גם אני כבר לא בטוחה כי זה פשוט נראה לי הגיוני שתמיד ידעתי את הפרט הזה. אגב, אני זוכרת שלפני שהתחלתי את הסדרה הלכתי לויקיפדיה לקרוא תקציר והתחלתי לקרוא על הדמויות והיו שם ספוילרים בלי התראה
איכשהו במהלך הסדרה הצלחתי לספיילר לעצמי על הרבה דברים וזה באמת באשמתי אבל מה שקרה לי כשהסתכלתי על הדף בויקיפדיה ממש ביאס אותי.
זה ידוע שאסור להסתכל על על דף ויקיפדיה של סדרה שעוד לא ראית את כל הפרקים שלה ששודרו.
במקרים רבים אסור להסתכל על דף הויקיפדיה של סדרה אפילו אם כן ראית כבר את כל הפרקים ששודרו כי אם זה מבוסס על משחק מחשב או ספר אז יכולים להיות שם ספוילרים לפי חומר המקור.
כי לא הולכים לוויקיפדיה או בכלל לחיפוש באינטרנט לפני שצופים בסדרה!
משגעים אותי גם את וגם ניק בעניין הזה.
מקסימום את התקציר שגוגל נותן בחיפוש הראשי על הסדרה, בשביל לדעת על מה זה.
צודקת לחלוטין.
במקרה שלי זה קצת נסיבות מקלות כי אני הייתי up to date עם הפרקים ששודרו בארה"ב. אבל נכון שעדיף לא לעשות את זה אפילו אז. ובמיוחד כשזאת סדרה שמבוססת על משהו אחר ואז יש ספוילרים בגלל זה.
אז אני מבינה שאתה לא נגעל מג'וקים? כי אני חוטפת צמרמורת רק מהמילה.
לא ממש. לפעמים אני נבהל כשאחד פתאום צץ מאיפשהו, אבל הם לא מגעילים אותי.
רציתי לרשום משהו בהקשר של תיקים באפלה (שקשור לעונה 3 של הסדרה) אבל אני לא בטוחה כמה אתה זוכר או לא זוכר את עונה 3 ולא בא לי לעשות לך ספוילרים סתם ככה.
תכתבי בתיבת ספוילר עם שם הסדרה. לי לא יהיה אכפת לקרוא
בפרק הסבירו שערפד לא יכול להיכנס בלי הזמנה אבל אנחנו רואים שאחד מהשלושה מכניס את היד לתוך הבית, זו כנראה טעות של התסריט/בימוי/מה שזה לא יהיה?
זה לחלוטין טעות. הערפד לא היה אמור להצליח להכניס את היד שלו. ובאופן כללי לא היה בכלל צורך לסגור את הדלת אפילו.
אבל זה מוקדם בסדרה אז אני מניח שהבמאי טעה.
באפי שואלת את אנג'ל אם הוא נוחר ואנג'ל אומר שהוא לא היה בסביבת אנשים הרבה שנים כדי שמישהו יאמר לו, אבל אם אני לא טועה, ערפדים לא יכולים לנשום ולכן הם גם לא יכולים לנחור? האם אני צודקת או טועה? אני לא מצליחה להחליט ואני מפחדת לשאול את גוגל כי זה יגרום לי להרגיש לא חכמה
נכון, גם אני חשבתי על זה שהוא בטח לא אמור לנחור בגלל שהוא לא נושם. אבל הרבה גם טועים בסדרה בעניין ורואים לפעמים את אנג'ל או ערפדים אחרים מתנשמים בכבדות למשל אחרי ריצה. בכל מקרה זה היה יותר יפה שהוא אמר לה שהוא לא יודע כי הוא כבר הרבה זמן לא היה מישהו שישן לידו שיוכל לומר לו. היא פשוט לא ידעה שכשהוא אומר הרבה זמן הוא מתכוון לממש ממש הרבה זמן.
אנג'ל אומר לבאפי שהיא יפה לפני השינה ואז היא אומרת כשהיא מתעוררת זה סיפור אחר, yeah right
זה מזכיר לי שבפרק הראשון של הסדרה גברת מייזל המופלאה רואים שיש לה שיטה שהיא מתעוררת חצי שעה לפני בעלה, מסדרת את השיער שלה, שמה איפור ואז חוזרת למיטה בזמן כדי כאילו להתעורר לצידו כשהיא נראית מושלם.
בבוקר שלמחרת זאנדר מזדעזע מהעובדה שאנג'ל בילה את הלילה בחדר של באפי, ווילו מתלהבת עבור באפי ולג'יילס כרגיל לא אכפת
מה שבעצם מוזר זה שלבאפי לא מוזר שאנג'ל עדיין שם כשהיא חוזרת מבית הספר אחר כך. הרי הגיוני היה שאנג'ל ינצל את זה שזה אור יום כדי לעזוב. בפועל הוא לא יכל כי הוא בעצמו ערפד, אבל באפי עדיין לא ידעה את זה.
ווילו שואלת את ג'יילס איך הוא מצליח למצוא את כל המידע שצריך וג'יילס עונה לה שהיא לא הייתה בספרייה בין חצות לשש בבוקר כשג'יילס עשה מחקר
אחד הדברים שתמיד הערכתי בסדרה הזו זה כמה ידע זה חשוב, לא פחות מהפן הפיזי של קטילת הערפדים וכו', זה ממש הקסים אותי בגיל 16.
אני אוהב את זה, אבל אני חושב שאף פעם לא ממש חשבתי על זה באופן שאת ניסחת.
וכן, אהבתי את הקטע הזה:
Willow: (to Giles) How is it you always know this stuff? You always know what's going on. I never know what's going on.
Giles: Well, you weren't here from midnight until six researching it.
Willow: No, I was sleeping.
ג'יילס מאמן את באפי והיא כמובן מכסחת אותו
אוי, טוב שהזכרת את הקטע המצחיק הזה. הוא כל כך רציני לגבי המקל כאילו בגלל שיש לו ניסיון בכלי הזה אז הוא יוכל לגבור על באפי, והיא פשוט משכיבה אותו על הרצפה תוך רגע. ואז הוא מסכים שהם יעברו לחץ וקשת.
הרגע שבו דרלה הגיעה לבית של באפי ואז החליפה את הפנים שלה לפני שג'ויס פתחה את הדלת היה צפוי אבל בכל זאת עשה לי צמרמורת.
כן, ואז היא כזאת כאילו היא חברה של באפי ללימודים וג'ויס כמובן מזמינה אותה פנימה. ודרלה אומרת שהיא רעבה וברור לנו מה היא מתכוונת לעשות.
אנג'ל אומר לבאפי ישירות שהוא הרג את המשפחה שלו. לא זכרתי שהוא אמר את זה בפרק הזה.
וזה אחרי שמוקדם יותר בפרק הוא אמר לה שכל המשפחה שלו מתו ושזה היה ערפדים. ואז היא מניחה שהוא עוסק בערפדים מתוך יצר נקמה.
ואחר כך כשהוא אומר שהוא הרג את המשפחה שלו הוא מרחיב:
I killed mine. I killed their friends... and their friend's children... For a hundred years I offered ugly death to everyone I met, and I did it with a song in my heart.
אנג'ל הורג את דרלה, לא זוכרת איך הגבתי לזה לראשונה אבל זה בהחלט רגע של וואו.
נראה לי גם היה חשוב להראות שהוא הורג אותה כדי שיהיה ברור יותר לבאפי שהוא באמת טוב.
המאסטר זועם על כך שדרלה מתה, אח שלי תהה איך הוא יודע שהיא מתה והאם הוא חש בכך אבל לפי לדעתי מישהו פשוט סיפר לו, מה דעתכם?
זה באמת לא ברור. כלומר הוא יכול לדעת שדרלה מתה גם פשוט מעצם זה שהיא לא חוזרת. אבל הוא איכשהו גם ידע שאנג'ל הוא זה שהרג אותה ולא באפי. אולי היה לו איזה ערפד נסתר שריגל אחרי דרלה ודיווח חזרה למאסטר.
הנשיקה של אנג'ל ובאפי והסימן של הצלב זה רגע שאני אוהבת.
לחלוטין
לפעמים חבל לי שלא רשמתי לעצמי פעם איך הרגשתי לגבי דברים מסוימים בעונה הראשונה כשצפיתי בפעם הראשונה כי יש כל כך הרבה דברים שהיום הם מובנים מאליהם בשבילי וחבל לי שאני לא זוכרת האם הופתעתי בפעם הראשונה.
גם לי קצת חבל לגבי זה.
זה הפרק שהכי אהבתי עד כה בסדרה, לא בטוחה שאהבתי אותו או שפשוט לא אהבתי את האחרים (כי לטעמי הסדרה התחילה קצת ככה ככה)
אבל זה בהחלט היה פרק מהנה
הסדרה רק משתפרת ככל שהיא ממשיכה (לא בפרק 8, אבל בעיקרון בהמשך)
אז כמובן - אנג'ל
זה היה כל כך ברור שהוא ערפד, אני רק מקווה שהוא ישאר טוב במשך הסדרה
הקטע שחתם מבחינתי את העובדה שהוא ערפד זה שבאפי אמרה לו תיכנס לבית שלי ושניה אחרי זה אנג'ל מציין שערפד לא יכול להכנס לבית בלי שהזמינו אותו
יפה ששמת לב לזה.
מפתיע אותי מאוד שלא נחשפת לזה שאנג'ל הוא ערפד לאורך השנים.
אני כל כך שמחה שדרלה מתה כי היא היתה בלתי נסבלת (עוד מהסצנה הראשונה לפני שגילנו שהיא ערפד)
אני די אוהב אתל השחקנית, אבל היא הייתה די בלתי כאן באמת.
*אגב, השחקנית שמשחקת את דרלה היא שיחקה בעוד המון סדרות מאז, הרבה פעמים בתפקידי משנה, אבל גם כמה פעמים בתפקידים ראשיים. אחד התפקידים היותר גדולים שלה הוא בסדרה דקסטר בתור ריטה, בת הזוג של דקסטר.
אני קצת כועסת על אמא של באפי, היא אמא די גרועה, איך את לא שמה לב שהבת שלך הכניסה לחדר שינה בן (והוא עוד היה שם כל היום).
מסכנה, היא אמא חד הורית ובאפי היא לא בת קלה.
אבל זה באמת מפתיע שהיא לא נשארה למטה לראות שאנג'ל באמת עוזב.
גם מוזר לי שבאפי נתנה לאנג'ל לישון ככה ליד המיטה שלה ולא חששה שאמא שלה תכנס לחדר שלה בלילה או בבוקר.
אהבתי את הנשיקה בסוף של באפי ואנג'ל ושהצלב השאיר עליו סימן אבל זה לא הזיז לו כי זו באפי
זה קטע נהדר
אני רוצה לציין פה את האהבה שלי לשרה מישר גילר
היא פשוט ממש ממש מקסימה.
אני הכרתי אותה כמובן לפני ותמיד חיבבתי אותה, אבל אני בהחלט יכולה לראות למה אנשים ממש מעריצים אותה
היא לדעתי משתלבת בול על התפקיד של באפי
כן, היא מדהימה בתפקיד.
חבל לי שהיא לא מצאה מאז שום תפקיד לזרוח בו במידה קרובה.