טיפ קטן,איך לא למכור,מוקדש לך מוטי.
בבתי ספר לאמנות המכירה,שהם קליניקה קבוצתית להעצמה אישית,מלמדים אותך קודם כל וראשון,שהשמיים הם הגבול ושאסור להגיד משפטים כמו מה שכתבת לבחור שבא לבקש מידע על החברה,ואתה אמרת לו: "ואז יסתבר לך שזה קשה,כי יש המון מפיצים שכבר היו ופנו אל אותם אנשים" "לפניך"...המילה האחרונה שלך ממש צורמת לי באוזן,ואני לא מאשים אותך בכלום,מכיון שאני למשל,מפסיד מולך בהקמת אתרי אינטרנט, מ ר א ש ... מוטי,יצא לך לחשוב פעם על כמות האנשים שעדין לא נחשפו להרבלייף? שאלת את עצמך,ע'פ גישתך,כיצד צריך לחשוב בחור שמתחיל למכור עיתונים במנוי חודשי,או מחשבים,או השד יודע מה? כתבת לו: "אנשים חוששים לקנות הרבלייף" איך זה יכול להיות,מוטי,אם כבר אתה יודע שהמון אנשים כבר קנו? כתבת לו ש"המחירים לא זולים" זה יכול להיות רק לטובתו,והרבה עסקים חוץ מהרבלייף,חיים על לקוחות שקונים ביוקר,כי אין אחידות באוכלוסיה,והאוכלוסיה היא מאד מגוונת, ומורכבת גם ממי שרוצה סאנריידר,הרבלייף,ועוד מוצרים "מיוחדים" מאד... אני רק מנסה לתת לך לראות פן,שאולי נעלם מעיניך,ובלי קשר לזה,הבחור הוא בחור נשוי,בן 26,מנהל רשתות,וייתכן ויש לו כבר את מה שחשבת ורמזת שאין לו,ועוד הרבה דברים אחרים... אני מציע לך לנסות לראות את התמונה כולה,ולא רק חלק מאד מאד קטן ממנה. וגם לגבי מוצרים מהסוג של הרבלייף,תתפלא,אבל שבוע,עד שבועיים זה מספיק, בכדי ללמוד את החומר עד לרמה שממנה אתה יוצא למכור,ומנסיון אני מגלה לך, שאת עיקר הלמידה אתה עושה עם הלקוחות בבית,ולא עם עצמך בבית... בוקר טוב,ותודה על תגובתך. הדיסוננס הקוגניטיבי. חוסר איזון הכרתי,בין קוגניציות...