זה עדין הרבה יותר זול מאשר להגן על ישראל מהקו הירוק.כל "השקעה" במאחז ביו"ש מלווה בהוצאה תקציבית אדירה (שאינה מדווחת) של גדוד צבא שמגן עליה.
זה עדין הרבה יותר זול מאשר להגן על ישראל מהקו הירוק.כל "השקעה" במאחז ביו"ש מלווה בהוצאה תקציבית אדירה (שאינה מדווחת) של גדוד צבא שמגן עליה.
שטויותזה עדין הרבה יותר זול מאשר להגן על ישראל מהקו הירוק.
כמובן שקשקוש.זה עדין הרבה יותר זול מאשר להגן על ישראל מהקו הירוק.
מה לעשות זה יקר להחזיק צבא וחיל אוויר , שכוח האדם במדינה עושה 5 שנים מהחיים צבא ומילואים ( לפני המילחמה). בזה תאשים את האויבים סביבינו שיוצרים מירוץ חימוש איתנו כדי להתיד אותנו אותנו כלכלית על ידי ירי טילים זולים שעלות ירוטם יקרה מאד.
יש כאלו שמצפים שמשלם המיסים האמריקאי יממן אותנו .
גם בשנות החמישים היה יקר להחזיק צבא . מה בדיוק השנה ב15 שנה שנהפכנו למדינה היקרה ביותר ?מה לעשות זה יקר להחזיק צבא וחיל אוויר , שכוח האדם במדינה עושה 5 שנים מהחיים צבא ומילואים ( לפני המילחמה). בזה תאשים את האויבים סביבינו שיוצרים מירוץ חימוש איתנו כדי להתיד אותנו אותנו כלכלית על ידי ירי טילים זולים שעלות ירוטם יקרה מאד.
יש כאלו שמצפים שמשלם המיסים האמריקאי יממן אותנו .
גם בשנות החמישים היה יקר להחזיק צבא . מה בדיוק השנה ב15 שנה שנהפכנו למדינה היקרה ביותר ?
בורות אופיינית.- בשנות ה 50 האויבים שלנו היו פחות חמושים ומסוכנים
- גם בשנות ה 50 המצב הכלכלי לא היה טוב , תקופת הצנע ....
בין שהיא לא פועלת ובין שהיא נכשלת בכל מה שהיא עושה למרות הכוונות הטובות, הנזק הוא אותו נזק.במה הממשלה לא פועלת למען המדינה והעם.
אני מרגיש שנוצרת בעייה חדשה שעומדת בפני עצמה . זאת כבר לא שאלת ימין או שמאל . אלא דמוקרטיה מול דיקטטורה .הבעיה שלנו אינה חופש הדיבור (לפחות עדיין...) הבעיה שלנו היא ממשלה כושלת שאינה ממלאת את תפקידה היחיד - לפעול למען המדינה והעם.
כן, כמו שבן כספית אמר לשיקלי עוד בתקופת תחילת הרפורמה הרבה לפני המלחמה, "יש ממשלה שעובדת בשביל עצמה".הבעיה שלנו אינה חופש הדיבור (לפחות עדיין...) הבעיה שלנו היא ממשלה כושלת שאינה ממלאת את תפקידה היחיד - לפעול למען המדינה והעם.
יש ענין של סמנטיקה דיקטטור == מלך[URL unfurl="true"]https://x.com/Yossi_Dorfman/status/1834697167639896419?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet[/URL]
ושלא תבינו לא נכון, אני נגד עיסקת חטופים אבל כפי שכבר אמרו גדולים ממני
"אני מתנגד לדעתך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה על זכותך להשמיע אותה " ( לא בטוח שהציטוט מדוייק)
מה שמתחולל לנגד עינינו אלה נסיונות להפוך את מדינת ישראל לדיקטטורה
זוכרים את ההשוואה שלי להונגריה של וויקטור אורבן ? זה כנראה יותר גרוע .
זה לא משנה מה אתה
ימני, שמאלני, מרכז, דתי, חילוני, ערבי או יהודי
מי שהדמוקראטיה בלבבו מבין שאי אפשר לעבור על סדר היום על כזה מעשה .
ולהתראות חברים, מי יודע, אולי יעצרו אותי עכשיו על הסתה, קשירת קשר ועוד...
נו, אולי בעוד שנות דור גם תהיה הילולת הצדיק נתניהו, כפרה עליו ועל אשתו והבן החמוד.יש ענין של סמנטיקה דיקטטור == מלך
כאן בישראל רצו/רוצים מלך כי ככה רוצים החרדים, המשיחיים, ומרוקאים לרוב
הרעיון הוא לשים אחד שאפשר לנווט אותו כרצונם
והגורל זימן לנו עבריין שחרד מהכלא וקופות שרצים רבות באמתחתו,
והוא מדבר יפה, ורעייתו לענה, ובנו סורר ומורה,
הוא מושלם
אז, עליו שמים את כל הז'יטונים
נראה שביבי ולוין אולי בכיוון של אורבן, אבל בן גביר רוצה משטרה כמו אצל פוטין וארדואן כבר עכשיו.[URL unfurl="true"]https://x.com/Yossi_Dorfman/status/1834697167639896419?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet[/URL]
"אני מתנגד לדעתך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה על זכותך להשמיע אותה " ( לא בטוח שהציטוט מדוייק)
זה לא משנה מה אתה
כמה קל לעבור לדיקטטורהנראה שביבי ולוין אולי בכיוון של אורבן, אבל בן גביר רוצה משטרה כמו אצל פוטין וארדואן כבר עכשיו.
קל כשהעם זורם עם רעיון הדיקטטורה ולא מפריע לשליט לבצע את זממו.כמה קל לעבור לדיקטטורה
קח בהמה, שלם לה כמה גרושים+בונוס והיא תעשה הכל .
אני לא לגמרי מכיר את הנתוניםקל כשהעם זורם עם רעיון הדיקטטורה ולא מפריע לשליט לבצע את זממו.
כמו שקרה בהונגריה אבל כשהאזרחים התעוררו כבר היה מאוחר והם מצאו את עצמם שקועים עמוק בדיקטטורה.
אז תעבור שוב על הנתונים לגבי התפכחותם של רוב אזרחי הונגריה ויחסם לדיקטטורה בארצם.אני לא לגמרי מכיר את הנתונים
אבל בדמוקרטורות שאני מכיר הונגריה וטורקיה
לדיקטטורים יש רוב שתומך בהם .
ובחזרה אלינו
נראה לך שיש איזה דתי לרפואה שיתנגד למאסר של חילונית ששמה ברושורים בבית כנסת ? זה הרי צלם בהיכל הקודש .
למה? מה בדיוק קרה כאן שאמור ללמד אותנו שישראל משתנה מדמוקרטיה לדיקטטורה? העובדה שאנשים שעברו עבירה נעצרים על-ידי הגוף המוסמך לכך? הרי זה כשלעצמו בס"ה מלמד שאנחנו מדינת חוק. לא שום דבר מעבר לכך. אז מה בדיוק השתנה בעיניך באירוע הזה, שגורם לך להרגיש שהנה, אנחנו דיקטטורה?[URL unfurl="true"]https://x.com/Yossi_Dorfman/status/1834697167639896419?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet[/URL]
זה לא משנה מה אתה
אם יכבלו באזיקים בידיים וברגליים כל מי שיחצה כביש שלא במעבר חצייה זה גם יהיה דמוקרטי?למה? מה בדיוק קרה כאן שאמור ללמד אותנו שישראל משתנה מדמוקרטיה לדיקטטורה? העובדה שאנשים שעברו עבירה נעצרים על-ידי הגוף המוסמך לכך? הרי זה כשלעצמו בס"ה מלמד שאנחנו מדינת חוק. לא שום דבר מעבר לכך. אז מה בדיוק השתנה בעיניך באירוע הזה, שגורם לך להרגיש שהנה, אנחנו דיקטטורה?
אולי זה רק אני, אבל בדברים האלה אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שכל הכותבים כך (וזה די כל מחנה הרל"ב מעת לעת) אין להם שמץ של מושג דיקטטורה מהי. אמנם על עצם בורותם בתחום יש לברך כמובן. אבל זה די מגחיך את הקריאות הללו. בוודאי כך כאשר הן נשמעות דרך קבע, אחת לכמה זמן, כל אימת שקורה משהו במדינה שלא מוצא חן בעיניהם, פעמים רבות בתוספת ההקצנות וההגזמות הנדרשות בעיני המחנה הזה משום מה. אז זה מתחיל מ'אנחנו הופכים מדמוקרטיה לדיקטטורה', בדרך כלל ממשיך ב'הנה הגיע קץ הדמוקרטיה' ומסתיים ב'הופ, אנחנו בדיקטטורה והמשמעות היא שתיכף מדינתנו תושמד וכו'' . כמובן לעולם בלי הסבר אמיתי מה הופך אותנו לכאלה, אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן. גם אם במקרה הזה למשל, מצורף מקרה אמיתי לסיסמאות, הסבר מדוע המקרה האמיתי הזה הופך אותנו לדיקטטורה חסר מהדברים ולא בכדי כמובן. מגוחך כבר אמרנו?
דבר על זה עם מי שאחראי על כתיבת הנהלים. ההוראה שעצורים צריכים להיאזק היא הוראה שניתנה, אם אני זוכר נכון, על-ידי בית המשפט ואם אני טועה על-ידי איזשהו מפכ"ל פעם, לאחר שעציר ברח מחלון בבית המשפט והדבר התאפשר מאחר ולא היה אזוק.אם יכבלו באזיקים בידיים וברגליים כל מי שיחצה כביש שלא במעבר חצייה זה גם יהיה דמוקרטי?
אתה מסלף את עובדות המקרה עד כדי כך שיש לי חשד סביר שאתה כותב מטעם.למה? מה בדיוק קרה כאן שאמור ללמד אותנו שישראל משתנה מדמוקרטיה לדיקטטורה? העובדה שאנשים שעברו עבירה נעצרים על-ידי הגוף המוסמך לכך? הרי זה כשלעצמו בס"ה מלמד שאנחנו מדינת חוק. לא שום דבר מעבר לכך. אז מה בדיוק השתנה בעיניך באירוע הזה, שגורם לך להרגיש שהנה, אנחנו דיקטטורה?
אולי זה רק אני, אבל בדברים האלה אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שכל הכותבים כך (וזה די כל מחנה הרל"ב מעת לעת) אין להם שמץ של מושג דיקטטורה מהי. אמנם על עצם בורותם בתחום יש לברך כמובן. אבל זה די מגחיך את הקריאות הללו. בוודאי כך כאשר הן נשמעות דרך קבע, אחת לכמה זמן, כל אימת שקורה משהו במדינה שלא מוצא חן בעיניהם, פעמים רבות בתוספת ההקצנות וההגזמות הנדרשות בעיני המחנה הזה משום מה. אז זה מתחיל מ'אנחנו הופכים מדמוקרטיה לדיקטטורה', בדרך כלל ממשיך ב'הנה הגיע קץ הדמוקרטיה' ומסתיים ב'הופ, אנחנו בדיקטטורה והמשמעות היא שתיכף מדינתנו תושמד וכו'' . כמובן לעולם בלי הסבר אמיתי מה הופך אותנו לכאלה, אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן. גם אם במקרה הזה למשל, מצורף מקרה אמיתי לסיסמאות, הסבר מדוע המקרה האמיתי הזה הופך אותנו לדיקטטורה חסר מהדברים ולא בכדי כמובן. מגוחך כבר אמרנו?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.