webcomics

ailag

New member
webcomics

שוב, עניין הwebcomics. והפעם עם catch: כל יום, כל אחד שרוצה מפרסם בשרשור הזה וובקומיק אחד שהוא אוהב ושלא הזכירו קודם. כך שאתם באמת צריכים לבחור את הטובים ביותר. אחד ליום. ולכתוב מה טוב ומה רע בו. שימו לב, אפשר להשוות רק לכאלו שהוזכרו כבר.. (אחרת זה יהיה "אני אוהב את X, שדומה ל-Y Z A B C..." (ואני כבר מנחשת מה באני ישלח) אז הנה היומי שלי, GPF. (בזכותו עלה לי הרעיון) GPF, או General Protection Fault, מספר על חברה קטנה שעוסקת במחשבים (ISP נדמה לי, כבר מזמן לא קראתי מההתחלה). הסדרה מתחילה כסדרת gags פשוטה על מחשבים, אבל היא מקבלת גם עלילה עם הזמן, דבר שבדרך כלל הופך וובקומיק למצויין או גרוע, ולא למשהו באמצע. לGPF זה רק עזר. יתרון: הופך למדע בדיוני יפה (כולל ריפ-אופס, אבל חביבים), סגנון פשוט אבל הפשטות רק מוסיפה ולא גורעת. חסרון: התחיל לפני ארבע שנים, כך שיש דיי הרבה להשלים. זה יכול להיות גם יתרון (יותר קומיקס!)

Scum Bunny

New member
אז מה באני ישלח?

לבאני אין הרבה מה לשלוח, למען האמת. רוב הקומיקסים החביבים עלי (Ping972, Grinner וכו´) התפגרו כבר מזמן, ורוב מה שנשאר ב-Keenspace זה אותם furries ארורים וקומיקסי אנימה והומואים למיניהם (גרועים במיוחד הם השילובים של כל השלושה). ממעבר על רישימת הבוקמרקס העבעשה שלי אני מוצא רק מעט קומיקסים שעדיין קיימים, וגם שאני יכול להמליץ עליהם מכל הלב: Expolitation Now - סגנון מנגה (אבל בניגוד לרוב מה שמסתובב ברשת- אמנות ברמה גבוהה), כתיבה פרועה (אוקיי, מטורפת), הומור ופארודיה ואפילו רצף עלילתי רציני. מה שכן, זה קומיקס למבוגרים. לא פורנוגרפי, אבל אם תמונות מוויצ´בלייד מטרידות אתכם אז זה בהחלט לא בשבילכם. אה... עיון מדוקדק יותר מגלה שגם הקומיקס הזה הפסיק להתעדכן. Another one bites the dust. (תודה פרדי). עדיין שווה לעבור על הארכיב. Schlock Mercenary - עוד אחד מהוותיקים של Keenspace. בניגוד לקומיקס הקודם, על זה אפשר להגיד כל דבר חוץ מזה שהוא מצויר טוב. הוא פשוט לא. רובכם מציירים יותר טוב. אבל מה שהוא חסר בגרפיקה הוא מפצה בכתיבה, ובעומק היריעה- זה קומיקס עצום (מתעדכן מדי יום) שמצליח להיות גם קומדית מדע בדיוני, גם פארודיה על רוב מוסכמות המד"ב וגם מדע בדיוני קשה (כולל הסברים מדעיים מפורטים על איך כל טכנולוגיה יכולה לעבוד). לא כל הסיפורים טובים, אבל ברובו זה קומיקס שמספק בידור יעיל. שזה אחלה. אה, והגיבור הוא גוש עיסה חום עם תותח פלזמה.

HackMachine

New member
נו באמת...

איזה צנוע אתה

comicsgirl

New member
אחרי מחקר מקיף...

של בדיוק 20 דקות
הגעתי למסקנה ששני הוובקומיקס הכי טובים שראיתי הם (מתוך 150 וובקומיקסים שעברתי עליהם...): angels ו lovarian adventures. Angels- קומיקס מנגה חביב שמתחיל בנערה צרפתייה חמודה (וקצת מתלהבת) שנבחרה לטוס לחלל כדי להיות חלק מצוות גדול שאמור להוביל לאיזושהי מלחמה (או משהו כזה...) חביב ביתר והציורים מדהימים! Lovrian Adventures- אני חושבת שזה בעצם יותר טוב מהראשון... אבל לא משנה. אני לא מתכוונת לספר לכם על מה זה, תקראו ותהנו! הציורים מדהימים והקומיקס כתוב טוב (אבל הכתב קצת קטן... תצטרכו לאמץ טיפה את העיניים...) שווה בדיקה! מצטערת ששמתי שניים פשוט לא יכולתי לבחור רק אחד- שניהם באמת טובים.

comicsgirl

New member
אחרי מחקר מקיף...*זה עם הקישורים*

של בדיוק 20 דקות
הגעתי למסקנה ששני הוובקומיקס הכי טובים שראיתי הם (מתוך 150 וובקומיקסים שעברתי עליהם...): angels ו lovarian adventures. Angels- קומיקס מנגה חביב שמתחיל בנערה צרפתייה חמודה (וקצת מתלהבת) שנבחרה לטוס לחלל כדי להיות חלק מצוות שאמור להוביל לאיזושהי מלחמה (או משהו כזה...) חביב ביתר והציורים מדהימים! Lovarian Adventures- אני חושבת שזה בעצם יותר טוב מהראשון... אבל לא משנה. אני לא מתכוונת לספר לכם על מה זה, תקראו ותהנו! הציורים מדהימים והקומיקס כתוב טוב (אבל הכתב קצת קטן... תצטרכו לאמץ טיפה את העיניים...) שווה בדיקה! מצטערת ששמתי שניים פשוט לא יכולתי לבחור רק אחד- שניהם באמת טובים.

ננסק

New member
אולי זה נורא מיינסטרים,

ואולי זה כבר הוזכר לפני שהגעתי, אבל אני פשוט חולה על PVPonline . אותה גישה כמו גארפילד, אבל על עולם הגיימרים האמריקאי.

ailag

New member
הרעיון היה גם

קומיקס אחד ביום
אבל נעלים עין. סתם ככה, נעשה לך טובה.
or whatever. do what you like. "הוזכר קודם" - אני התכוונתי בת´רד הזה, בשביל שלא יחזרו על אותו אחד פעמיים. לא זכור לי שהזכירו (הרבה זמן) את אלו שבאני הזכיר.. but again, whatever makes ya happy. חוק עליון בפורומים מבחינתי.

Scum Bunny

New member
עוד סריקות של רובוטים

נצל"ש, כאילו. אבל אל תתנו לזה להפריע לנושא הדיון המקורי בבקשה.

gewitter

New member
יש לך בעיה

או יותר נכון לרובוט. הסכין מוצמד לכתף הנגדית ליד עם ה"ארטילרי". קשה לשלוף :) סתם כדי שלא יהיו לך פאדיחות ממעריצים בעתיד.

Scum Bunny

New member
נקודה טובה

אם כי אני מניח שעם המצב כל כך רע שיחידה משוריינת צריכה להשתמש בסכין אז ממילא הארטילריה כבר לא בסביבה (נגיד, כשאזלה התחמושת?). לא משנה. צודק. רשמתי לפני. עוד הצעות לשיפורים?

Cartman

New member
לפי מה שזכור לי...

אמרת שאתה רוצה את זה כמה שיותר ריאליסטי, נשקים שנוכל לראות בנוף עוד כמה עשורים. אז לא יודע, לא נראה לי ממש שימושי רובוטים כאלה במישור המעשי. הם הרבה יותר מסורבלים מטנקים רגילים, וקשה לי להאמין שבאמת יעשה בהם שימוש רציני אי פעם. אם כבר, אז המכה הקודם שהראית פה נראה הרבה יותר הגיוני, עם רגלי סוס כאלה (אני לא בטוח מה המונח הרשמי לזה, הכוונה לכאלה רגליים שהברך נמצאת בכיוון ההפוך, כמו אצל ציפורים וכלבים), ששימושיות יותר לעשיית כאוס מאשר להליכה, מה שאני מתאר לעצמי שזה מה שרצית. בשביל תחבורה ממקום למקום, עדיף גלגלים.

Scum Bunny

New member
אני לא משוכנע שאתה צודק

ואני אגיד לך למה: זה כבר כמה זמן שהצבא האמריקני, למשל, חוקר את האפשרות לפתח שריון ממונע (א-לה "גברים בחלל"-הספר) כדי להגדיל את יכולות החייל הפשוט. בנוסף, מזה שני (מאז שנות השבעים) הם חוקרים את האפשרות לפתח כלי רכב בעלי רגליים. אין מה לעשות- לרגליים יש פי עשר יותר עבירות בשטח מאשר לגלגלים או זחלים. עכשיו, הרכבים שהאמריקאים מתמקדים בהם הם מרובי רגליים (ארבע עד שש רגליים) בגלל שהם יציבים, מה שחוסך את הכאב ראש של לפתח מערכת עם מספיק שווי משקל לנוע על שתי רגליים בתנאי קרב. עכשיו, תחבר את שני המחקרים, ותחשוב מאה ומשהו שנים קדימה- למה להסתפק בשריון גוף ממונע בגודל אדם אם אפשר להגדיל אותו פי שש? אתה מקבל יחידה עם הגמישות והעבירות של הגוף האנושי, אבל עם פי שש עוצמה ופי שש שריון. בנוסף, עם הטייס מחובר ישירות לרכב (נאמר, דרך איזה חיבור קיברנטי- וגם את זה חוקרים כרגע) אז הוא יכול לשלוט ברכב כאילו היה גופו- שליטה מושלמת ושיווי משקל בחינם. כמובן שבשלב זה של ההתפתחות הטכנולוגית כבר אפשר יהיה להוסיף בינה מלאכותית עם יכולת שווי משקל משלה. כבר יש רובוטים יפניים שמסוגלים ללכת על שתי רגליים. עכשיו, בניגוד לגוף האנושי עם מכונה כזו אתה דווקא יכול להתעסק- רגליים קצרות והרבה שריון למכונה כבדה (כמו הציורים הראשונים שלי- המקבילה של טנק) או גוף דק ליחידות זריזות וגמישות (המקבילה של לוחם רגלי, למשל). ועוד ועוד. אין גבול לדמיון.

Cartman

New member
אה, טוב, זה עתיד ממש רחוק

אני מקבל את זה. אבל בכל מקרה לא נראה לי ש´מכה´ כזה צריך סכין, או לפחות לא אחת נשלפת. יותר הגיוני נשמעת לי סכין קופצת כזאת ממפרק כף היד, לא?

Scum Bunny

New member
שוב, הרשה לי להסביר

המחשבה שלי היא רב שימושיות. אם יש לך יחידה בסיסית, שמקבילה לחייל, אז לפי הציוד שאתה מלביש עליה אתה יכול להשתמש בה לצרכים והתמחויות שונות. לוחם פשוט, מכונאי, נ"מ, ל"א. לעומת זאת, יחידה שיוצרה במיוחד לצורך מסוים (נאמר, יחידת לוחם עם סכינים במפרקים, תותחים בכתפיים ורימונים בביצים) לא תהיה שימושית לשום דבר מלבד למטרה הספציפית לשמה יוצרה. אני יכול לדמיין יחידות מתמחות שייבנו במיוחד למטרה מסוימת (כמו יחידות ממש ממש כבדות עם איזה תותח ארטילריה ענקי) אבל אם יש לך גם הרבה יחידות רב שימושיות אז הצבא שלך הרבה יותר גמיש, והרבה יותר זול. אגב, תודה על השאלות. זה עוזר לי לגבש את הרעיונות שלי.

Cartman

New member
טוב, אז אם אני עוזר לך עם השאלות

שלי... הרובוט מכונאי נראה לי הכי פחות יעיל. בשביל מה הוא צריך מבנה אנושי וכל הבולשיט הזה? זה נראה לי ממש מסורבל, וגם לא ממש סביר. פה אני חושב שבאמת יספיק איזה נגמ"ש, או מקסימום תלת רגל. הרי הוא רק צריך לסחוב את החלקי חילוף ולהבריג חלקים.

Scum Bunny

New member
אה! זה בגלל

שמכונאי לרובוטים זה כמו חובש קרבי לחיילים! מה עדיף? מישהו שיכול לנוע במהירות בין החיילים, לטפל בנפגעים או לסחוב אותם למקום מבטחים וגם להלחם כשצריך, או אמבולנס משוריין שעוקב בבטחה אחרי החיילים ואוסף את החתיכות? שניהם, מן הסתם. אבל בהחלט יש שימוש לאפשרות הראשונה. לא?

Cartman

New member
אה אה!

אני חושב שנגמ"ש רובוטי שכזה, בעוד מאה שנה, בתקופה בה קיימים רובוטים כמו שלך, יוכל לנוע במהירות מספקת, גם כי הוא שוקל פחות, וגם כי זה בכל זאת גלגלים. ואפשר גם להתקיך לו איזה תותח פלזמה או משהו מלמעלה, אני לא בררן.

gewitter

New member
אז עדיף

רחפת חמודה כזו עם זרועות תמנוניות. יאללה, מאה שנה קדימה כבר יהיה אנטי-גראביטי ושרירים סינטטיים. הרובוטים האלה(שבטח המוסלמים יקנו) יתקלו במחתרת ענקית של חיילים בעלי שיפורים ביולוגיים שיכולים בזריזות וחסכוניות לפוצץ עם קצת חומר את המכונות המסורבלות :) ובסוף כשהמלחמה תגמר יסבו את הרובוטים למגרסות קומיקסים, כדי שיהיה שלום נצחי ואף אחד לא יחשוב על דברים רעים שכאלה.

למעלה