אביבה צריך את עצתך ..

politix

New member
אביבה צריך את עצתך ..

בררתי על עבודה מהבית יצרתי קשר עם החברה. טלפנו אלי ודיברנו דיברנו מפה לשם .. מסתבר שהם מוכרים מוצרים של הרבלייף ובשביל לעבוד איתם צריך לקנות קיט הדרכה שלהם שעולה 750 ש"ח !!! האם נראה לך רציני או מפוקפק לחלוטין .. לי נשמע משהוא קצת משונה .. עזרתך ... תודה מראש ..

יש שיאמרו שזה עניין רציני מאוד

ויש עוד יותר ויאמרו שזה מפוקפק. אני חושבת שרק אתה יכול להחליט על זה. שיווק הוא עניין מאוד רציני, מחייב, מעניין ויכול להכניס כסף טוב למי שיש לו את הכישורים לזה. למי שאין הכישורים לכך, חבל על השקל הראשון. איזו עזרה היית רוצה ממני? בבקשה, להבא, לא לצרף לינק לשום אתר, על פי הוראות הנהלת תפוז. דבר על העניין שבו אתה רוצה לדבר בלי שום קישור. אני משאירה את ההודעה הזו מתוך קרדיט שאולי לא ידעת. הודעה נוספת על לינק/קישור/כתובת, תימחק.

b l o n d i n i

New member
אביבה- לא כדאי

אביבה לדעתי לא כדאי לך להיכנס לעסק הזה ואם תרצי אסביר לך במיל: assatsalomon@bezeqintnet

בוקר טובb l o n d i n i

לא אמרתי שאני רוצה או מתכוונת להכנס לזה. עניתי תשובה על שאלה. אני מכירה את העסק הזה מהיום הראשון שהיגיע לארץ, ואת כל מה שהגיע לפניו ואחריו.אין צורך להסביר לי. יום נעים

לפני שאני מתפנה להושיט לך יד!

הייתי מעוניין לשאול אותך ברשותך,שאלה אחת או שתיים: א.מדוע אתה צריך שמישהו אחר יקבע את גורלך,מן ההיבט של אופי המוצר? ב.מדוע שמישהו אחר,יחליט בשבילך,כמה כסף להשקיע בהתחלה? אני שואל אותך,מכיון שאופי העבודה שהרבלייף תציע לך,הוא אופי עצמאי לחלוטין,ואתה לא הגעת לשם מתוך בחירה מוחלטת.. אשמח להמשיך אתך את השיחה,ולספק לך את העצה,שלה אתה מצפה. ערב טוב.

motyka

New member
הימור

החברה עצמה רצינית. בתמורה לכסף שלך אכן תקבל חבילת מוצרים המוקש הוא- שאתה צריך למכור את המוצרים הלאה. ואז יסתבר לך שזה קשה (אבל לא בלתי אפשרי) קשה כי: יש המון מפיצים של המוצרים, שכבר היו ופנו אל אותם אנשים לפניך. אנשים חוששים לקנות הרבלייף כי אי אפשר למצוא את המוצרים בחנויות ולכן הם חשודים. המחירים לא זולים יחסית למוצרים חליפיים מוכרים אין לך ידע מספיק בנושא על מנת להסביר למה טוב כל דבר ואיזה מוצרים משלימים מתאימים. או על מנת לנצל פרט אינפורמציה שאתה שומע בכדי להציע מוצר מתאים.

צהריים טובים לך motyka,ברשותך,

שלום לך מוטיקה. הרי גם אתה טוען שהחברה רצינית,ואני חושב שאין על זה מחלוקות,כי עובדה שהיא מאד ריווחית.אז אם גם הוא יחליט להיות רציני,אתה לא חושב שצפויה לו הצלחה בתחום? אני מאמין שאין צורך לקבוע מראש שאין לו סיכוי,כי התחום הזה הוכיח את עצמו,במעט מאד מקרים,יחסית,אבל אלה שהצליחו,סופרים הרבה כסף.. בהנחה והוא גם כזה תותח,כי אי אפשר להוכיח אחרת,נשאלות השאלות ששאלתי אותו,בנוגע לבחירה עצמה. תשים לב מוטי,לעובדה שהרבה מאד אנשים מגיעים לכל דבר,באופן כזה,שמי שמושך אותם למודעה,זה האין אונים,קרי,המובטלות בעצמה.. חשוב לדעתי שכל אחד יחליט קודם כל,מה מתאים לו ברמה גבוהה של סבירות,ורק אחר כך,יתן את כל מה שיש לו בכדי להצליח. בן אדם שמגיע דרך מודעה בעיתון,או דרך שמועה כלשהי,להרבלייף,צריך לדעת שכמו שהוא קונה חבילת הרבלייף בשבע מאות חמישים שקל,הוא יכול ללכת בעצמו לחברה אחרת שמוכרת מוצרים לא פחות טובים,בחצי מחיר,והוא גם יכול לקנות בהתחלה כמה שהוא רוצה,בלי הגבלת כמות לרעתו. אם כבר לקנות חבילה של הרבלייף,בלי שידע מה זה בכלל,עד לפני שבועיים,אז למה לא למכור משהו שהוא מחובר אליו יותר,והשמיים הם הגבול כאן.. לגבי הידע בנושא,כמו שכתבת לו,את זה אפשר ללמוד בשבוע עד שבועיים במקרה הגרוע,וזה עדיין לא השיקול לדעתי,שצריך לעמוד על הפרק. תודה.

motyka

New member
ערב טוב לאי-הלימה הכרתית

בשווק ממונף: אין קשר בין רצינות לבין הצלחה. אין קשר בין מאמץ להצלחה אין קשר בין השקעה להצלחה. ההצלחה נובעת מגורם אחד ויחיד בלבד: כושר שכנוע (אומנות מכירה). מי שיש לו יכולת מכירת חול לבדואים יצליח גם בשווק MLM. אבל אותו אדם יכול להצליח גם בתחומי מכירה אחרים, ולהינות מתנאים הרבה יותר טובים אצל מעסיק, שגם יתן לו תנאים סוציאליים. ולגבי ידע: מי שטוען שאפשר לרכוש ידע בנושא בשבועיים (ואפילו בחודשיים), לא יודע על מה הוא מדבר ואין לו מושג במוצרי החברה. או במה הם משפיעים.

motyka,אין דבר שלא דורש ידע,

ואתה טועה לדעתי,כשאתה טוען שאין קשר בין רצינות והשקעה-להצלחה,כשמדובר בהרבלייף. אתה טועה,כי גם בכדי למכור קונדומים לבעלי קונדומטים,אתה חייב להיות רציני בכדי להצליח,שאם לא כן,יזיז אותך מישהו אחר מהמישבצת... ואתה חייב להתאמץ על מנת להצליח,בכל תחום,ולא כמו שאתה טוען.. אין ספק שבהרבלייף,שיטת השיווק ללקוח או המצטרף החדש,היא פרונטאלית, ומורכבת ממימדים שונים ומורכבים של תקשורת,ובכל זאת,בלי השקעה של הרבה הרבה זמן,בלי רצינות,ובלי מאמץ,אין לך לדעתי סיכוי להצליח. דבר שני,אתה סותר את עצמך,ובגדול!!!!! מצד אחד אתה טוען שאיש מכירות טוב,ידע בלי מאמץ,ובלי השקעה להצליח,ומצד שני אתה טוען,שיש כאן חשיבות להכרת המוצרים... לפי גישתך,שאיש מכירות לא אמור להתאמץ,להשקיע,או להיות רציני,ניתן להסיק שהוא לא ממש חייב להכיר את המוצרים שלו,חומר למחשבה.... מי שיכול למכור קרח לאסקימוסי,או חול לבדואי,לא צריך לדעת כלום על קרח או על חול... חל חל למתחלחל... תודה לך,ערב מוצלח ומהנה.

motyka

New member
עלית על אחת הבעיות הכאובות בנושא

אנשי מכירות בדרך כלל צריכים רק כושר שכנוע, וברוב המוצרים זה באמת מספיק. כשמדובר על תוספי תזונה, שחלקם בעלי השפעות מרחיקות לכת, איש המכירות אמנם יכול למכור על סמך כושר השכנוע, וזו בדיוק הבעייה. כי בתחום הזה צריך להבין ולדעת מה מתאים למי, ואיזה השפעות יש לכל אחד מהרכיבים לחוד ולקומבינציות של רכיבים יחד. ואת הידע הזה אין לרוב אנשי המכירות של הרבלייף.

טיפ קטן,איך לא למכור,מוקדש לך מוטי.

בבתי ספר לאמנות המכירה,שהם קליניקה קבוצתית להעצמה אישית,מלמדים אותך קודם כל וראשון,שהשמיים הם הגבול ושאסור להגיד משפטים כמו מה שכתבת לבחור שבא לבקש מידע על החברה,ואתה אמרת לו: "ואז יסתבר לך שזה קשה,כי יש המון מפיצים שכבר היו ופנו אל אותם אנשים" "לפניך"...המילה האחרונה שלך ממש צורמת לי באוזן,ואני לא מאשים אותך בכלום,מכיון שאני למשל,מפסיד מולך בהקמת אתרי אינטרנט, מ ר א ש ... מוטי,יצא לך לחשוב פעם על כמות האנשים שעדין לא נחשפו להרבלייף? שאלת את עצמך,ע'פ גישתך,כיצד צריך לחשוב בחור שמתחיל למכור עיתונים במנוי חודשי,או מחשבים,או השד יודע מה? כתבת לו: "אנשים חוששים לקנות הרבלייף" איך זה יכול להיות,מוטי,אם כבר אתה יודע שהמון אנשים כבר קנו? כתבת לו ש"המחירים לא זולים" זה יכול להיות רק לטובתו,והרבה עסקים חוץ מהרבלייף,חיים על לקוחות שקונים ביוקר,כי אין אחידות באוכלוסיה,והאוכלוסיה היא מאד מגוונת, ומורכבת גם ממי שרוצה סאנריידר,הרבלייף,ועוד מוצרים "מיוחדים" מאד... אני רק מנסה לתת לך לראות פן,שאולי נעלם מעיניך,ובלי קשר לזה,הבחור הוא בחור נשוי,בן 26,מנהל רשתות,וייתכן ויש לו כבר את מה שחשבת ורמזת שאין לו,ועוד הרבה דברים אחרים... אני מציע לך לנסות לראות את התמונה כולה,ולא רק חלק מאד מאד קטן ממנה. וגם לגבי מוצרים מהסוג של הרבלייף,תתפלא,אבל שבוע,עד שבועיים זה מספיק, בכדי ללמוד את החומר עד לרמה שממנה אתה יוצא למכור,ומנסיון אני מגלה לך, שאת עיקר הלמידה אתה עושה עם הלקוחות בבית,ולא עם עצמך בבית... בוקר טוב,ותודה על תגובתך. הדיסוננס הקוגניטיבי. חוסר איזון הכרתי,בין קוגניציות...

motyka

New member
מכירות בשווק רשתי

נכון שקורסים מלמדים אותך טכניקות מכירה, אבל אומנות השכנוע לא יכולה לשנות מציאות, מכסימום להציג אותה בצורה שונה. במציאות - הרבה מאוד אנשים ניסו ונכוו מהרבלייף (ומכל שווק רשתי אחר). במציאות אין "איזורי חלוקה" ואין מגבלה על מספר המפיצים, כך שבכל רגע נתון מסתובבים עשרות מפיצים רעבים באותו שוק, ופונים שוב ושוב לאותה אוכלוסיה, במציאות - אין כמעט אדם בישראל שלא נחשף לנסיונות שכנוע לרכוש ממוצרי הרבלייף (או ניקן, או סאןריידר וכו'). והחשוב מכל הוא ההבדל בין שווק מנויים למכון כושר / עיתון לבין MLM: הצורך בהשקעה. אם אתחיל למכור מנויים לירחון מחשבים - כל שאזדקק לו הוא מכשיר טלפון או להגיע למקום בו מצטופף קהל יעד. אם לא אצליח - הפסדתי רק זמן. בשווק ממונף - אפסיד גם כסף. ומאחר ורוב אלו שמגיעים לשווק רשתי מגיעים בצמתי חיים בהם מחסור בכסף הוא הבעיה העיקרית - ההבדל משמעותי מאד.

מוטי,אני אהיה איתך ישיר,

אתה משוחח רק מהזווית האישית שלך,ואין לי מאומה נגד זה,אך לפחות דע את ה"מגבלות" האופפות אותך עקב אותה חשיבה. אתה הופך להיות חסר יכולת לתת תשובה מעשית,כי לדעתי אתה די חושש או מסתייג מהמקצוע הזה שנקרא שיווק,וביחוד מאמנות המכירה האישית... אין לי עם הכישורים,או אי הכישורים שלך שום בעייה,למעט העובדה שאני חש צורך להסביר לך את עמדתי,שהיא עמדה שמייצגת חשיבה הפוכה לגמרי משלך, בכל ההיבטים של נקודת המבט על המקצוע... אין צורך להתפרץ לדלת פתוחה,מוטי,ותסתכל על תגובתי הראשונה לאותו בחור, ותראה ששאלתי אותו שאלה שנוגעת באופן מאד ישיר,לכל מה שאתה דיברת עליו, בנוגע ל"כדאיות ההשקעה". העובדה שאתה בגדול,היא אותם אנשים שסופרים המון כסף,ושעוסקים בשיווק הרישתי. בנוגע למציאות שאתה מדבר עליה,אז לכל לקוח יש "מציאות" משלו,ואם זה לא היה ככה,כולנו היינו קונים הכל רק במכולת.... חג שמח. הדיסוננס הקוגניטיבי.

מוטי, אתה זורה לאנשים חול בעיניים

ואתה גם מעליב את הבדואים פשוט רד מהעץ שטיפסת עליו כל כך גבוה שאתה כבר לא יודע איך לרדת ממנו אז אתה יורד על האנשים שעוסקים בתחום יורד על השיטה עצמה וכותב דברים לא נכונים ו/או לא מדויקים. אז, בפעם הבאה שמישהו ישאל על שווק מרושת בבקשה ממך חסוך מאיתנו את התשובות שלך. תענה בבקשה רק בתחומים שבהם אתה עוסק

motyka

New member
אני כותב רק דברים מדויקים-ומתוך ידע

יש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא, אבל את הביקורת שלי על השיטה אני ממתן בפורום. ולידיעתך, זה לא עץ ולא שיח, אלא פשוט ציון עובדות.

השגותי לדברים

בכל תחום, בכל שיווק,בכל יזמות, ובכל נושא,גם בשיווק ממונף יש קשר בין רצינות, מאמץ והשקעה להצלחה. אין הצלחה בלי רצינות,מאמץ והשקעה. כל המצליחנים בתחומי הספורט, העסקים,היזמות והשיווק הגיעו לזאת תוך השקעה,מאמץ ורצינות בהתמדה עיקשת. רעה מאוד המחשבה של מכירת חול לבדואים, או קרח לאסקימואים. בעיני זה איש המכירות הגרוע ביותר, והצלחתו היא חד פעמית,מירמתית, לא לטווח רחוק. איש מכירות טוב מוכר תועלת ללקוח (לא לעצמו)והצלחתו היא לטווח ארוך, במכירות לאורך זמן, לא מירמה חד פעמית.ברור לך שאין ללקוח הבדואי צורך או תועלת בחול, וללקוח האסקימואי אין צורך ותועלת בקרח. כושר שכנוע מורכב בעיקר מגורמי אישיות של איש המכירות: הקשבה אמינות אנושיות ויחסי אנוש תקשורתיים אהבה להביא תועלת ללקוח מקצועיות

motyka

New member
המשוואה אינה סימטרית

נכון שאי אפשר להצליח בשווק רשתי בלי רצינות, מאמץ והשקעה. אבל רצינות, מאמץ והשקעה אינם מספיקים, ומי שאין לו כשרון מכירה מולד - לא יצליח.

כישרון מכירה גם נרכש

למי שיש זאת מולד, זה עוזר, ורצוי להוסיף לשפר בהתמדה. יש הרבה כאלה שחושבים שיש להם כישרון מולד, ולמעשה אין להם את זה. יש, שנניח ואין להם את זה מולד, ויכולים לרכוש זאת בלמידה,אימון, נסיון ושיפור.

motyka

New member
רק לעיתים נדירות

וגם אם כן - אחרי הרבה זמן והרבה טעויות. כל זמן שאתה עושה זאת על חשבון מישהו אחר (כשכיר) או בנוסף לעבודה רגילה (על חשבון זמן פנוי) זה לא נורא. אבל אם אתה משקיע כסף בהצטרפות לשווק רשתי, ומתייחס לכך כאל עבודה - ולא מצליח במכירות - התסכול לא מאפשר לך להשתפר, והלחץ הכלכלי לא מאפשר לך ללמוד.

למעלה