אבולוציה ודת-תשובתו של דר' לפיסיקה,שהוא גם רב

Sophalin

New member
תגובה

גם למי שלומד פסיכולוגיה צריכה להיות חשיבה אנאליטית.

אני מסכים שהדרישה לחשיבה אנאליטית בקרב פסיכולוגים היא נמוכה יותר מאשר אצל מתמטיקאים (או אולי היא רק שונה מאוד מהם) אבל זה לא סותר שצריך חשיבה אנאליטית בכל מדע.

Cahill

New member
למה בדיוק הם צריכים חשיבה אנליטית?

אתה מוזמן לעשות ניסוי ותת לכל פסיכולוג שתבחר תרגילי חשבון בסיסיים ותראה את טעותך

Sophalin

New member
בסיידר

ואת מוזמנת לעשות ניסוי לתת לכל מתמטיקאי נוסחה סמנטית פשוטה ותראי את טעותך

וכמובן שגם את אומרת עכשיו שטות כי פסיכולוגים (לרוב) בהחלט ידעו לפתור תרגילי חשבון ברמה של 3 יח"ל (אם הם יתרגלו קצת)

Cahill

New member
אני מדברת על חישובים בע"פ

האם הם יצליחו לפתור את הבגרות של 3 יח"ל בע"פ?

אני דיי כותבת בוודאות שהמתמטיקאים בהחלט יצליחו ע"ס זה שאני אפילו מצליחה לעשות זאת

Sophalin

New member
כשאת אומרת בעל פה?

למה את מתכוונת? בלי נייר ועט?

בכל מקרה זה לא קשור... כי חשיבה אנאליטית (כמו שכבר הסברתי יותר מפעם אחת) אינה מסתכמת בחישובים מתמטיים.
ואני מבטיח לך שרבים מהפסיכולוגים (הטובים - אלו שהוציאו תואר שני) עשו בגרות של 4-5 יח"ל במתמטיקה...
אז אולי עכשיו הם לא יצליחו לפתור אותה כי הם לא תרגלו את זה הרבה שנים (וכן, זה דורש תרגול) אבל יש להם את היכולת ללמוד את זה שוב ולפתור תרגילים ברמה הזו

Cahill

New member
גם מי שעשה 4-5 יח"ל לא מראה על אנלטיות, כי זה

יכול להיות פונקציה של "דגירה".

כן, בע"פ זה בלי נייר ועט ואני בטוחה שרובם הגדול לא יכול לעשות זאת.
תירגול יעזור במקצת אך לא יותר מזה.

Sophalin

New member
אני יכול להגיד גם

שהרבה מאוד אנשים עם חשיבה אנאליטית מעולה עדיין יצטרכו דף ועט בשביל לערוך את החישובים. זה לא אומר שאין להם יכולת אנליטית טובה
שוב את מבלבלת בין יכולות קוגנטיביות שונות (שאולי קשורות באיזשהו אופן לאנליטיות אבל הן לא) כמו זכרון וכדומה.

Cahill

New member
ראית פעם מבחן של 3 יח"ל?

אם היית רואה, לא היית כותב שהרבה מאוד אנשים עם חשיבה אנאליטית מעולה עדיין יצטרכו דף ועט בשביל לערוך את החישובים.

tombenarye1234

New member
באמת שנתתי צ'אנס

אחרי 10 דקות (שבהם לא נאמר כלום), נאמר הטיעון הראשון, שהיה לא רציני (מניח שאבולוציה לא סבירה בלי שום הסבר) ואחרי 3 דקות נוספות של תוכן ברמה ירודה סגרתי.

alonys

New member
יש הרבה מדענים שאין להם שמץ מושג

בתחומי מדע שאינם שדה התמחותם המדעית. אנשים נוטים להתרשם מזה שלמישהו יש דוקטורט בפיזיקה אבל אין כמעט כלל קשר בין התחומים ולכן הדעות של האיש לא מעניינות. אני למשל מכירה מתמטיקאי שכל כך מתמחה בנישת המחקר שלו שגם תחומי מתמטיקה אחרים אינם מוכרים לו כלל. מחזירים בתשובה מנסים לנצל את חוסר הידע של אנשים רבים בכך שהם מנצלים תארים אקדמיים של כל מיני דתיים וחוזרים בתשובה כדי לתת הילה מדעית ותוקף לדברים חסרי שחר. יש גם פרופ' כלשהו לכימיה או משהו כזה שמצטטים מדי פעם. לא הוא ולא הרב אברהם אמונים על תחום האבולוציה.

ברגע שיקום מדען בתחום האבולוציה שגם חקר ופרסם מאמרים בתחום ומעודכן בכל ויגיד משהו לגבי אבולוציה ודת - לזה אני אטרח להקשיב.

Cahill

New member
אבולוציה לא מתקיימת לבדה ואם פיזיקאים וכימאים

מוצאים דברים שלא תואמים למה שהם מכירים, צריכים בהחלט להקשיב להם, כי הם מבינים בתחומם יותר מהאבולוציונים שלא ממש גאוני הדור בפיזיקה ובכימיה.

Sophalin

New member
ושוב נשאל

מה עניין שמיטה להר סיני?
כימאים ופיסיקאים מתעסקים בתחומים שאינם נוגעים בכלל להתפתחות החיים על פני כדוה"א.
אם היית אומר 'להקשיב לביולוג' או משהו כזה אז אולי הייתי אומר ניחא

אבל פיסיקאי? אני למדתי פיסיקה. אני לא מבין איזה מהתחומים שלמדתי בפיסיקה מסביר את התפתחות החיים עפ"י כדוה"א...

ranisharoni

New member
לא שאני תומך בבריאתן אבל

פיצוח סודו של הדנ"א, למשל, התאפשר בין היתר ע"י ביסוס מכניקת הקוונטים והבנת מבנה הדנ"א היא כימית גרידא. כמו כן הסברים ביו-מכניים חשובים להבנת תהליכים אבולוציוניים (למשל יעילותה הביו-מכנית של הליכת האדם למרחקים עצומים). להבנת תהליכים קוסמולוגיים ואסטרונומיים יש חשיבות מכרעת בהבנת התנאים ליצירת חיים מלכתחילה וביסוסם. למשל מה מקור יסודות החיים (סופרנובות) ואיזה תהליכים עומדים בבסיס החיים (פוטוסינטזה ותהליכי המיטוכונדריה).

להבנת החיים צריך סוללה של דיסציפלינות (כולל השראה מכלכלה).

Sophalin

New member
סורי זה לא עובר

גם בארכאולוגיה משתמשים בכלים פיסיקאליים, כימיים וביולוגים. זה אומר שכימאי מבין משהו בארכאולוגיה?
בהרבה דיסציפלינות משתמשים בכלים מדיסצפלינות אחרות. זה לא אומר שהדיסצפלינה שמייצרת את הכלי מבינה משהו בדיסציפלינת היעד
(איזו מילה מגניבה זו דיסציפלינה!)

ranisharoni

New member
לא כתבת?

"כימאים ופיסיקאים מתעסקים בתחומים שאינם נוגעים בכלל להתפתחות החיים על פני כדוה"א... אני לא מבין איזה מהתחומים שלמדתי בפיסיקה מסביר את התפתחות החיים עפ"י כדוה"א"?

באיזה תחום עדה יונת זכתה בנובל? תגליתה לא מסבירה משהו על התפתחות החיים?
פרנסיס קריק היה ביולוג מולקולרי וביופיזיקאי. ביולוגיה ,כימיה ופיזיקה.
רוזלינד (רחל) פרנקלין הוכשרה ככימאית פיזיקלית.
ויש עוד ועוד.

Sophalin

New member
בהחלט כן

אבל שוב אשאל מה זה קשור?
ברור שיש אנשים שתחום המחקר שמעניין אותם קשור בהיווצרות החיים (שזה נושא שאינו קשור לאבולוציה)
והם עשויים להיות כימאים וגם פיסקאים שחוקרים את התחום והנישה הזו
אבל לא כל כימאי או פיסיקאי מתעסק באבולוציה.

Cahill

New member
נכון, אך הם יכולים לפסול דברים שלא טועמים את

מה שהם יודעים.

סתם אקח דוגמא הזויה שהמצאתי עכשיו, שאבולוציונים משתמשים בחישובים שלהם ש-
1+1=10

האם מתמטיקיאי לא יכול לפסול את החישוב שלהם מבלי להבין בכלל מה הם מחשבים?

למעלה