זה לא רק טעם וריח, סיפקתי הסבר אובייקטיבי
אבל בסופו של דבר חוויית הצפייה היא סובייקטיבית. אם אתה נהנה לצפות בדיסני בבלו ריי, בכיף, אין לי כוונה לשכנע אותך לכאן או לכאן. אני לא ממשוגעי דיסני גם ככה וקניתי רק קומץ כותרים שאני אוהבת במיוחד ותו לא.
MKV יכול להיות השוואה מצוינת, הכול תלוי באיכות הקידוד ובמשקל הקובץ (אין דין קובץ ששוקל כמות חד-ספרתית של גיגות לכזה ששוקל כמה עשרות). אל תבלבל בין הפורמט לבין האיכות בפועל; לכל פורמט יש מגבלה סופית, אבל לא תמיד מגיעים אליה ומנצלים אותו עד תום. יש הרבה כותרי DVD (בעיקר ישנים) שקודדו באיכות נמוכה או ללא רסטורציה הולמת (לפעמים עד כדי כך שהם נראים כמו קלטת וידאו
) ולכן למעשה לא ממצים את מלוא הפוטנציאל ב-DVD וכתוצאה מכך הפער בינם לבין הבלו ריי גדול יותר אף שטכנית לא חייב להיות כזה. כמו כן יש כותרי בלו ריי שקראתי עליהם תלונות רבות (למשל בביקורות באמזון) שאין הבדל (או כמעט שאין) בינם לבין ה-DVD כי איכות המקור אינה HD או שאף אחד לא טרח לטפל בסרט המקורי ולהשקיע בקידוד HD איכותי.
בכל מקרה לגבי בולט לא השוויתי קבצים אלא DVD מול בלו ריי שנקנו יחד באותו מארז קומבו ונוגנו באותה טלוויזיה בדיוק, וההבדלים לא היו משמעותיים. ראו
קצת יותר פרטים בבלו ריי. בחלק מהפריימים הייתי ממש צריכה לחפש אותם במיוחד... לו היה לי כוח הייתי טורחת להעלות דוגמאות לפורום, אבל לא נראה לי שהדיון הזה מצדיק את ההשקעה.
יש גם סרטים מצולמים שבהם ההבדלים לא משמעותיים במיוחד. קניתי בשנה האחרונה את "ריקוד מושחת" בבלו ריי (כי יצאה מהדורה חדשה עם תוספות חדשות ומחווה לפטריק סוויזי) וזה לא גרם לי לפעור עיניים או להרגיש כאילו אני רואה את הסרט מחדש או בפעם הראשונה. גם שם ראו
מעט יותר פרטים והיה
קצת יותר חד וזהו בערך. אלמלא המהדורה החדשה לא הייתי טורחת לקנות (אני קונה סרטים שכבר יש לי אם יש בהם תכנים נוספים שעוד אין לי).
לעומת זאת יש סרטים שבהם ההבדלים משמעותיים. ה-DVD של "התחלה" נראה לא משהו (ואני מתכוונת לחלופי ששלחו... אגב, לא מצאתי שום הבדלים בינו לבין המקורי שהגיע במארז שקניתי) וזה הפתיע אותי כי לרוב סרטים חדשים נראים טוב ב-DVD כי למדו לקודד אותם כהלכה. במקרה הזה ההבדלים לעומת הבלו ריי היו משמעותיים מאוד. אבל זה לא המצב בכל סרט.
בסופו של דבר ההבדלים בין DVD לבלו ריי תלויים בכמה גורמים: בסרט המקורי (מה הוא כולל, האם הרבה צילומי פנים או חוץ, מצויר או מצולם), באיכות השימור של הפילם (ואם הוא ישן האם נעשתה רסטורציה או לא) ובסוף באיכות הקידוד לשני הפורמטים.