YES שולחת לי את מארז 3 העונות של סרוגים

Soundeath

New member
את טועה ובענק, יש הבדלים משמעותיים במצוירים

את בולט לא ראיתי בבלו-ריי אך הרבה סרטים אחרים, ישנים וחדשים והאיכות מדהימה בכולם.
פינוקיו הקלאסי נראה ומורגש היטב, זכרתי את הסרט בעל-פה ושמתי לב להמון שינויים טובים.
מפלצות בע"מ, גיבורי על, צבי הנינג'ה, במבי, הנסיכה והצפרדע, צעצוע של סיפור האחרון, הלורקס והורטון (בשני האחרונים האיכות ראויה לשבח!).

Mits Petel

New member
עניין של תקציב וסדר עדיפויות.

אם היה לי עכשיו מספיק כסף פנוי כדי להחליף את כל אוסף הדיוידיאים שלי בבלוריים, הייתי מן הסתם עושה זאת.
אבל זה לא המצב, וצריך לקבוע איזשהו סדר קדימות, ולמען האמת סרטי האנימציה עומדים די קרוב לסוף התור להחלפה אצלי.
אולי זו דעה קדומה, אבל גם לי נראה שהשיפור שם יהיה פחות משמעותי מבסרטים אחרים.

liorb22

New member
חבל שDVD2BLU לא תקף מחוץ לארה"ב

למי שאינו מכיר מדובר באתר של WB המאפשר החלפת כותרי DVD נבחרים בבלורי תמורת תשלום סימלי.
http://www.dvd2blu.com/

haifaboy

New member
לטעמי את טועה ובגדול

דווקא סרטים כמו בולט יש הבדל משמעותי בין הגרסה של ה HD לזו של ה DVD ( במיוחד בסרטים החדשים יותר של פיקסר למשל ) . או שהטלוויזיה השלך לא מספיק איכותית או שאת חיה הכחשה ( גם אני חייתי כך הרבה שנים באופן כללי כלפי ה HD עד שנוכחתי כמה טעיתי ) . מה שנכון הוא שההבחנה בהבדל בין הרזולוציות בסרטי אנימציה היא פחות דרמטית מזו של סרטים רגילים וזה בעיקר בגלל קצב הפריימינג הגבוה של סרטי אנימציה אבל עדיין יש הבדל .

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, אני לא טועה, זו דעתי! זכותכם לחשוב אחרת

הטלוויזיה שלי היא FULL HD, היא טובה ואיכותית, הראייה שלי בסדר, ערכתי השוואה ממש פריים פריים (יש לי גם DVD וגם מחשב עם כונן בלו-ריי שמחוברים לטלוויזיה) וההבדלים נראים לעין, אכן, אבל לא משהו היסטרי. בעיניי זה לא הבדל משמעותי שמצדיק שדרוג או רכישה מחודשת.

יש לזה גם הסבר פיזיקלי פשוט: בצילום כל מה שבפריים נכנס לפריים. באנימציה כל מה שבפריים הוא מה שהוכנס לפריים. אם לא צויר או לא נוצר, הוא לא שם, ודרגת הפירוט של המציאות היא לרוב גדולה יותר (בפרט בצילומי חוץ למשל). מכיוון שיש פחות פרטים בפריים מלכתחילה ובסוגים מסוימים יש גם הרבה משטחים בצבעים אחידים הקידוד יעיל יותר (וזה נכון גם ל-DVD). למעשה עוד בתקופה שבה קידדו סרטים ל-700 מגה כדי שניתן יהיה לצרוב אותם (לא חוקית, כמובן...) בתקליטור CD אחד, סרטי האנימציה נראו הרבה יותר טוב מסרטים מצולמים (באותו אורך כמובן). זו עובדה שרבים מסכימים עליה, לא המצאתי דבר.

מה שכתבתי לא היה נכון רק ל"בולט"; לאחרונה צפינו ב"הקיסר נפל על הראש" ב-HD ולא הורגשו כל הבדלים. גם בסדרה כמו פיוצ'רמה שעברה ל-HD ההבדלים די זניחים, כי זו סדרה שבנויה מקווי מתאר ומשטחים צבעוניים בעיקר ולכן לא תופסת מקום רב וגם אין ממש מה לחדד בה ברזולוציה. אפשר לראות הבדלים, נכון, אבל הם לא משמעותיים לעומת סרטים מצולמים.

haifaboy

New member
על טעם וריח אי אפשר להתווכח

כשאני מסתכל על כותר בלו ריי ( לא MKV !! ) אני נדהם מההבדלים . כשראייתי חלק מכותרי הדיסני שלי בבלו ריי הייתי המום מההבדל . נכון לא כולם כאלה במיוחד בישנים יותר ההבדל הוא פחות משמועתי , אבל בכל מקרה אין מצב שתהיה מהדורת בלו ריי של דיסני ולא תהיה לי אותה ( ויש לי את כל מהורות ה DVD שיצאו בארץ - למעט כמה מהמהדורות הראשונות שיש לי אותם בהוצאות האמריקאיות המקוריות ובהוצאות המקומיות החוזרות וכפולות הדיסקים ויש לי חלק גדול מהמהדורות DVD האמריקאיות המיוחדות - מי שהיה בדף הפייסבוק של הפורום ראה ) .

כשאני מסתכל על הפלזמה הפנסוניק 50 אינטש שלי שנקנתה כבר לפני 4 שנים ועלתה הון ( בזמנו קניתי דגם פרמיום כמתבקש לוידאופיל משוגע כמוני שעלה הון ) רואים את ההבדלים ( למרות שאני חייב לציין שגם DVD נראים לא רע על גבי המסך שלה ) חבל לי רק שפורום פילם ויתרו מזמן על הקהל העל הזכות שלנו לקבל מהדורות משלנו וכותרי דיסני בבלו ריי היום מופיעים בגרמנית וערבית אבל לא בעברית .

והקיסר נפל על הראש אגב לא יצא עדיין בבלו ריי כך שאי אפשר לחוות דעת עליו . כמו שאמרתי MKV הוא לא מקור להשוואה ל HD מבחינתי .

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא רק טעם וריח, סיפקתי הסבר אובייקטיבי

אבל בסופו של דבר חוויית הצפייה היא סובייקטיבית. אם אתה נהנה לצפות בדיסני בבלו ריי, בכיף, אין לי כוונה לשכנע אותך לכאן או לכאן. אני לא ממשוגעי דיסני גם ככה וקניתי רק קומץ כותרים שאני אוהבת במיוחד ותו לא.

MKV יכול להיות השוואה מצוינת, הכול תלוי באיכות הקידוד ובמשקל הקובץ (אין דין קובץ ששוקל כמות חד-ספרתית של גיגות לכזה ששוקל כמה עשרות). אל תבלבל בין הפורמט לבין האיכות בפועל; לכל פורמט יש מגבלה סופית, אבל לא תמיד מגיעים אליה ומנצלים אותו עד תום. יש הרבה כותרי DVD (בעיקר ישנים) שקודדו באיכות נמוכה או ללא רסטורציה הולמת (לפעמים עד כדי כך שהם נראים כמו קלטת וידאו
) ולכן למעשה לא ממצים את מלוא הפוטנציאל ב-DVD וכתוצאה מכך הפער בינם לבין הבלו ריי גדול יותר אף שטכנית לא חייב להיות כזה. כמו כן יש כותרי בלו ריי שקראתי עליהם תלונות רבות (למשל בביקורות באמזון) שאין הבדל (או כמעט שאין) בינם לבין ה-DVD כי איכות המקור אינה HD או שאף אחד לא טרח לטפל בסרט המקורי ולהשקיע בקידוד HD איכותי.

בכל מקרה לגבי בולט לא השוויתי קבצים אלא DVD מול בלו ריי שנקנו יחד באותו מארז קומבו ונוגנו באותה טלוויזיה בדיוק, וההבדלים לא היו משמעותיים. ראו קצת יותר פרטים בבלו ריי. בחלק מהפריימים הייתי ממש צריכה לחפש אותם במיוחד... לו היה לי כוח הייתי טורחת להעלות דוגמאות לפורום, אבל לא נראה לי שהדיון הזה מצדיק את ההשקעה.

יש גם סרטים מצולמים שבהם ההבדלים לא משמעותיים במיוחד. קניתי בשנה האחרונה את "ריקוד מושחת" בבלו ריי (כי יצאה מהדורה חדשה עם תוספות חדשות ומחווה לפטריק סוויזי) וזה לא גרם לי לפעור עיניים או להרגיש כאילו אני רואה את הסרט מחדש או בפעם הראשונה. גם שם ראו מעט יותר פרטים והיה קצת יותר חד וזהו בערך. אלמלא המהדורה החדשה לא הייתי טורחת לקנות (אני קונה סרטים שכבר יש לי אם יש בהם תכנים נוספים שעוד אין לי).

לעומת זאת יש סרטים שבהם ההבדלים משמעותיים. ה-DVD של "התחלה" נראה לא משהו (ואני מתכוונת לחלופי ששלחו... אגב, לא מצאתי שום הבדלים בינו לבין המקורי שהגיע במארז שקניתי) וזה הפתיע אותי כי לרוב סרטים חדשים נראים טוב ב-DVD כי למדו לקודד אותם כהלכה. במקרה הזה ההבדלים לעומת הבלו ריי היו משמעותיים מאוד. אבל זה לא המצב בכל סרט.

בסופו של דבר ההבדלים בין DVD לבלו ריי תלויים בכמה גורמים: בסרט המקורי (מה הוא כולל, האם הרבה צילומי פנים או חוץ, מצויר או מצולם), באיכות השימור של הפילם (ואם הוא ישן האם נעשתה רסטורציה או לא) ובסוף באיכות הקידוד לשני הפורמטים.

haifaboy

New member
MKV מיסודו הוא כיווץ

ולכן לא יכול לייצג את הדבר האמיתי - הבלו ריי ובזה לא תוכלי לשכנע אותי עם שוב הסבר מפולפל . עכשיו בנשוא הכללי של איכות כותרים . לא אמרתי בשום מקום שכל כותר בלו ריי זווה את הדיסק עליו הוא נצרב . יש המון כותרים של בלו ריי שנראים זוועה ולפעמים פחות מה DVD ולכן אני תמיד בודק באתר של blu-ray.com את ה review על הסרט , במיוחד על איכות הוידאו ובהחלט נמנעתי מקניה של הרבה כותרים בבלו ריי בגלל האיכות הזוועתית בהעברה .

בסופו של יום זה עניין של העיין שלנו ומה טוב לה יותר או פחות ולכן אין כאן ויכוח אלה הצגת עמדות . כשאני רואה את שר הטבעות למשל בבלו ריי אין מה להשוות ל DVD וזו רק דוגמא אחת להעברה כן טובה . ברור שככל שהסרטים יותר ישנים ההעברה יותר בעיייתית ולכן ההסתברות שנקבל איכות טובה יותר היא לא גבוהה , מה שגם אני מסכים למה שאמרת שהרבה אולפנים לא תמיד טורחים להשקיע בחלק מההעברות .

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בלו ריי וגם DVD הם מכווצים, זה לא הפילם

המקורי וגם הבלו ריי שאתה קונה אינו ההמרה המקורית של הסרט לביטים ואינו ברמה של פילם דיגיטלי. אני לא מנסה לשכנע אותך בדבר; זו הבנה בסיסית בפורמטים ממוחשבים. השאלה בכל קידוד היא היא עד כמה אתה מכווץ ואיך. כמו כן שיטות הכיווץ השתכללו עם השנים ויש כיום פרוטוקולים מעולים שפשוט יודעים לנצל עודפות ופרטים שהעין והאוזן האנושיות לא יכולות לקלוט (מדעית, לא פסיכולוגית) ולקודד את המידע בצורה יעילה יותר.

לשם הדגמה, יש לא מעט ניסויים עיוורים שנעשו עם אודיופילים שטענו שהם שומעים את ההבדל בין CD לבין MP3 והם הוכיחו שבאיכות קידוד גבוהה מספיק ההתפלגות היא רגילה לחלוטין וגם מי שטוען שהוא שומע לרוב לא באמת שומע... יש כאן הרבה פסיכולוגיה שמשחקת תפקיד (למשל התחושה שאנחנו צופים ב"דבר האמיתי"). עושים ניסויים כאלה גם במבחני טעימה למותגים ועוד, החולשות האנושיות אינן דבר חדש.

כאמור, אני לא מנסה לשכנע אותך לא לקנות בלו ריי או איך לצפות בסרטים שלך, תעשה מה שטוב לך; אבל אני עומדת מאחורי מה שאני כותבת ולא ממציאה דברים (וכן, בסרטים מצוירים בכלל ובדו-ממדדים בפרט יש בממוצע פחות פרטים פר פריים מבסרטים מצולמים, זו עובדה).

haifaboy

New member
בלו ריי מכווץ ??

טוב לדעת , זו פעם ראשונה שאני שומע את הדבר הזה אחרי כל כך הרבה דיונים בהמון פורומים של קולנוע ביתי . לידיעתך : פורמטי הסאונד של הHD בבלו ריי הם ההקלטה המקורית 1:1 בלי שום כיווץ ( DTS-HD ו TRUE DD ) בניגוד ל DTS ן DD הרגילים שהם מכווצים ופורמט התמונה גם הוא מגיע ב 24P מלא ללא שום כיווץ או השמטת פריימים כמו בפורמטי הקריעה הידועים MKV או DIVX שמשמיטים פריימים כדי לצמצם את גודל הקובץ . מבחינת רזולוצית התמונה , את מקבלת את האיכות המכסימלית של 1080P וכאן זה כבר לא עניין של כיווץ אלה התאמה לרזולוציה המכסימלית של הפורמט ותסכימי איתי שאיכות של פריים אחד ב FHD - 1080X1920 זה לא בדיוק איכות של 480X625 - DVD .... ( כמובן שבכל תלוי אם הצילום המקורי היה באיכות גבוהה או באיכות גרועה שגם DVD לא יעשה לה טוב וכמובן באיכות המערכת שעשתה את ההמרה לפורמט ) .

trilliane

Well-known member
מנהל
ביחס למקור, כן, ודאי; הכול שאלה למה אתה משווה

אני לא מדברת על האודיו אלא על התמונה כמובן. אכן מבחינת רזולוציה אתה מקבל את המקסימום וגם ב-MKV אתה יכול לקבל את המקסימום... הפורמט מאפשר, הכול שאלה של הגדרות, כאמור. מעבר לכך כבר אמרתי הכול.

liorb22

New member
פה עלי להסכים איתך

איכות המקור של מרבית ההפקות החדשות באה ממאסטר שהופק מ2K-4K (ולעיתים אף יותר מכך). הבלורי הקיים מן הסתם "מוגבל" לרזולוציה נמוכה יותר, כך שבפועל אכן מתקבלת איכות "נחותה" מחומר המקור.

haifaboy

New member
אבל זה לא נקרא כיווץ

אין כאן תדר דגימה ולא דגימה של פריימים נבחרים אתה מקבל את כל הפריימים אחד לאחד כמו בהקלטה כמו בקולנוע .

trilliane

Well-known member
מנהל
כל הקטנה היא כיווץ... השאלה באיזה פרוטוקול

כאמור, גם ב-MP3 או MKV או כל פורמט אחר שמאפשר כיווץ לא חייב להיות שום כיווץ אמיתי בפועל. גם לא חייבים להוריד לך פריימים. הכול שאלה של הגדרות ומשקלים ומה עושים. הרבה מהפורמטים האלה מבוססים על קידוד יעיל יותר של מידע, על ביטרייט משתנה ועוד. בכל מקרה גם אם יש כיווץ מסוים יש דרכים לעשות זאת כך שהעין והאוזן האנושית לא יחושו בהבדל (ונעשים מבדקים בתנאי סמיות) או ש-99% מהצופים לא יחושו בו. כבר הוכח שהרבה פעמים התחושה של "הדבר האמיתי" היא פסיכולוגית (ומותגים מנצלים זאת, כמובן).

haifaboy

New member
אין דבר כזה 1:1 מלא

כשאת מגבילה את גודל הפריים ל 1080P ולא צילמת במצקור ברזולוציה הזאת אז יש התאמה לרזולותיה אבל זה לא כיווץ יחסית לפורמט של ה FHD ( יש אגב הרבה חומר שמצולם במקור ב 1080 כך שהוא ממש לא מכווץ ) . כשאני מתכוון לכיווץ אני מתכוון שכשלוקחים תמונה של FHD ב 24P ומכווצים אותה ב MKV ולא חשוב כרגע מה עושים , הכיווץ הזה מאבד מהאיכות שלו יחסית למקור שהוא בלו ריי . את לא תקבלי את האיכות המכסימלית ש 1080P תתן לך כי את זה את תקבלי רק בבלו ריי אמיתי .

trilliane

Well-known member
מנהל
נו, זו בדיוק הנקודה...
הכול יחסי

ואני חוזרת ומסבירה שגם בפורמטים שיכולים לכווץ אתה לא חייב לכווץ בפועל שום דבר, בפרט אם אתה מגדיר אותם גדולים מספיק לא תאבד מידע ולא איכות.

"הקפיצה הגדולה" יצא בBD ב26/2.

אמנם ללא תוספות (במסגרת פרויקט Warner Archive), אבל היי, גם זה משהו.

http://www.amazon.com/dp/B00BGDQNLU

"להרוג את הליידי", לעומת זאת, עדיין לא יצא באמת...רק הסרט המקורי באותו שם משנות החמישים יצא.

Mits Petel

New member
תודה על המידע!

באמזון מצוין שהוא סגור לאזור A, אבל ב-בלוריי.קום הוא מוצג כפתוח לכל האזורים.

למעלה