Wicca מול Witch

laoch gaidhlig

New member
ממאמר שפעם קראתי

בנושא "תרגום השיבעים" (תרגום התנ"ך ליוונית) והעיברית המדוברת ( מטרת המאמר היתה להראות את שינוי ההבנה של השפה העיברית כיום למה שהיה פעם) , השתמשו בפסוק "מכשפה לא תחיה" בתור דוגמא בגלל שבמילה מכשפה בתרגום השיבעים מופיעה המילה שתתורגם לעיברית מודרנית "רעלנית" או מומחית רעלים(אני אינני דובר או קורא יוונית כך שאין אני יודע את הביטוי ביוונית לזה ). השימוש ברעל בהרבה מהתרבויות העתיקות היה חלק מהמיסטיקה כדוגמא אתן את השימוש השאמני ב"אמניתה מסקריה" (הפיטריה האדומה עם הנקודות הלבנות ) ואת רעל ה"זומבי" של הוודו מהקריביים . כך שיש סיכוי שלזה היה כוונת המחבר .

RainBird

New member
יחס לרעל הזומבי מהקריביים אין שם. אבל לי יש מתכון ../images/Emo13.gif הייתי מכין אותו אם היה לי קוררה ואבונפחא וחודשיים פנויים אם זה היה חוקי. נשמע לי קצת מפורך.

RainBird

New member
שכשכותבים מכשפה בתנ"ך מתכוונים למרעילה. ובכלל אם אנחנו מקבלים את ההגדרה התנ"כית אין כאן בינינו מכשפות בכלל.

זה לא מופרך

כמו שציין laoch gaidhlig, בתרגום ה-70, התרגום הראשון ליוונית של התנ"ך, תרגמו מכשפה למרעילה (התרגום נעשה בידי יהודים). תרגום הוולגטה, שהוא גם תרגום ישיר מעברית ללטינית, מציין מילה אחרת - Maleficos. התרגום למילה Witch באנגלית הוא מאוחר מאוד (1611, תנ"ך המלך ג'יימס) ומתבסס על התנ"ך בכתיב המסורה. לאור מה שנכתב במאמר אליו קשרתי ב- Witchvox, אפשר להעלות השערה שהשימוש במילה Witch בתרגום הנ"ל הוא מגמתי, כך שבעצם, מכשפה <> Witch.

זה תלוי במה אנחנו רוצים ליצור

גם אם מקור המלה "מכשפה" הוא בהוראת "רעלנית" (וזה לא פירוש השרש כ-ש-פ שאני מכיר), אני לא בטוח שזה משנה. השדה הסמנטי של המילה השתנה, או לפחות התרחב. בעברית המודרנית מכשפה = WITCH. עכשו אנחנו צריכים לחשוב איך אנחנו מתייחסים לשם הזה. ככינוי לעג המוסב לכינוי גאווה (כדוגמת gay או niger)? ככינוי שמתאר אותנו? ככינוי שלא מתאר אותנו ואנחנו לא רוצים בו? אם התשובה לשאלה האחרונה היא "כן", אז רלוונטי למצוא כינוי אחר. אני מרגיש שהכינוי "מכשפה" (ואפילו "מכשף") לא ממש רלוונטיים לחיים שלי. הם לא מתארים נאמנה את החיים הרוחניים שלי, והם נושאים קונוטציות שלא נכונות לגבי ושאיני רוצה בהן.

mb3inh

New member
מכשף -witch

לפי מחשבתי אין להקביל בין המונחים. כישוף הוא עבודה מסוימת(דת מסוימת,המצרית,והדתות המסופוטמיות) ולא לעבודות האירופאיות... זה כמו שנגדיר את כולנו כדרואידים שזו הכשרה דרואידית(קלטית)בלבד. מקווה שהובנתי.

laoch gaidhlig

New member
לגבי שורש המילה כ,ש,פ,

בתנ"ך הוא מופיע רק בהקשר מכשפה, המפרשים היהודים של ימי הבניים חיברו אותו לשאר האומנויות המיסטיות אך לא דנו במה הוא עוסק, ואין ספק שזו קשורה למיסטיקה בגלל המקצועות המיסטים האחרים המצויינים בפסוק "בעל אוב" (נקרומנסר בלע"ז) ו"מעונן" (מגלה עתידות בעזרת עננים,ויש אף הטוענים המדע המכובד כיום של מטרולוגיה ). אך "כשפים" כהבנתנו היום מופיע בתנ"ך בשם "להטים" אשר מבצעים החרטומים של פרעה. אחזור ואומר שתורת הרעלים בעת העתיקה היתה אחת מהאומנויות המיסטיות , הדוגמאות לכך הם רבות כמו השימוש השאמני בהם , הידע הרפואי שהיה נחלת הכוהנים (וגם כיום "רעלים" שונים משמשים לרפואה ),והמסורת המיסטית היפנית על אגודות הנינג'טסו העתיקות של ימי הבניים והשימוש שלהם ברעלים. אם נחזור לדון בפרוש של מילים בעיברית יש לזכור שיש הבדל בין השפה בה אנו מדברים כיום (עיברית מודרנית) לבין השפה אז. אתן לדוגמא את המילה חשמל , בפרושה המודרני זו אנרגיה הנוצרת בעקבות מפל אלקטרונים בין קטבים שיש מתח בניהם. אך המילה מופיעה בתנ"ך בספר יחזקאל פרק א' "וכעין החשמל מתוך האש" וודאי שאין הוא מתכון לנורה החשמלית של ימינו (כנראה סוג של סגסוגת נחושת +עוד משהו ).כך גם לגבי השורש כשפ , אין אנו יודעים מה היה פרושו בעיברית עתיקה אך בעיברית מודרנית הוא מילה נרדפת לקסם ולחש נחש(כינוי גנאי לעוסקים באומנויות האיזוטריות ).

לעניין השרש כ-ש-פ

אני מכיר אותו בהוראה המתייחסת לפעולות מאגיות באפן כללי, ללא קשר לעבודה עם רעלים. אין בכך כדי לומר שמכשפות העת העתיקה לא השתמשו ברעלים - סביר להניח שהן כן השתמשו בהן. כדאי לבדוק בקונקורדנציה, אחרת שנינו מדברים באויר.

MetalSinagouge

New member
בקשר ל"מעונן" ומאגיה.

בין הרדמות אחת לשנייה בשיעור תנ"ך, למדנו ספר דברים. באחד הפרקים יש מלא איסורים על נבואות וקבלתן וכו' וכו'. במקרה נתקלתי באחד הפרשנים, שאמר בקצרה שהגימטריה של מעונן זהה לגימטריה של מקל (270, שניהם). זה גרם לי להפעיל כמה גלגלי שיניים במוח: מעונן->*מאונן->*פאלוס->מקל->*מטה->*רצון->*מאגיה, סקס מאג'יק וכו' וכו'. נשמע סביר?

רוב המשחקים הגימטריים

ובמיוחד של "הדיוטות", הם משחקים ותו לא, שאין להם משמעות. המילה מעונן התנ"כית קשורה בעננים, והמילה "מאונן" התנ"כית פירושה להתלונן. חוץ מזה, גימטריה של "מעונן" היא 40+70+6+50+50 = 216, וזה במידה שלא כותבים בכתיב חסר (בלי ה-ו' ואז זה 210). מקל = 40+30+100 = 170.

MetalSinagouge

New member
*אופס*

מוזר זה יצא אצלי 270. מוזר. ובדקתי את זה במצב ערות. 5 יח"ל מתמטיקה LOL.

RainBird

New member
niger לא עבר כינוי המוסב לגאווה לך בהרלם ותגיד למישהו ניגר והוא סביר להניח יראה את תודתו בצורה... מיוחדת. אני חושב שאתה פשוט מפחד מהאחריות ומהכוח שהשם הזה מעניק. נראה שהיה מאוד נוח לך ונעים עם הכוח של "דרך המכשפה"- למה שתרצה להוציא את המכשפה מזה? כדי למצוא ביטוי פוסט-מודרני שרק אתה תבין במלואו אבל אין לו קונוטציות שליליות של העבר?

gwizard

New member
מסכים איתך

"עם כוח גדול באה אחריות כבדה" - המשפט הפלצני הזה יוצא מכל החורים בסרטי ספיידרמן, אבל במקרה שלנו יש לו משמעות. אני אישית יכול להשתמש לסירוגין במונחים כגון "מכשפה", "מכשף", "כוהן וויקאני" או כל דבר אחר המתאר בצורה כלשהיא את מה שאני עושה. אני לא מפחד ממה שאחרים עלולים לחשוב כי אותם אחרים יחשבו זאת ממלא כאשר יבינו מה מסמל התואר בו בחרתי להציג את עצמי. גם אם הייתי קורא לעצמי "צנונית לבנה" אנשים מסויימים היו עדיין שונאים אותי על מה שזה מסמל. על ידי כך שאני בוחר להיקרא בתוארים מוכרים לכל זה חוסך לי הסברים מיותרים ועושה את החיים שלי להרבה יותר קלים.

כמו gay כך niger

שניהם כינויים אשר יחשבו לעלבון אם מישהו מחוץ לקהילה משתמש בהם, אך משמשים ככינוי שגור, ולפעמים מעצים, בתוך הקהילה. השחורים בהרלם (ובכלל) כן קוראים אחד לשני niger. לגבי התואר "מכשפ/ה" - אין כאן עניין של פחד מהאחריות, אלא שילוב של גורמים אחרים: מצד אחד התחושה שאני לא ראוי לתואר הזה, ומצד שני הקונוטציות שמתלוות לתואר לא מתאימות לדרכי הרוחנית. הקונוטציות שאני מדבר עליהן הן לא מסוג "המכשפה המרשעת" אלא יותר בכיוון של דרך רוחנית שהיא מאד אירופאית, ושבמרכזה עומדים המאגיה וההרבליזם. שום דבר מזה אינו נכון לגבי. יש תארים נוספים שהבחירה בהם היא לא פוסט-מודרנית, והם נשענים על עבר עשיר. "עברי", "כנעני" ו"כהן" הם כאלה, ואני מרגיש שהם מתארים אותי טוב יותר מהתואר "מכשפ/ה".

RainBird

New member
מישהו מחוץ לקהילה ההומו לסבית שיגיד לי שאני גיי או לגיי אחר שהוא גיי ממש לא יקבל יחס שלילי. לעומת זאת אם אני אומר למישהו ניגר סביר להניח שאני אסיים בתעלה. מצטער לומר לך יקירה אבל המכשפה והשורש כ.ש.פ מקורם פה- במזרח התיכון, לא אירופה, לא מאגיה מערבית ולא הרבליזם. מכשפה כנענית- עוסק במאגיה ורוחניות כנענית. מה הבעיה עם זה? אולי שאתה מרגיש שלא עברת מספיק שערים וחניכות כדי לעטות על עצמך את התואר הזה- אבל זה שלך אישית. זו לא בעיה עם התואר זו בעיה עם עצמך.

למעלה