אבל יותר טוב מלהתעסק עם MTU

eladts

New member
בשיטת הVPN עובדים בעוד מקומות

הולנד, בריטניה ניו-זילנד ובטח עוד כמה. למעשה את הפטנט להפוך מודם אלקטל לPRO המציאו בהולנד. אם תחפש תמצא על הנושא דפים שלמים בהולנדית

dov98

New member
רק לידיעתך, אני שדרגתי לפני 4

חודשים, רק כדי לראות מה זה והחזרתי חזרה (לפני שבכלל התחיל הספור בארץ) . ועוד דבר הבחור עם פורום השדרוג תרגם את השדרוג של ההולנדי, הציג אותו בפורום וואלה ורשם על זה R . זה נורא הרגיז אותי, כתבתי את זה שם והוא מחק את האר מהר.

eladts

New member
איזה וידוי מרעיש ../images/Emo13.gif

עכשיו גם אתה הפסדת את האחריות שלך - זה שהחזרת את המודם למצבו המעפן הרגיל לא מחזיר לך את האחריות. אז אם כבר אתה פושע, לפחות תהנה מזה
אתה יכול לשלב בין מודם PRO והנתב שלך: 1. תכבה במודם את שרת הDHCP 2. בנתב תגדיר ניתוב דרך הIP של המודם וככה יש לך FIREWALL כפול - גם של המודם וגם של הנתב. אפילו האנליזר לא יוכל על זה

dov98

New member
טוב, אבל אז לא ידעתי שהאחריות

מתבטלת! חוץ מזה עסקנו בזה כאן יותר מדי. בוא נמתין מעט ויהיו פתרונות זולים, כי אף אחד לא יכול לעצור את הקדמה!!!!!!!

philips

New member
בנושא לנושא באותו נושא...

האם ה Alcatel Home שעבר "שיפוץ" ל PRO , יכול לבצע NAT או לפחות FIREWALL...או שרק מכשיר אחר/תוכנה? האם מישהו מכיר תוכנה לביצוע Connection Teaming של כמה קוי ADSL מלבד MIDPOINT ו INTERNET GATEWAY..? תודה מראש?

eladts

New member
אלקטל PRO

אמיתי או HOME משודרג עושה NAT, FIREWALL, DHCP ,DNS וכל שאר הדברים שאתה מצפה מנתב. אין צורך במכשיר אחר או באיזשהיא תוכנה בתחנות. אפילו אין צורך להתעסק בMTU כמו ברוב הפתרונות האחרים. בשביל מה אתה צריך לחבר כמה קוי ADSL? אחד לא מספיק?
אפשר (כנראה) לעשות את זה גם עם LINUX.

philips

New member
עברתי על הספר ולא

מצאתי כיצד ניתן להפעיל את ה FIREWALL ולכוון אותו , וכנ"ל גם לגבי ה NAT - או שה NAT מופעל אוטומטי??? האם אני פשוט יכול לחבר אותו לרשת פנימית והוא יבצע NAT לכל מי שיבקש ללא שום שינוי בהגדרה?

eladts

New member
כן

הוא עושה NAT לכולם וחוסם את כל הPORTים הנכנסים אם אתה פועל לפי הוראות השדרוג. כדי לראות איך פותחים PORTים צריך את המדריך המתקדם של המודם (לא הUSERS GUIDE שקיבלת), אבל לא לדאוג, יש אותו ברשת...

eladts

New member
אי ידיעת החוק

אינה פןטרת ממנו. ואתה עוד השארת את העדויות המרשיעות פה בפורום
וברצינות, אני יודע שקיימים בעולם מכשירי פלא שעושים סיבובים מסביב לאלקטל "PRO" שלי אבל: 1. אין אותם בארץ. 2. אם היה אותם בארץ הם היו יקרים. אז זה מה יש (לפחות בשבילי). אם היה לנו שוק תקשורת פתוח ונורמאלי לא היה לי בכלל צורך בADSL - אני גר 50 מטר מהאוניברסיטה כך שיכולתי (במדינה נורמאלית) למשוך כבל CAT 5 ולקבל 100M אן להשתמש בקישור אלחוטי ב2.4GHz. באוניברסיטה היתה יוזמה להקמת רשת אלחוטית כזו, הם עדיין מחכים שמשרד התקשורת יאשר יבוא של ציוד כזה
(אני יודע שיש כזה ציוד בארץ, אבל לא באופן חוקי)

dov98

New member
לא מספיק חזק! קח cat6 עם כ. רשת

של 1000 ותשאב להם את כל רוחב הפס

dov98

New member
ד"א, עפ"י הוראות יצרן אין לתלות

כבלי רשת מחוץ למבנים, הם פשוט לא בנויים לזה.

eladts

New member
זה בגלל

שהם UNSHIELDED (מכאן באה הU בUTP) ולכן אם פוגע בהם ברק הם ישרפו לך את ציוד הרשת (לפחות) אבל יש גם כבלי CAT 5 SHIELDED (שנקראים STP) והם אמורים להתאים למטרותי הנלוזות. בכל מקרה לא התכוונתי לתלות אותם סתם ככה בחוץ, התכוונתי לחפור תעלה מסודרת

eladts

New member
כבר ב100M

מה שמגביל אותך בהעברת קבצים זה לא הרשת אלא המהירות של הכונן הקשיח
אז אני אסתפק בזה...

dov98

New member
קח דיסק סקאזי כמו של אנטידוט--->

מה נגמר עם תפוז?

eladts

New member
טעות בהודעה הקודמת

אם רוצים להשתמש במודם PRO בנוסף לנתב חיצוני זה מה שצריך לעשות: 1. מקנפגים את המודם לPRO כרגיל 2. מחברים את המודם ליציאת UPLINK של הנתב 3. מקנפגים את הנתב שהUPLINK יקבל כתובת מDHCP (כמו שהנתב עובד עם מודם כבלים, למעשה אפשר אפילו להשתמש בנתב שבכלל לא תומך בPPTP). וזה הכל
למה לעשות את זה? כדי להפטר אחת ולתמיד מבעית הMTU אין PPTP - אין בעיית MTU

בקונפיגורציה המתוארת, נראה לי

שהאופציה המשתלמת ביותר כרגע היא שילוב של אלקטל "Pro" כמו שלך, ו- Switch 10/100 full duplex שמחירו כ- 400 ש"ח. יחד - 800 ש"ח לשתי קופסאות שמנהלות את הרשת באופן אידאלי, בלי MTU, בלי VPN ובלי בטיח.. אלא אם כן יש אופציה להפוך את ה"Pro" גם ל- Switch (אולי אלחוטי)

למעלה