תגובה
למרות שמדובר בתעמולה בריאתנית כמיטב המסורת, צריך להבהיר נקודה מסוימת לטובת אלו שבאמת מחפשים לדעת. אחד הכללים של האבולוציה קובע, כי כל שינוי המתרחש בדרך לשינוי גדול יותר חייב לעמוד בשני תנאי תוקף - הוא צריך להיות מוצדק בפני עצמו והוא צריך להיות סביר. סביר - זאת אומרת שהסיכוי הסטטיסטי להתרחשות המוטציה הגורמת לו הינו כזה שניתן להביאו בחשבון. מכאן נגזר ששינוי יחיד אינו יכול להביא לקפיצה רצינית. מוצדק - זאת אומרת שהשינוי יביא תועלת במאבק השרידה ליצור בו מתרחשת המוטציה עוד בשלב הביניים. האבולוציה אינה מתחשבת בתועלת עתידית שתצמח ליצור משינויים נוספים שעשויים להצטברעל השינוי המדובר. אבל, צריך לזכור שתי נקודות. ראשית, לא כל מה שנראה לנו כקפיצה רצינית הוא באמת גדול במונחים אבולוציונים. אם נשתמש בדוגמה של ריצ'רד דוקינס, בהחלט ייתכן שלנחש תתווסף חוליה בשינוי אחד. חוליה היא ללא ספק שינוי מורכב שלא יכול להתרחש בצעד אחד, אבל תוספת של חוליה דורשת מוטציה שסבירות התרחשותה הגיונית. נקודה נוספת היא, שאין שום הכרח שהתועלת שיפיק היצור בשלב הביניים תהיה מאותו הסוג שיקנה לו היתרון שבאיבר המוגמר. כך, למשל, איבר שבשלב מסוים יכול לעזור לבעל חי לייצב את עצמו על העץ, עשוי בהמשך לסייע לו לתעופה. גם לגבי התפתחות של איברים מופלאים במורכבותם, כדוגמת העין, שהפחידו אפילו את דארווין בעצמו, יכולים מדענים להצביע על סדרה של תהליכים קטנים, שכל אחד מהם מוצדק וסביר בפני עצמו, שבסופם מתהווה המנגנון המסובך הזה של העין. הידע שלי באבולוציה הוא של חובב בלבד, ולכן אני לא יכול להגיב באופן פרטני לטיעונים שלך. את זה אני משאיר לחברים האחרים כאן, אם יהיה להם חשק.