Upsets בMMA?

razcoren666

New member
Upsets בMMA?

אילו קרבות הפתיעו אותכם בתוצאות או באופן שהקרב התנהל? לדעתי ההפתעות הכי גדולות שראיתי היו: רנדלמן-קרוקופ אלוויס-סאקורבה ווילאמס-קולמן הרינג-אריקסון קרוקופ-ווצנצין(מבחינת קלות ומהירות) ווצנצין-גילברט יוול(באמת! איגור בחניקה??)

AmitNHB

New member
A little something that upsets me,

טוב סתם משחק מילים ולא קשור להודעה הקודמת פשוט הרגע ראיתי UFC 52 ומשהו מאוד עצבן אותי - חוסר המקצועיות של השופטים. אני אתחיל באחד הקרבות המדהימים ביותר שראיתי, מאט היוג' מול פרנק טריג. מי שלא ראה, שיראה מהר ! COME BACK פשוט לא יאמן של מאט היוג'. פרנק טריג נתן לו ברכייה למפשעה, אלוהים יודע איך השופט (יאמזקי) לא ראה את זה, מאט התקפל תוך כדי שהוא מפנה מבטו לשופט מחכה לעצירה שלא באה. פרנק טריג ניצל את ההזדמנות והכניס אגרוף טוב להיוג' שהפיל אותו לרצפה ומשם המשיך להלום בו. בשלב הזה כבר נראה שהעניין גמור אך היוג' לא מוותר ופרנק מנסה הכנעה. הוא מגיע למצב מעולה כאשר הוא מקבל את הגב ל היוג' ונראה שהוא מצליח לחנוק את היוג'. במאמץ עילאי היוג' מצליח להשתחרר, לצאת מהמצב, להגיע לחניקה משלו ולהכניע את טריג עוד באותו סיבוב (הראשון). מ ד ה י ם ! ! ! טעות השיפוט הבאה שייכת לבכיר השופטים, שזו לא פעם ראשונה שלו, ג'ון מקארת'י. אם יש ענף לחימה, שבו קריטי עד כדי מצב של חיים או מוות, לעצור את הקרב בזמן זה MMA. בקרב המרכזי בין צ'אק לידל לרנדי קוטור, לידל פגע עם אגרוף ישירות בפניו של רנדי ושלח אותו לקרשים עם הידיים שמוטות. בשלב זה היו צריכות להידלק כל הנורות לג'ון מקראת'י ולא יתכן שלידל הצליח להכניס לרנדי בעודו על הרצפה עם הידיים למטה, עוד לא פחות, מ 3 אגרופים שפגעו ישירות בפנים. פשוט ביזיון !

razcoren666

New member
מה?

תראה, לא חסרות טעויות שיפוט, גם לא של BIG JOHN, אבל דווקא בקרב הזה הוא פעל מאוד מאוד מהר. נכון שלידל מכניס 2-3 מכות, אבל הן מהירות בטירוף וכל זה כשג'ון נמצא ממש ליד וקופץ עליו תוך שנייה. לדעתי לא היתה שום דרך לעצור את הקרב אפילו שנייה קודם.

AmitNHB

New member
אולי ההגדרות שלנו למהר הן שונות.

אני ראיתי את רנדי מעולף וחוטף עוד 3 אגרופים ישירים לפנים.

AmitNHB

New member
כן... אז איפה היינו ? UPSETS

לא הופתעתי מידי מהנוק אאוט שסאקו חטף משמברי. סאקו ידוע בתור אחד, שלא תמיד לוקח את יריביו במלוא הרצינות אז דוקא יריב, שעל הנייר היה אחד הקלים שהיו לו, נתן לו נוק אאוט משום מקום. איגור מול מירקו, באמת לא חשבתי שיהיה כל כך מהיר ובטח שלא כל כך קל אבל מלבד זה בטח שלא היה כאן UPSET. וויליאמס קולמן ורנדלמן מירקו, מיותר להזכיר שוב, את איגור ייוול לצערי לא נראה לי שראיתי וגם את אריקסון הרינג לא אבל למה זו הפתעה ??? הרינג מתחרה יותר טוב מאריקסון. היו עוד כמה UPSETS, שנגרמו בגלל פציעה: בלפורט רנדי 2, "שוגן" "ראמפאג'" ואפילו "קרוקופ" בארנט במידה מסוימת. סילביה רודריגד גם היה UPSET ועוד UPSET ענק היה בי. ג'יי. פן מול מאט "היוג'" היוז. שני קרבות שיסתיימו לגמרי אחרת אם יהיו להם קרבות חוזרים, לדעתי.

razcoren666

New member
לדעתי.

דבר ראשון, הרינג-אריקסון, היה הפתעה מדהימה!! אם יצוותו אותם היום זה בכלל לא יפתיע אף-אחד, אבל כשהם ניפגשו זה היה הקרב הראשון של הית' בפרייד ובין הראשונים בMMA אם אני לא טועה, ואריקסון היה אחד הלוחמים הכי מפחידים שהיו. אף-אחד לא הסכים להילחם נגדו ואני מאמין שאתה זוכר באיזו קלות הוא פירק את גודרידג'... בקשר לשוגון-ג'קסון, אני לא חושב שאפשר להמעיט בערך הניצחון של רואה בגלל הפציעה של ג'קסון! בסך-הכל הפציעה נגרמה ע"י שוגון, זה לא שהוא עלה פצוע או נפצע בגלל כושר לקוי כמו ברנט. להפחית מהניצחון זה בדיוק כמו להפחית מהניצחון של ג'קסון עצמו על איגור כשהוא גם שבר לו צלע... איוגר- יוול אני אנסה להעלות לפה, כדי שתראה את הקרב.

AmitNHB

New member
"רואה" זה שם המשפחה של שניהם.

מורילו "נינג'ה" רואה מוריסיו "שוגן" רואה כך שלא התבלבלת.

razcoren666

New member
שאלה לעמית

השתמשתי בשירשור הקיים, במקום לפתוח חדש כדי לא לעצבן את המנהלים... בתקופה האחרונה היו בערך 3-4 שירשורים שאיכשהוא הגיעו לעניין הקרבות המכורים בMMA, ובכולם אתה הזכרת את יושידה-טאמורה, כאחד הקרבות שאתה בטוח שהיה מכור. אתה יכול להסביר לי למה? עכשיו סיימתי לראות אותו שוב, ואני חייב להגיד, שחוץ מ 3 בעיטות רצופות לברך בשניות הראשונות לקרב, כל שאר הבעיטות של טאמורה היו חלק מ SETUP לבעיטה לגוף או בעיטה/אגרוף לפנים. אני כבר ממש לא חושב שהקרב היה מכור באיזושהיא צורה. שני הלוחמים ניסו לסיים את הקרב בדרך שלהם, טאמורה כמובן העדיף את העמידה למרות שהוא לוחם קרקע טוב מאוד, אבל מול אלוף אולימפי בג'ודו רוב האנשים גם היו מעדיפים לעמוד, יושידה למרות שספג כמה מכות מאוד מסוכנות לרגליים ניסה לצמצם את המרחק ולהכניע. אחרי 5 וחצי דקות בערך הוא הצליח וניכנס לחניקה מאוד חזקה. אני לא רואה שום דבר מוזר פה.

AmitNHB

New member
תשובה לרז

קודם כל, מעולם לא אמרתי "בטוח". אפילו על קולמן טאקאדה אמרתי 99 אחוז. על הקרב של יושידה טאמורה אמרתי קיים חשד, זה הכל, והנה למה: יושידה עדיין היה טרי מאוד בזירה. היו לו את הנצחון בגלל טעות שיפוט על רויס, נצחון על איזה יריב לא מוכר ועוד נצחון על דון פריי, שגם הוא היה מכור (לדעתי, ולא בטוח). עד כאן שום דבר מיוחד מלבד שברור שלאחר "נפילת" סאקורבה, PRIDE ניסו לבסס כוכב יפני חדש. חלק גדול מן החשד הוא בעקבות הקרב הקודם של יושידה, מול פריי, והאסטרטגיה התמוהה (בלשון המעטה) שפריי נקט בה. עכשיו, אם פריי בילה רק חצי קרירה ב PRO WRESTLING, הרי שטאמורה בילה את מרבית הקריירה שלו ב PRO WRESTLING, ושני יריבים כאלה אחד אחרי השני, בנוסף לדרך בה נבחר טאמורה (הוא היה יריב "הפתעה" שהודיעו עליו ממש בסמוך לאירוע) - כל אלו כבר הדליקו אצלי נורה צהובה. לקרב עצמו, טאמורה נראה סופר אדיש, אם כבר ניסה משהו מעל גובה המותן, אז זה היה בחצי עצמה וברגע שיושידה הוריד אותו לרצפה, טאמורה לא נראה מתגונן כמו שהוא יודע. נכון, יושידה אלוף ג'ודו אולמיפי, אבל טאמורה גם מצוין על הקרקע, והיה אפשר לצפות לאיזה שהוא ניסיון להגנה. שוב, שום דבר כאן לא בטוח, רק דעה אישית שלי ושל אחרים. דרך אגב, אני בכלל לא חושב שיושידה היה מעורב ב"מכירה" אם הייתה, אלא שזה היה מהלך מאחורי הגב שלו בשביל לתת לו קצת ניסיון ובטחון.

razcoren666

New member
אוקיי

הבנתי למה אתה חושב ככה, אבל עדיין לדעתי הקרב נראה LEGIT, נכון שטאמורה לא הפגין את שיא היכולת שלו, אבל זה לא קריטריון מספיק לקבוע דבר כזה. בכל מקרה נהנתי מהקרב, ויושידה כבר מזמן הוכיח שהוא לא סתם יפני טיפוסי, אלא אתגר רציני לכל לוחם במשקל הזה. וגם נתן קרב יפה נגד רולנד, שכבד ממנו מראה לי כעמט פי שניים.

AmitNHB

New member
ניצחון זה ניצחון. אני מסכים.

לא ממעיט חלילה. בואדי אני, שמחשיב את ה"תיקו" של נוגיירה ופידור כנצחון של נוגירה, לא אמעיט מערך ניצחון שנגרם בפציעה במהלך קרב, בין אם בשניות הראשונות כמו בלפורט קוטור 2, ובין אם בסוף הקרב כמו סאקו רויס. אמרתי בעבר ואני חוזר על כך, האחריות שלא להיפצע מוטלת על כל מתחרה. עדיין, "שוגן" "ראמפאג'" היה UPSET.

razcoren666

New member
תראה

גם לדעתי שוגון-ג'קסון היה UPSET, אבל בגלל שמתחרה בן 23 ניצח מתחרה הרבה הרבה יותר וותיק ומנוסה, לא בגלל הפציעה. אתה תסכים איתי שהפציעה של ג'קסון לא סתם קרתה כי הוא לא שמר על עצמו, ההתקפות המכוונות לגוף של שוגון הן שגרמו לזה, ובסופו של דבר הטקטיקה שלו בקרב הוכחה עליונה.

razcoren666

New member
בקשר לג'קסון

רציתי רק לציין שמאוד מוזר לי שג'קסון לא השכיל לפתח איזושהיא טקטיקה יעילה נגד החבר'ה המטורפים מCHUTE BOXE. אם תראה קרבות ישנים שלו הוא השתפר המון מאז, בהתחלה הוא היה מתאבק טוב עם יכולת עמידה ממוצעת וכוח בלתי-רגיל במשקל הזה, ובמיוחד השתמש ביעילות בSLAMS שלו כדי לצאת מבריחים וחניקות ולגרום נזק.(סאטקה לדוגמא) עם הזמן הוא שיפר המון את העמידה שלו ובמיוחד את ההגנה שלו בעמידה, שלדעתי היא בין הטובות בתחום. אבל כבר שלוש קרבות שהוא מפסיד לקלינצ' הארור הזה!!! עם כל הכבוד ללוחמי המואיי-טאיי, כמעט ולא ראיתי קרבות שבהם הקלינצ' היווה יתרון גדול כ"כ כמו בקרבות של ג'קסון נגד הברזילאיים. וכמובן גם בקרב שהוא כן "ניצח" את נינג'ה הוא ספג הרבה נזק ממנו.

AmitNHB

New member
אריקסון הרינג.

להרינג כבר היה מאזן מרשים של יותר מ 15 קרבות לפני שהגיע ל PRIDE. את הרב הוא ניצח וההפסדים באו בהחלטה או בגלל חוסר כושר בעיקר, כך שלא היה מדובר במתחרה חלש. אם תראה קרבות ישנים של הרינג, לא תאמין איזה שמנמן הוא היה.

razcoren666

New member
ראיתי

יש לי וידאו HIGHLIGHT שלו, ובהתחלה לא זיהיתי שזה הוא... פשוט שמן!! אבל עדיין, אם היית רואה את הקרב בזמן שהוא נערך היית מאוד מאוד מופתע מההפסד של אריקסון, רק תשמע את התגובות של השדרנים בקרב ותבין.. אני לא עובד בDSE, אבל קשה להשוות קרבות בזירות רטנות בארה"ב לקרבות בPRIDE, ולנצח יריב כ"כ מפחיד, בקרב בכורה בפרייד, זה ממש מדהים.

למעלה