אבולוציה אמורה להיות תהליך איטי .

Blackpanter1י

New member
אבולוציה אמורה להיות תהליך איטי .

כלומר רק שינויים קטנים חלים במשך השנים. ניקח דוגמא, לפי טענת האבולוציה, ציפור פתחה כנף לאיטה, סנטימטר אחר סנטימטר. כלומר התהליך לקח הרבה דורות עד שהכנף היתה ראויה לתעופה, כיון שהכנף היא אבר מאד מסובך. אמנם זאת אומרת שבמשך כל אותן דורות בינים, הציפור היתה צריכה ללכת עם כנף כבידה ולגמרי בלתי שימושית. ציפור כזאת היתה מתקשה יותר לברוח מאויבים, מאשר ציפור בלא כנף מתפתחת. אבל לפי האבולוציה, הציפור בעלת חצי כנף היא היצור היותר ראוי להשרד. זה נוגד לכל הגיון! דוגמא נוספת: קליפת הביצה. הקליפה צריכה להיות בדיוק בעובי המתאים, שאל"כ האפרוח המתפתח לא ישרד. אם הקליפה עבה מדי-האפרוח אינו יכול לבקעה; ואם הקליפה דקה מדי – האפרוח אינו מוגן. לפי האבולוציה, עובי הקליפה נוצר ע"י נסיון וטעייה. עד שזה קורה, איך ישרדו האפרוחים? ואם לא שרדו, האיך יצרו את הדור הבא? ציפורים היו צריכים לכלות בדור הראשון. אבל הם איתנו היום. – כיצד בלא עזרת הבורא יכלו ליצור קליפה מושלמת בפעם הראשונה? "כבוש היבשה ע"י החולייתניים החלה עם התפתחות הזוחלים מדו-חיים פרימיטיביים. אלא שהמעבר לחיי יבשה חייב שינוי קיצוני ודרמטי בתכונות ביציהם. בהיותן חשופות לאויר הן היו צריכות להיות מצויידות לפתח קליפה שתמנע את איוד הנוזלים מתוכן כו'. שינויים אלה, אם אינם מתואמים ואם אינם מתרחשים בעת ובעונה אחת, אין בהם תועלת. יתירה מזאת, כל אחד בנפרד עלול להיות קטלני לעובר (כמו קליפה קשה בלי קרן לפיצוחה). אך להיות מתואמים מראש, משמעו ליחס לאבולוציה מגמה מתוכניות קבועות מראש, הפסולות מכל וכל ע"י האבולוציה הדארוויניסטית. מצד שני, להניח אפשרות שכל המוטציות הללו התרחשו בו-זמנית ובמקרה, היא בלתי אפשרית מבחינת ההסתברות הסטטיסטית"20. לקוברה יש מכאניזם מורכב מאד של הזרקת רעל לאויב. –איך התפתח המכאניזם? האם פיתח הנחש את היכולת ליצר רעל לפני היכולת להזריק אותו? א"כ מדוע לא הרעיל את עצמו מיד? או לחילופין פיתח הנחש את מכאניזם הזרקת הרעל קודם ליכולתו ליצור רעל.-אמנם, מדוע שזה יקרה? האם ידע הנחש בנבואה שיבוא יום וייצר רעל ויזריקנו דרך המכשיר? לבד מן העובדה שמערכת יצור הארס היא מעבדה כימית שלימה ומתוחכמת המחייבת ידע ביוכימי מדוייק על הרכב הדם ומערכת העצבים אצל אויבי הנחש; מערכת השינים החלולות והמזדקרות להכשה היא מערכת הידראולית ראויה לשמה ומדוייקת להפליא; רפלקס ההכשה של הנחש מצריך מבנה מתאים במוח ובמערכת העצבים שלו; יש לפתח מערכת אכסון הארס (בלוטות) והזרמה מיידית. כל אחד ממרכיבים אלה יעיל אך ורק אם כולם פועלים בהרמוניה. לא זו בלבד שאין כל ערך סלקטיבי רק לשלב ביניהם כלשהו, אלא שיש סכנה והפרעה לתפקודו. בכל מקרה, הבעיה בעינה עומדת.

Blackpanter1י

New member
נו ואם המקור הוא מכאו אז מה זה

אומר? שאתה/ם נותנים קישורים ומצטטים מאתרים, ספרים ומקורות אבולוציונים, ואתאיסטים זה בסדר?

Charles Darwin

New member
זה בדיוק ההבדל

למרות שזה פורום אבולוציה, ורובן המוחלט של התגובות בו הן של אבולוציוניסטים, לא ידוע לי על אבולוציוניסט אחד שעשה את ה"תרגיל" הזה, אבל היו עשרות מקרים של בריאתנים שעשו זאת. בבקשה אל תתמם ותגיד שאין הבדל בין לשים קישור למאמר לבין להעתיק מאמר מילה במילה באמצעות copy-paste (אפילו את הכותרת!...הדבר היחיד ששינית זה שכתבת "אבולוציה אמורה להיות תהליך איטי" במקום "אבולוציה היא תהליך איטי") מבלי לציין שזה מועתק. זה תרגיל מלוכלך, לא הוגן כלפי המגיבים שמתאמצים לענות לך במילים שהם actually טרחו לכתוב בעצמם, ולצערי - אופייני לבריאתנים (אבל לשמחתי - לא אופייני לאבולוציוניסטים). התנהגות נוספת המאפיינת בריאתנים היא מתן קישור (דבר שכרוך בכ-30 שניות השקעה) והיעלמות, כאשר האבולוציוניסטים ה"פראיירים" משקיעים שעות בתגובות, מתוך תקוות שווא שאותו בריאתן יטרח לחזור. לפחות במובן הזה יצאת בסדר (יחסית
...בינתיים
). אם אתם לא יכולים לעמוד על שלכם בלי תרגילים מלוכלכים שכאלה, מה זה אומר על ה"תאוריה" שלכם? ומה זה אומר עליכם? (בלי לפגוע אישית, אבל תחשוב איך זה נראה...לא עדיף להגיד מראש שאתה מצטט מאמר קודם?).

Caligola

New member
אין שום בעיה עם ההעתקה כשלעצמה,

אך ראוי (מתוך יושרה והגינות וגם על מנת לתת קרדיט למקור) לציין שמדובר בחומר מועתק ושלא אתה ישבת לכתוב זאת.

Charles Darwin

New member
אני תמיד אומר שהעדות הכי חזקה לטובת

האבולוציה ונגד הבריאתנות היא לא מאובנים כאלה או אחרים, לא חישובים של גיל העולם והיקום, לא עצים פילוגנטיים שמתקבלים מהביולוגיה המולקולרית ומאששים את כל מה שהממצאים הקודמים הראו, ואפילו לא האבסורד שבאמונה הדתית וההגיון המושלם שבהמצאת הדת ע"י אבותינו החכמים בחלקם, אך בורים כולם (מפאת חסך של כמה אלפי שנה ב'חוכמת הדורות'). ולא, אני גם לא מדבר על ההגיון המושלם, מנגד, ברעיון האבולוציה דרך ברירה טבעית (שהיטיב לבטא ‏דובז'נסקי: "שום דבר בביולוגיה אינו הגיוני אלא לאור האבולוציה"). העדות המשכנעת ביותר מבחינתי לטובת המדע (ומה לעשות שהאבולוציה היא מדע?) היא האנשים שתומכים בה לעומת הצד השני, והתנהלותם. אני רציני לגמרי ואני אסביר למה. בני אדם הם יצורים עם יכולת מוגבלת להבין דברים באופן עצמאי, ואני כאדם מודע למוגבלות זו שלי. לכן השאלה "האם האבולוציה/דת נראית לי הגיונית" היא משנית (לא ברור לי למה מקדשים את "ההגיון הפנימי", האם האדם ברחוב, "האיש הקטן", מבין טוב יותר ממיליוני המדענים בעולם גם יחד?). לפני שאני משווה בין תאוריית האבולוציה ל"תאוריית" הבריאתנות ומסתמך בכך על השכל המוגבל שלי, אני מסתמך על השכל המצטבר של כל המדענים והבריאתנים שבאו לפני והקדישו את חייהם לחקר השאלות הנדונות. כשאני מעמיד בצד אחד את המדע והמדענים ואת תרומתם לעולמנו ומצד שני את הבריאתנים, וכשאני נוכח בכך שלמדענים אין כל סיבה נראית לעין לשקר, בעוד שלבריאתנים יש את כל הסיבות להחזיק באמונתם בכל מחיר, וכשאני רואה את מוסר העבודה וההגינות של אנשי המדע אל מול שיטות המשחק ה"מלוכלכות" של נציגי הכנסיה ושותפיהם המחב"תים בני דת משה, אני יודע שאני לא צריך לסמוך על היכולת המוגבלת שלי. לא הייתי אומר שבתחרות הפנימית שלי האבולוציה ניצחה את הבריאתנות, כי מבחינתי היא הגיעה לקו הסיום עוד לפני שהצד הבריאתני שבי הבין בכלל שיש תחרות. ואם מישהו רוצה להשתמש בזה נגדי ולטעון שאני הולך בצורה עיוורת אחרי האבולוציה, הוא מוזמן. כי זה נכון, אני אקבל (ומקבל הלכה למעשה) את האבולוציה בעיניים עצומות הרבה לפני שאני אשקול להתעניין במה שיש ל"צד השני" להגיד, גם בלי להבין פסוק אחד מהתנ"ך או פסיק אחד מ"מוצא המינים". הדבר היחיד שעשוי היה להטריד את מנוחתי זו הידיעה שגם בין אנשי הדת יש גאונים אמיתיים (ולא כאלה שדנים בסוגיות "רומו של עולם" כגון כמות השערות שמותר לתלוש תוך כדי קינוח האף בשבת-קודש). אבל ההכרה, מצד שני, בכוחה של תרבות לשטוף כל מוח, ולו המבריק ביותר, היא שמחזקת אותי בעמדתי. אפשר כמובן לטעון שגם מוחם של המדענים נשטף, וזה נכון במקרים רבים, אבל יש כאן לפחות שני הבדלים משמעותיים: 1. עם כל הכבוד למדע, כל דת מתחילה יכולה "לעשות לה בית ספר" במכניקת שטיפת המוח (שטיפת מוח 101: את המוח מתחילים לשטוף בגיל 0, לא 18 [או 22 בארץ]). 2. המדע היה צריך לפרוץ החוצה מתוך עולם שחי ונשם דת. המדענים הראשונים בחלקם אף שילמו על כך מחיר כבד (ע"ע גלילאו, ומדענים פחות "סלבריטאים" ממנו, שמן הסתם לא זכו לאותה מידה של רחמים), ולכן לפחות לגבי המדענים פורצי הדרך אי אפשר להגיד שהיה מאחוריהם ולפניהם מוסד משומן היטב לשטיפת מוחות. זה, כמובן, בנוסף להבדלים אחרים שאת חלקם הקטן ציינתי (האינטרס של דתות, שבאופן מסתורי גם נוטות להיות "קצת" בדלניות, ושעמיהן נוטים להיות "קצת" נבחרים וכו', לעומת חוסר האינטרס של מדענים, שלא מבטיחים כלום חוץ מחיפוש אחר האמת, או ליתר דיוק 'מודלים של האמת', מתוך הכרה שהאמת המוחלטת היא ככל הנראה מחוץ להישג ידינו), וכאמור גם ללא שמץ ירוק של מושג על האטום בקצה קוצו של היוד במילה אבולוציה.

Blackpanter1י

New member
מדע זה לא דבר מדויק../images/Emo88.gif

ובפרט לא ת-א-ו-ר-י-ת ת-א-ו-ר-י-ת האבולוציה המצחיקה(ויש הרבה סיבות, אבל כנראה שיש לך סיבה טובה, להאמין שהיא אכן התרחשה). ולגבי מה שאמרת "כשאני מעמיד בצד אחד את המדע והמדענים ואת תרומתם לעולמנו ומצד שני את הבריאתנים, וכשאני נוכח בכך שלמדענים אין כל סיבה נראית לעין לשקר" אז יש להם סיבה והיא חופש חופש חופש חופש חופש חופש ואחד המפורסמים בכופרים האבולוציניסטים (אלדוס האסכלי) מתוך המאמר המפורסם "וידויו של כופר מקצועי" כותב: "אני ובני דורי לא רצינו שלעולם תהיה משמעות, פילוסופיית חוסר המשמעות הייתה עבורנו צורך קיומי כיוון שלעולם בעל משמעות הפריע לחופש שלנו". אז למי יש סיבות? למה שליהודים יהיו סיבות להאמין סתם מה הם מזוכיסטים להמציא דת קשה כזאת ובמיוחד אחרי יציאה לחופש מעבדות מצרים?! תשווה את הנצרות והאיסלם ותראה. ובגלל זה הם מוכנים לקבל אבסורדים,תגיד לי איך אתה מסוגל ל-ה-א-מ-י-ן שכל העולם והיקום ומיליוני צורות חיים התפתחו לבד ללא מכוון ובסדר מופתי כזה, לבד ביד "המקרה",אבל להאמין שעיפרון נוצר במקרה זה לא?! ואל תגיד לי זה דומם כי גם כדוה"א דומם... ומעניין שהוא מתאים בול לבני אדם,ואם חוקי הטבע היו מקריים הם לא היו חוזרים על עצמם ופועלים באותו אופן תמיד. האדם זקוק ל .1 חמצן .2 מים .3 מזון .4 קורת גג. דרגת התכיפויות לנזכרים הם כמו שסדרתי. ומעניין, הטבע לא ידע רק את צרכיו, אלא גם את דרגת תכיפויותיהם.! החמצן-הוא הנחוץ ביותר, וגם נמצא בכל מקום. המים-נמצאים במקורות מים. מזון(לחם וכ"ו`)-יש צורך ביותר פעולות כדי להשיגו מאשר מים וחמצן. בית-מעשה מורכב יותר. צורכי האדם מצויים בטבע בהתאם להצטרכויותיו. אין זה צירוף מקרים.

כרמל 1

New member
"ומעניין שהוא מתאים בול לבני אדם

[...] אין זה צירוף מקרים". אממ, מה חידשת כאן? הרי שבני אדם נוצרו בכוכב הזה, מן הסתם סביר יותר להניח שאם היו נוצרים במקום אחר הם היו פחות מתאימים לכאן. בטבע יש את המזון, חמצן, מים וקורת גג כי כאן התפתחו בני האדם - איך הם יכולים להתקיים במקום בו חסר מה שהם חייבים בשביל לחיות?

Blackpanter1י

New member
וזה לא רק שכדוה"א מתאים לחיים

אנחנו צריכים גם את כוכב צדק כדי "שיתפחתו" חיים כי כוח המשיכה האדיר שלו מגן עלינו ואם הוא לא היה, יכול להיות מאוד שההינו בצרות... אתה רואה עוד פוקס.

כרמל 1

New member
זה חלק מה"תנאים" שנותן כביכול כדה"א

לא התכוונתי ספציפית רק לכדור הארץ, אלא משהו רציף (לא מטאור למשל) שמשפיע על החיים בו..

Wolverchenus

New member
כמה חבל ש

חגורת האסטרואידים היא רצועה, או טבעת עם תרצה. ואנחנו חיים ביקום תלת מימדי שבו אסטרואידים יכולים לבוא גם מהציר של הטבעת. אתה כנראה לא מודע לזה שבעבר פגעו ובהווה פוגעים מטאורים בנו ושיש מחלקות שלמות שמחפשות את המטאור הבא.

למעלה