רופא שבחר מקצוע אחר בגיל 45
אני גם מכירה אולי אותו רופא אפילו. אנשים בוחרים ייעוד מקצועי,למודים בגיל 22 ולא תמיד יודעים מהם בוחרים, ולא תמיד מצליחים ולעיתים גם מה שהתאים מאד בגיל 25 לא מתאים יותר בגיל 45. וכל זאת על קריירה שניה על שחיקה בעבודה על התפתחות אישית למזלנו אנשים אינם תבנית יצוקה והם צומחים ומשתנים. ראה אפילו כאן כמה מהכותבים עוסקים במקצוע הראשוני שרכשו אליו השכלה? אבל זה בהחלט נושא לשרשור אחר . האוניברסיטה לא עושה התאמה בין המועמד למקצוע אלא רק של יכולות קוגנטיביות ובתחומים מסויימים גם ראיונות קבלה לבדיקת התאמה אישיותית. (לי זה מוכר לפחות מתחום המקצועות הטיפוליים) מאידך יש בחינות,יש עבודות ויש אי אלו שלבים לפני הסמכה ואוניבסיטאות למיטב ידיעתי לא מסמיכות את מי שלדעתן אינו עומד בתנאים הבסיסיים לתעסוקה מקצועית(ושוב, לא כל מה שנלמד באוניברסיטה הוא בהכרח מקצוע שימושי). אני לא התייחסתי לשינוי שאדם עשה עם עצמו(במהלך 20-15 שנה) אלא אנשים שאינם מתאימים ללמוד מקצוע מסויים, והשוק פרוץ כי חברות מסחריות רוצות לעסוק בהכשרה- זה יעודן, להכשיר עוד ועוד אנשים לתחום ,גם אם אין לאותו אדם על הסף יכולת בסיסית לעיסוק בתחום ההכשרה.