אבא שלי

אבא שלי

ראשית, אני רוצה להודות לכל המנחמים הרבים כאן בשרשור. קראתי את כל ההודעות, אבל לקח לי זמן להגיב כי רציתי לכתוב משהו אישי יותר ולא פשוט לנסח את המחשבות הרבות שרצות לי בראש. כשהייתי ילדה הייתי "הילדה של אבא". היה לנו קשר טוב במיוחד. לפעמים היתה לי הרגשה, גם בתור ילדה, שהוא "מעדיף אותי". כשרבתי עם רחל ידעתי שאני אצא מזה תמיד בסדר ואני חייבת להודות שגם ניצלתי את זה לא מעט. עם השנים, לצערי, הלכנו והתרחקנו. דרך החיים שבחרתי לעצמי לא תאמה את החינוך שהוא ניסה לתת לנו והויכוחים היו רבים. כאב לי על הקשר שנהרס אבל לא הצלחנו להגיע להבנה בכמה נושאים עקרוניים ביותר לשנינו ובסופו של דבר לא הרבינו לדבר על זה ולדבר בכלל. למרות הויכוחים וחוסר ההסכמה אבא שלי תמיד היה אבא אוהב ודואג. הוא אהב אותנו ואת הנכדים וקיבל אהבה בחזרה. אבא שלי היה אדם בריא, גבוה ומרשים. לא הייתי מסוגלת לדמיין אותו חלש כל כך ונזקק כל כך. מסתבר שכמה שנים של עישון כבד ביותר בצעירותו הרסו לגמרי את הריאות שלו ובכל השנים בהן הוא הצטייר בעיני כבריא כל כך הוא השתמש בחלק קטן מאוד של הריאות וכל השאר היה מפוייח ומצולק. לפני שלוש שנים ומשהו הוא חלה בדלקת ריאות קשה ומאז הוא לא חזר לעצמו. הוא לא הצליח להפטר מבלון החמצן. בהתחלה זה היה חיבור לכמה שעות ביום ולאט לאט התלות בחמצן הלכה וגברה. הנשימה היתה קשה יותר ויותר עד שהריאות קרסו לגמרי והנשימה פסקה. ביום רביעי היתה לכולנו תחושה שהמצב כבר לא טוב וכולנו הגענו לחדרו בבית החולים והיינו איתו במשך כמה שעות. לא באנו להפרד באופן רשמי אבל מסתבר שביקור זה היה פרידה כי ביום חמישי השכם בבוקר פסקה נשימתו. אני מרגישה שאבא שלי פשוט הרפה ונתן לעצמו ללכת אחרי שראה את כל בני משפחתו נאספים סביב מיטתו. הוא לא יכול היה להשלים עם המצב בו הוא מרותק למיטתו ונזקק לטיפולם של אחרים. הצער נורא והגעגוע גדול, אבל אני מרגישה הקלה גדולה על הסבל שלו שפסק והשלווה שתהיה לו מעכשיו. נוח בשלום על משכבך, אבא, ויהי זכרך ברוך.

chompi1

New member
עצוב וכואב ../images/Emo201.gif

קשה לאבד הורים, ולא משנה בני כמה אנחנו או מה היו היחסים... שלא תדעו עוד צער
.

ממה מיה

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך

חנה יקרה, אין מילים לתאר את הכאב וההזדהות. והגעגועם עולים וצפים שוב שוב. שולחת לך מוושינגטון ניחומים מעומק הלב, לך ולמשפחה המקסימה שלך. שלא תדעו עוד צער

חנה מקסימה../images/Emo201.gif

כל כך הרבה כאב בכתיבתך, כאב שלצערי מוכר על אבדן קשה כ"כ ולא הוגן כ"כ. החוסר תמיד ישאר ולפעמים נדמה שהוא מתעצם בגלים, אבל כילדה של אבא אל ילדה של אבא מחבקת אותך חזק, איתך באבלך תהא נשמתו צרורה בצרור החיים

lupi lupi

New member
חנה יקרה../images/Emo201.gif, משתתפת בצערכם

כתבת כל כך יפה ומרגש
זה רגע נורא קשה -לאבד הורה... יהיה זכרו ברוך

כל כך קשה לאבד אבא ../images/Emo201.gif

לא משנה כמה חילוקי דעות ואי הבנות היו, אבא תמיד נשאר אבא, במיוחד למי שהיתה תמיד "הילדה של אבא" ומרגישה עכשיו עוד יותר יתומה
אני לא אאחל לך שהכאב יפוג מהר, לא רק בגלל שהוא לא, אלא גם בגלל שחלק מהכבוד והאהבה שרחשת אליו טמונים בכאב הזה אני כן אאחל לך שתרשי לעצמך להרגיש אותו בכל העוצמה, ושתגיעי למצב שתוכלי לחשוב על אבא שלך ולהיזכר בחוויות המשותפות שלכם בחיוך ולא בדמעות. איך שיר עם כל הענין? אני פה אם את צריכה משהו

משתתפת בצערך ../images/Emo201.gif

כתבת מאד מרגש. מזדהה מאוד מאוד עם תחושת הצער והגעגוע. לצערי גם אני חויתי פרידה מאבא שלי לפני כחצי שנה וזה כ"כ קשה
שלא תדעו עוד צער

מ י כ

New member
../images/Emo201.gif

טוב לקרא שהצלחתם לשמור על מערכת היחסים גם למרות חילוקי הדעות.

חגיתלה

New member
שלא תדעו עוד צער../images/Emo201.gif

משתתפת בצערך אין גבול לעצב באובדן הורה יקר, במיוחד אם הייתם בקשר כל כך מיוחד. קשר שרק מעצים את תחושת האובדן. מאחלת לך רק ימים טובים יותר של אושר ובריאות לך וליקירייך הסובבים אותך.

../images/Emo7.gif חנה יקרה

ריגשת אותי עד דמעות. אין לי מלים חכמות, רק חיבוקים חמים ואוהבים, יודעת שהחסר הוא גדול, וישאר כזה, אני פה כשתרצי, לכל מה שתרצי נשיקות אסנת

למעלה