחלט קוסם לי. לבצע לו ulocking ולשים על זה עברית (לקנות ב- Piloc למשל) זה נשמע לי טוב, וזה עדיין זול מאוד, בטח יחסית ללקנות בארץ, עם התאמה לרשת אורנג' ועם עברית. לגבי עברית, ברור שלא צריכה להיות בעייה משמעותית. לקנות unlocked בחו"ל זה אפשרי אבל עדיין יקר. אני שוקל את האופציה של מכשיר שאיננו unlocked אלא להיפך. שאלותיי: - האם יש בארץ שירות של unocking? משהו יכול לתת פרטים (ואם יש אז גם מחירים). - יש שפע של אתרים באינטרנט שמציעים שירות כזה של unlocking. ככל הידוע לי יש שתי שיטות לעשות זאת: 1. לשלוח את הטלפון, פיזית, לחברה שעושה זאת. לא רלוונטי כי בחזרה לארץ לא יודע איך יתייחסו לזה במכס/משרד תקשורת וכו'. 2. אופציה שנייה היא לבצע פרוצדורה במחשב שלך בעזרת תוכנה מיוחדת של נותני השירות. לפחות שני אתרים כאלו מדברים על 60-40$ עלות של שירות שכזה וחלקם נראים אמינים למדי (למשל, http://www.thetravelinsider.info/roadwarriorcontent/treo650unlocking.htm). מה דעתכם על פרוצדורה שכזו? האם יש בעיות ידועות איתה? האם אפשר לסמוך על זה? מדובר ב"הימור" על לא מעט כסף, בסופו של דבר... . יש בעיות עם העברית או לוקליזציה אחרי פעולת unlocking בתוכנה שכזאת?

בועז18

New member
כן - בהחלט אופציה

העניין הוא שזה קצת חתול בשק במחיר של ~300$ (הלינק ששלחת אחלה, אבל המכירה נסגרת עוד 4 ימים והיא כבר על 200$, משמע היא תעלה עוד יפה) ובמקרה של בעייה - אני בישראל, עיוני...
בקיצור - זה אופציה, אבל קשה למצוא משהו שתסמוך עליו וגם יהיה במחיר סביר. הרבה יותר קל למצוא מכשיר טוב או במצב מצויין של רשת ספציפית, ולא unlocked כי הם פשוט הרבה יותר נפוצים (וזולים). אם הייתי סגור שפרוצדורה "unlocking" של מכשיר היא לא בעייתית זה היה בהחלט משפר את סיכויי לקנות בסופו של דבר את המכשיר הזה ולא את Tungsten TX, ושזה בכלל לא טלפון, אבל אחלה שדרוג ל- TE שהלך פייפן ששירת אותי נאמנה מאוד, והכל במחיר סביר למדי (גם מכשיר חדש).

בועז18

New member
ועוד תהייה - לגבי מכס וכו'

עד כמה שאני יודע, יש מס של 32.8% סה"כ בייבוא של טלפון סלולרי לארץ. אין לי מושג לגבי האם הטלפון הספציפי צריך אישור של משרד התקשורת, האם העובדה שהוא משווק בארץ מעבירה אותו מבחן זה?.... מישהו יכול להוסיף מידע בנושאים אלו?

zoti

New member
זורק כפפה.

כמה אנשים יהיו מעוניינים בשירות שירכוש עבורם מכשירי TREO 650 בארה"ב, יבצע UNLOCKING למכשיר וישלח אותם לארץ? הרוכשים יהיו אחראים על קבלת המכשיר ותשלום מכס/מע"מ ומשלוח. אם יהיו מספיק רוכשים אני חושב שניתן יהיה להשיג מחיר לא רע בכלל.

בועז18

New member
מעוניין - אבל השאלה מה המחיר ../images/Emo179.gif

זה כמובן מה שמשפיע יותר מהכל. אפשר לקבל הערכה? אולי טווח שנראה לך שאפשר בו להשיג? באופן עקרוני - אני מעוניין!

zoti

New member
אני מניח שהמחיר יהיה בסביבות

ה$300-$400. אולי עוד קצת למשלוח. יש לי את האפשרות לקנות יותר ממכשיר אחד ואז העלות שלי תהיה כמובן זולה יותר. ההבדל יהיה בעובדה שלפני שאני שלח את המכשיר אני אוודא שהוא: - אכן חדש בקופסא (אני לא רוצה להתעסק עם מכשירים משומשים). - עובד כמו שצריך (כמובן שאני לא יכול להעניק אחריות ויש לקחת את זה בחשבון). - לא נעול (שיחרור הנעילה יהיה חלק מהעיסקה). - הקונים בישראל ידעו שהם לא שמים את כספם על קרן הצבי מאחר ואני אדם אחראי ויכול לספק ממליצים. ההמלצה שלי היא ללכת על מכשירי CINGULAR מטעם המחיר שהוא נמוך ב$50-$100 ממחיר של מכשיר UNBRANDED.

בועז18

New member
או קיי

בעקרון - אני בפנים. חשוב: - לא רוצה סתם ללחוץ, אבל 400$ זה די הרבה מעל 300$ ופחות אטרקטיבי, כמו שאתה בטח מבין. - כשיוזמה זו תתפוס תנופה, אם בכלל, חשוב יהיה לי לקבל פרטים נוספים כמו: מינימום "וידוא פעולה" של המכשיר שתעשה; המלצות שתוכל להציג אכן יוכלו לחזק את בטחוני בעסקה שכזו; האם תספק אחריות כלשהי לפעולת שחרור הנעילה? פירוט של נסיון עבר מוצלח עם השרות הזה או החברה שתבצע את זה יכולים, שוב, לחזק את בטחוני בעסקה שכזו.

zoti

New member
אם זה יהיה ריאלי אני אבדוק את המחיר

באופן יותר ספציפי. יש לי קשר למישהו שמתעסק במכירה של מכשירים כאלו בכמויות של יותר מיחידה בודדת. אני אשאל אותו. ברור שהמחיר יהיה תלוי במחיר הקניה שלי ותלוי כמובן בכמות המכשירים שארכוש. מינימום וידוא פעולה שלי יהיה הכנסת כרטיס. חיוג מס' טלפון ובדיקה שהמכשיר עובד. סה"כ, כשהמכשיר עדיין ברשותי אני יכול לחזור לספק שלי ולבקש מכשיר חליפי במידה והוא לא עובד כמו שצריך. שיחרור הנעילה הוא חד פעמי ולאחר שהמכשיר שוחרר הוא לא יכול להינעל מחדש "במקרה". גם אם עדכנת ROM חדש. כמו שכבר כתבתי, עשיתי את זה פעמיים בעבר. זה תהליך של כמה דקות.

תבדוק את המעמד החוקי של זה

יכול להיות שכשאתה קונה מכשיר של סינגולר אתה מתחייב לאיזושהיא חבילה. זה שאתה לוקח את המכשיר לארץ ופותח אותו לכל רשת, יכול להוות הפרה של הסכם המשתמש של הקונה מול סינגולר (בלי קשר אם יש חוק נגד זה או אין). אם עושה את זה אדם פרטי בשביל עצמו, לא נראה לי שיתעסקו איתך, אבל אם אתה הופך את זה לעסק, יכול להיות שזה יעצבן את סינגולר (ובצדק) ולא נראה לי שיש לך את היכולת להתמודד מול עורכי הדין שלהם. אני מציע לך לקרוא טוב טוב את כל האותיות הקטנות של הסכם המשתמש של סינגולר לפני שתתחיל להרוויח על חשבונם.

zoti

New member
אני לא מתכוון בכלל לקנות מכשיר

ישירות מהם. מוכרים פה הרבה מכשירים שהם CINGULAR BRANDED חדשים לגמרי. אתה יכול לקנות כאלו בכמות של 10 ו20 יחידות. אין שום קשר לסינגולר למעט העובדה שזה מה שכתוב על המכשיר עצמו. אני לא מתכוון לרכישת מכשיר של סינגולר כחלק מחבילה שבה אתה מקבל סיבסוד על המכשיר. במקרה כזה אתה לרוב מתחייב לשנתיים של שימוש במחיר חודשי קבוע. זה בטח שלא משתלם.

בועז18

New member
באתר של פאלם, למשל

קניית treo 650 חדש הוא הרבה יותר זול לתוכנית של רשת מסויימת (אפילו 300$ למכשיר חדש), וזה מן הסתם מתקזז בהתחייבויות השונות לספק השרות שאתה נקשר אליו.

zoti

New member
זה הרי ברור.

לדוגמא, אני חושב שבשביל לקבל טריאו 650 ב$299 ברשת סינגולר אתה צריך להתחייב לשנתיים במחיר מינימום של $40. אבל, בשוק יש מכשירים של סינגולר שנמכרים חדשים דרך צד שלישי במחיר שהוא כמובן הרבה יותר נמוך מהמחיר של מכשיר לא נעול. הסיבה היא שיש אנשים שלא רוצים להתחייב מחדש לתקופה אלא רק מעוניינים לרכוש מכשיר חדש.

בועז18

New member
טוב, "זאתי" - רגע האמת מגיע

נו, תן הצעה,
אני מציע שתגיש הצעה כאן, עם פרוט של מחיר ביחס לכמות ההזמנות שתקבל (תהיה שקוף - למה לא?), מעיין הצעה למכירה קבוצתית, כמו שנהוג להגיד בעברית... . אני מקווה שזה בסדר לפי תקנות הפורום...

לפי תקנון הפורום....

אסור לפרסם הודעות קניה ומכירה. אז כשיהיו הפרטים המלאים, לגבי הכמויות, המחירים והחוקיות, נא לפנות אלי (או לאיילת) ונראה אם זה נחשב כפרסום אסור או לא .

zoti

New member
אין בעיה. כבר פניתי למספר אנשים

קשר לקניה של כמות של טלפונים. נראה מה יהיה המחיר וכמה ריאלי זה יצא.

צחי 67

New member
עידכוני ROM במכשירים פתוחים

יש לי חבר שרכש מכשיר מחברת סינגולר, והחברה עצמה פתחה לו אתהמכשיר לכל הרשתות לאחר שהוא "שיגע" אותם שהוא טס לכל העולם ומדבר הרבה (הוא לקוח טוב שמדבר בארה"ב במאות דולרים). הבעיה היא שעכשיו הוא רצה לעשות עידכון ROM למכשיר אבל מכיון שהמכשיר יוצר עבור סינגולר, למכשירים שלהם אין עידכון של 1.20 אלא העידכון האחרון הוא 1.17 אני לא יודע אם העידכון הזה כ"כ קריטי אבל אם העידכון של 1.20 הוא משמעותי, צריך לבדוק האם באמת אחרי הפתיחה אפשר לשדרג ל 1.20

למעלה