אגד מתעקשת להוציא נשים מהתמונה

התשובה שלך בכלל לא לענין

אני שאלתי אותך שאלה היפותטית היינו אם היית רוצה להמנע ממחשבות על מין. קח את זה כנתון. אני אדם דתי וזה נתון. אתה רוצה לחשוב באוולתך שדת היא דבר אווילי זה בסדר אבל זה דיון אחר והרבה יותר עקרוני. בינתיים קח את זה כנתון שאני דתי ואתה בהמה בדמות אדם ועל כך תענה.

אתה "דתי" ואני "בהמה בדמות אדם"?

חפצתי לעזור לך להבין שהפיתרון נמצא בפנים ולא בחוץ. מצידי המשך להעלות גירה ולכסות תמונות של ציצים אם זה כ"כ מספק אותך. השיחה איתך הפסיקה לעניין אותי.
אתה דוגמא לכל מה שפסול ושיטחי בדת.
כל טוב.

הפתיון הצליח

תיארתי לעצמי שאתה תמשיך להתחמק מתשובות אז נתתי לך תירוץ לצאת מהשיחות הזו בתואנה שהביטוי "בהמה" יענו פוגע בך. האמת היא שאתה מפחד להתמודד עם השאלות שאני מעלה ואין לך תשובה. אתה פשוט אוהב להתגרות באנשים אבל שהם אינם נבהלים להשיב לשטויות שלך אתה נסוג. ועל אחת כמה וכמה מוכיחים לך שאינך אלא בהמה בדמות אדם.

וכי לא עניתי לך?

כנראה שמחשבות הזימה מערערות את בינתך כי בפירוש עניתי לך לשאלתך- לא, לא הייתי רוצה שיכסו בחורות גם אילו היו מחשבות זימה מטרידות אותי.
הוספתי ואמרתי בהסתעפות אחרת בשירשור שכאשר יש לך משמעות ואהבה בחייך- התאווה מקבלת פרופורציה ואין כל צורך בשבירת תאווה.
אבל תשובה מעין זו לא מקובלת עליך- אתה מחפש פתרונות אינסטנט, שיטות, שיגידו לך "איך". חשיבה טכנית. תן לי לנחש- אתה חוזר בתשובה?
אני לא תופס מה אתה מחפש בשיטחיות הדתית לכאורה הזו, הרי אינך רוצה ללכת לעומק ולהכריע באמת.
אומר לך את האמת- לנימפומנית משתרללת יש יותר אינטגריטי ממך, כי היא יודעת מה היא רוצה ולא מחפשת "שיטות" לבלבל לעצמה את המוח.
במקום "לחזור בתשובה", מה שבעליל אינך בוגר דייך לעשות ואין לך תפיסה כלל של משמעות הדבר, מוטב שתחזור בתשוקה. אולי זה דווקא יצלח בידך.
דרך (רשעים) צלחה!

מחשבות זימה אינן מטרידות אותי כשלעצמן

ואני אפילו נהנה מהן (הרי לא סתם ביקשתי שתשלח לי תמונות עירום שלך - אגב לא ענית לי למה לא תעשה כן כי הרי אתה כזה ליברל ולפי דבריך אין שום בעיה אפילו בעירום ליד המשפחה).
שאני שואל אותך אם הייתי כך וכך מה היית עושה ואתה עונה לי שהיית מנסה להיות אחרת - סימן שאינך מרגיש בכשל הלוגי שלך, שיש לכסות אפילו יותר מהציצים שלך. אבל כפי שאמר הרמב"ם - כשלים לוגיים הם גם באים מגישה לא נכונה ובמקרה הזה גישה של התחמקות ופחדנות.
שתהיה אמיץ אז אולי תכיר מהי דת, ואז תוכל לבקרה. כרגע אתה ממנטר.
כ"כ לא ענית לי מדוע יש לך זכויות על רה"ר יותר מאשר לי.
אם אתה כל כך לא מעריך דתיים באשר הם, מה בדיוק אתה עושה כאן ? אין כאן בחורות כפי שאתה רואה.

???

דבריך האחרונים היו גיבוב של טענות ושאלות לא ברורות.
באמת שהייתי רוצה להגיב- אבל הניסיון לברור מהם שאלה תחומה ובהירה או טיעון תחום וברור הם כמו ניסיון לדוג זית שנפל למרק באמצעות קיסם. אני פשוט לא מבין מה אתה רוצה לומר.
אני לא מבין, למשל, מה המשמעות של המשפט הבא "שאני שואל אותך אם הייתי כך וכך מה היית עושה ואתה עונה לי שהיית מנסה להיות אחרת - סימן שאינך מרגיש בכשל הלוגי שלך, שיש לכסות אפילו יותר מהציצים שלך.".
לשאלתך היחידה שהבנתי "אם אתה כל כך לא מעריך דתיים באשר הם, מה בדיוק אתה עושה כאן ?" אענה שאני מעריך דתיים, חילוניים, שרמוטות וכל בני אדם אשר הם שלמים עם עצמם ולא מחפשים להשתנות לאידאלים שדרך כלשהו מייצרת להם. כאשר אתה רוצה להפסיק מחשבות מסוג כלשהו- אתה רוצה לשנות את עצמך בעצם. אין לי הערכה לתסביך הזה (לא דת, תסביך). אין שום מצווה שתשנה את מחשבותיך או שתשתנה בכלל. כל המצוות הן מצוות עשה ואל תעשה. אתה לא יכול לעשות שינוי של מחשבותיך כי מי שעושה את השינוי הוא חלק מהתנועה של המחשבה. מכיוון שכך- לטעון שאפשר- זה כשל לוגי.

אמנם אומרים שלא הביישן למד

ואתה שאלת בבושה, אבל גם לא הקפדן מלמד ולכן אענה לך ואסביר לך כפי שמסבירים לבהמה:
בענין הכשל הלוגי - אם אני שואל על מצב היפותטי שבו אדם דתי רוצה להשיג מטרה מסוימת, ואתה עונה לי שאם היית אותו אדם, כלומר אם היית דתי היית מבקש להיות לא דתי - אתה חותר תחת יסודות השאלה.
באשר לשליטה על המחשבות אתה סותר את עצמך הלא אתה עצמך אומר שהתמונות מעוררות אותך. ואולם בעת שעתה עסוק במשהו אחר - אינך חושב על בחורות. המחשבות הולכות במידה מסוימת אחר המעשים. זה לא ערבון של מאה אחוז למחשבה "טהורה" אבל זה בהחלט עוזר וההיפך הוא מכשלה ברורה. זה ענין כמעט טכני. ומכאן גם תולדה על למה אתה לא תלך ערום ליד המשפחה שלך בתירוץ שמחשבותיהם ברשותם. תקן אותי אם אני טועה.

מושג הבהמיות

מושג הבהמיות, שאינך מבינו כלל, הוא האנטיתזה למושג ה"מושל ברוחו".
המושל ברוחו יכול לבחור האם להתפתות.
הבהמה, לעומת זאת, הוא נפעל של גרויים.
מכיוון שאתה בהמה, אתה לא מסוגל לעצור בעד עצמך ואם יראו לך עירום- תשתולל בלי שליטה עצמית.
זו בעיה נוירולוגית שלך, שאתה חפץ לווסת באמצעות סביבה נטולת גרויים וזה מובן. עם זאת- המרחב הציבורי לא שייך רק לבהמות כמוך ושכמותך. הוא גם שייך לטיפוסי אדם נעלים ממך שזכותם להלך ולהתבונן על פני כדור הארץ מבלי להקריב בשביל מחלת הנפש הפתאטית והעלובה שלך את היופי והשגב האסתטי של המיניות האנושית.
עצתי לך- לך לגור במנזר בודהיסטי (תוכל גם לקיים מצוות שם) ועזוב את הבריאים ממך לנפשם.

נפש האדם אחת היא

צר לי שלא למדת\לא הבנת את עיקר חשוב זה משל הרמב"ם. במה דברים אמורים ? במושג הבהמה אצל הרמב"ם אשר אסביר אותו בפתגם דווקא לא משל הרמב"ם: "עבדי זמן עבדי עבדים הם; עבד ה' הוא לבדו חופשי" (ריה"ל). כלומר כאשר אדם נמצא במצב בהמי, הוא אינו עבד רק לחושיו (הרמב"ם לדעתי היה אומר שזו חלוקה מלאכותית), אלא עבד של כל דבר בעולם הזה. תבין את זה וכבר תעשה התקדמות גדולה לעבר מהותך האמיתית.
באשר לענין עצמו - אני שמח שאתה מכיר בכך (גם אם לא התכוונת) שרה"ר שייכת לשנינו, וכפי שאני מנסה לכפות עליך משהו בניגוד לרצונך - כך גם אתה מנסה לכפות עלי משהו בניגוד לרצוני. באשר לאמירתך שיכולה להיות לי בחירה להסיט את עיניי - אתה יודע יפה מאוד שהיא לא גדולה מאשר יכולתך שלא להביט בבני משפחתך, לו היו אלו חולקים איתך מרחב משותף בעודם ערומים. אתה קורא לעצמך אדם נאור אבל משום מה רואה רק את הצד שלך.
הענין פה הוא לא על שליטה (בפועל כפי שאתה יודע אני רואה כל יום עירום שניבט מכל פינה) אלא שההתבוננות עצמה אסורה. מה אתה רוצה שאני אלך כמו סוס עם עיניים מכוסות ?

אגב אני אשמח שתשלח לי תמונות עירום שלך

ושל כל משפחתך המורחבת, כדי שאפרסמם ברבים. אם תסרב אתה חולה נפש עפ הגדרתך לא ?

the YOOK

New member
גם להפך יחיאב -

לא צריך לטפל בחוק בכל מה שמגונה בנורמה. המדינה לא מזדהה עם החברה.

the YOOK

New member
רועי, זה אולי

(למרות שזכותי להזעיף פנים בתגובה), אבל למה זכותה של המדינה לקבוע לאגד מה לפרסם ומה לא?

u r i el

New member
גם במדינה דמוקרטית מתוקנת

יש חוק.
אם החוק מאפשר ללכת בערום הרי שזכותו של כל אדם ללכת בעירום.
אם החוק אוסר ללכת בעירום - אין ללכת בעירום.
אם החוק מחייב ללכת בעירום ( זו ההעדפה שלי ) אסור ללכת בלבוש.

כל הזכויות והחובות נקבעות ע"פ החוק.

היית מרגיש נוח ללכת ערום ליד בני משפחה מהמין

הנגדי ? הרי כאן טוען רועי החושב שאדם מתוקן אין לו בעיה עם זה.

u r i el

New member
לא.

ואני הרי התלוצצתי כשכתבתי שזו האפשרות המועדפת עלי.
לעומת זאת יש להודות שעניין "מרגיש נוח" הוא עניין תלוי תרבות וכולנו מכירים תרבויות של שבטים שהולכים בעירום מלא או חלקי.

בכל התרבויות יש טאבו מסוים

ביחוד על מיניות בין משפחתית. אני פשוט רוצה להגיד לרועי שיפסיק להיתמם ושתמונות של בחורות מעוררות מינית ולכן איני רוצה בהם ברה"ר ששייכת גם לי מעצם הגדרתה וגם לו ולשנינו יש זכות לדרוש דרישות לגביה. זכותו לרצות שם ערומות אינה עולה על זכותי לרצות שלא יהיו שם ערומות או תמונות שמעוררות מינית גם אם לא כוללות עירום מפורש. כל הדיבור שלו על שליטה עצמית ושזה הכל בראש של הבנאדם זה בולשיט. צריך להתרחק מהדבר האסור והגדר הספציפי הזה פשוט בהלכה.

Eitan2766

New member
אני לא חושב שרועי התמם

הבעיה לטעמי איננה העירום האינדיבידואלי, אלא השימוש בפרסומות עם עירום חלקי או מלא.

יש לתת לאינדיבידואום את הזכות להלך עירום ועריה, גם בפרהסיה, אך יש למנוע שימוש בעירום בפרסומת בשלטי חוצות - זו הפוגענות האמיתית.

הפרסומת המשתמשת בעירום פונה באופן אגרסיבי ומתריס ומנסה לשדך בין מוצר או שרות למין - זהו כמובן שקר. גם התשלום שמבוצע לאישה על מנת שתחשוף עצמה הוא ההזנייה האמיתית, שלא כמו אישה שעל בסיס רצונה החופשי ומבלי שתשודל לכך יוצאת לרחוב עירומה. אני יודע שענף הפרסומת מקיים אלפי משפחות בישראל, ושהרבה בחורות יפות מראה מוצאות נישה פרנסתית בעניין הזה, אבל יש לפגוע במקרה זה בחופש העיסוק. בחורות יפות תמיד ימצאו חתן עשיר...

אינני גם מבין מה בדיוק הבעיה עם התעוררות מינית כתוצאה מצפייה ברחוב בבחורה מעורטלת חלקית, או אפילו מלא. נכון, זה מסיח את הדעת מענייני דיומא או הגות שהגית באותו רגע על כתבי ל', אבל לאורך זמן אפשר גם להעריך אספקטיים אסטתיים בעירום, מה שלא ניתן לומר על נפיחות, או סרחונות כאלה ואחרים. אישה שיודעת כיצד להתלבש, היכן לחשוף והיכן לכסות משקיעה מאמץ מחשבתי ופיננסי לא מבוטל בכך - צריך להעריך את זה. עירום מלא הוא לרוב מוגזם ולא יפה לעין (קצת כמו האמת) אבל עדיין לטעמי עדיף על הסתר יתר מוגזם ומעושה סטייל טליבאן.

אין פה ענין של טעם

התורה אומרת דברים מפורשים נגד הירהורי חטא. כמובן שצניעות זה דבר תלוי תרבות אבל הרעיון הוא להתרחק מזה. בגלל זה אני גם חושב שמנין משותף זה רעיון רע מאוד. אני מסכים שמבחינה ליברלית צריך לאפשר הכל, אבל אני דתי ולא ליברל. רועי אינו סגור על עצמו ולא יודע לענות. הוא נפח וברח.

the YOOK

New member
"כל הזכויות והחובות נקבעות ע"פ החוק"

זו אמירה סתומה וחסרת תוכן. האם "הזכויות והחובות" שנקבעו ע"פ החוק בגרמניה הנאצית היו מוצדקות?

למעלה