אבולוציה ודת-תשובתו של דר' לפיסיקה,שהוא גם רב

amybr

New member
אבולוציה ודת-תשובתו של דר' לפיסיקה,שהוא גם רב

הנה קישור לשיחה של הרב דר' מיכאל אברהם,דר' לפיסיקה מאוניברסיטת בר אילן,שהוא גם רב.אורך הסרטון:שעה.

Sophalin

New member
לא נראה לי

שיש כאן לאנשים שעה לבזבז על מה שרב שהוא גם איש מדע להגיד על הקשר בין דת ומדע.
אולי כדאי שתכתוב לנו כאן את הנקודות העיקריות של הטענות שלהן כדי שגם אלו שאין להם זמן יוכלו להשתתף...?

ranisharoni

New member
יתרונות של מגבלות קוגניטיביות

(הרגע המלצתי בפורום חדשות המדע)

אולי זה נושא שיותר יעניין את דיירי הפורום (יש כנראה קשר חזק לאבולוציה של קוגניציה אנושית):
http://www.youtube.com/watch?list=SP1F7310E795901B...

"מכיוון שהסתמכות על נתוני מדגם קטן עלולה להביא לאפיון שגוי של העולם נראה, במבט ראשון, כי מגבלת הזיכרון לטווח קצר פוגעת בתפקוד הקוגניטיבי. בחינה מדוקדקת יותר מגלה, עם זאת, כי הניתוח שלעיל פשטני מדי. מסתבר כי הסתמכות על מדגם קטן גורמת לראיית מתאמים בין משתנים כחזקים יותר מאשר הינם באמת, וראיית השונות סביב הממוצע (ומכאן, תפיסת הסיכון) כקטנה יותר מאשר היא באמת."

squalus

New member
היתה לו סדרת כתבות ב YNET

ממש לא התרשמתי מהטיעונים שלו, בריאתן נשאר בריאתן, גם אם יש לו דוקטורט בפיזיקה.

מי שרוצה יכול לחפש "מיכאל אברהם YNET"

Cahill

New member
קרא את קו"ח חייו

"אחרי השירות הצבאי התקרב לדעות חילוניות (על אף שלדבריו מעולם לא הרגיש עצמו כשייך לסקטור זה סוציולוגית, אלא רק בחלק מדעותיו), אולם בהמשך חזר לדת ואף החל ללמוד בישיבת נתיבות עולם בבני ברק, בכולל של ישיבת פוניבז' ובכולל חזון איש (במקביל ללימודיו האקדמיים). אברהם בעל תואר מהנדס חשמל ואלקטרוניקה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בפיזיקה עיונית באוניברסיטת בר-אילן בהדרכת פרופ' חיים הלפרן, ותואר שלישי בהצטיינות באותו התחום בהדרכת פרופ' משה קוה. על עבודה זו זכה בפרס לנדאו של מפעל הפיס. בהמשך עשה אברהם פוסט-דוקטורט במחלקה לפיזיקה כימית במכון ויצמן למדע אצל פרופ' איתמר פרוקצ'יה ובמחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן אצל פרופ' משה גיטרמן" [ויקי]

squalus

New member
למה?

איך זה רלוונטי למשהו? קראתי את הדעות שלו, זה הספיק לי, והדוקטורט שלו לא מרשים אותי, גם לי יש אחד.

כמו שהוא כתב באחד הטוקבקים (מספר 376 כאן):
"אכן, השכלתי הפורמלית היא בפיסיקה ולא בביולוגיה או אבולוציה. אך טענותיי אינן שייכות לא לפיסיקה, לא לביולוגיה, וגם לא לאבולוציה, אלא לפילוסופיה. את הביולוגיה והשלמת הפערים בתיאוריות המצויות בה, יש להשאיר למחקר המדעי, ואני מקווה מאד שהוא יוכתר בהצלחה ונצליח במהרה בימינו להבין הכל. השאלה אודות הראיות לקיומו או אי קיומו של אלוהים כלל אינה נוגעת לביולוגיה ולמידת הבנתנו בה, אלא למסגרת שבתוכה היא מתנהלת."

אז שיתלפסף כמה שבא לו, אבל שישאיר את הדיונים באבולוציה לביולוגים.

(אגב, אפשר גם לראות שם את מיודעינו פינוקי, הכותב תחת כינוי א.ב.)

Cahill

New member
אם כך אתה צודק

חשבתי שהוא מדבר על דברים מעולמו שלא תואמים את מה שהאבולוציה אומרת.

טרם קראתי את התגובה שקישרת, כי נבהלתי מאורכה.
אעשה זאת בהזדמנות אחרת ואוכל להתייחס בצורה יותר מקיפה.

deathcaster

New member
שלום לך גם פה

מיכי אברהם שוגה כמו כל בריאתן בכשלים הלוגיים בכך שהוא נשען על טיעון השען של פיילי שעל אותם כשלים ניתן ללמוד מהקישור בחתימה האוטומטית שלי.

הוא עושה לא מעט כסף מההרצאות והספרים שלו, הדוקטורט שלו בפיזיקה ממש לא עושה עליי רושם שאני שומע את טיעוניו על אבולוציה.

עוד שמות של פיזיקאים מחזירים בתשובה שמקשקשים על אבולוציה שקרים:
ד"ר נתן אביעזר (שעזר לארכי שקרן זמיר כהן לכתוב את 2 ספרי "המהפך") ופרופ' ירמיהו ברנובר
שניהם (לא) במפתיע גם מקבלים שכר מזמיר כהן.
אגב, ע"פ ההלכה מותר לשקר אם המטרה היא לקרב יהודי לדת.

כשאת חולה, את הולכת לרופא ולא לרב.
כשהמכנס שלך נקרע את הולכת לחייט ולא לרב.
כשאת רוצה ללמוד על אבולוציה, לכי לביולוג ולא לפיזיקאי.. בטח שלא לפיזיקאי שהוסמך לרבנות ועוסק בהחזרה בתשובה.

deathcaster

New member
תגובה

מיכי אברהם טוען שהאבולוציה היא הוכחה לקיומו של בורא לעולם, כשהוא מנסה להסביר טענה זו, הוא משתמש בכל הכשלים הלוגיים שטיעון השען של פיילי נשען עליהם.

להגיד שאתה מקבל את האבולוציה רק בכדי שזה ישמש אותך ככלי להוכחת קיום האל, זה כמו לשחק סנוקר עם חבל... זה פשוט לא עובד.

Cahill

New member
ברור שביולוג יידע יותר דברים על אבולוציה, אך

ייתכן שיפרש דברים לא כמו שצריך, כי הידע שלו מאוד מוגבל.

Sophalin

New member
ואת חושבת

שלפיסקאי שלא למד בכלל אבולוציה יש יותר ידע?

את חושבת שביולוג אבולוציניסט היה ככך שקוע בתחום שלא שלא למד במקביל גם מתמטיקה, פיסיקה וכימיה אם מחקריו דרשו זאת ממנו?

Cahill

New member
1) כן, בנושאים נקודתיים

2) לא, כי חסר לו הרבה יסודות בשביל להגיע לרמה גבוהה יותר וגם סביר להניח שהוא לא אנליטי שזה הוספתי בהקשר של הדיון בינינו.

Sophalin

New member
מממ כאילו ברור

בביולוגה עושים כל הזמן ניתוח של נתונים. עושים הבחנות דידקטיות.

Cahill

New member
גם בפסיכולוגיה עושים והסכמת שהיא לא

כיבסת מילים וכתבת "אני מוכן להתפשר ולהגיד שזה מדע הומאני אבל עדיין מדובר במדע ולא במקצוע במובן הפדגוגי שלו"

ברשותך החלפתי את המילה בבילוגיה במילה בפסיכולוגיה בציטטה שלך ועל כן, זה יהיה בפסיכולוגיה עושים כל הזמן ניתוח של נתונים. עושים הבחנות דידקטיות.
אז האם אתה לא רואה כאן סתירה לדבריך הקודמים?

Cahill

New member
אבל אני שאלתי על אנליטיות ולא על מדע!!!

בדיוק כפי ששאלתי אותך בציטטה שהבאתי.

למעלה