מתחזקת השנאה לחרדים ורוב

איציק5111

Well-known member

SupermanZW

Well-known member
זו גם דעתו של האנטישמי לגבי שנאתו את היהודי.
דעות, כידוע, יכולות להיות נכונות ויכולות להיות שגויות. כל עוד הדעות לא מובילות לאלימות אין בעיה, ברגע שהן מובילות לאלימות יש בעיה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אמירה נבובה, סתמית ומטופשת להחריד.
תודה על הענקת הציון המורה.
את זה אפשר להגיד על כל פוסט שלך ושל אחרים. אבל לא מידת האמון שלי בעצמי עומדת על הפרק.
לא, אני לא חושב שאפשר לומר זאת על כל אמירה. זו כן דעתי על כל מקרה בו אדם (כלשהו) 'קונה' אוטומטית משהו שלילי על אדם אחר, כאשר הלכה למעשה הוא עושה זאת רק בגלל 'צורתו' שם אותו אדם (השתייכותו המגזרית, לבושו, מנהגיו, השקפתו וכו'). מקרים כאלה נובעים בעיני משנאה ו/או בורות גרידא וכאמור, אינני רואה הבדל מיוחד בין זה, כאשר זה קורה בתוך העם פנימה, לבין אנטישמי מצוי שקונה כל סיפור שלילי על היהודים, גם בלי לבדוק וכו', רק בגלל שהם יהודים וזה מסתדר לו בראש שיתכן שעשו את המיוחס להם.

גוטרמן3

Well-known member
תודה על הענקת הציון המורה.

לא, אני לא חושב שאפשר לומר זאת על כל אמירה. זו כן דעתי על כל מקרה בו אדם (כלשהו) 'קונה' אוטומטית משהו שלילי על אדם אחר, כאשר הלכה למעשה הוא עושה זאת רק בגלל 'צורתו' שם אותו אדם (השתייכותו המגזרית, לבושו, מנהגיו, השקפתו וכו'). מקרים כאלה נובעים בעיני משנאה ו/או בורות גרידא וכאמור, אינני רואה הבדל מיוחד בין זה, כאשר זה קורה בתוך העם פנימה, לבין אנטישמי מצוי שקונה כל סיפור שלילי על היהודים, גם בלי לבדוק וכו', רק בגלל שהם יהודים וזה מסתדר לו בראש שיתכן שעשו את המיוחס להם.
אם הייתם עובדים משרתים בצהל ולומדים, היחס אליכם היה שונה

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הייתם עובדים משרתים בצהל ולומדים, היחס אליכם היה שונה
שוב, אי-אפשר לדעת אצלך לאיזו קבוצה אתה מייחס אותי הפעם. אני משתייך לקבוצת כותבי פורום אקטואליה בתפוז. האם "אנחנו" לא משרתים בצה"ל? לא עובדים? לא לומדים? אני מסופק אם זאת אמירה נכונה.

לגבי היחס וכו', כל הנ"ל רק תירוצים. תכל'ס ככל שיש שנאה בין חילונים לחרדים היא נובעת משני דברים בעיני: האחד הוא בורות ואי-הכרת האחר והשני הוא נוחות. טוב לו לאדם שיש לו את מי להאשים בכל בעיותיו. קשה לחיות בלי זה.

עם כל זאת, אני לא מקבל את הטענה שרוב החילונים שונאים את החרדים וכו'. יש כאלה והם לא מעטים, אבל הרוב חי בשלום וביחסי כבוד הדדיים.

The Real Big Joe

Well-known member
כאשר הלכה למעשה הוא עושה זאת רק בגלל 'צורתו' שם אותו אדם (השתייכותו המגזרית, לבושו, מנהגיו, השקפתו וכו').
איזה מצח נחושה. איזה שקרים בוטים ומטופשים? אין לך טיפת כבוד עצמי.
השנאה לחרדים אינה קשורה למראה שלהם. היא קשורה להתנהגותם כפרטים וכקבוצה, שרק דורשת ודורשת מן המדינה, אבל מסרבת להשתתף במשיאה בעול. חבורה פרזיטית, שהחליטה שהיא רוצה לעשות מה שבא לה (ללמוד תורה) ושהחברה מסביבה צריכה לפרנס אותה. בעולם האמיתי קודם עובדים ורק בתום יום העבודה עוסקים בתחביבים.

החרדים זכו בשנאה בגלל שלא רק שהם מתעלקים על עמצלם של אחרים, אלא הם מנסים להכתיב לזולת את אורחות חייהם. הם מונעים שרותים ציבוריים למי שמעוניין בוראי לכך, הם מונעים מהפרט לחיות את חייו כרצונו, לאכול כרצונו ולקיים חיי מין כרצונו.

וכל זה אינו קשור ללבוש.

Harrington

Well-known member
מנהל
איזה מצח נחושה. איזה שקרים בוטים ומטופשים? אין לך טיפת כבוד עצמי.
כבוד עצמי זה אכן לא משהו שעומד בראש מעייני. את הקשר לדיון (ככל שניתן לכנותו כך) או את משמעות שאר הציונים שחילקת שוב, קטונתי מלהבין.
השנאה לחרדים אינה קשורה למראה שלהם.
אז דעתי כאמור, שונה. כן, מכיר את כל התירוצים. כאמור, אלו לא שונים מהתירוצים שמשמיעים אלו שהזכרתי קודם. אז אתה חוזר על עצמך ומסביר מדוע לא מדובר בשנאת חינם, אלא יש לך סיבות מצוינות לשנוא. שוין. לא חידשת בכך כלום שהרי ברור שזו עמדתך. בדיוק כמו שזו עמדת האנטישמים באירופה ביחס ליהודים. אין כל חדש תחת השמש. גם לא יצא משהו חדשני במיוחד מהפוסט הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת עדיין רק דעתך. הנה אני, למשל, לא יהודי לדעתו של מר עבו.
שאני יהודי? לא, זאת דווקא לא רק דעתי כאמור מעלה :). מה מר עבו חושב על יהדותך זה עניינו. אם אתה יהודי אין סיבה שדעה בעניין זה תעניין אותך במיוחד. אם אינך יהודי, גם אז זה לא ממש משנה מה דעתו של אחר בעניין. הבעיה בסיפורים האלה מתחילה רק אם כאלה שעושים עצמם יהודים בעוד שאינם כאלה. אני לא ממש מבין מה כל זה קשור לשרשור או לדיון, אבל שם קיימת בעיית ההתבוללות הגדולה שקיימת היום בישראל, והיא בעיה בהחלט משמעותית.

evglev1

Well-known member
מנהל
הציבור היהודי לדעתי כבר שונא אותם
העובדה שהחרדים לא נמנעו מהתקהלויות בתקופת הקורונה לפני החיסונים כבר עוררה שנאה ביניהם, אחת הסיבות לשיתוף פעולה של הקמת הממשלה האחרונה היא העובדה שחוקי הקורונה לא נאכפו על החרדים והחרדים, או ליתר הדיוק החרדים האשכנזים שמו פס על מגבלות הקורונה ואז עורר שנאה גם בקרב המסורתיים שלא רק בנושא הצבא אלא גם בדברים הכי בסיסיים של סגרים ומגבלות התקהלות יש חוק אחד לחרדים וחוק אחר לכל השאר.

גוטרמן3

Well-known member
העובדה שהחרדים לא נמנעו מהתקהלויות בתקופת הקורונה לפני החיסונים כבר עוררה שנאה ביניהם, אחת הסיבות לשיתוף פעולה של הקמת הממשלה האחרונה היא העובדה שחוקי הקורונה לא נאכפו על החרדים והחרדים, או ליתר הדיוק החרדים האשכנזים שמו פס על מגבלות הקורונה ואז עורר שנאה גם בקרב המסורתיים שלא רק בנושא הצבא אלא גם בדברים הכי בסיסיים של סגרים ומגבלות התקהלות יש חוק אחד לחרדים וחוק אחר לכל השאר.
חלאות

למעלה