אבא, המכבים היו דתיים?

הנהנה

New member
אבא, המכבים היו דתיים?

מתוך העמוד הזה http://olam-jew.com/shut/hayeled-zodek.htm הולך אני באחד מימי החנוכה האביביים ברחוב ופוגש בחברי מ. אנו חברים מתקופת הלימודים באוניברסיטה. הוא מציג לפני את בנו ואומר בגאווה: הילד הזה עושה לי צרות! - "ומה הן הצרות שעושה הילד ?" שאלתי - הוא בא מביה"ס בערב חנוכה ושאל: "אבא, המכבים היו דתיים?" - מ. הוא בחור פיקח, ומיד הבין שנקלע לצרה. הוא מנסה לצאת מן הענין על ידי פיזור מסך עשן: - "אז עוד לא היה דבר כזה" - הוא אומר. - "אז למה מתיתיהו הרג את האיש שרצה להקריב חזיר? אנחנו לא אוכלים סטייק לבן?" שאל הילד - "זה לא אותו הדבר" – מתפתל האב. - "זה כן אותו הדבר. כשאכלנו בסטיקייה, שמעתי שהם מדברים שהם מדברים על חזיר, ואתה ואמא קוראים לזה לבן, כי אתם מתביישים…" ענה הילד - "טוב, המכבים היו דתיים"- נכנע מ. האבא - "אז אם אתה אבא, היית בזמן המכבים, היית נלחם נגדם?" - "לא !" ומיד הוסיף כדי לקדם רעה אפשרית, "כי הם יהודים." - "אבל כמו שאני מכיר אותך (תשמעו שפה) לא היית מצטרף אליהם." - "אני לא יכול לדעת מה הייתי עושה אילו הייתי אז. אולי בכלל הייתי מישהו אחר?" מתחמק האבא. - "אז נדבר על עכשיו, למה אנו חוגגים את הניצחון של הדתיים?" שאל הילד - "זה היה נצחון לאומי כללי, לא רק של הדתיים." הילד מחייך. ניכר שהוא הכין היטב את המלכודת מראש. - "ככה? ומהו שכתוב על הסביבון נס גדול היה פה ? זה לא הנס של פך השמן? זה לא בחנוכת המקדש? מה עשו במקדש – התפללו!" חברי יודע מראש שהוא נקלע לצרה, הוא פיקח ובנו פיקח כמותו. וחברי יודע שהילד צודק שאין טעם להתפתל. - "אתה צודק מיקי" – הוא אומר – "אנחנו לא עקביים" הילד מביט אליו במבט של מחנך ואומר: - "אז הגיע הזמן שתתחיל להיות עקבי." - "גם בזה אתה צודק" – אומר האב. ומבין שהמערכה אבודה, או חזיר או חנוכיה, שניהם לא הולכים יחד, לא אצל ילד שעיניו בראשו. ואצל מבוגרים אשר טחו עיניהם מראות? אצלם זה הולך. הם מתעלמים מהעובדה שמלחמת המכבים הייתה מלחמה דתית של היהדות כנגד ההתיוונות. הם מתעלמים מהעובדה שהם היו מתייצבים נגד המכבים או נשארים נייטרליים, שכן מאבק המכבים ה"דתיים" לא היה אומר להם מאומה, הם אוכלי החזיר ומעלי הקטורת לאלילי הכזב בני זמננו: הם המתיוונים של היום. מתיוונים אשר אינם מבינים את אשר הבין חברי. חברי הבין ועל כן מיהר להיכנע בויכוחו עם בנו. הוא הבין שאם יכריע בעד החזיר, תוך ביטול משמעותו האמיתית של חג החנוכה, ישאל מחר בנו שאלה נוספת: אם חזיר, ואם ככל הגויים, אז למה מדינה? (מ. חזני מעריב,4/1/82) אמנם אני לא מסכים עם הכותב בהסתכלו על הכל או לא כלום ודאי שגם אם אדם אוכל חזיר או שאר דברים שא על פי ההלכה אבל כל מצווה היא היא יהלום זהב שראוי לחבקו ולחבבו וודאי שמצווה גוררת מצוות ובזכות קיום מצוות חנוכה יוכל לקבל כוחות רוחניים נוספים להתקדם במצוות ולהתקדם בהתקרבות לבורא עולם ואהבת השם ויראת השם. מתוך העמוד הזה: http://olam-jew.com/shut/hayeled-zodek.htm עמוד המכיל קישורים לחנוכה, איורים לחנוכה, תמונות לחנוכה, מהו חג החנוכה? איך חוגגים? מתכונים לסופגניות, הלכות חג חנוכה, היסטוריה על החשמונאים היוונים, המתייוונים ונס חנוכה. כאן http://olam-jew.com/chagim/chanuka.htm

vizini

New member
המכבים נלחמו בכפיה הדתית.

ואין ספק כי כל אלה הנלחמים בכפיה הדתית, היו לצידם, כמו שכל אלה המנסים לכפות חוקים ומצוות דתיים, היו בצד השני. חנוכה נחגג לזכר הנצחון על הכפיה הדתית.

התולעת 1

New member
שאל ילד אחד את אבא שלו

אמר לו אבא חנוכה זה חג של הדתיים? אז האבא אמר לו לא דוקא של הדתיים, זה של העם היהודי, אמר לו אבא אבל המכביים היו דתיים אמר לו אבא? תגיד לי אני ראיתי שאתה פעם הולך עם אמא לקנות בשר לבן למה אתם קוראים לו לבן, זה חזיר לא אבא?, מה אתם מתבישים שאתם אומרים חזיר, לכן אתם קוראים לו לבן, אז האבא נבוך, אז הוא אומר לו: אבא תגיד לי זה לא היתה המלחמה של המכבים הדתיים שנלחמו בגלל שהכניסו חזיר לבית המקדש?, ואבא עוד יותר נבוך, אמר לו אבא תגיד לי את האמת, אם היית בזמן המכבים היית מצטרף אליהם או היית מתנגד להם? ואבא עוד יותר נבוך, חברי הפורום יקרים, מה אתם אומרים אם אתם היתם בדור המכבים הייתם מצטרפים למכבים או הייתם נלחמם נגדם? נגיד שתענו מצטרפים, אבל אתם יודעים שבזמן המכבים היו גם יהודים שנקראו מתיוונים, שהם הלכו עם היוונים ומסרו את היוונים ונלחמו בהם, אתם הייתם באותו דור הייתם מתיונים?

vizini

New member
בדיוק כמו היום, גם אז היינו נלחמים

בכפיה הדתית. כל ההבדל הוא שאז הכפיה היתה ע"י היוונים ותומכיהם, והיום הכפיה היא ע"י החרדים ותומכיהם.

masorti

New member
אתה טועה...

חג החנוכה נחגג משום שאנשי ש"ס (המכבים הדתיים) שחטו את אנשי שינוי (המתיוונים) וטיהרו את המקדש.

vizini

New member
לא, אינני טועה.

חג החנוכה נחגג משום שהמכבים לוחמי החופש שחטו את אנשי הכפיה הדתית והחזירו את חופש הדת. למעשה, הפן הזה די הוסתר ע"י היהדות כמה מאות שנה לאחר מכן, ולשם כך המציאו את האגדה על כד השמן ועל הנס כביכול שאירע איתו. כמו שמתאר יוסף בן מתיתיהו: "ומאותו זמן ועד היום הננו חוגגים את החג וקוראים לו [חג] האורים (=חג האש). ונראה לי,שנתנו את הכינוי הזה לחג, משום שאותה הזכות (לעבוד את אלוהינו) הופיע לנו בלי שקיווינו לה."

vizini

New member
אגב, החשמונאים היו מתייונים בעצמם,

כמו שמעידים שמותיהם: יוחנןהורקנוס, יהודה אריסטובלוס, אלכסנדר ינאי.

masorti

New member
בור ועם הארץ...

ידוע שהמקדש נשלט בידי יהודים מתיוונים ששיתפו פעולה עם השלטון. החנוכה נחגג לכבוד שחיטתם ע"י המכבים הדתיים. (בלי קשר לשאלה האם היה או לא נס של פח שמן) יוחנן הורקנוס וכו' הם כבר מהדורות הבאים. אנו עוסקים בדור המרד, ובו מדובר על מכבים שומרי מצוות מול מתייוונים שזלזלו במצוות.

vizini

New member
בור ועם הארץ...

יוחנן הורקנוס הוא בנו של שמעון, אחיינו של יהודה המקבי ונכדו של מתיתיהו. שמעון עצמו נשא בתארים סטראטגוס ואתנרכוס, בנוסף להיותו הכהן הגדול.

ישמעאל במשנה-שם של תנא../images/Emo24.gif

אמנם כן האם זה אומר שהתנא בא מרקע של ערבים?

vizini

New member
אם אני לא מאוד טועה,

ישמע-אל זה בעברית... אני אהיה מאוד מאוד מופתע אם תמצא לי ערבי ששמו ישמע-אל. או אם שמו של התנא היה איסמעיל...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הבאת גירסה עם אבא לא חכם במיוחד, הנה הגירסה שלי: שאל ילד אחד את אבא שלו: אבא, חנוכה זה חג של הדתיים? אז האבא אמר לו: לא דווקא של הדתיים, זה חג של כל היהודים. אמר הבן: אבא, המכבים היו דתיים. ענה האב: לא נכון. אמר הבן: אבא, אני ראיתי שאתה הלכת פעם עם אמא לקנות בשר לבן, למה אתם קוראים לו לבן, זה חזיר, נכון אבא? ענה האב: אנחנו קונים חזיר כי זה טעים, גם אתה אכלת איתנו חזיר, אם לא היה לך טעים לא היית אוכל. אמר הבן: האם אתם מתביישים שאתם אומרים חזיר ולכן אתם קוראים לו לבן? ענה האב: לא, לבשר חזיר קוראים גם בשר לבן, אנחנו לא מתביישים בכך. אמר הבן: אבא, האם המכבים הדתיים לא נלחמו ביוונים על שהחניסו חזיר לבית המקדש? ענה האב: המכבים לא היו דתיים והם נילחמו ביוונים כי היוונים הכריחו יהודים לעבוד אלילים ולא בגלל החזיר. אמר הבן: אבא, אם היית בזמן המכבים היית מצטרף אליהם או מתנגד להם? ענה האב: הייתי מצטרף אליהם. רואה איך אפשר לענות על שאלות פשוטות של ילד מבלי להיות נבוך? צא ולמד.

התולעת 1

New member
אז רגע אז למה אתם מדליק

את הנרות בחנוכה לזכר הנס שהמכבים הדתיים נצחו את היוונים, ומה אנחנו אומרים שהדתיים החרדים עם הזקן נצחו? באנו חושך לגרש בידנו אור ואש,ואתה SupermanZW שר הפוך, באנו חושך לגרש, אותנו את החרדים, אנחנו החושך ואתה האור, היוונים היו האנטלגנציה הגבוהה, התרבות, זה היה היוונים, היהודים היו הפרימיטביים הדתיים, מכבים חשמונאים ואנחנו שרנו את השיר באנו חושך לגרש, כי כל הקידמה הזאת היא חושך שאין כמותו למה היא חושך? משום שהיא לא מגיעה לתכלית הבריאה, להיות בהמה מופקרת, לשבת רק לאכול ולהסתער וכל מחשבה לא טהורה שעוברת על ראשך לבצע אותה בפועל ולתת לזה לגיטימציה אין חושך גדול מזה, החושך הזה שרוצים היום להכניס לנוער כבר היה מדור המבול, בעליו במבול, כבר היה בסדום ועמורה, ועל זה הלכו ונחרבוכבר מעולם, היינו עבדים במצרים, מצרים היו בזמנם נעורים, מעצמת על, שלטו בעולם כולו, אנחנו הפרימטביים יצאנו ממצרים, עבדים היינו לפרעה, כן, אבל אנחנו הלכנו לקבל את האור הגדול, אנחנו זכינו לקבל את התורה, וכל אומות העולם ורק אנחנו זכינו לקבל את התורה, בקטע של הנעורות כבר היינו בקטע של הקידמה כבר היינו, אנחנו אומרים את זה כל שנה עבדים היינו לפרעה, ידענו מה היה לו, אבל יצאנו משם התקדמנו להיות בהמות זה לא מדרגה להיות אדם רוחני בצלם אלקים, שמקיים תורה ומצוות, שמבין שיש יצרן, שיש מוצר, שיש הוראות יצרן, שיש תכלית לבריאה שלא באנו מפיצוץ ולא מאמבות, לא תוצר של קופים, אלא יש תוכנית ויש מתכנן, זה נקרא אדם מתקדם, אבל מי שחושב שהכל היה באקראי אפילו פרימיטיבי לא מגיע לותוארכזה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כמו שהייתי מסביר לילד אסביר גם לך, המכבים לא היו דתיים, הם נלחמו נגד היוונים שהכריחו אותם לעבוד אלילים ואנחנו "נלחמים" נגד אנשים שמנסים להכריח אותנו לחיות באופן המנוגד לרצוננו. אתה בקטע של נעורות ולכן אתה נוער, אני בקטע של נאורות ולכן אני נאור. אתה לא מבין את תיאוריית המפץ הגדול וגם לא מבין את האבולוציה, אתה סתם מדבר שטויות על דברים שאתה לא יודע ומעתיק את השטויות שלך מאמנון יצחק עליך. "תוכנית ומתכנן" - מה אנחנו, תוכנות מחשב? אתה מגוחך.

התולעת 1

New member
לא הסברת שום דבר

כמה מנבחים ונובחים קמים על עמינו? והקב"ה מצילנו מידם...והקשה מכל כאשר אותם צרים יפה הנפש אשר געלה נפשם באמונת אבותם והיו לנו ללצרים קרי המתווינים מרצון בבחינת מהרסייך ומחריבייך מך יצאו.

SupermanZW

Well-known member
תמשיך לנעור, איש "נעור".

ותאמין במה שאתה רוצה, רק אל תנסה להכריח אותי להיות כמוך, מזל שאני לא כמוך. מתייוון הוא מי שקיבל על עצמו את דת יוון, חילוני אינו מתייוון וגם אני לא (אני דאיסט). "מהרסייך ומחריבייך" אלה אנשי הכפיה הדתית שהורסים את ישראל, מזל שאתה באוסטריה, משם אתה לא יכול להרוס.

התולעת 1

New member
תמשיך לנעור, איש "נעור".

כשעם ישראל מחליט שהוא רוצה להתנתק מהקב``ה, הקב``ה אומר: `והעולה על רוחכם היה לא תהיה אשר אתם אומרים נהיה כגויים כמשפחות הארצות. חי אני נאום השם אלוקים אם לא ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה אמלוך עליכם`. אם העם ככלל, מחליט למרוד במלכות שמיים, הפך ממה שמסמל חנוכה. שים לבSupermanZW כשבאו היוונים ואמרו לבני ישראל, כתבו על קרן השור שאין לכם חלק באלוקי ישראל אז ניתן לכם הכל. כל הקידמה של יוון, כל הנאורות של יוון, כל הדברים היפים של יוון. ניתן לכם, תהיו שווים, אזרחים שווים, לא תלכו לפי זה, תהיה מלחמה. מה זה כתבו לכם על קרן השור, למה לכתוב על קרן השור? לכתוב על הקיר בבניין, לכתוב על החולצה. למה לכתוב על קרן השור? פעם קרן השור, היו לוקחים את הקרן של שור, זה היה הבקבוק של התינוקות. היו שמים מלמעלה את החלב וזה יוצא ככה בצד השני הקטן והצר שמה זה יוצא והילד היה שותה. אז למה לכתוב על קרן השור על הבקבוק חלב של הילד? שכבר שהוא גודל קטן,שישנן שאין לו חלק באלוקי ישראל, לא מאמין באלוקים. ככה לגדל את הילדים. ככה מגדלים מליון שמונה מאות ילדים שאין אלוקים בשמיים. מי שסופג קצת מהבית מבית אבא, מסבא, הוא יודע, אבל במכוון מוסדות החינוך הממלכתיים -אין אלוקים, כבר מן הינקות והיום בעיתונות התפרסם שהחג חנוכה כבר לא רלוונטי היום כי קשה להסביר לילדים מי זה המתייוונים בימינו. בטח קשה להסביר מי המתייוונים כי אלה שכתבו בעיתון הם המתייוונים, מה הם יסבירו? אני מתייוון? מה זה מתייוון? מי שקיבל על עצמו את תרבות יוון ועזב את היהדות זה מתייוון. כשהמכבים הבינו שזה המצב ורוצים להעביר אותם על דת ישראל ורוצים למחוק שם אלוקים. אז זקן אחד בשם מתתיהו מבית חשמונאי, קם הוא ועוד חמשת ילדיו יוצאים למלחמה נגד מי? מעצמה, יוון, שולטת על כל העולם. מה הסיכוי?אפס. והם מכניעים את יוון ויש לנו חנוכה בזכות זה. ולא רק זה, אלא היוונים רצו לטמא כל דבר שבקדושה של ישראל. השבח והמעלה הגדולה של עם ישראל: `קדושים תהיו כי קדוש אני` זה הפריע ליוונים. היוונים סגדו לחומר לגוף, ספורט ספרטא, גוף. אבל רוח, רוחניות לא היה להם, העם היהודי זה העם היחידי שהביא רוחניות לעולם. העם היחידי שהכיר את הבורא עולם לעולם כולו. כל המונוטואיזם הגיע דרך אברהם אבינו, אבי האומה הישראלית \ ויוון לא יכלה לסבול זאת לכן היא ניסתה להטיל גזרות שלא ישמרו שבת, לא ברית מילה לא ראשי חודשים, כל מיני תירוצים בשביל שהיהודים לא ישמרו על יהדותם. וברגע שהם החליטו על שמד, מה קרה? חשמונאי ובניו יצאו למלחמה, יש סיכוי אין סיכוי זה בכלל לא החשבון, מה חייבים לעשות? זה מה שהם היו חייבים לעשות.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת

היוונים באו לכפות על היהודים לקבל על עצמם את דת יוון והיהודים התנגדו לכפייה היוונית. היום היהודים החילונים מתנגדים ליהודים החרדים אשר מנסים לכפות עליהם אורח חיים אשר אינם מעוניינים בו, והחילונים נלחמים על זכותם לחיות כרצונם. לידיעתך מרבית החילונים מאמינים באלוהים, לא צריך להיות חרדי כדי להאמין באלוהים. אברהם אבינו לא היה אבי המונותאיזם, המונותאיזם היה קיים במצרים עוד לפני אברהם בתחופת המלך אחאנתון. אברהם אבינו לא היה יהודי, אפילו ע"פ השקפת היהדות הדת התחילה עם מתן תורה בתקופתו של משה, אברהם חי כמעט 1000 שנה לפני כן. תפסיק לעוות את ההיסטוריה.

Governor

New member
`קם הוא ועוד חמשת ילדיו יוצאים

למלחמה נגד מי? מעצמה, יוון, שולטת על כל העולם. מה הסיכוי? אפס` אין משהו קטלני יותר משלוב של בורות עם בערות ועם עלגות. בענין עלגות - הנחת דעתנו מזמן. החשמונאים לא התקוממו נגד האמפריה היוונית השלטת על כל העולם. אלכסנדר הגדול נפטר ב- 323 לפנה"ס ללא יורשים, אולם הותיר אשה בהריון. סוכם שפיליפוס, אחיו, ימלוך עד שיוולד התנוק, ואם יהיה זה זכר - יומלך ברגע שיתאפשר. אחרת - ימשיך פיליפוס. אולם פיליפוס נרצח ב- 317, ויורש העצר, בנו של אלכסנדר, ב- 310. בהעדר יורש מלכותי, החליטו שלשת המצביאים הבכירים של צבא יוון על חלוקת האמפריה הענקית ביניהם: אנטיגונוס (Antigonus) קבל את יוון וטורקיה, תלמי (Ptolemy) קבל את מצרים, וסלווקוס (Seleucus) קבל את סוריה וארץ ישראל. שלש הממלכות היו חלשות בהרבה מן הממלכה המאוחדת, ונלחמו מספר פעמים האחת ברעותה המרד החשמונאי היה כנגד ממלכת Seleucus. לא נגד אמפריה יוונית עולמית ונדמה לי כי מתתיהו מנה עצמו כהן גדול בלי להיות מצאצאי אהרן הכהן ______________________________________________________________ 0284392761

עמיתי הנכבד ירשה לי לחלוק עליו

אבל מתייון הוא הלניסט, דהיינו מי שמקבל את הציביליזציה (ומה לעשות והציביליזציה האמיתית שאז היתה יוונית ?). אני מלא גאווה בהיותי מתייוון. ומצר אני על נצחון המכבים, אותו נצחון שזרע את זרעי הפורענות כ-200 שנה לאחר מכן.

למעלה