עם ישראל שרד לא בזכות כוחו הגשמי
אלא למרות חולשתו הגשמית עם ישראל שרד כי אלוקים הבטיח שנשרוד בזכות הכוח הרוחני שלנו אנחנו שורדים ולא בזכות שום דבר אחר, נכון אין שוללים את הצבא אבל צבא ללא תורה לא נשאר כלום צריך חיל צבא וצריך חיל תורה אם תרצה (אני לא בטוח שאתה רוצה אבל בכל זאת...) לקרואע לעניין הצבא והחרדים תוכל לקרוא כאן אבל בכל אופן הרבה מאוד הסטוריונים התפלאו על הכוח שמחזיק את עם ישראל שבזכותו אנחנו שרדנו לא שרדנו בזכות הכוח אלא למרות חולשתינו הגשמית לא שרדנו בגלל הכסף והעשירות אלא למרות הרדיפות והעושק של הגוים לא שרדנו בגלל השלטון אלא למרות שלא היה לנו שלטון מדינה ללא עם ישראל אינה מדינה יהודית עם ישראל ללא מדינה ייה עם וימשיך לתפקד כעם עד עולם הקמת המדינה נחשבה כהצלה מפני הגוי ומשום מה המקום שנהרדו בו הכי הרבה יהודים בגלל יהדותם הוא מדינת ישראל, מאז קום המדינה נהרגו כאן 21,000 יהודים בגלל יהדותם (מלחמות ופיגועים) תראה לי מקום בעולם בחמישים שנה בעולם תאסוף את כל מספר היהודים שנהרגו בגלל יהדותם ולא תגיע למספר הזה, אז מי שומר עלינו? בלי בורא עולם יריקה אחת של 300 מליון ערבים מסביבנו ואנחנו טובעים בים של... אז מיש שומר? והנה דברי הסטוריונים גוים על כוח השרידה של עם ישראל: מה אומר ההיסטוריון לב טולסטוי? "מה זה יהודי? שאלה זו כלל אינה מוזרה כפי שזה יכול להיראות תחילה. הבה נראה איזה מין יצור מיוחד הוא זה, שכל שליטי עולם וכל העמים העליבוהו ודיכאוהו וגירשוו ורמסוהו, רדפוהו, שרפו, והטביעוהו, והוא, על אפם וחמתם, ממשיך לחיות ולהתקיים. מה זה יהודי- שלעולם לא הצליחו לפתותו בשום פיתויים שבעולם, שמדכאיו ורודפיו הציעו לו בלבד שיתכחש לדתו וינטוש את אמונת אבותיו? יהודי- הינו סמל הנצח. הוא שלא יכלו להשמידו: לא טבח ולא עינויים; לא אש ולא חרב האינקוויזיציה לא הצליחו להכחידו. הוא אשר ראשון בישר דבר ה'; הוא אשר זמן רב כל כך שמר על הנבואה ומסרה לאנושות כולה. עם כזה אינו יכול להיתעלם. יהודי הינו נצחי- הוא התגשמות הנצח." (לב טולסטוי, 1891- סופר והוגה דעות רוסי, מתוך מאמר שפורסם בג'ואיש וורלד- לונדון 1908) ומה אומר הפילוסוף הנודע ז'אן פול סארטר? "אינני יכול לשפוט את העם היהודי על פי הכללים המקובלים של ההיסטוריה האנושית. העם היהודי הוא משהו מעבר לזמן. קיומו של העם היהודי אינו כמו הקיום של כל עם אחר. זוהי עובדה, הנחת יסוד". ומה אומר הפילוסוף ניקולאי ברדייב? "היהודים- גורלם טבוע יותר מדי בחותם ה"מטאפיסי" מכדי שיהא ניתן להסברה במונחים מטריאליסטיים או היסטוריים פוזיטיביים- זוכר אני, כשניסיתי בצעירותי לאמת את השיטה המטריאליסטית ההיסטורית, על ידי הדגמתה בגורלות העמים, כיצד התנפצה זו אל העניין היהודי, אשר גורלם נושאיו נראה נעדר הסבר לחלוטין מנקודת מבט מטריאליסטית. ואמנם לפי הקריטריון המטריאליסטי והפוזיטיבי, צריכה הייתה אומה זו לעבור מזמן מן העולם. קיומה הוא תופעה מסתורית ומופלאה, המעידה, כי חיי אומה זו מתנהלים בכוח גזרה קדומה. העומדת מעל לתהליך ההסתגלות, שדוגלת בו השיטה המטריאליסטית ההיסטורית." (הפילוסוף הרוסי ניקולאי ברדייב, "משמעותה של ההיסטוריה" עמו' 87-86) "עם זה התגבר על שורה מדהימה של צרות ופגעים שעל פי דרך הטבע אין לעמוד בהם. התקיימות ממושכת זו בניגוד להיגיון ההיסטורי היא הדבר המופלא ביותר והמצריך הסבר, אף כי גם אריכות הימים כשלעצמה מפליאה היא למדי". (הסופר האמריקני הרמן ווק, "זה א-לי", עמוד 199) "יש לעם היהודי היסטוריה שאינה כמו של כל העמים. כתבתי פעם שהיהודים הם 'תאונה של היסטוריה', משהו שאיננו תואם את הכללים המקובלים של ההיסטוריה". (הסוציולוג וההיסטוריון הצרפתי ג'ורג' פרידמן) "המצרים, הבבלים והפרסים עלו ומילאו את העולם בשאון הדר ויפעה. עד שהועם הזוהר והם שקעו, נבלו ועברו מן העולם. היוונים והרומאים הלכו בעקבותיהם. עוררו רעש עצום ונעלמו. עמים אחרים הופיעו, נשאו ברמה את לפידם לזמן מה, אך הוא נשרף באש של עצמו, ועתה הם יושבים בצל או אבדו בכלל. היהודי ראה את כולם, הביס את כולם והוא היום מה שהיה מאז ומעולם. אינו מראה סימני שקיעה, לא תשישות של זקנה, אין האטה בכישוריו וערנותו לא קהתה. כולם בני תמותה בעולם מלבד היהודים. כל הכוחות חולפים, אך הוא נשאר. מהו סוד נצחיותו?" (הסופר האמריקני מרק טווין) "מוצא אני בקרן זווית העולם, עם מיוחד, נבדל מכל שאר גויי הארץ, העתיק מכולם. עם שקורותיו קודמות במאות שנים רבות לקורות העתיקות ביותר שישנן... עובדת קיומו של עם זה מתמיהה אותי, ונראה לי שכדאי וראוי לתת את הדעת עליה". (הפילוסוף והפיזיקאי הצרפתי בלז פסקל) הפרופסור ארנולד טוינבי, מגדולי ההיסטוריונים כיום, סוקר בספרו את עלייתן ושקיעתן של 21 תרבויות: התרבות המצרית, האינדית, הסינית הקדומה, הכרתית, השומאית, המאיה, הסורית, ההודית הקדומה, החיתית, ההלנית, הערבית, הפרסית, ההינדואית, המקסיקנית, היוקטנית, הבבלית, הנוצרית- אורתודוקסית ברוסיה ומחוץ ךרוסיה, תרבות המזרח הרחוק ביפן וקוריאה, תרבות המזרח הרחוק מחוץ ליפן ותרבות המערב. אבל... "שמירת הזהות הלאומית מצד אומה ללא עצמאות מדינית, ללא שפה מדוברת אחידה, אומה שאינה מרוכזת אלא מפוזרת על כל קצוות תבל ולמול רדיפות נוראות רצופות- זוהי תופעה כה לא רציונלית שלמולה ניצב כל היסטוריון פעור פה". (עמוד 194).