🦚🦚🦚 באפי קוטלת הערפדים - צפיה משותפת - עונה 3 🦚 פרקים 11-13

Lhuna3

Well-known member
פרק 3X11

Gingerbread

1686171075766.png

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X11.
ואם רומזים או מדברים על המשך הסדרה - יש לסמן זאת באופן ברור כ"ספוילר להמשך הסדרה" בכפתור שמסתיר את הספוילר.

Lhuna3

Well-known member
פרק 3X12

Helpless

1686171377452.png

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X12.
ואם רומזים או מדברים על המשך הסדרה - יש לסמן זאת באופן ברור כ"ספוילר להמשך הסדרה" בכפתור שמסתיר את הספוילר.

Lhuna3

Well-known member
פרק 3X13

The Zeppo

1686171465544.png
(🤷‍♀️)

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X13.

Lion_Heart

Well-known member
פרק 3X13

The Zeppo

צפה בקובץ המצורף 77526
(🤷‍♀️)

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X13.
אחד הפרקים האהובים עלי או כמו שאני אוהב לקרוא לו "איך זאנדר מצא את הגרוב שלו"
באפי וכולם עסוקים עם אפוקליפסה מתקרבת ולא שמים לב לדברים קטנים כמו חבורת זומבים עם תזמון נוראי\מדהים שמטמינה פצצה בבית הספר ומנהיגה ...אז זאנדר צריך לטפל בזה וגם להכיר ולטפל בחוסר הביטחון שלו בתור חבר בקבוצה, אהבתי איך ש בסוף הפרק הוא פשוט מתעלם מקורדיליה ומעלבונותיה, לא מרוע, אלא כי הוא הבין את מקומו בחיים, קטע דיי יפה, וגם הקטע שהוא שמר על קור רוח ליד פצצה היה מאגניב...
במבט לאחור,לא אהבתי את זה שהוא שכב עם פיית', אבל הוא בן נוער אמריקאי ממוצע, אז...כן,
אגב, זאת הפעם הראשונה שזאנדר רואה את "מפלצת הספריה"...דיי מקרוב,יש לציין
also- האם אוז אכל בשר אדם? 8-{ הפרק רומז שכן!

Lion_Heart

Well-known member
פרק 3X12

Helpless

צפה בקובץ המצורף 77524

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X12.
לפני שאני כותב מחשבות על הפרק הזה, יש לי שאלה
איך ערפד יכול לשתות מים קדושים בלי לשים לב? זה לא היה מדולל, אז זה היה אמור לשרוף במגע! ולמה ערפד לוקח כדורים? |פנים|

didalf

Well-known member
פרק 11
אומייגאדדד באמת ג'ויס לא עצבנה אותי כבר כמה פרקים איזה מעיקה היא יאוו. וכאילו כן אח"כ הסתבר שהיא הייתה מכושפת או משהו אבל כל ההתנהגות הזאת הייתה לגמרי און בראנד בשבילה אז לא חשדתי בכלל, היא פשוט מעצבנת טבעי. האמת גם טיפה התאכזבתי שזה כישוף כי זה מוציא את העוקץ מהפרק. אין מה לנתח את ההתנהגות של ג'ויס בין אמא מגוננת לבעייתית כי היא מכושפת אז זהו הכל מסתכם בזה.
מסכנה ווילו באיזה רמה לאמא שלה לא אכפת ממנה:-( אני מבינה שהיא פסיכולוגית מאיך שהיא מדברת. תמיד יש את הקלישאה הזאת של פסיכולוגים שאיכשהו דווקא חסרי רגישות לחלוטין לילדים שלהם עצמם.

חחחחחחחח ג'יילס וג'ויס מובכים אחד מהשניה בהתחלה:-D:-D
ג'יילס כועס על המחשב:-D
ג'יילס יוצא על סניידר|מאוהב|
ג'יילס וקורדי ביחד תמיד הורסים כי הם כ"כ לא קשורים:-D:-D
אוז וזנאדר נופלים מלמעלה כשהכל כבר נגמר:-D
חח הנבלים של הפרק זה עמי ותמי:-D

אה וכל המכשפות על המוקד התנגנה לי בראש השורה
they're burning all the witches even if you aren't one

It's Always Sunny

Well-known member
קראתי לא מזמן באינטרנט שזה נוח למועצה שקוטלות לא שורדות מעבר לגיל 18 כי ככה יותר קל לשלוט בהן.
והאמת שזה נשמע לי הגיוני כי ככל שהקוטלת צעירה יותר ככה קל יותר להשפיע עליה.

חוץ מזה, בפעם הראשונה שצפיתי בפרק היה לי קשה להזדהות עם באפי כשהיא גילתה שג'יילס בגד בה. היום אני לחלוטין מבינה אותה ושרה מישל גלר (כרגיל) מצליחה להעביר את תחושת הפגיעות והכעס שבאפי חווה.

It's Always Sunny

Well-known member
1686171377452.png
זה מהמילטון? :-0

מעניין מה זה אמור להיות |תוהה|

Lhuna3

Well-known member
אה זה הפרק שאמא של ווילו קוראת לבאפי "באני" :-D
לא יודעת למה אבל זה הדבר הכי מצחיק בעיני שם.
וג'ויס מייסדת את "מו" :-D
היא די מעצבנת בזה, אבל חייבים להודות שיש גם קצת צדק בדבריה, וסופסוף אנחנו מקבלים סוג של התייחסות נורמלית בנאום שלה, למה שקורה בסאנידייל, שזה לא באמת הגיוני לחיות כרגיל במקום כזה, מבלי להכיר בזה שהוא שורץ שדים שהורגים מלא אנשים ושחייבים לעשות נגד זה משהו.
היא גם קצת צודקת שבאפי וג'יילס לא באמת פותרים את הבעיה ואין להם תוכנית כוללת, אלא סוג של "מכבים שריפות" אבל מהפרק הקודם אנחנו יודעים שבלעדיה זה היה הרבה יותר גרוע.
ובכל מקרה התוכנית שלה בכלל לא קשורה ורק מזיקה ומרושעת, אבל טוב, זה בגלל שזאת תוכנית של השד הרע.
אני מודה שזאנדר באמת היה מעצבן רוב הפרק.
והכי מעצבנת אמא של ווילו. איזו איומה.

דברים מצחיקים

* ג'ויס על הערפד: אוי, זה מר סנדרסון מהבנק! :-D
* באפי: Yes, it's all falling into place. Of course that place is nowhere near this place.
* קורדיליה שואלת את ג'יילס כמה פעמים הוא כבר איבד את ההכרה :-D איבדנו את הספירה.
* באפי אחרי שאיימי הפכה את עצמה לעכבר ובורחת: "היא לא יכלה לעשות אותנו קודם?" :-D
* טוב לפחות היא נענשת על זה שהיא חשבה רק על עצמה, ונשארת בינתיים עכבר!
* באפי: did I get it? did I get it? חחחחחחחחחחחחחחחח :-D
* ואז זאנדר ואוז נופלים מהתקרה "באנו להציל אותכן" :-D

ועוד 2 נקודות רנדומליות שקשורות לספרים:
* אחרי שמחרימים לג'יילס את הספרים באפי שואלת עם מה הם יעבדו עכשיו, "בעזרת מילון וידידתי פליקה?" - אחד הספרים שהכי אהבתי בילדותי!
* ג'יילס אומר לסניידר בכעס שיקח משם את ה-marauders שלו, וזו הפעם היחידה ששמתי לב שנתקלתי במילה הזאת, מאז שלמדתי אותה לראשונה מהספר הארי פוטר: (כך קראו למפה הסודית של הוגוורטס, marauders map)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 3X11

Gingerbread

צפה בקובץ המצורף 77523

תזכורת: נא להקפיד על הסתרת ספוילרים כראוי! כלומר - תחת כפתור עם הכותרת ספוילר: 3X11.
אהבתי
מעניין אם התמונה גרמה לעדי לחשוב שבפרק יהיו מפלצות ג'ינג'רברד קטנות שינסו להרוג אנשים.

פרק חמוד מאוד.
עד כמה שפרק שעוסק באיך שנאה מתפשטת בקהילה ומביאה תוצאות רצחניות יכול להיות חמוד.

אני אוהב את איך שזאנדר בפאניקה עם אוז כי הוא בטוח שהוא כועס עליו.
ויש את זה שהוא אומר לבאפי שאוז שותק איתו, ובאפי אומרת שאוז אף פעם לא מדבר הרבה, אז זאנדר אומר:
No, but it's different now. It's more a verbal nonverbal. He speaks volumes with his eyes.

אבל עד סוף הפרק נראה שהכל בינהם בסדר כי הם הולכים להציל את הבנות ביחד.
*זה נורא מצחיק שמראים לנו את כל מה שהם עושים, אבל בסוף הם מגיעים רק אחרי שבאפי כבר הרגה את השד ובעצם הם לחלוטין לא עזרו.

לפני כל הטירוף שג'ויס עוברת בפרק יש את זה שהיא פשוט באה לראות את באפי קוטלת כי נראה לה שהגיוני שהיא תראה מה באפי עושה. זה כל כך חמוד ומצחיק.
ואז כשבאפי מתחילה להלחם בערפד זה כזה מצחיק איך שהיא מעודדת אותה. ואז בשוק כשהיא מגלה שהערפד זה מישהו שהיא מכירה.

ואז ג'ויס מוצאת את הילדים האלו ומקבלת טראומה, ובאה לבקר את באפי בבית ספר (בהחלט מרגיש כמו טראומה),
ומתחילים חשדות שמכשפות אחריות לזה.
ויש את כל הקטע המטריד שמגלים שקבוצה של מכשפות (אוקי שתי מכשפות ומכשף זכר) עושים כישוף עם הסמל שהיה על הידיים של הילדים.
ואז כל העניין עם חיפוש הלוקרים בבית הספר, החרמת הספרים של ג'יילס (אם כי זה לחלוטין נכון שאלו ספרים שלא אמורים להיות בספרייה של בית ספר)
והקבוצה בשם MOO. (הקטע שבאפי אחרי ויכוח סוער עם ג'ויס לועגת על השם הזה :-D )
באופן כללי ברגע שרואים את סניידר בצד של ג'ויס אפשר להבין שמשהו מאוד מטריד קורה כאן. כלומר זה ברור לפני זה, אבל זה מעלה את הכל רמה.

אני מאוד אוהב את הגילוי שזה עמי ותמי (הנזל וגרטל).
זה טוויסט יפה לסיפור שהם בעצם היו שד שעורר שנאה נגד מכשפות.

תוך כדי אנחנו פוגשים לראשונה את שילה, אמא של ווילו.
מסתבר ששילה מתעלמת מהקיום של ווילו בערך במידה שבה הסדרה עד כה התעלמה מהקיום של שילה. היא די נוראית. כלומר גם לפני שהיא מנסה לשרוף את הבת שלה.
כל הקטע שהיא קוראת לבאפי באני :-D
וגם זה שבסוף היא עושה את הקטע הזה של ההדחקה של זכרונות שג'ויס הייתה טובה בו מאוד בעבר, אבל בתוך כל זה היא זוכרת שווילו אמרה לה שהיא יוצאת עם מוזיקאי.

גם בפרק הזה היה מעט מאוד אנג'ל. בעצם רק שיחה אחת שלו עם באפי.
אבל חשובה בשתי דרכים.
הראשונה היא שהוא בעצם גרם לבאפי להבין שאף אחד לא יודע שום דבר על הילדים האלו.
אני לא זוכר אם בצפייה ראשונה אני גם חשבתי שזה מוזר שלא מזכירים את ההורים שלהם או אפילו את השמות שלהם. אני מניח שחלק מהקסם של השד הזה הוא לגרום לאנשים לא לחשוב על זה שהם לא יודעים שום דבר עליהם. (כלומר אפילו אנשים שפחות תחת השפעת הדבר הזה כמו המבוגרים בMOO)

הדבר השני זה שאהבתי את מה שאנג'ל אמר לבאפי כשהיא אמרה לו שג'ויס גרמה לה להרגיש חסרת טעם במאמצים שלה להלחם ברוע.
We never win. We never will. That's not why we fight. We do it 'cause there's things worth fighting for.
ואגב,
זה נושא די חשוב בסדרה אנג'ל - זה שנלחמים אפילו אם ניצחון סופי הוא בלתי אפשרי.

מרגיש שהתסריטאים קצת לא יודעים איך לשלב את קורדיליה בעלילה עכשיו שהיא די שונאת את כולם.
אז היא בעיקר מופיעה מידי פעם לעקוץ אותם.
אבל היא כן בעצם עזרה להציל את היום בסוף יחד עם ג'יילס.

פעם שלישית בסדרה שאנחנו רואים את איימי המכשפה (אוקי בעונה הראשונה אמא שלה בעצם הייתה המכשפה).
היא הופכת את עצמה לעכברוש כדי לברוח מהשריפה. הבעיה היא שהיא כנראה לא חשבה על איך להפוך את עצמה חזרה. בסוף הפרק ווילו מנסה ולא מצליחה להחזיר אותה לאנושית. באפי מציעה לקנות לה גלגל. :-D

ציטוטים גדולים מפרק:

זאנדר:
Aw, man, it's Nazi Germany, and I've got Playboys in my locker.

ווילו:
A doodle. I do doodle. You too. You do doodle, too.

קורדיליה:
I swear, one of these times, you're gonna wake up in a coma.

קקורדיליה וג'יילס:
Giles: We need to save Buffy from Hansel and Gretel.
Cordelia: Now, let's be clear. The brain damage happened before I hit you.

והקטע שבו ג'ויס ואמא של ווילו קובעות להפגש לארוחה מתישהו בזמן שהן שורפות את הבנות שלהן :-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אומייגאדדד באמת ג'ויס לא עצבנה אותי כבר כמה פרקים איזה מעיקה היא יאוו. וכאילו כן אח"כ הסתבר שהיא הייתה מכושפת או משהו אבל כל ההתנהגות הזאת הייתה לגמרי און בראנד בשבילה אז לא חשדתי בכלל, היא פשוט מעצבנת טבעי. האמת גם טיפה התאכזבתי שזה כישוף כי זה מוציא את העוקץ מהפרק. אין מה לנתח את ההתנהגות של ג'ויס בין אמא מגוננת לבעייתית כי היא מכושפת אז זהו הכל מסתכם בזה.
הרבה יותר קשה לי להבין את השנאה שלך לג'ויס מאשר את השנאה שלך לזאנדר.
לדעתי היא אמא ממש טובה. בהחלט לא מושלמת, אבל טובה.
וזה נורא חמודה שהיא באה לראות את באפי קוטלת בהתחלה.

זה היה יכול להיות מעניין אם היא הייתה מגיבה באופן קיצוני לאיזה רצח שלא תחת השפעת כישוף. אבל אני לא מאמין שהיא הייתה לוקחת את זה רחוק עד כדי יצירת ארגון שבודק לתלמידים בלוקרים.
זה דווקא כן היה יכול להיות מעניין אם היא הייתה מחליטה שהקטע הזה של לשמור את הכל בסוד הוא לא טוב. כי זה לדעתי לחלוטין דבר שהגיוני לדון בו שאולי עדיף שהם ישכנעו את כל אוכלוסיית העיירה שערפדים הם אמיתיים. אז אנשים ידעו להסתובב עם צלבים ולהיות בתוך הבית אחרי החשכה ולא להזמין אנשים זרים לתוך הבית. זה היה יכול להציל הרבה אנשים.
מסכנה ווילו באיזה רמה לאמא שלה לא אכפת ממנה:-( אני מבינה שהיא פסיכולוגית מאיך שהיא מדברת. תמיד יש את הקלישאה הזאת של פסיכולוגים שאיכשהו דווקא חסרי רגישות לחלוטין לילדים שלהם עצמם.
כן.
את רואה, זאת אמא מעצבנת.
חחחחחחחח ג'יילס וג'ויס מובכים אחד מהשניה בהתחלה:-D:-D
ג'יילס כועס על המחשב:-D
ג'יילס יוצא על סניידר|מאוהב|
ג'יילס וקורדי ביחד תמיד הורסים כי הם כ"כ לא קשורים:-D:-D
אוז וזנאדר נופלים מלמעלה כשהכל כבר נגמר:-D
חח הנבלים של הפרק זה עמי ותמי:-D
:-D על כל הדברים האלו
אה וכל המכשפות על המוקד התנגנה לי בראש השורה
they're burning all the witches even if you aren't one
זה מפתיע שיש פרקים של באפי שאת לא מקשרת לשירים של טיילור

לא יודעת למה אבל זה הדבר הכי מצחיק בעיני שם.
זה מצחיק, אבל מוזר לי שזה הדבר שהכי הצחיק אותך.
כל אחד והחוש הומור שלו.
וג'ויס מייסדת את "מו" :-D
היא די מעצבנת בזה, אבל חייבים להודות שיש גם קצת צדק בדבריה, וסופסוף אנחנו מקבלים סוג של התייחסות נורמלית בנאום שלה, למה שקורה בסאנידייל, שזה לא באמת הגיוני לחיות כרגיל במקום כזה, מבלי להכיר בזה שהוא שורץ שדים שהורגים מלא אנשים ושחייבים לעשות נגד זה משהו.
כן, בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר בתגובה למעלה
היא גם קצת צודקת שבאפי וג'יילס לא באמת פותרים את הבעיה ואין להם תוכנית כוללת, אלא סוג של "מכבים שריפות" אבל מהפרק הקודם אנחנו יודעים שבלעדיה זה היה הרבה יותר גרוע.
זה טיעון קצת מעצבן, כי להציל את העולם מידי פעם זה יותר מכיבוי שריפות.
אבל באמת מרגיש שאם הייתה תוכנית גדולה יותר שכוללת ארגון גדול יותר זה היה יכול להיות מועיל.
ובכל מקרה התוכנית שלה בכלל לא קשורה ורק מזיקה ומרושעת, אבל טוב, זה בגלל שזאת תוכנית של השד הרע.
זה אכן מחסור בכל תוכנית
מה? מה היה מעצבן בו כל כך?
אפילו עדי לא כתבה על שום דבר שהוא מעצבן. (כלומר אני מניח שהיא כן חשבה שהוא מעצבן, אבל ברמה שהיא חושבת שכל נשימה שלו מעצבנת ולא באופן חריג)
והכי מעצבנת אמא של ווילו. איזו איומה.
פיכס
* באפי: Yes, it's all falling into place. Of course that place is nowhere near this place.
חחחחחח שכחתי מזה. מעולה :-D
* באפי אחרי שאיימי הפכה את עצמה לעכבר ובורחת: "היא לא יכלה לעשות אותנו קודם?" :-D
במבט לאחור זה בהחלט מזל שהיא לא עשתה את זה.
* באפי: did I get it? did I get it? חחחחחחחחחחחחחחחח :-D
:-D
* ואז זאנדר ואוז נופלים מהתקרה "באנו להציל אותכן" :-D
לפחות הם קיבלו קצת זמן איכות ביחד
ועוד 2 נקודות רנדומליות שקשורות לספרים:
* אחרי שמחרימים לג'יילס את הספרים באפי שואלת עם מה הם יעבדו עכשיו, "בעזרת מילון וידידתי פליקה?" - אחד הספרים שהכי אהבתי בילדותי!
את זה לא הכרתי
* ג'יילס אומר לסניידר בכעס שיקח משם את ה-marauders שלו, וזו הפעם היחידה ששמתי לב שנתקלתי במילה הזאת, מאז שלמדתי אותה לראשונה מהספר הארי פוטר: (כך קראו למפה הסודית של הוגוורטס, marauders map)
גם אני חשבתי על זה כשראיתי את זה היום

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז... מה אתם חושבים הסיכוי שעדי פשוט תפסיק לצפות בסדרה בשלב מסויים במהלך הפרק הזה?

didalf

Well-known member
כן:-D

היא גם קצת צודקת שבאפי וג'יילס לא באמת פותרים את הבעיה ואין להם תוכנית כוללת, אלא סוג של "מכבים שריפות"
סליחה אבל היא לא צודקת. הם פאקינג גרים על פי הגיהינום. שום דבר שבני אנוש יכולים לעשות לא יעזור להם. הפתרון היחיד הוא לעבור למקום אחר שלא ממוקם על הגינהינום. שום התארגנות אזרחית או פניה לראש העיר לא תעזור למצב. הדבר היחיד שמשפר את המצב אלה באפי וג'יילס.
אבל מהפרק הקודם אנחנו יודעים שבלעדיה זה היה הרבה יותר גרוע.
וואי ממש רציתי לצעוק עליה שבדיוק לפני שני פרקים ראינו כמה היה יותר גרוע בלי באפי אז שתסתום את הפה החצוף שלה כי אין לה מושג כמה תועלת באפי מביאה!!!
וואי ממש. הוא היה אקסטרה בלתי נסבל והבדיחות שלו היו סופר לא קשורות.

* ג'ויס על הערפד: אוי, זה מר סנדרסון מהבנק! :-D
כן:-D

* קורדיליה שואלת את ג'יילס כמה פעמים הוא כבר איבד את ההכרה :-D איבדנו את הספירה.
לול כן:-D

* טוב לפחות היא נענשת על זה שהיא חשבה רק על עצמה, ונשארת בינתיים עכבר!
חעחע כן:-D

מעניין אם התמונה גרמה לעדי לחשוב שבפרק יהיו מפלצות ג'ינג'רברד קטנות שינסו להרוג אנשים.
לא, אבל תהיתי באמת מה הקשר כי חשבתי שיהיה קשר לכריסטמס איכשהו. בסוף הבנתי נראה לי כי זה בית כמו הבית של המכשפה בעמי ותמי?

ויש את כל הקטע המטריד שמגלים שקבוצה של מכשפות (אוקי שתי מכשפות ומכשף זכר) עושים כישוף עם הסמל שהיה על הידיים של הילדים.
ברגע שווילו הייתה מעורבת היה ברור שהם לא הרעים.

אני לא זוכר אם בצפייה ראשונה אני גם חשבתי שזה מוזר שלא מזכירים את ההורים שלהם או אפילו את השמות שלהם.
אני גם חשבתי שזה מוזר.

מרגיש שהתסריטאים קצת לא יודעים איך לשלב את קורדיליה בעלילה עכשיו שהיא די שונאת את כולם.
נכון, קצת כמו בעונה הראשונה:-(
אפשר להעיף את זאנדר ושקורדי תהיה חלק מהחבורה במקומו? תודה.
הרבה יותר קשה לי להבין את השנאה שלך לג'ויס מאשר את השנאה שלך לזאנדר.
לדעתי היא אמא ממש טובה. בהחלט לא מושלמת, אבל טובה.
היא מעיקה ממש והיא ניג'סית והיא מעכבת אותנו סתם ונתקעת במקומות הלא נכונים. כל הצרות בפרק הזה התחילו מזה שהיא נדחפה לקטילה ונתקלה בילדים האלה. כל העלילות איתה תמיד מתישות. (חוץ מהפעם ההיא שהיא וג'יילס הפכו לטיאייג'רס וזה היה מצחיק).
אבל כמובן שהיא הרבה פחות גרועה מזאנדר.

זה מפתיע שיש פרקים של באפי שאת לא מקשרת לשירים של טיילור
הכל בעולם קשור לטיילור.

אפילו עדי לא כתבה על שום דבר שהוא מעצבן. (כלומר אני מניח שהיא כן חשבה שהוא מעצבן, אבל ברמה שהיא חושבת שכל נשימה שלו מעצבנת ולא באופן חריג)
הוא באמת היה אקסטרה מעצבן אבל אני פשוט בוחרת להתעלם ממנו.
הבדיחות שלו היו לא במקום יותר מהרגיל.

Lhuna3

Well-known member
מה? מה היה מעצבן בו כל כך?
קודם כל בדקתי עכשיו, וגם בצפיה הראשונה שלי חשבתי ככה:
"זנדר האמת היה טיפה מעצבן הפרק ברגעים מסויימים (אני לרוב אוהבת את ההומור שלו אבל הפעם הוא היה קצת מוגזם ולא לעניין בחלקו),"
(רציתי להוכיח לעצמי שזה לא כי אני מתחילה להיות מושפעת מהשנאה של עדי|חזיר|)
אבל יותר מזה גיליתי שגם אתה הודיית בזה (אוקיי "קצת"):
"כן זאנדר קצת מעצבן, אבל באמת מצחיק:"

אז מה מעצבן בו הפעם:
א. הקטע שהוא כאילו "מתגונן" שהוא לא עושה שום דבר עם ווילו, כשאף אחד לא מעלה את זה בכלל, בהתחלה בשיחה שלו עם אוז (שיכולה להיות נורמלית, אבל הוא הופך אותה ל-awkward) ואח"כ כשבאפי שואלת אותו אם ווילו בסביבה.
בסדר אני מבינה שיש לו עכשיו הרבה רגשי אשמה, אבל זה סתם מרגיש לי שהוא מעלה ללא צורך את הנושא שווילו ואוז מנסים לשים מאחוריהם וזה לא נעים לאף אחד, בעיקר לא לאוז.
ב. ההתעקשות שלו להתמקד בחוברות הפורנו בלוקר שלו, כשלווילו ואיימי יש באמת חפצי כישוף שיכניסו אותן לצרות רציניות.

לגבי ג'ויס אני כן יותר מסכימה איתך, בגדול היא אמא סבבה בעיני, ובכל מקרה גם אם מידי פעם קצת מעצבנת ומפריעה, השנאה של עדי אליה לגמרי מוגזמת :-D

didalf

Well-known member
אז מה מעצבן בו הפעם:
א. הקטע שהוא כאילו "מתגונן" שהוא לא עושה שום דבר עם ווילו, כשאף אחד לא מעלה את זה בכלל, בהתחלה בשיחה שלו עם אוז (שיכולה להיות נורמלית, אבל הוא הופך אותה ל-awkward) ואח"כ כשבאפי שואלת אותו אם ווילו בסביבה.
בסדר אני מבינה שיש לו עכשיו הרבה רגשי אשמה, אבל זה סתם מרגיש לי שהוא מעלה ללא צורך את הנושא שווילו ואוז מנסים לשים מאחוריהם וזה לא נעים לאף אחד, בעיקר לא לאוז.
ב. ההתעקשות שלו להתמקד בחוברות הפורנו בלוקר שלו, כשלווילו ואיימי יש באמת חפצי כישוף שיכניסו אותן לצרות רציניות.
רציתי לעשות לך לייק אבל החלק האחרון של ההודעה לא מאפשר לי, אז |כן| רק לחלק הזה.

לגבי ג'ויס אני כן יותר מסכימה איתך, בגדול היא אמא סבבה בעיני, ובכל מקרה גם אם מידי פעם קצת מעצבנת ומפריעה, השנאה של עדי אליה לגמרי מוגזמת :-D
אני לא אשמה שהיא נודניקית ומעיקה 🤷‍♀️

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 3X12

Helpless

צפה בקובץ המצורף 77524

חחחחח
יפה על הקישור.
ניסיתי גם לחפש תמונות ולא חשבתי על זה.

איך ערפד יכול לשתות מים קדושים בלי לשים לב? זה לא היה מדולל, אז זה היה אמור לשרוף במגע!
נראה לי גם הגיוני שזה ישרוף במגע.
אני יודע שאם אני שותה מים מוגזים למשל אני לא יכול שלא לפלוט אותם ברגע שזה נוגע לי בלשון.
אבל אולי בגלל שהוא בכאבים גדולים כשהוא שותה את המים האלו אז הוא לא הרגיש את זה.
ולמה ערפד לוקח כדורים? |פנים|
אני מניח שיש לו מחלה כלשהי שגורמת לו לכאבים ולכן הוא צריך לקחת את הכדורים. האמת שתמיד הנחתי שהם פסיכיאטריים (בגלל שהוא פסיכי) אבל בעצם לא נראה לי שזה נאמר.
בכל מקרה זה כל כך לא הגיוני. אנחנו יודעים שערפדים יכולים לקבל צלקות (לספייק יש צלקת קבועה בגבה) ואנחנו ראינו ערפד שצריך להשתמש במשקפיים כדי לקרוא (אפילו שדי ברור שהסיבה שנתנו לו משקפיים היא כדי שנדע שזה ערפד חנון). אז למה לא מחלה כלשהי.
קראתי לא מזמן באינטרנט שזה נוח למועצה שקוטלות לא שורדות מעבר לגיל 18 כי ככה יותר קל לשלוט בהן.
והאמת שזה נשמע לי הגיוני כי ככל שהקוטלת צעירה יותר ככה קל יותר להשפיע עליה.
גם לי זה נראה מאוד הגיוני.
מבחינתם קוטלת היא כמו סכין. ואם ברגע שקוטלת אחת מתה אז באה קוטלת אחרת אז אין ממש ערך לחיים של אף אחת.
חוץ מזה, בפעם הראשונה שצפיתי בפרק היה לי קשה להזדהות עם באפי כשהיא גילתה שג'יילס בגד בה. היום אני לחלוטין מבינה אותה ושרה מישל גלר (כרגיל) מצליחה להעביר את תחושת הפגיעות והכעס שבאפי חווה.
וואי זה דבר נוראי.
ואני מסכים ששרה עושה עבודה מעולה בלהעביר כמה נבגדת היא מרגישה.
הסצנה הזאת שהוא מספר לה ואיך שהיא מגיבה הורסת אותי תמיד.*
לגבי להזדהות - אני יכול לדמיין, אבל בחיים לא עברתי שום בגידה אפילו רבע מזה.

תמיד זכרתי שעד כמה שעד כמה שהבגידה הייתה קשה אז הסוף, שבו קוונטין אומר שג'יילס מפוטר בגלל שיש לו אהבת אב לבאפי, הרגיש לי מפצה על זה ויכלתי להבין למה באפי סלחה לו ועברה הלאה.
עכשיו כשצפיתי זה הרגיש ממש לא מספיק.
אני יודע שג'יילס רק פעל לפי הוראות המועצה ובסוף הוא ניסה לפצות על זה והציל את החיים של באפי וג'ויס,
אבל עדיין.
הייתי חושב שיקח לה יותר זמן להתגבר על זה.
כלומר מילא עוד להתגבר על זה שהוא ידע שמתכננים לה מבחן כזה,
אבל הוא בעצמו היפנט אותה והזריק לה חומר שהחליש אותה. כמה פעמים.

*לגבי הסצנה הזאת שבה ג'יילס מספר לבאפי מה הוא עשה והיא נסערת - ההופעה של קורדיליה בשיא של זה אולי הורסת קצת את הדרמה, אבל זה מעולה לדעתי.
איך שהיא רואה כמה הם נסערים ואז כזה "אני אמורה להכין עבודה על בוסניה, אבל אם העולם עומד להסתיים אז אני לא אטרח."
ואז כשבאפי אומרת לג'יילס שהיא בכלל לא מכירה אותה אז היא מניחה את הדבר שהגיוני להניח - שמשהו לקח את הזכרון שלה.
ואז בסוף:
But if the world doesn't end, I'm gonna need a note.

לא שהסצנה הזאת בסוף שבה קוונטין אומר על ג'יילס שהוא אוהב יותר מידי את באפי היא לא מרגשת. היא בהחלט כן.

אז באפי מוחלשת ולא יודעת איך היא תתמודד אם לא יהיו לה כוחות על יותר.
ציפיתי שווילו תגיד שהיא תתמודד כמו שווילו וזאנדר מתמודדים כבר שלוש שנים.
אבל ברור שזה קשה יותר כשהיא רגילה להיות חזקה.
חוץ מזה לפחות יש את פיית' עדיין.
חוץ מזה באמת יש גם יתרונות בכך שהיא תוכל לעשות דברים נורמליים יותר.

אהבתי את איך שבאפי בסוף הרגה את קרליק הערפד.
כמובן שאם היה לה הרבה יותר מים קדושים מאשר רק בקבוק אחד זה גם היה יכול להיות טוב.

הפרק היה מלא רמיזות הקשר לסיפור של כיפה אדומה.
הליטרלי כיפה אדומה שבאפי מסתובבת בה.
קרליק מעמיד פנים שהוא באפי.
בסוף אפילו התייחסות ישירה כשקרליק מתעמת עם באפי ושואל מה היא הביאה לסבתא.
קצת מצחיק שעשו את זה ישירות אחרי הפרק של עמי ותמי.
האם מעכשיו כל פרק יקח השראה מאיזה סיפור אגדה?

קצת קטעים מצחיקים נוספים:
הדיון של זאנדר ואוז לגבי סוגים שונים של קריפטונייט.

If I was at full Slayer power, I'd be punning right about now.

באפי שואלת את ווילו מה קורה עם איימי העכברה, ווילו מספרת בשמחה על כל הדברים שהיא קנתה לכלוב שלה לפני שהיא קולטת שבאפי מתכוונת אם היא מתקדמת בניסיון להפוך אותה לאנושית שוב.

הדיאלוג בין באפי ואנג'ל אחרי שהוא מספר לה שהוא ראה אותה לפני שהיא הפכה להיות קוטלת:
Angel: 'Cause I could see your heart... You held it before you for everyone to see. And I worried that it would be bruised or torn. And more than anything in my life I wanted to keep it safe... to warm it with my own.
Buffy: That's beautiful... Or taken literally, incredibly gross.
Angel: I was just thinking that, too.

קצת קטעים שבהם תרדו על זאנדר:
הקטע בסוף שהוא קצת מרוצה מעצמו שבאפי צריכה עזרה בלפתוח צנצנת,
אפילו שזאת בדיחה עליו וזה שבסוף הוא צריך עזרה של ווילו.

קצת טריוויה:
השחקן של קוונטין תמיד ידעתי שראיתי שוב בכל מיני מקומות, אבל בבדיקה עכשיו רק קלטתי שהוא שיחק את באדי בסדרה אוזרק. (שלמרות שמה היא לא סדרה רק על הדמות של אוז)
השחקן ששיחק את בלייר (עובד המועצה שהופך לערפד), נראה לי מוכר עכשיו ורק אחרי בדיקה קלטתי שהוא היה שחקן ראשי בסדרה מסע בין כוכבים: אנטרפרייז.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
פרק 3X13

The Zeppo

צפה בקובץ המצורף 77526
(🤷‍♀️)

תמונה חמודה.
אני לא בטוח איך זה קשור לזפו, אבל אני גם ממש לא ידעתי איזו תמונה תתאים לזה.
פרק מעולה
אולי יותר לאוהבי זאנדר,
אבל לדעתי כל אחד יכול להעריך את זה.

הקונספט מגניב ולדעתי לא נעשה הרבה פעמים בסדרות מהסוג הזה,
הרעיון של לעשות פרק שמתמקד בדמות שולית ובעלילת המשנה שלה, בזמן שיש עלילה שמרגישה שאמורה להיות הראשית, אבל אנחנו רואים אותה רק מהצד.

*מסתבר שהקונספט מבוסס על כך שיש הצגה שעשו שמתמקדת בשני דמויות משנה במחזה המלט בעוד העלילה הראשית של המלט מתרחשת ברקע.

אז כאן יש לנו את זאנדר שעובר לילה מאוד מאוד לא שגרתי בזמן ששאר הקבוצה מצילה את העולם מאפוקליפסה (נוספת).
מצד אחד זה מצחיק מאוד לראוות את זאנדר מנסה לנווט את האירועים שהוא עובר בעצמו,
מצד שני מה שאולי יותר מצחיק זה לראות את העלילה הגדולה של האפוקליפסה מהצד.
למשל איך שתוך כדי שהם דנים באופן נסער במה לעשות, ג'יילס מתעצבן שאכלו את כל הדונאטס שהוא אוהב ואומר שצריך לשלוח את זאנדר לקנות עוד. (כי אי אפשר להציל את העולם על בטן ריקה)
זאנדר פוגש במקרה את ג'יילס מנסה להשיג מידע מרוחות בבית קברות.
השיחה הסופר דרמטית, דמעות והכל, של באפי ואנג'ל שזאנדר נכנס לתוכה בטעות.
קטעים קצרים של קרב ענק נגד מפלצת ענק עם המון ראשים.
הדיבור למחרת על הפרצוף האמיתי של המפלצת, מה שקרה לאנג'ל, הדבר הנורא אמיץ שג'יילס עשה - וכל זה בלי שאנחנו מבינים מה באמת קרה שם.

זה כן מרגיש מוזר שהם עד כדי כך פתאום רוצים להרחיק את זאנדר מסכנה. כאילו עד עכשיו הוא לא היה במצבים מסוכנים כבר המון פעמים.
זה מצחיק איך הוא באמת יכול להתמודד יחסית עם ערפדים וכל מיני מפלצות, אבל משקשק בנעליו מול בריון בית ספר כמו ג'ק.
אם כי בהמשך מתברר ש'גק הוא לא סתם בריון, אלא מישהו שחזר מהמתים, יודע להחיות עוד אנשים ואוהב להכין פצצות.

זה גם כאילו אחרי שזאנדר מגלה שג'ק הוא במידה מסויימת על טבעי, אז הוא יכול להתמודד איתו טוב יותר.
הקטע הכי טוב בפרק זה כשזאנדר מסכן את חייו להציל את בית הספר בכך שהוא משחק צ'יקן עם ג'ק לגבי הפצצה.
וזה עובד.

Jack: I'm not afraid to die. I'm already dead.
Xander: Yeah, but this is different. Being blowed up isn't walking around and drinking with your buddies dead. It's little bits being swept up by a janitor dead, and I don't think you're ready for that.
Jack: Are you?
Xander: I like the quiet.

אוקי וזה:
זאנדר מנסה למצוא בכוח את הדבר שיהפוך אותו לקול
Xander: But you need a thing... one thing nobody else has... What do I have?
Oz: An exciting new obsession, which I feel makes you very special.

אחד הפרקים האהובים עלי או כמו שאני אוהב לקרוא לו "איך זאנדר מצא את הגרוב שלו"
גם אני מאוד אוהב את הפרק הזה.
ואכן שם אלטרנטיבי טוב.
באפי וכולם עסוקים עם אפוקליפסה מתקרבת ולא שמים לב לדברים קטנים כמו חבורת זומבים עם תזמון נוראי\מדהים שמטמינה פצצה בבית הספר ומנהיגה ...אז זאנדר צריך לטפל בזה וגם להכיר ולטפל בחוסר הביטחון שלו בתור חבר בקבוצה, אהבתי איך ש בסוף הפרק הוא פשוט מתעלם מקורדיליה ומעלבונותיה, לא מרוע, אלא כי הוא הבין את מקומו בחיים, קטע דיי יפה, וגם הקטע שהוא שמר על קור רוח ליד פצצה היה מאגניב...
בסופו של דבר הוא אכן מצא את הקול שלו. (הקול עם שורוק, לא חולם)
ואכן הדרך הכי טובה להתמודד עם קורדיליה כשהיא מרשעת זה לשמור את הפה שלו סגור.
במבט לאחור,לא אהבתי את זה שהוא שכב עם פיית', אבל הוא בן נוער אמריקאי ממוצע, אז...כן,
לפחות עברנו את איבוד הבתולין שלו
(ככה שפעם הבאה שתבוא איזו גברת גמל שלמה ענקית היא לא תבחר בו בתור בן זוג.
אגב, זאת הפעם הראשונה שזאנדר רואה את "מפלצת הספריה"...דיי מקרוב,יש לציין
אה נכון, פעם שעברה הוא לא היה בחדר עד אחרי שהיא חזרה לאדמה
also- האם אוז אכל בשר אדם? 8-{ הפרק רומז שכן!
כנראה שכן.
לפחות מבחינה מוסרית זה פחות רע כי זה היה בן אדם שכבר מת והוחזר לחיים.

למעלה