אבל יותר טוב מלהתעסק עם MTU

eladts

New member
מה שכתבתי היה בשביל דב ../images/Emo13.gif

שינצל את החומרה שלו טוב יותר. לגבי מה שכתבת - נכון מאוד, רק שלדעתי לרשת ביתית של שניים שלושה מחשבים מספיק HUB פשוט ב150 ש"ח ואין צורך בSWITCH. ואפילו אם אפשר היה להפוך את הHOME לPRO WIRELESS (ופתאום אנטנה חבוייה היתה מבצבצת מתוכו) זה היה באמת לא חוקי בארצנו הקטנטונת מוקפת האויבים

היום בדקתי את דבריך.. לי יש HUB

כזה (בזמנו הוא עלה 200 ש"ח ולא 150, אבל נניח לזוטות..). לאחר שביצעתי Ripping לסצינה מסויימת מתוך סרט DVD, ניסיתי לצפות בקטע הזה ממחשב ברשת. היה בסדר, אבל קירטע קלות. בקיצור - זה עדיין לא זה. כשיגיע ה- Switch שהזמנתי לפני שבוע בפלונטר, אפשר יהיה לראות סרט כמו שצריך

eladts

New member
לא הHUB זה מה שמאט אותך

ב10M אתה יכול להגיע כמעט למגהבייט לשניה, שזה הרבה יותר מהקצב של DIVX. נדמה לי שהקצב המקסימלי של DIVX זה 750Kbps (ביטים ולא בייטים). מה שמאיט אותך זה אולי: 1. מחשב איטי (צריך לפחות 300MHz כדי לראות חלק) 2. דריברים לא טובים לכרטיס מסך 3. דיסק דפוק 4. מעט מידי זכרון 5. כרטיסי רשת ממש ישנים (נניח כאלו שמחוברים בISA).

eladts

New member
דרך אגב, ביום שהקשר טוב

אני יכול לראות DIVX מדיסק שנמצא באוניברסיטה בבית דרך הADSL. זו השיטה שלי לבדוק את איכות הקו - אם התמונה לא קופצת הכל טוב - אם יש קפיצות ישר להתלונן לבזק

קודם כל, מה זה בדיוק DivX?

הקובץ שניסיתי לצפות בו היה קובץ VOB, כמו שעל גבי ה- DVD, רק ללא ה- CCS, Macrovision, Region וכל שאר הבל ועבודה זרה.. כשאח"כ העתקתי את הקובץ לדיסק המקומי - הסרט עבד כמו גדול. אגב, מעולם לא הגעתי לקצב של 1mB/s אלא מקסימום ל- 700kB/s. הכרטיסים שלי כולם חדשים יחסית, 10/100 של 3com. תוכנת "מדידת ביצועים" בשם Qcheck אמנם מדדה 9.8mbps, אבל בפועל......

eladts

New member
קובץ VOB זה באמת יותר מידי ל10M

בדרך כלל השלב הבא בRIPPING זה כיווץ של הקובץ (תוך אובדן איכות מסויים) לפורמט DIVX כדי שאפשר יהיה 1. לצרוב אותו על CD 2. להעביר אותו באינטרנט בזמן סביר 3. לראות אותו ברשת של 10M
ברור שאתה לא מגיע למקסימום התיאורטי כי יש כל מיני OVERHEADים מכל הפרוטוקולים. וב100M אל תצפה לכך שהמהירות תשתפר לך פי 10 - אז מה שיגביל אותך זה כבר מהירות הדיסק
עכשיו כשיש לנו באוניברסיטה SWITCH של 100M (עד לא מזמן היה לנו רק 10M) אני מעביר קבצים בין מחשבים בקצת פחות מ 3 מגהבייט לשניה (ולא ב 7 מגהבייט לשניה כמו שהיית מצפה) וזה עוד שבשני המחשבים דיסקים 7200RPM של IBM...

HDD ממוצע של היום מעביר לפחות

15mB/s - וזה ב- Random seek. אם מדובר בקובץ רציף (כלומר לא Fragmented) וכאשר הדיסק לא עסוק מדי - הוא מגיע גם ל- 25mB/s. אני מניח שה- 3mBps שאתה מקבל - מקורו פשוט בעומס על הרשת, מה שלא יקרה ברשת הביתית שלי, שכוללת לכל היותר 5 משתמשים במקביל... אגב, Speaking of ripping, האם ידוע לך איך מעבירים גם את ה- subtitles?

eladts

New member
שום עומס על הרשת

זה SWITCH, לא HUB! זה כל ההבדל בין SWITCH לHUB. בHUB כל המחשבים "מפריעים" אחד לשני, ובSWITCH לא. ואתה בתוך שאתה לא מתבלבל בין ביטים וביטים (יצרני דיסקים, כמו בזק, אוהבים לדבר על ביטים, זה נראה יותר מרשים)? וחוץ מזה בשביל להעביר קובץ לא צריך רק לקרוא, צריך גם לכתוב.

בקשר ל- Switch - נכון, אבל התכוונתי

לעומס על המחשבים שביניהם אתה מעביר את הקבצים.. ואתה צודק בקשר למהירות הכתיבה שהיא לרוב איטית יותר- אלא שבכל מקרה מדובר בהרבה יותר מ- 3mB/s. נסה לחבר את שני הדיסקים לאותו מחשב ותראה איזה קצב יתקבל..

eladts

New member
בעצם בFTP קיבלתי קצב טוב יותר

כמעט 8 מגבייט לשניה!!!! אז כנראה NETBIOS לא בנוי לקצבים כאלו

eladts

New member
הגיע הזמן "לשדרג" את האורכית

אצלי הסרט רץ ומנגן חלק לגמרי - ואנחנו באותו ספק ותראה מה השעה!

אני לא גולש מהמחשב שמחובר ישירות

למודם - והדבר הזה תמיד גרם לי לבעיות בנושא ה- streaming media. שמעת על ההרצאות שמוקלטות באתר של הטכניון? גם אני - רק שמעתי, כי לראות אני לא יכול......

eladts

New member
אצלי כל המחשבים מחוברים

לHUB שמחובר למודם ואין שום בעייה לעשות STREAMING משניהם בו זמנית. טוב, מספיק להוציא לך את העיניים

antidot

New member
אפרופו הרצאות

יש סיכוי לראות אותן אם לא מחוברים דרך טכניון ? Antid0t (שנאלץ לראות את קולודני בוידאו)

בעיקרון - כל מי שמחובר ל- machba

יכול להתחבר ולראות. זה מה שידוע לי. נסה ותיהנה...

antidot

New member
--->

העניין הוא שאני לא רוצה לוותר על IP קבוע שאני מקבל באקטקום. דבר נוסף: הסלקטיביות של מחב"א בגישה לאתרים לא לרוחי... כמה שהבנתי הם בינתיים לא נותנים למי שלא מחובר דרך מחב"א לראות הרצאות און ליין... ניחא... מזל שיש מקום בדיסק לכל הMPG-ים של ההרצאות... Antid0t

eladts

New member
יש לך אפשרות להתחבר דרך מחב"א

ואתה מתחבר דרך אקטקום רק בשביל IP קבוע? קודם כל בשבועיים האחרונים הIP שלי במחבא לא השתנה (טוב לא חוכמה, המודם שלי תמיד מחובר), ויש מספיק תוכנות שנותנות לך DNS על IP לא קבוע. ואם ממש ממש רוצים IP קבוע, אפשר לארגן שרת VPN באיזשהו מחשב ו"לחייג" לתוכו. לא חבל על הכסף?

אחי, טעית בכתובת..

אני מחובר דרך מחב"א בדיוק כמוך... ובקשר לתוכנות שנותנות DNS - שמעתי על זה, אבל מעולם לא הבנתי איך בדיוק זה עובד. אתה מריץ תוכנית כלשהי במחשב שלך ויש לך DNS קבוע?? (כלומר, הדבר לא מצריך את ידיעתו של גוף אחר?)

eladts

New member
התייחסתי לאנטידוט

לא אלייך. ובקשר לתוכנות DNS, הן עובדות יחד עם שרת שבו אתה צריך להרשם (בחינם או בתשלום - ראה את הלינקים בתור דוגמאות לשרתים כאלו). אתה מקבל כתובת מתוך הDNS של השרת והתוכנה מעבירה לשרת את הIP שלך. בגלל זה DNS הפוך (למצוא שם לפי IP) לא עובד עם כתובות כאלו.

למעלה