אביבה צריך את עצתך ..

יונית א

New member
לא מדוייק

לא מדובר על "הבטחת עבודה" מדובר על אי התאמה אישיותית או אקדמאית לתחום הנלמד. עבודה תהיה למי שיעמוד בתנאי השוק לאחר ההסמכה. אני מתייחסת לאלו שבחיים לא יוסמכו בכלל. אבל זהו דיון אחר, ושולי לחלוטין מהדיון הראשי.

אנשים רבים

אינם עובדים בתחום שלמדו מכיוון שהבינו רק אח"כ שהנושא ממש לא מתאים להם אני מכיר אישית רופא שכל המשפחה שלו באה מהתחום הרפואי ובגיל 45 עזב את המקצוע והפף להיות צייר האוניברסיטאות אינן עושות את ההתאמה בין הסטודנט (המועמד) לבין המקצוע שהוא רוצה ללמוד אכן סטינו מהנושא המרכזי אבל זה מה שיפה בשיחות האלה

יונית א

New member
רופא שבחר מקצוע אחר בגיל 45

אני גם מכירה אולי אותו רופא אפילו. אנשים בוחרים ייעוד מקצועי,למודים בגיל 22 ולא תמיד יודעים מהם בוחרים, ולא תמיד מצליחים ולעיתים גם מה שהתאים מאד בגיל 25 לא מתאים יותר בגיל 45. וכל זאת על קריירה שניה על שחיקה בעבודה על התפתחות אישית למזלנו אנשים אינם תבנית יצוקה והם צומחים ומשתנים. ראה אפילו כאן כמה מהכותבים עוסקים במקצוע הראשוני שרכשו אליו השכלה? אבל זה בהחלט נושא לשרשור אחר . האוניברסיטה לא עושה התאמה בין המועמד למקצוע אלא רק של יכולות קוגנטיביות ובתחומים מסויימים גם ראיונות קבלה לבדיקת התאמה אישיותית. (לי זה מוכר לפחות מתחום המקצועות הטיפוליים) מאידך יש בחינות,יש עבודות ויש אי אלו שלבים לפני הסמכה ואוניבסיטאות למיטב ידיעתי לא מסמיכות את מי שלדעתן אינו עומד בתנאים הבסיסיים לתעסוקה מקצועית(ושוב, לא כל מה שנלמד באוניברסיטה הוא בהכרח מקצוע שימושי). אני לא התייחסתי לשינוי שאדם עשה עם עצמו(במהלך 20-15 שנה) אלא אנשים שאינם מתאימים ללמוד מקצוע מסויים, והשוק פרוץ כי חברות מסחריות רוצות לעסוק בהכשרה- זה יעודן, להכשיר עוד ועוד אנשים לתחום ,גם אם אין לאותו אדם על הסף יכולת בסיסית לעיסוק בתחום ההכשרה.

missB

New member
וחוץ מזה

לא ראיתי אף אוניברסיטה שפונה אליך ומשכנעת אותך לבוא וללמוד מקצוע ספציפי בניגוד לרצונך. והרי על זה מדובר, על כך שפונים אליך בנסיון לשכנע אותך לעסוק בתחום שאינו מתאים לכישוריך מתוך הנחה ש"אם תתאמץ תצליח".

תקשיבי טוב טוב

לפירסומת שרצה עכשיו ברדיו 100FM מטעם מכללת רופין ומעבר לכך כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת האוניברסיטה אינה בודקת את ההתאמה בין המקצוע לבין הסטודנט שרוצה ללמוד אותו אני עצמי עברתי לפני כמה שנים קורס טכני "עריכת מעגלים מודפסים" במכון לפריון העבודה (מכון ממשלתי) בדרישות המקדימות לקורס היה כתוב בפירוש שאין צורך בכל ידע קודם בתחום כמובן שאת כל הכסף גבו מראש ובמהלך הקורס הבנתי (וגם האחרים) שחבל על הזמן ורק למי שהיה ידע באלקטרוניקה יש סיכוי אולי למצוא עבודה בתחום ולכל השאר, חבל על המאמץ כמובן שעל החזר כספי לא היה עם מי לדבר.

owolf10

New member
חברת הרבלייף

כמפיצה עצמאית של חברת הרבלייף כבר שנה אני יכולה להעיד שהעניין רציני אם לוקחים אותו ברצינות. אני נכנסתי לעניין כלקוחה וכשמי שרוצה תוספת הכנסה, הייתי מרוצה מתוצאות שקיבלתי מהמוצרים וכהכנסה נוספת, זה בהחלט משתלם לי. היום אני חושבת שאין סיבה לא לעשות זאת במשרה מלאה. שוב, יש לקחת בחשבון את המחויבות של בניית עסק עצמאי. אם דרושים לך פרטים נוספים, את/ה מוזמנ/ת לפנות אלי במסר אישי.

רציני או ...

שווק מרושת זו אחת הדרכים להקים עסק עצמאי עם השקעה כספית נמוכה מאוד. כל עסק רגיל (?), מצריך השקעות כספיות מאוד גדולות. תבדוק, האם אפשר להחזיר את המוצרים לאחר תקופה (כפי שהחוק בישראל אומר) ולקבל את הכסף חזרה אחד הדברים המיוחדים שמצאתי בשווק מרושת הוא שכולם (בחברה) שמחים לעזור לך אז לשאול אם זה עסק מפוקפק... בהצלחה

למעלה