VR200 - עדכון

thunderbug1

New member
VR200 - עדכון

רציתי לעדכן לגבי הבעיה שיש לי עם הנתב החדש בהורדות ישירות באלחוטי כפי שמתואר פה: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/20/180190149/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%95%D7%AA_%D7%A4%D7%A1_%D7%A8%D7%97%D7%91_%D7%95_IP-TV[/URL]

אז ככה: עברתי להוט 100 מגה, העברתי את ההוטבוקס למצב מודם וחיברתי לכניסת ה- WAN/LAN4, וכמו כן הגדרתי את הנתב למצב נתב בלבד (בלי מודם). לא הצלחתי לקבל את הנתונים מההוטבוקס ולכן לא היה לי אינטרנט עד שביצעתי בנתב MAC Clone. הבעיה פה היא שאם המחשב שלי מחובר חוטית, ברגע שאני מנתקת את הכבל מהמחשב, אין אינטרנט בכלל (נורת האינטרנט בנתב נכבית) ואני נאלצת להיכנס לנתב וללחוץ על Renew כדי למשוך שוב את הנתונים מההוטבוקס והאינטרנט חוזר.
זה ממש מוזר, אני לא יודעת אם זה באג בנתב או כך פועל הפורט המשולב WAN/LAN הזה. כשאני מתנתקת מהחיבור האלחוטי זה לא משפיע ולא מנתק את האינטרנט, רק אם אני מנתקת את הכבל. מוזר.

אבל הדבר המעניין בסיפור הזה הוא שבעיית המהירות באלחוטי 2.4GHz נעלמה. כלומר הורדתי קובץ גדול מהאתר של מיקרוסופט על כל המהירות (12 מגה). אני מקווה שזה לא חד פעמי ואנסה שוב להוריד בהמשך אבל זה מאוד מעניין. אולי ההגדרה שלהם של נתוני בזק (זה הרי מצא את BEZEQ_VDSL ברשימת הספקים במהלך הגדרת המודם) - אולי משהו שם שגוי קצת? אולי משהו במודם המובנה? למרות שבחיבור חוטי או חיבור אלחוטי תדר 5 לא הייתה בעיה, רק תדר 2.4.

הערה: במעבר למצב נתב בלבד, כל הפניות הפורטים שהגדרתי נעלמו והייתי צריכה להגדיר מחדש. כל שאר ההגדרות נשארו.

okunj

New member
אממ..
אכן מעניין..
דרך אגב, החזירו לך בסוף את המיסים שנגבו באמאזון בעת הקניה?

thunderbug1

New member
עדיין לא

הבנתי שזה לוקח עד 60 ימים כדי לקבל החזר - במידה ואתה זכאי כמובן כך שאני עדיין לא יודעת אם אקבל בכלל או רק חלק מהסכום. חבל שאין אינדיקציה אם המכס פה גבה או לא. נדע בהמשך.

okunj

New member
עדכון, המודם ראוטר עובד ומהר!
קיבלתי אותו היום, חיברתי והכל פשוט חצי אוטומטי, להכניס יוזר וסיסמא הייתי צריך.
כל השאר לא נגעתי בכלל בהגדרות.
אני מחובר לבזק בינלאומי עם תשתית בזק, קרוב מאוד למרכזיה עם חיבור 100 מגה-ביט.

רשמים:
מהירות קווית גבוהה יותר מהמודם של בזב"ל (VTECH) - אני מגיע עכשיו ל89.80 מ"ביט ואפס ג'יטר בהורדה, לעומת 87.13 עם ג'יטר 1 מ"ש (העלאה זהה).

מהירות אלחוטית וקליטה טובה יותר בקצה השני של הבית דרך מספר קירות.

רשת 2.4 ג"ה בסלולרי גלקסי S4 מיני (ליד הראוטר): 48.04 מ"ביט הורדה / 3.41 העלאה (ערוץ 3)
בטאבלט Sony Xperia Z3 LTE , יצאה תוצאה יותר גבוהה: 62.60 / 3.35 (ערוץ 3)

רשת 5 ג"ה בסלולרי (אותם תנאים): 64.56 / 3.47 מ"ביט (ערוץ 48)
בטאבלט, יצא הפעם: 77.01 / 3.67 מ"ביט (ערוץ 48)

סה"כ שדרוג לא רע בכלל יחסית למודם-ראוטר החלש של בזב"ל. נראה עם הזמן לגבי ניתוקים בWIFI, אם הם קורים או לא...

thunderbug1

New member
-

ההגדרה הראשונית מאוד קלה, צודק. האם בחרת את BEZEQ_VDSL ברשימה או Other?
הייתי מציעה לך לעבור גם על ההגדרות המתקדמות אם אתה צריך להגדיר הפניית פורטים או לקבע אייפי למחשב ספציפי, לבטל WPS לשני התדרים וכו'.
אני אגב בחרתי בתדר 5 ערוץ 36 עם 80MHz רוחב. עם משאירים על ערוץ אוטומטי זה מגדיר ערוץ גבוה, משהו כמו 140 ומשהו אם אני זוכרת. בכל מקרה 36 טוב בשבילי.
היו לך ניתוקים באלחוטי עם הנתב של בזב"ל? מקווה שזה יפתור לך אם כך את הבעיה הזו.
אם ייצא לך לבדוק מהירות הורדה באלחוטי 2.4GHz אשמח לדעת אם אתה מוריד על כל המהירות (לפחות כמו בחוטי), עדיף עם מנהל הורדות אם יש לך כדי למקסם מהירות. זה קובץ מהאתר של מיקרוסופט:
https://download.microsoft.com/down....101119-1850_Update_Sp_Wave1-GRMSP1.1_DVD.iso
&nbsp
אצלי גם מותקנת הקושחה האחרונה.
שמחה שהנתב הגיע בשלום

okunj

New member
אכן בחרתי באפשרות של בזק עבור הISP.
בעקרון שיחקתי עם הגדרות הWIFI עד שהגעתי למצב בו כל המכשירים בבית מתחברים בצורה מיטבית לראוטר.
הגדרתי פתיחת פורטים איפה שהייתי צריך וזהו.
את הFIRMWARE עדיין לא עדכנתי להכי חדש, כנראה אעשה זאת היום בערב.
לגבי רוחב תדר, שמתי לב שאם אני משחק עם זה זה דופק לי את המהירות בבדיקות. אז החזרתי את זה לברירת המחדל האוטומטית.
הערוץ שעצרתי עליו עבור 5GHZ הוא דווקא 48, כי ה36 לא נתן לי תוצאות טובות בכל המכשירים.
בנוסף שמתי לב שהלפטופ של אשתי משום מה לא מצליח להתחבר לרשת ה5GHZ.. לא ברור למה, וניסיתי כבר את כל האפשרויות חיבור עבור הרשת הזו. בחלק מהתדרים הלפטופ אפילו לא רואה את הרשת הזו. ועוד משהו מעניין.. אם אני מגדיר את רשת ה2.4GHZ על פרוטוקול N בלבד - הלפטופ לא יצליח להתחבר ואם אני מגדיר על פרוטוקול מעורב G/N - אז הוא כן מתחבר ולפי התכונות חיבור נראה שהוא מתחבר דווקא על הN. מאוד מוזר...

&nbsp
עכשיו לגבי המהירויות? תראי מה כתבתי בהודעה עבור הטסטים שהרצתי. אלה המהירויות הכי טובות שהצלחתי להוציא מהWIFI עם הראוטר הזה.
אנסה גם את ההורדה שציינת, אבל לדעתי לא אמור להיות הבדל משמעותי במהירויות. אולי אני טועה...
&nbsp
חוץ מכל מה שכתבתי, אני לא יודע עוד עם מה ניתן לשחק ע"מ למקסם את המהירויות בWIFI
&nbsp

thunderbug1

New member
מהירות

רשת 5GHz מוגדרת על רוחב ערוץ אוטומטי? הכרטיס האלחוטי בלפטופ של אשתך אני מניחה תקן N? והוא Dual? (כלומר יכול לעבוד בשני התדרים).
&nbsp
לגבי הבדיקות שעשית, לא התכוונתי לבדיקות מהירות שעושים באתרים כמו ספידטסט, בזק וכו' כי הבדיקות תמיד הראו לי שאני מקבלת את כל המהירות. הכוונה בהורדת קובץ ברשת 2.4 הוגבלתי לפחות מחצי. בגלל זה גם צריך לעשות ממחשב בעיקרון ולא פלאפון.
&nbsp
תעזר בתוכנה InSSIder Home או אפליקציה דומה בפלאפון שתראה לך את הרשתות בסביבה שלך ותבחר ערוץ בהתאם, אולי ערוץ אחר יהיה יותר טוב עבורך ומהירות גבוהה יותר.
&nbsp
היום בבוקר צצה בעיה חדשה אצלי חחח. כאמור עברתי לכבלים אז זה מתפקד כנתב אבל הייתי צריכה להשתמש באופציית Clone Mac כדי למשוך את הנתונים מהמודם. עד אתמול יכולתי להתחבר חוטית לנתב, היום אני מחברת ואין תגובה, אין אינטרנט! ניסיתי גם עם כבל אחר כמובן. אני חושבת שזה מתקשר ל- clone שעשיתי איכשהו. טוב, נראה מה אעשה, אולי אנסה לעשות ריסטור בתקווה שזה יפתר.

okunj

New member
לפטופ
לגבי הלפטופ, לא יודע אם הוא אמור לעבוד עם 5GHZ, לא זוכר אם הוא הצליח להתחבר לרשת הזאת כשעוד היה לי פעם נטגיר של בזק עם 2 רשתות WIFI.
&nbsp
יש לך HOTBOX ומהירות 100 מגה? אני זוכר שהם חייבים להיות מוגדרים דרך שירות לקוחות הוט כמודם ולתת אייפיי סטטי. אחרת יש בעיות בחיבור לראוטר.

thunderbug1

New member
אם אתה יודע את הדגם

של הכרטיס האלחוטי בלפטופ אפשר לברר אם הוא תומך ב- 5GHz.
בנוגע להוט, אני עשיתי שיוך בטלפון עם הספק והוט ביחד, ההוטבוקס בעקרון מוגדר כנתב אבל אני העברתי אותו למצב ברידג' וחיברתי לנתב. וכן, יש לי אייפי לא משתנה.

okunj

New member
לבד הגדרת אותו?
כי ממה שאני מכיר את ההוט בוקס , אין בכלל גישה אליו מקומית. רק דרך המוקד שלהם.

thunderbug1

New member
הנה צילום מסך

ברגע שאתה מסמן Activate Bridge Mode ומאשר, כל אופציות הפיירוול, אלחוטי וכו' נעלמות וזה הופך למצב מודם בלבד.

thunderbug1

New member
חיבור חוטי לנתב

חזר פתאום לעבוד. לאיודעת מה קרה בין הבוקר לעכשיו אבל חזרתי הביתה ואני מחוברת לנתב עם כבל בלי בעיה. מוזר.

okunj

New member
נו ברור..
אבל הבעיה זה שלא הצלחתי מעולם להכנס לאינטרפייס של המודם עד שלא שינו אותו למצב ראוטר מרחוק.
וכשמחזירים אותו חזרה למצב מודם, אין אפשרות לגשת לתפריטים בכלל.

thunderbug1

New member
הוטבוקס

כשההוטבוקס מוגדר כמודם, הכתובת שלו משתנה ל- 192.168.100.1
אין לי בעיה להיכנס להוטבוקס כשהוא עכשיו על מצב מודם דרך האייפי הנ"ל.
כשתחזיר למצב ראוטר, האייפי יחזור להיות 192.168.1.1

okunj

New member
משלוח
עכשיו צריך לשלוח את המודם-ראוטר VTECH של בזב"ל חזרה לפתח תקווה (ולהפסיק עם דמי השכירות שלהם) ורק זה עולה לי חודשיים שימוש נוסף (20 ש"ח דואר רשום).
מעניין שהם לא מרשים לטכנאים שלהם לאסוף איתם את הקופסא חזרה למחסנים שלהם.
דבילי לטעמי.. אבל מה לעשות..

thunderbug1

New member
גם אני צריכה להחזיר לבזק

את הנתב, אבל לפחות זה לחנות בזקסטור. אני חושבת שהיחידים שבאים לאסוף את הציוד ממך הם הוט, לפחות כך היה בפעם הקודמת שהתנתקתי מהם.
לפחות אחרי זה כבר תחסוך את דמי השכירות ולא תצטרך להשכיר יותר גם אם צעבור לחברה אחרת.
&nbsp
עשיתי ניסוי עם הבעיה שלי שכשאני מנתקת את כבל הרשת מהמחשב הנייד שלי, זה גם מנתק את כל האינטרנט כי הראוטר כנראה חושב שניתקתי את הכבל מה- WAN. זה רק בגלל שעשיתי Mac Clone ולכן זה רק קורה כשאני מנתקת את הכבל מהמחשב הנייד הזה (כי הראוטר שיכפל את כתובת כרטיס הרשת שבו). חיברתי בכבל את המחשב הנייח וכשניתקתי אותו מהמחשב, זה לא השפיע ולא ניתק את האינטרנט, בדיוק כפי שחשבתי. זה קשור לשיכפול. מעניין שכשהייתי מחוברת להוט פעם קודמת, לא נאלצתי לעשות Mac Clone כדי שהמודם יתחבר לנתב. אולי הם שינו משהו בזמן הזה שהייתי עם בזק.

okunj

New member
מעניין..
לא ממש מכיר איך זה עובד בהוט. אבל אנסה את מה שאמרת אצל ההורים שלי (להם יש הוט).
&nbsp
בזק סטור היה הרבה יותר פשוט להחזיר להם, כי זה לא רחוק מהבית שלי, אבל עכשיו אני מחובר בשוק הסיטונאי, ככה שאין מנוס מלשלוח בדואר רשום לפתח תקווה.

okunj

New member
HOTBOX router
אוקיי, אני לא מצליח לגרום להוטבוקס לעבוד גם כראוטר.
לא יודע למה אני לא יכול לגרום לו להפעיל WIFI בנוסף להיותו מודם. אני מעוניין לנתק ממנו את הראוטר של אורנג' ולהשתמש בWIFI של הוטבוקס בלבד.
באותו מסך שבו ניתן להוריד את ה"וי" (activate bridge mode), ואח"כ ללחוץ APPLY - לא קורה כלום לאחר האתחול.
הוא שוב חוזר לאותו מצב של BRIDGE.

thunderbug1

New member
יכול להיות שהמנוי שלהם לא כולל רשת ביתית

במקרה הזה אני חושבת שהם דורשים איזה 10 שקל לחודש אבל אולי אפילו אפשר בחינם עם קצת עקשנות. יש להם רק אינטרנט הוט או טריפל? תבררו אם המנוי כולל רשת אלחוטית/נתב.

למעלה