אבולוציה ודת-תשובתו של דר' לפיסיקה,שהוא גם רב

Cahill

New member
איש מחשבים יגיד לך שזה שווה ל-1.

אם אתה מחשב את זה לפי בסיס בינארי, אז זה שווה ל-10.

בשבילך שלא תתחכם, אכתוב שהוא יגיד שזה שווה ל-100 ואחזור על שאלתי הקודמת מבלי שתוכל הפעם להתחכם, האם מתמטיקיאי לא יכול לפסול את החישוב שלהם מבלי להבין בכלל מה הם מחשבים?

Sophalin

New member
לא הוא לא

אלא אם הוא לומד את הנושא. אם הוא לא יודע מה חישוב פיסיקאלי אמור להציג אז הוא לא יכול לפסול את החישוב.
מה שהוא כן יכול לפסול זה את ההצבה הסופית של המספרים בנוסחא אבל מצד שני כשזה מגיע לנוסחא פיסיקאלית למשל,
אז הפיסקאים שאינם בורים לחלוטין בפיסיקה כנראה חישבו את האלגברה של הנוסחא די בסיידר
ואם פיסקאי אחד טעה אז הקולגות שלו יעלו על הטעות מהר מאוד.

זה לא שהמחקר נעשה באופן מנותק מהתאוריות.

Cahill

New member
כנראה הייתי רעבה שכתבתי את זה כי למעלה כתבתי

כמו שצריך.

מתמטיקאי רציני אולי לא יעז לדחוף את האף שלו, אך ייתכן שמשהו יצעק לו בעין.
חוץ מזה, אני מתכוונת יותר לפיזיקאים וכימאים שיותר מקורבים לחלק מהנושאים שהאבולוציה מתמודדת עימם.

deathcaster

New member
תגובה

א. זה "תואמים" ולא "טועמים".

ב. לא, מתמטיקאי לא יכול לפסול את החישוב שלהם למעט אם זו טעות אריתמטית פשוטה שגם ילד בכיתה ב' יכול לפסול אם הוא עולה עליה.
אבל ביולוג אבולוציוני שעושה חישובים של ש"מ הארדי- ויינברג או חישובים של רצפי נוקליאוטידים או ח"א- מתמטיקאי רציני לא יעז לדחוף את האף שלו לשם כי זה יהיה סינית עבורו.

Cahill

New member
אם הדברים שהם אומרים מתבססים על תחומם, אז יש

שפע של כתבי עת ואפילו ספרי לימוד שמסבירים את זה.

גם אני לא ראיתי את ההרצאה ודברתי באופן כללי על בעלי מקצועות אלו.

tombenarye1234

New member
אולי הדיוק הבא יסבר את אוזנך ויגרום להסכמה:

פיזיקאי שהולך לדבר על אבולוציה צריך להתמקד בפאן הפיזיקלי של אבולוציה.

Cahill

New member

tombenarye1234

New member
הבעיה היא שבסרטונים שבסגנון

מפרסמים סרטון על דוקטור לפיזיקה שמדבר על אבולוציה ולהרצאה אין שום קשר לפיזיקה, וזה מקומם ומזלזל בקוראים שבפורום.

סתם משתמשים במעמד שלהם כדוקטור כדי שיקשיבו להם. לא רק שזה מזלזל בציבור שיבזבז את זמנו לראות את ההרצאה, זה גם עושה זילות לתואר דוקטור, כי בפעם הבאה שאני אראה את ה"דוקטור" בכותרת של השרשור אני כבר לא אגיד "וואו. דוקטור ל*פיזיקה* הולך לדבר על אבולוציה? זה בטח הולך להיות מעניין איך הוא יקשר בין ה-2."
אני אגיד "אני לא אפול בזה בשנית."

Cahill

New member
זה תקף בכל תחום שמפרסמים פרופ' מכובדים

בעיקר בתשדירי פרסומת, כולל של משרד הבריאות.

tombenarye1234

New member
נכון, הם יכולים

אך לפני שהם יוצאים לעשות הרצאות בנושא, הייתי מצפה לראות שמה שהם אומרים התפרסם בכתב עת מדעי ושהעמדה שהם מציגים הייתה תחת ביקורת עמיתים.

נכון, לפעמים אדם פורץ דרך ומגלה תגלית חדשה שהופכת סדרי עולם מדעיים ואף אחד לא מקבל זאת במשך מספר שנים ולא מפרסמים את מה שהוא אומר. אבל במקרים כאלה יש לאדם פורץ הדרך נתונים. הוא צריך להראות נתונים, משוואות (שמתאימות לנתונים), משהו שיוכיח שהוא צודק והממסד טועה.
להגיע ולספר סיפור זה לא מדע.

לא ראיתי את כל ההרצאה אך ההימור שלי הוא שהבן אדם לא חידש כלום וחזר על טיעונים/סיפורים לא רציניים שממוחזרים כבר מאות/אלפי שנים ושאין להם שום בסיס מדעי.

Sophalin

New member
חוץ מזה

עדה יונת לא מתעסקת באבולוציה.
היא לא מסבירה משהו על התפתחות החיים אלא יותר הייתי אומר על היווצרות החיים.

תורת האבולוציה מסבירה את השונות בין המינים

ranisharoni

New member
ריבוזום, כמו הדנ"א, הוא מנגנון חיים אוניברסלי

(קיים בכל סוגי התאים ובכל יצור חי) ולכן יש לו חשיבות גם בהבנת מוצא והתפתחות החיים (לדעתי, שוב בדומה לדנ"א, הוא גם עדות לאב קדמון משותף).

Gidi Shemer

New member
זה בסדר, גם עדה יונת אכן מכירה באבולוציה

חוקר שהוא ביולוג ומכיר לפחות ברמה מסויימת מנגנונים מולקולריים וביולוגיה התפתחותית יתקשה מאד למצוא את עצמו חושב שאבולוציה היא תאוריה בעייתית. זה דבר אפשרי לגבי רופאים, פיזיקאים, וכימאים וכדאי לציין שגם בתחומים הללו מדובר במיעוט שבמיעוט באלו שיש להם בעייה עם תאוריה כל כך מבוססת.

ranisharoni

New member
הייתה לי השגה לטענה

"אם היית אומר 'להקשיב לביולוג' או משהו כזה אז אולי הייתי אומר ניחא... אבל פיסיקאי? אני למדתי פיסיקה. אני לא מבין איזה מהתחומים שלמדתי בפיסיקה מסביר את התפתחות החיים עפ"י כדוה"א"

בנושא ביולוגיה ואבולוציה אפשר וכדאי להקשיב לפיזיקאים, כימאים, מתמטיקאים ואפילו כלכלנים. יש להם ערך מוסף רב שבלעדיו לא תתיכן הבנה שלמה של הנושא. לא כל אחד רלוונטי אבל לא כולם לא רלוונטיים.

Sophalin

New member
אני אקבל את זה

בתנאי שהם באמת למדו על אבולוציה ולא סתם מדברים מתוך אג'נדה פרטית או פרופגנדה ערכית כלשהי.

Cahill

New member
בשביל להתייעץ עימם בתחומם, הם יכולים להסתכל

על האבולוציה כקופסא שחורה וזה לא יפריע במהומה לייעוצם.

Sophalin

New member
לא כשהם מדברים על אבולוציה

ומשתמשים בתואר הלא קשור שלהם להראות שהם מבינים בזה משהו.

Cahill

New member
גם שהם מדברים על אבולוציה

פיזיקה נשארת פיזיקה גם שזה קשור לאבולוציה.
כנ"ל כימיה.

אם הם עולים על טעות בתחומם, הם יכולים לפסול את מה שהאבלוציוני החליט שזה נכון על פי חוקי הפיזיקה/כימיה.

מה שאתה אומר הוא סופר הזוי, כי לפי דבריך, אבולציון יכול להמציא את הפיזיקה מחדש ולא יהיה עליו שום ביקור עמיתים, כי הרי החברה שלו בין כה וכה לא מבינים מה הוא עושה בכלל.

Sophalin

New member
אבל זה לא עובד ככה

מה זה טעות בתחומם? בפיסיקה יש המווווון תחומים. את חושבת שבפיסיקה כולם מתעסקים באותו הנושא?
את חושבת שאבולוציניסט (בעל תואר בתחום) לא למד פיסיקה/כימיה/ביולוגיה ברמות הנדרשות כדי להבין ת'תאוריה?

עם כל הכבוד (ואין לי טיפת כבוד לבריאתנים מהסוג הזה שכל מטרתם היא פרופגנדה וזיוף ולא חקירת האמת) פיסיקאי שלא למד אבולוציה אין לו זכות או סמכות
לפסול אותה (או כל תאוריה אחרת) בלי שלמד אותה על בוריה.

ואגב גם אם הוא מבקר את התאוריה, להגיד "בתור פיסיקאי ההסתברות נראית לי בלתי אפשרית" זו אמירה ממש לא מדעית ולא מקצועית
שייציג את החישוב ההסתברותי המדובר ויסביר בדיוק איפה הטעות ושלא יזרוק הערות לא רלוונטיות באוויר מתוך מטרה שההדיוטות יגידו "הוא פר' לפיזיקה אז הוא יודע על מה הוא מדבר".

למעלה