זה בדיוק שורש הבעייה.....
אתה מסתכל על הדברים בצורה מערבית טיפוסית (וגם אני בד"כ לא שונה בהרבה ממך, כי אני בא מאותו רקע). קנדה אכן מדינה פתוחה בפני השונה, אבל השונות שמייצגת האוכלוסייה הערבית-מוסלמית שם מעמידה אותה בפני אתגרים חדשים, מסתבר... השונות לא באה לידי ביטוי רק בחופש דת ופולחן, אלא במודל חברתי שונה לחלוטין. ראה את השירשור בנושא הפקעת קרקעות ותבין על קצה המזלג במה מדובר.. זה הרבה יותר מחופש דת ופולחן. זה מודל אחר לקיום חברה. הקריקטורה שהבאת, לדוגמא, היא לא סתם מסר מפורש "לזרוק לפח", אלא איום ממשי וכמעט מפורש. "עליכם לזרוק לפח את המסורת ארוכת השנים של הבאת ילדים רבים לעולם, וכדאי שתעשו את זה מהר. לא רוצים? חבל"ז. ההמון המוסת כבר יטפל בכם". נכון, מי שרוצה להישאר "במודל החברתי" שממנו הגיע כנראה לא רצה להגר כדי להשתלב במודל הקיים במדינה אליה הוא היגר. בזה אתה בהחלט צודק. אבל: א. יש מוסלמים שכן היגרו מהסיבות ה"נכונות", וההסתה פוגעת בהם, ובעיקר בהם, מכל הכיוונים. ב. לו הייתי אינטלקטואל מוסלמי, הייתי לאור האיום שבהסתה הנ"ל ממהר לומר "אז איזו מין סובלנות היא זו, אם אתה דורש ממני להיפטר מכל שורשיי כדי להיות בדיוק כמוך"? וזה הרבה לפני שהייתי מציע למוסלמים אחרים (שבעצמם חשים כעוסים ומושפלים מההסתה) לעבוד על רשימת שינויים במודל החברתי שלהם כדי שישתלבו במדינה שאליה היגרו, ועם זאת לא לוותר על שורשיהם. אנשים מושפלים וכועסים לא ייקחו יוזמה בעבודה על דבר כזה, גם בהנחה שהם "מערביים". "ההסתה אולי לא תפתור את הבעיה,אבל היא תעלה אותה הישר מהמרתפים החשוכים אל הדיון הציבורי..." לא זו הדרך להעלות דברים לדיון הציבורי. האם אתה תומך בשיטה הקבועה של הח"כים הערבים להעלות דברים אל סדר היום הציבורי? (כי זו כנראה מטרתם)