אדולף היטלר עלה לשלטון באופן דמוקראטי

1ספי11

Well-known member
מה לעשות זה יקר להחזיק צבא וחיל אוויר , שכוח האדם במדינה עושה 5 שנים מהחיים צבא ומילואים ( לפני המילחמה). בזה תאשים את האויבים סביבינו שיוצרים מירוץ חימוש איתנו כדי להתיד אותנו אותנו כלכלית על ידי ירי טילים זולים שעלות ירוטם יקרה מאד.

יש כאלו שמצפים שמשלם המיסים האמריקאי יממן אותנו .
מה לעשות זה יקר להחזיק צבא וחיל אוויר , שכוח האדם במדינה עושה 5 שנים מהחיים צבא ומילואים ( לפני המילחמה). בזה תאשים את האויבים סביבינו שיוצרים מירוץ חימוש איתנו כדי להתיד אותנו אותנו כלכלית על ידי ירי טילים זולים שעלות ירוטם יקרה מאד.

יש כאלו שמצפים שמשלם המיסים האמריקאי יממן אותנו .
גם בשנות החמישים היה יקר להחזיק צבא . מה בדיוק השנה ב15 שנה שנהפכנו למדינה היקרה ביותר ?

הפרבולה1

Well-known member
גם בשנות החמישים היה יקר להחזיק צבא . מה בדיוק השנה ב15 שנה שנהפכנו למדינה היקרה ביותר ?

- בשנות ה 50 האויבים שלנו היו פחות חמושים ומסוכנים
- גם בשנות ה 50 המצב הכלכלי לא היה טוב , תקופת הצנע ....

1ספי11

Well-known member
- בשנות ה 50 האויבים שלנו היו פחות חמושים ומסוכנים
- גם בשנות ה 50 המצב הכלכלי לא היה טוב , תקופת הצנע ....
בורות אופיינית.
הצנע היה בתחילת שנות החמשים כשאוכלוסיה של מאות אלפים קלטה כאן מליון מהגרים חסרי כל.
בשנות החמישים אחוז ההוצאה לביטחון מכלל התקציב היה גדול בהרבה.

DANIAVNI

Well-known member
הבעיה שלנו אינה חופש הדיבור (לפחות עדיין...) הבעיה שלנו היא ממשלה כושלת שאינה ממלאת את תפקידה היחיד - לפעול למען המדינה והעם.
אני מרגיש שנוצרת בעייה חדשה שעומדת בפני עצמה . זאת כבר לא שאלת ימין או שמאל . אלא דמוקרטיה מול דיקטטורה .
אסור להצביע לנתניהו בשום פנים אופן .
כלומר, למי שתמיד היה נגדו אין התלבטות .
אבל יש מי שכן התלבט.
עכשיו אין כבר התלבטות .
לא לדיקטטורה .

evglev1

Well-known member
מנהל
הבעיה שלנו אינה חופש הדיבור (לפחות עדיין...) הבעיה שלנו היא ממשלה כושלת שאינה ממלאת את תפקידה היחיד - לפעול למען המדינה והעם.
כן, כמו שבן כספית אמר לשיקלי עוד בתקופת תחילת הרפורמה הרבה לפני המלחמה, "יש ממשלה שעובדת בשביל עצמה".

גתרי ג'ונס

Active member
[URL unfurl="true"]https://x.com/Yossi_Dorfman/status/1834697167639896419?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet[/URL]

ושלא תבינו לא נכון, אני נגד עיסקת חטופים אבל כפי שכבר אמרו גדולים ממני
"אני מתנגד לדעתך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה על זכותך להשמיע אותה " ( לא בטוח שהציטוט מדוייק)
מה שמתחולל לנגד עינינו אלה נסיונות להפוך את מדינת ישראל לדיקטטורה
זוכרים את ההשוואה שלי להונגריה של וויקטור אורבן ? זה כנראה יותר גרוע .

זה לא משנה מה אתה
ימני, שמאלני, מרכז, דתי, חילוני, ערבי או יהודי
מי שהדמוקראטיה בלבבו מבין שאי אפשר לעבור על סדר היום על כזה מעשה .

ולהתראות חברים, מי יודע, אולי יעצרו אותי עכשיו על הסתה, קשירת קשר ועוד...
יש ענין של סמנטיקה דיקטטור == מלך
כאן בישראל רצו/רוצים מלך כי ככה רוצים החרדים, המשיחיים, ומרוקאים לרוב
הרעיון הוא לשים אחד שאפשר לנווט אותו כרצונם
והגורל זימן לנו עבריין שחרד מהכלא וקופות שרצים רבות באמתחתו,
והוא מדבר יפה, ורעייתו לענה, ובנו סורר ומורה,
הוא מושלם
אז, עליו שמים את כל הז'יטונים

DANIAVNI

Well-known member
יש ענין של סמנטיקה דיקטטור == מלך
כאן בישראל רצו/רוצים מלך כי ככה רוצים החרדים, המשיחיים, ומרוקאים לרוב
הרעיון הוא לשים אחד שאפשר לנווט אותו כרצונם
והגורל זימן לנו עבריין שחרד מהכלא וקופות שרצים רבות באמתחתו,
והוא מדבר יפה, ורעייתו לענה, ובנו סורר ומורה,
הוא מושלם
אז, עליו שמים את כל הז'יטונים
נו, אולי בעוד שנות דור גם תהיה הילולת הצדיק נתניהו, כפרה עליו ועל אשתו והבן החמוד.

evglev1

Well-known member
מנהל
[URL unfurl="true"]https://x.com/Yossi_Dorfman/status/1834697167639896419?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet[/URL]

"אני מתנגד לדעתך אך אלחם עד טיפת דמי האחרונה על זכותך להשמיע אותה " ( לא בטוח שהציטוט מדוייק)

זה לא משנה מה אתה

נראה שביבי ולוין אולי בכיוון של אורבן, אבל בן גביר רוצה משטרה כמו אצל פוטין וארדואן כבר עכשיו.

Cranio

Well-known member
כמה קל לעבור לדיקטטורה
קח בהמה, שלם לה כמה גרושים+בונוס והיא תעשה הכל .
קל כשהעם זורם עם רעיון הדיקטטורה ולא מפריע לשליט לבצע את זממו.
כמו שקרה בהונגריה אבל כשהאזרחים התעוררו כבר היה מאוחר והם מצאו את עצמם שקועים עמוק בדיקטטורה.

DANIAVNI

Well-known member
קל כשהעם זורם עם רעיון הדיקטטורה ולא מפריע לשליט לבצע את זממו.
כמו שקרה בהונגריה אבל כשהאזרחים התעוררו כבר היה מאוחר והם מצאו את עצמם שקועים עמוק בדיקטטורה.
אני לא לגמרי מכיר את הנתונים
אבל בדמוקרטורות שאני מכיר הונגריה וטורקיה
לדיקטטורים יש רוב שתומך בהם .

ובחזרה אלינו
נראה לך שיש איזה דתי לרפואה שיתנגד למאסר של חילונית ששמה ברושורים בבית כנסת ? זה הרי צלם בהיכל הקודש .

Cranio

Well-known member
אני לא לגמרי מכיר את הנתונים
אבל בדמוקרטורות שאני מכיר הונגריה וטורקיה
לדיקטטורים יש רוב שתומך בהם .

ובחזרה אלינו
נראה לך שיש איזה דתי לרפואה שיתנגד למאסר של חילונית ששמה ברושורים בבית כנסת ? זה הרי צלם בהיכל הקודש .
אז תעבור שוב על הנתונים לגבי התפכחותם של רוב אזרחי הונגריה ויחסם לדיקטטורה בארצם.
אין קשר בין הדת והדתיים לבין שלוש הנשים הנחמדות והמנומסות שהניחו עלונים בבית הכנסת כי
האישיו הוא השר יולי אדלשטיין .

Harrington

Well-known member
מנהל

זה לא משנה מה אתה

למה? מה בדיוק קרה כאן שאמור ללמד אותנו שישראל משתנה מדמוקרטיה לדיקטטורה? העובדה שאנשים שעברו עבירה נעצרים על-ידי הגוף המוסמך לכך? הרי זה כשלעצמו בס"ה מלמד שאנחנו מדינת חוק. לא שום דבר מעבר לכך. אז מה בדיוק השתנה בעיניך באירוע הזה, שגורם לך להרגיש שהנה, אנחנו דיקטטורה?

אולי זה רק אני, אבל בדברים האלה אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שכל הכותבים כך (וזה די כל מחנה הרל"ב מעת לעת) אין להם שמץ של מושג דיקטטורה מהי. אמנם על עצם בורותם בתחום יש לברך כמובן. אבל זה די מגחיך את הקריאות הללו. בוודאי כך כאשר הן נשמעות דרך קבע, אחת לכמה זמן, כל אימת שקורה משהו במדינה שלא מוצא חן בעיניהם, פעמים רבות בתוספת ההקצנות וההגזמות הנדרשות בעיני המחנה הזה משום מה. אז זה מתחיל מ'אנחנו הופכים מדמוקרטיה לדיקטטורה', בדרך כלל ממשיך ב'הנה הגיע קץ הדמוקרטיה' ומסתיים ב'הופ, אנחנו בדיקטטורה והמשמעות היא שתיכף מדינתנו תושמד וכו'' :). כמובן לעולם בלי הסבר אמיתי מה הופך אותנו לכאלה, אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן. גם אם במקרה הזה למשל, מצורף מקרה אמיתי לסיסמאות, הסבר מדוע המקרה האמיתי הזה הופך אותנו לדיקטטורה חסר מהדברים ולא בכדי כמובן. מגוחך כבר אמרנו?

evglev1

Well-known member
מנהל
למה? מה בדיוק קרה כאן שאמור ללמד אותנו שישראל משתנה מדמוקרטיה לדיקטטורה? העובדה שאנשים שעברו עבירה נעצרים על-ידי הגוף המוסמך לכך? הרי זה כשלעצמו בס"ה מלמד שאנחנו מדינת חוק. לא שום דבר מעבר לכך. אז מה בדיוק השתנה בעיניך באירוע הזה, שגורם לך להרגיש שהנה, אנחנו דיקטטורה?

אולי זה רק אני, אבל בדברים האלה אני לא מצליח להשתחרר מהתחושה שכל הכותבים כך (וזה די כל מחנה הרל"ב מעת לעת) אין להם שמץ של מושג דיקטטורה מהי. אמנם על עצם בורותם בתחום יש לברך כמובן. אבל זה די מגחיך את הקריאות הללו. בוודאי כך כאשר הן נשמעות דרך קבע, אחת לכמה זמן, כל אימת שקורה משהו במדינה שלא מוצא חן בעיניהם, פעמים רבות בתוספת ההקצנות וההגזמות הנדרשות בעיני המחנה הזה משום מה. אז זה מתחיל מ'אנחנו הופכים מדמוקרטיה לדיקטטורה', בדרך כלל ממשיך ב'הנה הגיע קץ הדמוקרטיה' ומסתיים ב'הופ, אנחנו בדיקטטורה והמשמעות היא שתיכף מדינתנו תושמד וכו'' :). כמובן לעולם בלי הסבר אמיתי מה הופך אותנו לכאלה, אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן. גם אם במקרה הזה למשל, מצורף מקרה אמיתי לסיסמאות, הסבר מדוע המקרה האמיתי הזה הופך אותנו לדיקטטורה חסר מהדברים ולא בכדי כמובן. מגוחך כבר אמרנו?
אם יכבלו באזיקים בידיים וברגליים כל מי שיחצה כביש שלא במעבר חצייה זה גם יהיה דמוקרטי?

Harrington

Well-known member
מנהל
אם יכבלו באזיקים בידיים וברגליים כל מי שיחצה כביש שלא במעבר חצייה זה גם יהיה דמוקרטי?
דבר על זה עם מי שאחראי על כתיבת הנהלים. ההוראה שעצורים צריכים להיאזק היא הוראה שניתנה, אם אני זוכר נכון, על-ידי בית המשפט ואם אני טועה על-ידי איזשהו מפכ"ל פעם, לאחר שעציר ברח מחלון בבית המשפט והדבר התאפשר מאחר ולא היה אזוק.

האם לפעמים ההוראה הזאת נראית פוגענית? בוודאי. האם היא בכל זאת מיושמת מאחר וזה החוק/נוהל למקרים הללו? גם.

במענה לשאלתך, אכן, "זה גם יהיה דמוקרטי". אפשר כמובן להתווכח עם ההוראה, אפשר לאחוז שהיא מטופשת (ואסכים עם כך) ואפשר לטעון שצריך לשנותה ועדיף להסתכן שעציר יברח מאשר שאזרחים יחסית נורמטיביים ייאזקו גם אם הם חשודים בביצוע עבירה. אבל... בשביל לטעון שזה מה שמשנה את ישראל מדמוקרטיה לדיקטטורה, צריך:
* או להיות חתיכת אידיוט שאין לו מושג לא מה זה דמוקרטיה ולא מה זה דיקטטורה.
* או לכתוב אג'נדאית גרידא בנסיון להנדס תודעה וליצור אווירה.

יבחר כל אחד לאיזו קבוצה מתחשק לו להשתייך היום :).

DANIAVNI

Well-known member

אתה מסלף את עובדות המקרה עד כדי כך שיש לי חשד סביר שאתה כותב מטעם.
אז בוא נעבור על הסילופים שלך
"עברו עבירה" - יפנה אותי כבודו בבקשה לספר החוקים ויסביר לי איזו עבירה נעברה בדיוק בהנחת ברושור בבית כנסת ?
אגב, ברושורים מונחים בבתי כנסת השכם והערב יש קונטרסים של חב"ד ויש קונטרסים של רבי נחמן ועוד
אלא שהפעם זה כנראה קונטרס מהסוג הלא נכון.

למעלה