אב רצח את בתו כי סירבה ללבוש רעלה

• פותח הנושא x
  • פורסם בתאריך
זה כמו שהם מתעקשים להשתייך ליישות הציונית

שהם שונאים שנאת מוות - במקום להסתפח על ישוביהם במשולש ובוואדי ערה למדינה הלאומית שלהם - פלסטין שבדרך... אם אני הייתי שונא את המדינה שבה אני חי כמו שהם שונאים אותנו הייתי מעדיף להסתפק בזעתר ובשמן זית במדינה משלי.

יש בזה משהו אבל בכל זאת לא מדוייק.....

קודם כל "שנאת מוות" זו הגזמה, אפילו פראית. אפשר בהחלט להבין את תחושת ההשפלה הצורבת שלהם מעצם העובדה שהם "לא מספיק טובים" בשביל היישות הציונית שמתייחסת אליהם כאל בעייה, לעומת שכניהם היהודים שהם כן.... וגם מזה שמחליטים לגביהם החלטות מבלי לשאול לדעתם. באים בטענות למדינה עם כובע? למה יש לך כובע, עוף מפה
. באים בלי כובע? למה אין לך כובע, טוס מפה
. לא באים בטענות? נו טוב.. אפשר להמשיך לנגב חומוס אבל בינתיים נחשוב איך לפתור את הבעייה הדמוגרפית.... אבל מה שנכון - בין השורות אפשר להבין עד כמה הם "בונים" על אותה מדינה פלסטינית שתקום.

מדינת ישראל גילתה כלפיהם נדיבות בלתי רגילה

לאחר עשרות שנים של טרור בלתי פוסק פלוס שיתוף פעולה עם הצורר הנאצי נגד העם שלנו הציעה להם מדינת ישראל בה' באייר תש"ח את ההצעה הבאה: "אנו קוראים - גם בתוך התקפת-הדמים הנערכת עלינו זה חדשים - לבני העם הערבי תושבי מדינת ישראל לשמור על שלום וליטול חלקם בבנין המדינה על יסוד אזרחות מלאה ושווה ועל יסוד נציגות מתאימה בכל מוסדותיה, הזמניים והקבועים. אנו מושיטים יד שלום ושכנות טובה לכל המדינות השכנות ועמיהן, וקוראים להם לשיתוף פעולה ועזרה הדדית עם העם העברי העצמאי בארצו. מדינת ישראל מוכנה לתרום חלקה במאמץ משותף לקידמת המזרח התיכון כולו." מה התשובה שקיבלנו? טרור, רצח, התקפות דמים. למרות זה העניקה ישראל לערבים שנותרו בשטחה באופן כוללני אזרחות מלאה וזכויות אזרח, תנאים סוציאליים, חרויות וזכויות מיעוט שאין לאף מיעוט, כולל לפלסטינים, ברחבי המזרח התיכון - שלא לדבר על יהדי ערב שנטבחו וגורשו כמעט עד לאחרון שבהם. למרות זה הם דחו ודוחים את קיום המדינה היהודית ועושים הכל כדי לחסלה. על מה אנחנו מדברים בעצם?

אנסה להסביר...

אתה נותן פה תשובה נכונה לגמרי - לפי הנראטיב שגדלת עליו. ואני מדגיש: התשובה הזו תיראה נכונה לגמרי, כלומר אוסף של עובדות המתארות את המצב לאשורו, רק למי שגדל על הנראטיב הזה. לאדם ניטרלי היא תיראה Too Good to be true (והאמת שגם לי, שצמחתי על אותו נראטיב, היא נראית כזו....) למי שגדל על הנראטיב הערבי היא תיראה סילוף מוחלט של העובדות, עד כדי התנשאות מחרידה. לערבי שמכיר את הנראטיב הציוני היא תיראה כמו נסיון לרחוץ בנקיון כפיים. אנסה לרקוח תשובה שתהיה מבוססת על הנראטיב הערבי (וקח בחשבון שהייתי צריך לעשות את המאמץ וללמוד אותו כדי להיות מסוגל לכך): לאחר עשרות שנים של פלישה בלתי פוסקת אל נחלת אבותינו, נסיונות בלתי פוסקים להשתלט עליהן פלוס שיתוף פעולה עם הכובש הבריטי נגד האוכלוסייה שלנו, הציעה מדינת ישראל בצביעותה את ההצעה הבאה, כדי לזכות באהדה בינלאומית: "אנו קוראים - גם בתוך התקפת-הדמים הנערכת עלינו זה חדשים - לבני העם הערבי תושבי מדינת ישראל לשמור על שלום וליטול חלקם בבנין המדינה על יסוד אזרחות מלאה ושווה ועל יסוד נציגות מתאימה בכל מוסדותיה, הזמניים והקבועים. אנו מושיטים יד שלום ושכנות טובה לכל המדינות השכנות ועמיהן, וקוראים להם לשיתוף פעולה ועזרה הדדית עם העם העברי העצמאי בארצו. מדינת ישראל מוכנה לתרום חלקה במאמץ משותף לקידמת המזרח התיכון כולו." אבל בפועל מה קיבלנו? שיוויון זכויות מן השפה ולחוץ. למרות היותנו אזרחים ישראלים, אנשים לא מתביישים להשוות את התנאים שלנו עם אלו של נתיני מדינות ערביות. לא מפסיקים לדבר עלינו כעל "בעייה", שפתרונה הוא רק להיפטר מאיתנו. מחפשים כל דרך להסית כנגדנו ולהאשים אותנו בכל תחלואי העולם הערבי - העיקר שנעקור מפה כבר ונעזוב אותם במנוחה. ו..... הם דוחים ודוחים כל הצעה לתיקון העוול שנעשה לנו. אלא שהצגת הדברים בצורה כזו לא תתקבל בסבלנות בצד השני (ואתה לא צריך להסביר לי מה הסיבות) והתוצאה היא דו שיח של חרשים.

'נארטיה' זה עניין של תעמולה, לא היסטוריה

בהיסטוריה יש עובדות, לא נארטיבים. עובדה היא שאנחנו היצענו להם לשמור על השלום, להישאר ולקבל זכויות שוות במדינה שלנו שהוקמה ע"פ החלטה בי"ל, וזאת בנוסף למדינה שגם הם קיבלו והם, במקום לשמור על השלום וכו' ענו בטרור ובמלחמה. גם אחרי המלחמה, בהתחשב בעובדה שמדובר באוכלוסיית אוייב, נהגנו בהם בנדיבות - בוודאי בהשוואה למדינות אירופה שאחרי מלה"ע ה-2 גירשו כמעט את כל האוכלוסייה הגרמנית ולמי שנותר אסור היה אפילו לדבר גרמנית מחוץ לבית. אני יודע שהם מתוסכלים על שלא הצליחו לחסל את היישות הציונית ולכן שום דבר לא מנחם אותם - לא החרויות הדמוקרטיות שהם נהנים מהן, לא זכויות האזרח, לא שרותי הרווחה, לא רמת החיים. כמו שהסבירה אחת הנציגות שלהם בפורומים, רנא48, הם מעדיפים 'למות בכבוד' מאשר לזכות בחסדים מצד היישות הציונית.

אתה מדבר על אירופה כסובלנית..

ועוד בתקופת מלחה"ע ה- II.... אבל שים לב שאתה עושה את זה רק כשזה משרת את האג'נדה שלך. אני בכלל לא בטוח שהמודל האירופי כפי שהוא היום, הוא זה שראוי לאימוץ בשתי ידיים כאן.

סליחה, משווה את התנהגותנו לזו של אירופה

כאילו "התעלינו על המודל האידאלי לסובלנות."

mike00

New member
אני דווקא רואה את זה בצורה שונה...

כשאדם רוצה להגר ממדינה אחת לשניה הוא זה שצריך לקבל את דרך החיים של המדינה אליה הוא מגיע... קנדה היא מדינה מאוד,אבל מאוד סובלנית כלפי כל אדם באשר הוא....ועובדה שבמשך שנים רבות לא עלתה הבעיה הזאת אל פני השטח....בקנדה חיים 34 מיליון תושבים,ב-20 השנים האחרונות היגרו אליה מעל ל-4 מיליון מוסלמים....יותר מ-10% מתושבי המדינה וזה לא כולל את ילדיהם שנולדו בקנדה.אי אפשר להגיד על מדינה כזאת שהיא לא פתוחה אל השונה.. הבעיה מתעוררת כשהשונה רוצה לשנות את המקום שאליו הגיע כדי שיתאים את עצמו לאופיו שלו[בדיוק כמו שקורה במדינות אירופאיות].. א.אף אחד לא דרש לזרוק שום דבר לפח..ההיפך,יש חופש פולחן ודת בקנדה יותר מאשר ברוב[אם לא בכל] המדינות האחרות בעולם. ב.מי שרוצה להשאר "במודל החברתי" שאילו הוא שייך כנראה לא רצה להגר מהסיבות הנכונות[להשתלב בחברה במדינה אליה הוא היגר].קנדה לא מעודדת הגירה כדי להעלות את איכות חייהם של המהגרים אלא בכדי להעלות את איכות החיים של כלל תושבי קנדה...וגם ליישב מקומות שבהם אין כמעט תושבים,מה שלא קורה עם המהגרים המוסלמים שרובם מתקבצים בערים הצפופות ובגלל בעיות כלכליות חיים בשיכונים מעופשים.....מה שלא מפריע להם להתלונן אחר כך על אפליה מהשילטונות.. ג.גם בלי "להשתנות" יש היום חוקי מאסר נוקשים למי שפגע על רקע גזעני באדם אחר במדינה.אז שווה להתאמץ כדי להשתלב בחברה שעבדת כל כך קשה כדי להגר אליה.. ד.את אותם אנשים בדיוק צריך לזרוק מקנדה. ההסתה אולי לא תפתור את הבעיה,אבל היא תעלה אותה הישר מהמרתפים החשוכים אל הדיון הציבורי... והקנדים למרות מה שנהוג לחשוב לא יחשבו פעמיים לפני שיתחילו להטיס משם אנשים חזרה לארצות מוצאם.. כבר קרה לכמה וכמה מהגרים בשנים האחרונות ולדעתי יתחיל לקרות יותר ויותר...

זה בדיוק שורש הבעייה.....

אתה מסתכל על הדברים בצורה מערבית טיפוסית (וגם אני בד"כ לא שונה בהרבה ממך, כי אני בא מאותו רקע). קנדה אכן מדינה פתוחה בפני השונה, אבל השונות שמייצגת האוכלוסייה הערבית-מוסלמית שם מעמידה אותה בפני אתגרים חדשים, מסתבר... השונות לא באה לידי ביטוי רק בחופש דת ופולחן, אלא במודל חברתי שונה לחלוטין. ראה את השירשור בנושא הפקעת קרקעות ותבין על קצה המזלג במה מדובר.. זה הרבה יותר מחופש דת ופולחן. זה מודל אחר לקיום חברה. הקריקטורה שהבאת, לדוגמא, היא לא סתם מסר מפורש "לזרוק לפח", אלא איום ממשי וכמעט מפורש. "עליכם לזרוק לפח את המסורת ארוכת השנים של הבאת ילדים רבים לעולם, וכדאי שתעשו את זה מהר. לא רוצים? חבל"ז. ההמון המוסת כבר יטפל בכם". נכון, מי שרוצה להישאר "במודל החברתי" שממנו הגיע כנראה לא רצה להגר כדי להשתלב במודל הקיים במדינה אליה הוא היגר. בזה אתה בהחלט צודק. אבל: א. יש מוסלמים שכן היגרו מהסיבות ה"נכונות", וההסתה פוגעת בהם, ובעיקר בהם, מכל הכיוונים. ב. לו הייתי אינטלקטואל מוסלמי, הייתי לאור האיום שבהסתה הנ"ל ממהר לומר "אז איזו מין סובלנות היא זו, אם אתה דורש ממני להיפטר מכל שורשיי כדי להיות בדיוק כמוך"? וזה הרבה לפני שהייתי מציע למוסלמים אחרים (שבעצמם חשים כעוסים ומושפלים מההסתה) לעבוד על רשימת שינויים במודל החברתי שלהם כדי שישתלבו במדינה שאליה היגרו, ועם זאת לא לוותר על שורשיהם. אנשים מושפלים וכועסים לא ייקחו יוזמה בעבודה על דבר כזה, גם בהנחה שהם "מערביים". "ההסתה אולי לא תפתור את הבעיה,אבל היא תעלה אותה הישר מהמרתפים החשוכים אל הדיון הציבורי..." לא זו הדרך להעלות דברים לדיון הציבורי. האם אתה תומך בשיטה הקבועה של הח"כים הערבים להעלות דברים אל סדר היום הציבורי? (כי זו כנראה מטרתם)

mike00

New member
אי אפשר להגיד שההסתה בקנדה דומה אפילו טיפה

למה שקורה עם החכ"ים הערבים בישראל......העיתונאי שהעלה את הקריקטורה הזאת לא מייצג את העיתונים הגדולים, אבל עצם העובדה שבקנדה עולה תמונה שכזאת מראה עד כמה המצב הרחיק לכת... מי שחי בקנדה יוכל להגיד לך שקנדה מכבדת את כל המהגרים שחיים בה,מה שאני מבין אחרי שראיתי את התמונה זה שלחלק מהאנשים[אלה בעלי הפתיל הקצר]נגמרה הסבלנות.....אני לא רוצה להתחיל לנחש מה יקרה כשגם לשאר תגמר הסבלנות הקנדית הידועה.. אף אחד גם לא דרש מאותם מהגרים "לזרוק לפח" את המסורת,ועובדה שהכל עבד מצויין במשך 20 שנה ויותר... השאלה שצריכה להשאל היא למה דווקא עכשיו......והתשובה לדעתי היא שאותם מהגרים מנצלים את הדמוקרטיה המערבית לטובתם האישית,ומנסים לשנות את אורח החיים המערבי לכיוונם.... אתה לא יכול לצפות מ-Red neck קנדי[ואלה הם הרוב] לקבל דבר כזה.......ואם כן אז אתה לא מכיר את הקנדים כל כך טוב... א.צודק,אבל יש גם את המוסלמים שהיגרו מהסיבות הלא נכונות.....אלה ששולחים את הבן כסטודנט ודרכו מעלים חצי כפר.. ב.שוב,אף אחד לא דרש מהם להפטר מכל שורשיהם,רק לקבל את חוקי המדינה אליה היגרו....ופה גם מתעוררת הבעיה... 1.ניצול של שירותי הרווחה,גבייה כפולה של תשלומים בעזרת שמות דומים וכו'... 2.חבירה ומתן סיוע לאירגוני טרור. 3.ילודה מרובה,מה שמחזיר אותנו ל-1... ואינטלקטואל מוסלמי בדרך כלל לא נמצא "בטווח הסכנה" מכיוון שהוא כן השתלב בחברה המערבית...ודווקא לאלה יש פה מלא על "אחיהם" המהגרים...חבל רק שהם לא עושים את זה בפומבי....

לגבי ההסתה מצד הח"כים הערביים....

סמוך עליהם שכל מילה שלהם מחושבת, ושהם יודעים בדיוק על איזה כפתורים ללחוץ... והמחשבה שלך שהכל עבד מצויין במשך 20 שנה, כנראה לא נכונה... הדברים קרו מתחת לפני השטח וזה פשוט לא היה בפוקוס כמו עכשיו. ואתה פשוט טועה לגבי אותם מוסלמים משכילים שהשתלבו בחברה המערבית. הם כן נמצאים בקונפליקט שדיברתי עליו כי הקשר שלהם לאותם שורשים חברתיים עדיין קיים, והם חשים מאויימים ומושפלים כתוצאה מהסתה שעלולה לפגוע באחיהם.

mike00

New member
יש לך טעות ידידי....

המהגרים הראשונים היו אלה שברחו ממשטרים אפלים,אלה שראו את השינוי שעובר על המדינות והחברה שבתוכם חיו... המהגרים של השנים האחרונות אלה מהגרים שנולדו אל תוך המשטרים האפלים האלה....מהגרים שנולדו לאחר השינוי באותן מדינות ובאותה חברה... אלה האחרונים,ראו את הוותיקים בביקורם במדינות המוצא שלהם,שמעו את הסיפורים על החיים הטובים והחליטו לעשות את המעבר בעצמם....הבעיה היא שרובם לא עשו את זה כדי להשתלב אלא כדי להנות מאותן הטבות עליהן שמעו... הם חיים בדיוק באותה צורה ובעצם לא עברו את השינוי המיוחל..... מהכרות אישית שלי עם כמה וכמה מהגרים מוסלמים מהדור הישן,רובם כאלה שכבר הצליחו בקנדה בכוחות עצמם,הם לא מעוניינים בשום קשר עם המהגרים מהדור החדש,אלה שהרשויות "צדות" וסיפוריהם מתפרסמים בעיתונים....דווקא הם אלה שמביישים אותם.....

אז דע לך שהם מביישים אותם מצד אחד..

אבל מצד שני איזשהו חלק מהם כואב את מה שקורה במובן של הזדהות עם אחיהם.

mike00

New member
איך אתה יודע את זה?

נסה להגיד את זה למהגרים לבנונים במערב קנדה שמתרחקים מהאחים שלהם שרק הגיעו כמו מאש... מה עוד שגם ביניהם קיימת סלידה בין העדות השונות....הדרוזים והנוצרים לא מסמפטים את המוסלמים שהגיעו.. לי אישית יש חבר טוב,מסעדן דרוזי,בזמן המלחמה האחרונה הוא שאל אותי למה ישראל כזאת פראיירית....איך זה שאנחנו לא גומרים על החיזבאללה אחת ולתמיד.... לעומת זאת במונטראול רדפו אחרי ברחוב מפגינים מוסלמים מול האוניברסיטה....

mike00

New member
במחשבה לאחור אולי אתה צודק....

איזשהו חלק אולי כואב,אבל בין זה לבין תחושת השפלה המרחק גדול....ושוב אני חוזר לנקודה הראשונה שלי,אם הם היו פותחים את הפה ויוצאים נגד אותם מוסכמות חברתיות שהמהגרים החדשים הביאו איתם,אם גם היו מראים להם את הדרך להשתלב בחברה בדיוק כמו שהם עשו,אולי אז החברה הקנדית היתה רואה את האיסלאם בעין אחרת...

mike00

New member
אם יש לך זמן וכוח......./images/Emo13.gif

טוקבקים באתרי חדשות קנדיים בנושא... http://www.cbc.ca/news/yourview/2007/12/teen_dead_after_alleged_attack.html http://www.citynews.ca/news/news_17599.aspx

למעלה