אדם לאדם זאב - לא שילמו לי אז גם אני לא משלם.

CANADA101010

New member

אני מרגיש צורך לדבר דוגרי על כבד 19 הזה. מגה ארוע קורה פה לאנושות ולא נוכל לחיות כמו טרום הנזרת.
אחרי השוק כשנתחיל לנסות להעריך את הבלגן תעורר עם
אי לחיצת ידיים, מסכות, חשדנות לאדם אחר.
הגיינה פלוס ועוד יהיו דרך חיים להרבה מאד זמן.
אחרי ההתפכחות יבוא זעם רב ואיתו אי ציות לחוקים תשלום מס וכו'
כל השרשרת משכר דירה דרך בעל בית משכנתא - עובר לבנקים.
מחסור כסף - פחות צריכה - פחות ה מ ו ן עסקים קטנים שלא יוכלו להשתקם (אוכל כמשל)
החיבור החברתי נפגע - כל אחד חשוד - אויב
יש מעט מאד שנהנים מהאסון הזה כמו למשל יצרני נייר טואלט יצרני נשק חומרי ניקוי והכי חשוב חברו הטוב של האדם שיש לו חברה לרוב

איי ל

New member
מנהל
אתה לא יכול להיות רציני.

אנחנו לא חיים באנרכיה. מי שיכול לשלם משכנתא/שכ"ד משלם.
מי שלא יכול לשלם- מקבל דחית תשלום מהבנק או מבעל הנכס. נכון, זה לא הולך להיות קל למי שאיבד את העבודה ועדיין יצטרך לשלם בהמשך את המשכנתא/שכ"ד של אפריל, אבל אם מדובר בחודש או חודשיים, הנזק הוא הפיך.
בנוסף, כמו כל משבר בעבר, המון הזדמנויות חדשות יווצרו לאלה שיחשבו מחוץ לקופסא.
&nbsp
אנחנו אמנם במצב רע כרגע, אבל אני לא רואה עתיד שחור כמה שאתה מציין.

CANADA101010

New member
אני לא מדבר על קילשונים ברחובות

מדובר בעוד מספר חודשים.
כרגע המערכת עובדת. בעוד שטראמפ מבטיח שאו טו טו חוזרים למה שהיה אני טוען שזה לא יקרה בקרוב.
יש כאן המון בעיות למשל הורים חוזרים לעבודה ומה עם הילדים?
הילדים מדביק מספר אחד ובלי תסמינים.
אני עברתי בישראל תקופות מלחמה. מכייון שעובדים שם שוטף ++++++ במצבים כאלו לא היו משלמים לי. (לא שילמו לי - למה אשלם לך)
אני לא מדבר על קילשונים ברחובות
הלואי שמחר ימצאו חיסון אבל זה כנראה לא יקרה
מדברים על ספטמבר (SUNDAY TIMES)
https://www.thetimes.co.uk/edition/...ine-could-be-ready-by-september-flmwl257x?wgu
מצפים לנו חודשים ארוכים

איי ל

New member
מנהל
איפה אתה גר?

ותשכח ממה שהיה בישראל. פה זה אמריקה- דברים מתנהלים פה אחרת.

CANADA101010

New member
לאנשים יהיה פחות כסף לצרוך

קנדה - כמו השם שלי
בנושא מוסר תשלומים כשלאנשים אין מאיפה לשלם - זאת בעייה
שוב מדובר בעוד חודשים.
אם מסתכלים על שוק המניות, אז תרחיש ה-V, אפשרי אבל הוא בנוי על עדר ועל אטמוספירה של ציפייה. מחירי המניות יכולים לטוס מהר למעלה וזה ייתן תחושה טובה, אבל אלה רק ניירות. בסוף יש עסקים ריאליים, יש כסף, יש עבודה ויש צריכה. לעולם הזה יש קצב הרבה יותר איטי. לתחושתי המשבר הזה, בניגוד ל-2008, יהיה ריאלי. לאנשים יהיה פחות כסף לצרוך, וכל הכלכלה המודרנית בנויה על צריכה פרטית".

KallaGLP

New member
זה מה שקורה כשיש יותר מדי זמן פנוי למחשבות.

אבל עדיף למצוא דברים חיוביים לחשוב עליהם.

debby12

New member
מנהל
"לא אשלם שכר דירה, תנערי אותי ולא תיפול אגורה"

בדיוק השבוע היתה כתבה בהארץ שבה ראיינו מישהי בשם רותי ברודו - מסעדנית/ידוענית שהיא הבעלים של ה"קופי בר" ה"בראסרי" (שמות שאני מכירה...) ועוד איזה תריסר מסעדות חדשות יותר שאת שמן אני לא מכירה.

אני לא מכירה את המרואיינת. על על פנים - זה ראיון מאוד חשוף, היא מצטיירת בו כדי בהמה בעיני (צריך כנראה אופי מיוחד כדי לעשות הרבה כסף ממסעות בישראל). והנה הקטע הרלוונטי ממנו:

"את לא דואגת לעסקייך?
״אני מקפיאה הכל ואני אילחם על זה. לא אשלם שכר דירה, תנערי אותי ולא תיפול אגורה. אם אני לא מקבלת כסף - אף אחד לא מקבל כסף. אחר כך, אם מישהו יבוא וידרוש ממני לשלם, אני אילחם על זה בשיניים״.

ברודו עוצרת לרגע ומשתעלת. ״זה מהסיגריות״, היא קובעת בטרם הספקתי לברר אם עשתה זאת למרפק. ״כל מי שמשתעל היום כבר לא נעים לו״.

הנה קישור לכתבה המלאה, למי שיש מנוי להארץ: https://www.haaretz.co.il/gallery/galleryfriday/.premium-MAGAZINE-1.8743520?lts=1586712321423

placid1

New member
ראיון מזעזע, לא מבינה גם איך זה תורם לה

להגיד את הדברים האלה. אני לקוחה של המסעדות שלהם עוד מימיו הראשונים של הקופי בר, בשנות התשעים, הפעם היא הצליחה להוציא לי את החשק מלהשאיר אצלה כסף בעתיד....

debby12

New member
מנהל
אני מסכימה איתך שהיא מצטיירת רע מהראיון הזה....

מה גם שכותרת הכתבה כוללת את ה"אימפריה שבנתה" והכתבה מרמזת מס' פעמים כיצד עשתה חיל רב (= כסף) בעסקיה ומתארת את "ביתה הפרטי, שבו שתי קומות וחצר מרשימה ופורחת, במרכז תל אביב"....

כך שמסכנה מבחינה כלכלית היא לא. איך זה תורם לה? זו לדעתי הכתבה השלישית מהסוג הזה שאני קוראת עליה בשנה האחרונה (היתה אחת באוקטובר במדור של הצילום פנים הענקי שהם עושים). לדעתי זה תורם לה לאגו....

Ani15

New member
זה התדמית שלה

היא השתתפה בתכנית ריאליטי לפני כשנה (MKR) וזו התדמית שבנתה לעצמה בתכנית ומחוצה לה. המסעדות שלה מצטיינות בשירות יוצא מהכלל והוגנות כלפי הלקוח (כלומר: נטחן אותו במחיר אבל אם נפשל נחזיר לו הכל בלי שום ויכוח), והעובדים שלה מספרים שהיא מאוד הוגנת ודואגת להם. האם התדמית שלה תורמת או לא? שום פגיעה במסעדות שלה לא נרשמה אחרי שידור הריאליטי הבוטה ההוא, במציאות הישראלית בטח יש גם מי שמעריץ אותה.

CANADA101010

New member
צריך להיערך למשבר לתקופה ארוכה מקסימום תהיה התפתעה נעימה

נכון דבי
פוקס הצהיר לפני חודש שלא ישלם שכ"ד :
בצל התפשטות הווירוס בישראל וההוראות המחמירות של משרד הבריאות, מגלה קבוצת קמעונות האופנה הגדולה בשוק כי היא חווה "ירידה משמעותית ודרמטית במכירות" • "מ-1 באפריל ועד להתייצבות המצב יבוטלו הוראות הקבע, ויוקפאו תשלומי דמי השכירות ודמי הניהול בכל חנויות הקבוצה בישראל"
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001321719
אחד המגיבים כתב: יש קורונה - אין ארנונה
השרשרת זורמת עד לפתחם של הבנקים. בתי במשפט יסתמו
הבעייה הגדולה היא שהפוליטיקאים מנסים להפיח אש בגחלים של הכלכלה ורבים באמת רוצים להאמין שזה יגמר בקרוב.
תגובות כמו אתה לא רציני ויש יותר מידי זמן נובעים מרצון אופטימי - ואני מבין אבל יש צורך להערך למלחמה ארוכה.
הקורונה מצמידה אקדח לרקה ואומרת או כסף או בריאות
אני למשל כעצמאי משקיע שעות רבות בשיווק און ליין
כל אדם צריך להיערך למשבר לתקופה ארוכה מקסימום תהיה התפתעה נעימה.
אבא שלי היה ניצול שואה. הוא סיפר לי שלפני 1945 היו שני סוגי אנשים:
א. זה יעבור עוד מעט והכל יסתדר
ב. צריך להערך למצב ולפעול
אני מעדיף לתכנן קדימה

debby12

New member
מנהל
סקרנית לשמוע לגבי ה"תכנון קדימה"

מה כבר אפשר לעשות/לתכנן?

לחפור מקלט/מקום מסתור? ליסוע להתחבא במערה באלסקה-החזית-האחרונה? (ולקוות לתקשורת לווינית כדי שאפשר יהיה לעבוד מרחוק משם? להמיר את הכסף מהבנק במתילי זהב?

אני שואלת ברצינות, למרות הדוגמאות השטותניקיות.... אשמח לשמוע הגיגים, רעיונות ומחשבות. בינתיים הדבר היחיד שעשיתי זה מימון מחדש של המשכנתא.... (והישן לצידי מילא את במרתף בשלל מצרכי מזון לטווח ארוך)

CANADA101010

New member
התסריט הריאלי - מה שעכשיו הוא שיהיה.

כעצמאי כפי שכתבתי מלוא הקיטור ל-און ליין. להוציא מהבנק מזומן איש כפי יכולתו להחזיק בבית.באם המצב ידורדר אני מתכנן להשכיר FARM או חלקה שם עם בית להשכרה לשנה מבוסס על חקלאות תוצרת עצמית.
בטח לא לקנות זהב - איש לא ימיר אוכל במתכת לא אכילה.
התסריט הריאלי - מה שעכשיו הוא שיהיה. שמירה על נקיון רב מרחק ומינימום אינטרקציה עם אחרים. אבל צריך לחשוב על תוכנית למצב אחר.
הומו סאפיינס הם - האחרונים בשרשרת השתלטו על כדור הארץ בזכות שיתוף פעולה. אין ספק שהשיתוף היום נפגע על ידי וירוס קטן בלתי נראה.
ישנה כתבה בהארץ על "שרדן" (Prepper) אני לא שם אבל מעניין לקרוא
אנשים שנערכים כבר שנים לקריסה לא קונים שימורים. יש להם מאגרים בהרים
https://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-MAGAZINE-1.8741328

אממ לא בטוח

מבין את התיסכול שלך ומאמין שזה יותר כתיבה (שחרור קיטור) מאשר כוונה אמיתי.
אך בכל זאת: מעט בעייתי להוציא סכום משמעותי מהבנק אתה חוסך עצמך לשוד וגרוע מזה ביחוד שאתה מאמין שהמצב החברתי והכלכלי ידרדר...
בבנק כנראה שהוא בטוח יותר (עם כל השנאה שלנו לבנק) מאשר בבית סטנדרתי
שאין בו את הכספת של בוסטון גאי...
ובכל מקרה כולם יפתחו את הכספת כשאקדח מכוון להם לראש... לפחות בבנק יש פחות סיכון (מקס לפצל לכמה בנקים גדולים אם חוששים מקריסה)

יש את החברה האלו שמתכוננים לסוף העולם ונראה לי שבשבלהם הימים האחרונים ממש ימי חג

ובכל מקרה בעייתי לחיות רק על שימורים שזה מה שאפשר לאגור....

CANADA101010

New member
במידה ויש שוד אתה פותח את הכספת.......

הפתרון לשוד מאד פשוט. אתה מחזיק סכום גדול וקטן. הקטן עדיף שיהיה בכספת (אם יש לך) במידה ויש שוד אתה פותח את הכספת.......
אני לא מתוסכל ואני לא סתם כותב. יש לי תוכנית לכל מצב.
אני עצמאי מגיל מאד צעיר ועברתי הרבה בחיים
כדאי להיות מוכן לכל תרחיש.

למעלה