Vegetable

vegetable man

New member
Vegetable ../images/Emo168.gif

הוא השיר הבא, ואחד משירי הנושא של הניק שלי. וזה אומר כמובן צמח, ולא ירק
והמילים:
I never wanted anything but this, I worked hard, tried hard. I ran around in domestic bliss, I fought hard, died hard. Everytime you're running out of here, everytime you're running I get the fear. I never wanted any broken bones, scarred face, no home. Your words surround me and I asphyxiate, and I burn all hate. Everytime you're running out on me everytime you're running I can see. I'm not a veg'table, I will not control myself. I spit on the hand that feeds me, I will not control myself. The waters break, the waters run all over me. The waters break, the waters run and this time you're gonna pay. I'm not a veg'table, I will not control myself. I spit on the hand that feeds me, I will not control myself.​
והתרגום באדיבות n0 nick: מעולם לא רציתי דבר אחר, עבדתי קשה, ניסיתי קשה. התרוצצתי בשלום בית, נלחמתי קשה, מתתי קשה. כל פעם שאת רצה מכאן, כל פעם שאת רצה אני מפחד. מעולם לא רציתי עצמות שבורות, פנים מצולקות, חסר בית. מילותייך מקיפות אותי ואני נחנק, ואני שורף את השנאה. כל פעם שאת רצה ממני, כל פעם שאת רצה אני רואה. אני לא צמח, לא אשלוט בעצמי. יורק על היד שמאכילה אותי, לא אשלוט בעצמי. המים נשברים, המים מציפים אותי. המים נשברים, המים מציפים והפעם את תשלמי. אני לא צמח, לא אשלוט בעצמי. יורק על היד שמאכילה אותי, לא אשלוט בעצמי. _______________________________________________________________ זהו אחד מהשירים היותר טובים באלבום לדעתי. השירה של ת'ום מאוד נחושה, ומתגונן "I'm not a vegetable, I will not control myself", הוא יורק על היד שמאכילה אותו, ודורש הגדרה עצמית משלו. יש בשיר לדעתי מין רצון לשבירת מוסכמות, ועידוד יצירתיות ויציאה משיגרת החיים העגמומית - דברים שמאוד מוצאים חן בעיני - בשילוב המוסיקה היפה. למרות שהשיר מעולם לא הוסבר ע"י הלהקה, יש המניחים שהוא משקף את ההתנהגות של חבריו לעובדה שהוא נעשה יותר מפורסם וזוכה להכרה. השיר הנ"ל היה אחד האהובים ע"י מעריצים בהופעות, והורד בקיץ 95' סופית מרשימת השירים שהלהקה נהגה לבצע.

dresner

New member
Pablo Honey../images/Emo55.gif

וסליחה שאני לא ממש משתתף בניתוח השירים. אף פעם באמת לא התחברתי לאלבום הזה...

kittycatbone

New member
אני פשוט לא ממש מכירה

את השירים, כי אין לי את האלבום ואני לא מכירה ממש שירים מהאלבום בלי קשר.. XP חוץ ממן הסתם קריפ

vegetable man

New member
אני חושב ש...

נזנח כרגע את האלבום הראשון, ונעבור ל-Ok Computer, כדי שכולם יוכלו לומר את דעתם. שאלתי מה דעתכם ומי שענה לי העדיף שאמשיך, אבל אני רואה שבתנאים הנוכחיים זה חסר טעם, כשרובכם לא מכירים/אוהבים את האלבומים הראשונים. נעבור ל-Ok Computer, אם כך.

kittycatbone

New member
למה אבל את אוקיי קומפיוטר?!../images/Emo2.gif

כאילו יש את the bends לפני זה, וזה גם אלבום מוכר שהרוב מכירים

vegetable man

New member
אז נעשה כך:

מי שרוצה שנדבר על The Bends:
מי שרוצה לדבר על Ok Computer:
אבל אני מצפה להשתתפות, אם אתם רוצים את The Bends. יאללה, שרשרו

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ובטח שתהיה השתתפות
אני לפחות|בול| לא מכירה את האלבום פאבלו האני, אבל את the bends למשל יש לי, ואני חושבת שזה אלבום שלכמעט כולם יהיה כמו שיש להם את ok computer... ואיך אפשר שלדלג על השירים fake plastic trees, street spirit, the bends, just, high and dry ובקיצור כל השירים שיש באלבום???

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo45.gif

לא שאני חושבת שדה בנדס יותר טוב מאוקי קומפיוטר, אבל כדאי ללכת לפי הסדר, לא?

Latisia

New member
../images/Emo45.gif

נמשיך לפני הסדר.. את פאבלו הני אין לי אבל אני מכירה את רוב השירים שם. הוא דיי נחמד פלוס אבל הוא לא משו ליד כול האחרים שלהם. P: אבל יש שם כמה שירים מצויינים בהחלט! (=

vegetable man

New member
../images/Emo45.gif very well

העם החליט ברוב מוחץ, The Bends
מחר אני אעלה את השיר הראשון

חרטושה

New member
האלבום הראשון והאחרון שלהם שקניתי

בגלל קריפ.
. אני גם מזדהה עם המילים וחושבת שהן מאד חודרות. אני חושבת שזה סוג של שיר אהבה. בדיוק דיברתי על זה היום עם חברה שלי: כשיש עוד מישהו להתחשב בו, לפעמים זה נעשה קשה, מסובך, צפוף, גורם לתחושת מחנק. אני חושבת שאלמנט המחנק מורגש ממש טוב גם בביצוע עצמו של הישר, במוזיקה, בשירה וגם במילים עצמן, שכמו מציפות, חונקות, מטביעות. חוץ, בתור צמחונית אני גם שמחה לגלות שמיטב האומנים גילו את עניין הירקות והצמחים למינהם.
לפעמים נדמה לי שזו ממש מגפה. (לא רק אצל הפלויד, אלא גם אצל פרנק זאפה ויש עוד כמה). כל זה ממש מחייב לתהות מה כל האנשים האלה מוצאים בצמחים? זה כנראה דימוי מקובל למשהו.

vegetable man

New member
../images/Emo6.gif

אגב! רציתי לומר לך שראיתי את הקליפ של פרנץ פרדיננד (והוא היה כל הזמן מתחת לאף שלי ולא ידעתי שזה הם...), וראיתי את הלחיצת יד של האנשים הנשרפים שדיברת עליה. אין ספק מאיפה הם שאבו את הרעיון
להקה נחמדה, במסגרת גל הלהקות בסגנון ווייט סטרייפס...גם מזכירים את Blur.

kittycatbone

New member
דווקא פרנץ פרדיננד אני פחות אוהבת..

אני לא מכירה אותם לגמרי, אבל ממה שאני מכירה הם יותר מתלהבים כאלה וחושבים תצמם מאשר באמת טובים לדעתי... :X בלר והוויט סטרייפס זה הדבר האמיתי
חח סתם... והממ בלי להעליב למי שאוהבת את הלהקה בקשר למה שאמרתי..

למעלה