Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB 8GB

"האתר הזה" היא קבוצת מפתחים שמסבים את רום המפתחים הסיני (של שיומי) לגירסה שלהם, ללא המטען העודף של ג'אנק שמגיע עם הרום הגלובלי, כגון אפליקציות סיניות, פרסומות מסוימות וכד'. בתור חשיפה ראשונית לנושא אני מבין את החשש שלך. אולם למיטב ידיעתי הקבוצה הזאת מוכרת ע"י שיומי, כמובן שהרום הזה בטוח והוא בשימוש אלפי משתמשים מרוצים ;-) (בדוק בלינק שציינת לעיל את מספר ההורדות), כולל המשפחה המורחבת שלי.
סטוק רום: זהו הרום הגלובלי שתקבל עם המכשיר, כמו כן שניתן להורדה (אם יש צורך) מאתר https://global.miui.com/en , הרום בו אנו עוסקים אינו נקרא סטוק רום.
כמובן שתמשיך לקבל עדכונים - של הרום XIAOMI EU - מדוע שתרצה לחזור לרום הגלובלי?
השיטה הקלאסית לטעינת רום היא בדרך כלל התקנת רוטינת TWRP recovery והורדת גירסת recovery ROM. עבור מכשירים שעדיין לא פותח עבורת גירסת רקוברי TWRP, הקבוצה מעלה גירסת רום להתקנת פאסטבוט. הרצתי אחת כזאת על מודל פוקו X3 לפני שיצא עבורו TWRP וזה עובד קל וחלק.
אחריות: האותיות הקטנות טוענות שפתיחת נעילת הבוטלודר מבטלת את האחריות. לדעתי האישית זה לא ISSUE ומעולם לא הזדקקתי לאחריות של המוכרים בארץ כי כל השנים קניתי ישירות מסין. מקסימום תתחיל להשתמש במכשיר חודש, לוודא שאין בעיות hardware.
אתה בטח מבין שלא אמתין חודש עד שאתקין את EU...אולי שעה.

בזמנו עם סאמסונג אני זוכר שכשהתקנתי בחזרה סטוק הטלפון התנהג כאילו מעולם לא שינו בו דבר.

מה יקרה אם אוריד בחזרה [ https://global.miui.com/en ] כאילו לא נגענו לא?

ctzn99

Member
אכן אין צורך להמתין חודש, אבל שבוע בטוח תמתין (תבין לאחר שתקרא על תהליך שחרור נעילת הבוטלודר).
ניתן לחזור לגירסת הסטוק, אולם מדוע להתחיל עם גישה פסימית כזאת? זה מקרין קארמה לא טובה. מציע שתתחיל ברגל ימין...

אכן אין צורך להמתין חודש, אבל שבוע בטוח תמתין (תבין לאחר שתקרא על תהליך שחרור נעילת הבוטלודר).
ניתן לחזור לגירסת הסטוק, אולם מדוע להתחיל עם גישה פסימית כזאת? זה מקרין קארמה לא טובה. מציע שתתחיל ברגל ימין...
שבוע זה מקובל ;)

אגב, בעמוד של EU הם אומרים כך:

Xiaomi devices on Android 12 via Fastboot only:
- Download our ROM zip file
- Unpack downloaded zip file in the PC using WinRAR
- Reboot your device to fastboot mode (press volume down + power)
- Connect to PC via USB cable
- Run fastboot installation script from unpacked zip according your PC operating system:
--- For Windows OS - windows_fastboot_update_rom.bat
--- For Linux - linux_fastboot_update_rom.sh
--- For MacOS - macos_fastboot_update_rom.sh

Tip for Android 12 devices:
Because TWRP doesn't work with Android 12, the update needs to be flashed in Fastboot mode.
Download the ZIP package, unpack it on your PC and run one of the following scripts:
* update_rom (without formatting data), if you're moving from Android 11 xiaomi.eu ROM.
* first_install_with_data_format (with format data), if you're flashing xiaomi.eu ROM for the first time.

[הרום שלי שם מוגדר פאסטבוט]

אז עדיין צריך לעשות UNLOCK?

ואני גם מאמין שלא ארצה לחזור אחורה מ-EU...מזכיר לי את הקאסטומים של סאמסונג...אבל שנים לא עסקתי בזה.

רכשתי את הטלפון אתמול...למה אני צריך לשים לב לעניין בעיות חומרה לפני שאני עובר ל-EU? יש כיוון מיוחד?

נערך לאחרונה ב:

ctzn99

Member
- כן, צריך לבצע UNLOCK. ואל תשכח להדליק USB DEBUGGING בהגדרות DEVELOPER.
- אין צורך לשים לב לבעיות חומרה. ציינתי זאת כי אתה העלת את נושא האחריות.
- ואגב TWRP עובד עם אנדראויד 12 ובמשך הזמן מופיעות בהדרגה גירסות TWRP מתאימות. מתי שהוא זה יקרה גם למודל שלך, ואז העידכונים יופיעו בפורמט רקוברי-רום

אוקיי קראתי על התהליך. נראה מובן.
לדעתי FASTBOOT פשוט יותר מאשר עם TWRP [שיגיע...]

שאלה: האם ההתקנה של EU תבטל לי יכולות של כספים? בנק? NFC? ארנק גוגל?

בכללי, בשימוש שלך ב-EU על מה היית צריך לוותר? יכול לומר?

ctzn99

Member
SMS וריפיקציה אמור להגיע מיד. אני מניח שציינת מס' טלפון בפורמט בינלאומי?

SMS וריפיקציה אמור להגיע מיד. אני מניח שציינת מס' טלפון בפורמט בינלאומי?
היום ניסיתי והגיע מיד.
מקווה שלא יבקש שוב כשארצה לבצע בפועל.
כרגע עשיתי רק ניסוי כלים.

זכור לך במקרה אם תהליך ה UNLOCK
מאפס/מוחק משהו?
או שאני יכול לבצע UNLOCK, להמשיך לעבוד
עם המכשיר ואז ביום אחר לבצע את החלפת הרום?

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
היום ניסיתי והגיע מיד.
מקווה שלא יבקש שוב כשארצה לבצע בפועל.
כרגע עשיתי רק ניסוי כלים.

זכור לך במקרה אם תהליך ה UNLOCK
מאפס/מוחק משהו?
UNLOCK מוחק כמו איפוס להגדרות יצרן.

ctzn99

Member
כך בדיוק תעשה. לאחר ביצוע ה unlock ניתן להמשיך לעבוד כרגיל. כפי שכבר צויין כאן פעמיים בעת ה UNLOCK עצמו מתבצע erase data של נתוני המשתמש. זה אירוע חד פעמי, אח"כ לא נמחקים נתונים, כולל לא ביום החלפת הרום.

שאלה דבילית (על דבר דבילי כן? לא אני התחלתי...)
ממשק האנלוק של שיאומי הודיע לי לחזור אחרי 144 שעות. שמתי תזכורת וכולי...אבל האם צריך לחזור מיד אחרי 144 שעות או אפשר יום יומיים אחרי?

ctzn99

Member
שאלה דבילית (על דבר דבילי כן? לא אני התחלתי...)
ממשק האנלוק של שיאומי הודיע לי לחזור אחרי 144 שעות. שמתי תזכורת וכולי...אבל האם צריך לחזור מיד אחרי 144 שעות או אפשר יום יומיים אחרי?
על זמן ההמתנה להיות שווה או גדול מ- 144, אולם לא קטן מ- 144

על זמן ההמתנה להיות שווה או גדול מ- 144, אולם לא קטן מ- 144
אז בשעה טובה ביצעתי unlock למכשיר.
באחד מהשלבים על המסך היה קוד ארוך.
אני חושב שזה היה unlock code
העתקתי אותו ידנית ושמרתי בקובץ.

מה זה הקוד הזה?

ctzn99

Member
אז בשעה טובה ביצעתי unlock למכשיר.
באחד מהשלבים על המסך היה קוד ארוך.
אני חושב שזה היה unlock code
העתקתי אותו ידנית ושמרתי בקובץ.

מה זה הקוד הזה?
אין לי מושג - לא נתקלתי בקוד כזה בעבר.
אגב בעת הורדת הרום XIAOMI EU, שים לב לוודא שאתה אכן מוריד את הרום המתאים למכשירך. הדרך המדוייקת ביותר לוודא היא בדיקת קוד בן 7 תווים הצמוד לציון גירסת הרום - כלומר, האותיות השנייה והשלישית ברצף התווים צריכות להיות זהות בגירסה שבאה עם המכשיר ובגירסה שהורדת.

אין לי מושג - לא נתקלתי בקוד כזה בעבר.
אגב בעת הורדת הרום XIAOMI EU, שים לב לוודא שאתה אכן מוריד את הרום המתאים למכשירך. הדרך המדוייקת ביותר לוודא היא בדיקת קוד בן 7 תווים הצמוד לציון גירסת הרום - כלומר, האותיות השנייה והשלישית ברצף התווים צריכות להיות זהות בגירסה שבאה עם המכשיר ובגירסה שהורדת.
התחלתי לעבוד איתו. יש הקלטת שיחות אוטומטית.

כיפק היי!

תתחדש!
מה עם עדכוני אבטחה
מה עם עדכוני אפליקציות של שיאומי
מדובר ברום מתעדכן או זבנג וגמרנו
האמת שעדיין אין לי מושג.
אינני יודע אם מתעדכן אוטומטית [למרות שאפליקציות שיאומי מתעדכנות דרך גוגל-פליי].
אבל הרום מתעדכן [לא יודע אם דרך האינטרנט - אבל ידני כן]

ברור שהעניין יותר מסובך - אבל כאחד שקבוע מקליט משנת 2010 זה היה הכי חשוב לי.

ctzn99

Member
האמת שעדיין אין לי מושג.
אינני יודע אם מתעדכן אוטומטית [למרות שאפליקציות שיאומי מתעדכנות דרך גוגל-פליי].
אבל הרום מתעדכן [לא יודע אם דרך האינטרנט - אבל ידני כן]

ברור שהעניין יותר מסובך - אבל כאחד שקבוע מקליט משנת 2010 זה היה הכי חשוב לי.
רום XIAOMI EU מתעדכן אוטומטית, צמוד לעדכוני רום המפתחים הסיני. ובאותו זמן גם זמין להורדה והתקנה ידנית (שבכל מקרה מהירה יותר).

למעלה