אדם מזמין שיפגעו בו - כן/ לא

נועָה

New member
דירסט ../images/Emo151.gif

אתה אדם מאוד רגיש. ואני אוהבת את זה מאוד. אבל בבקשה, תשפוט את עצמך פחות. תתייחס יותר אל הדברים הנהדרים שיש בך. אי-אפשר לרפא פגמים או חסרונות. אבל אפשר לטפח את היתרונות, והן כבר מטפלות לבד ב"מומים"... מניסיון אישי ובדוק... וגם מחקר החוק הזה של האם אפשר לרפא חסרונות. לא אי-אפשר, אבל אפשר להשתנות - בזה שמחליפים את הדיסקט שבמוח בדיסקט אחר. כן, אני חושבת שלכל חוק יש את הצד השני שלו. אבל אנחנו צריכים להביט רק על הצד שמקדם ומשרת אותנו. למדתי את זה מאוסקר וילד שאמר: אדם הרואה את שני הצדדים של הבעיה אינו רואה שומדבר.

spectacular

New member
אדם מזמין../images/Emo67.gif

אתחיל מהסוף, אם נכונה ההנחה הזו, הרי שאדם שאינו מזמין -אינו נפגע אף פעם, לא יתכן, אחריות הפגיעה על מי? כמו ,אחריות ההבנה על מי, לדעתי, האחריות חלה על שניהם,הפוגע (המוזמן?) והנפגע (המזמין?) ובשום אופן לא על הנפגע בלבד,שכביכול הזמין את הפגיעה בו, מי שרוצה להרביץ לעצמו בכל פעם שהוא נפגע, ולהגיד, אני אשם, הזמנתי את זה על עצמי, נשמע לי לגמרי מזוכיסטי, אני דוקא מאמינה בלרתוח,ולכעוס, ולהתחזק ולהתגבר,להיות לוחמת ולא קורבן, "אדם מזמין שיפגעו בו". מאוד פופולרי המשפט הזה,ומגוון הפירושים ששמעתי ביחס לפירוש המילה "מזמין" ,עולה על כל דמיון, אדם צריך להסתובב בעולם בגאוה ולא בעלבון. נועה, איזה יופי שאת פה, אני חושבת שאולי לא צריך שאלות מנחות, פותח יותר אפשרויות

spectacular

New member
בכל הרע לי,

כולל הרע בתוך עצמי. מתבשלים ואוצרים את האנרגיה, וברגע הנכון פורצים קדימה בעזרת אותה אנרגיה, ככה אני עושה.

Deerest

New member
אם כך, את צודקת

האחריות על שניכן. עלייך כפוגעת. ועלייך כנפגעת. כשתפרידי ביניהן תראי שאף אחת מהן לא נפ(ו)געת יותר.

Deerest

New member
את

בפעם הראשונה כשאת פוגעת בעצמך כאשר החלטת להפגע. בפעם השניה כאשר את נפגעת. בפעם השלישית כאשר את כועסת שנפגעת. אותו/ה אחד/ת שהאשמת בפגיעה מזמן כבר לא בשטח. גז. נעלם. בכלל לא יודע/ת מה היה.

spectacular

New member
דירסט לכדור הארץ !!!

התכונתי למשהו אחר, אין צורך בפירוט, התכונתי לאמר ש אין דבר כזה נפגע יותר או נפגע פחות, כמו שאין נפגעים באותה מידה, יש רק נפגע ,או לא נפגע, בכלל לא אכפת לי למה כואב לי , בגללו , בגללה או שסתם בגלל, אני רוצה לפתור את זה, זה קשור בי ובאחריותי, אני לא צריכה להאשים את עצמי כדי לקחת אחריות, ולהכות את עצמי כדי לשנות.

Deerest

New member
טעות

דירסט לקנדה. שם, באוירה כמו בתמונות שאת שולחת לכאן, אולי אבין אחרת. אני פורש (לא כמו אביבה) למיטה. נזכרתי איך פעם, לפני כמה חודשים, רציתי לקחת את ידך. נרתעת אז. לילה טוב. טל.

נועָה

New member
../images/Emo24.gif התשובות שלי...../images/Emo6.gif

האדם מזמין את זה שיפגעו בו. נקודת המוצא שלי היא לא אדם מזוכיסטי. אני פונה לאנשים בעלי מודעות עצמית, שרוצים לשפר את חייהם ולעשות אותם מאושרים יותר וכואבים פחות. אבל לפעמים הם לא יודעים שמעשיהם הם גול עצמי. ואני רוצה לעזור להם להגיע למטרה שלהם. ולעזור להם ככה, שגם הדרך וגם המטרה - שניהם יהיו נעימים. המטרה לא חשובה יותר מהדרך - אפילו לא בגרם אחד. וזה משום שהמטרה היא האדם עצמו. זה הוא שנמצא במרכז. 1. מתי זה לא נכון? כשהוא צריך ללמוד את השיעור שלו. כשהוא צריך ללמוד להיות רגיש וקשוב לרגשותיו, ולא להחביא אותם בפנים בפנים או לברוח מהם. כשהוא צריך להשתמש ברגשותיו לטובתו. רגשות עוזרים להבחין בין מי שהוא קשוב אליך לבין מי שהוא לא. בין מי שהוא נאמן, לבין מי שאין לו בעיה לתקוע לך סכין ברגע שאתה הכי צריך אותו. הרגשות עוזרים לאדם להגדיר את הזהות שלו, ולקבוע לעצמו את הגבולות שלו. מתי זה נכון? א. כשהאדם לא למד את השיעור הנ"ל שלו. כשהוא לא התייחס בכבוד אל עצמו. כשהוא נשאר בכתה א' עשר שנים, ואז בכל פעם השיעור הופך להיות קשה יותר וכואב יותר. ובכל פעם הוא מזמין אל עצמו (זה היקום ששולח אליו) אנשים נוספים שיפגעו בו וינסו לתת לו הזדמנות נוספת ללמוד ולהפנים את השיעור. ב. כשהוא לא העמיד לעצמו גבולות ברורים בינו לבין האחר. ג. כשהוא לא העמיד לשני גבולות ברורים בין שניהם. מה שלו ומה של האחר. ד. כשהוא לא דיבר עם האחר בנחישות אבל באהבה. 2. מה זה משקף כשזה נכון. חוץ מהדברים הנ"ל, בכל פעם כשמישהו פוגע בך, זה משקף את זה שאתה פוגע בעצמך. שאתה לא מתייחס לעצמך בחמלה, בנדיבות, בהבנה, באמון. אתה לא מאמין מספיק בעצמך. היקום שולח לך מסר -היי, אדם, שים לב, זה ראי של איך שאתה מתייחס לעצמך. 3. איך עליו לנהוג כדי שלא ימשיכו ויפגעו בו? לשנות את ההתנהגות שלו: א. קודם עליו לחזור אל עצמו, להיות הוא עצמו. להוריד את השכבות והעטיפות שהוא עטף את עצמו בהם; כדי שיוכל להגיע אל עצמו לפני שאחרים קלקלו אותו או הכניסו לראשו כל מיני דעות ואמונות שהן לא הוא. ב. להתייחס אל האחר בכבוד ובחמלה - אבל בנחישות. להיות ברור. לא להשאיר דברים בערפל. ג. להעלות את ההערכה העצמית שלו. להיות מחובר אל המציאות (לקצר את המרחק בין איך שהוא רואה את עצמו לבין מי שהוא במציאות). אלה הן המסקנות שלי מהחוק הזה שחקרתי אותו על עצמי, ופעמים רבות על נפשי הכואבת ... ועדיין לא סיימתי את העבודה. כי לפעמים עוד כואב, אני עדיין נפגעת...אבל אני לפחות כבר יודעת את הדרך ואת התשובות, כי אני נפגעת פחות. הערות: א. אדם שאיננו נפגע, זה לאו דווקא אומר שהוא עבר את השיעורים שלו או שהוא עשה את העבודה. לפעמים זה מעיד על כך שהוא עטוף בהמון שכבות ועטיפות של הכחשה. ב. אני משלבת בין הרוחניות לבין הפסיכולוגיה. לא מפרידה ביניהן. הן שתיהן העולם שלי, ואני לא חיה בין שני עולמות, חיה בעולם שלם אחד. ג. אני לא אוהבת את הסמנטיקה של אתה יכול לא להיפגע, זה אתה שבוחר אם להיפגע או לא. המשפט הזה יוצא מנקודת מוצא של איפה האדם צריך להיות. ואני מתייחסת אל המקום שהוא נמצא בו עכשיו. מקבלת אותו כמו שהוא. ואם הוא אומר לי שכואב לו, אני מאמינה לו. ביאליק אמר - אם אצבע של אדם נלחצת בין הדלת למזוזה - האדם כולו מתכנס לתוך האצבע הזו. וחסר לכם שתפגעו בי.... אם יש הערות, ביקורות וחוות דעת - זה בסדר גמור ומותר. אבל בבקשה, בעדינות... (וואו, זו הפעם הראשונה שביקשתי את זה בלי להתבייש או להרגיש במבוכה. מה יקרה אם זה לא יתגשם? על מה זה יעיד? זה יעיד על זה שאני עדיין מזמינה פגיעה, כי זו אני שנמצאת, שבוחרת להשאר במקום שלא מוכן לכבד את הרגשות שלי ואת המקום שלי. כלומר - לא נותן לי מקום.) ו...המשך שבת שלום...

Deerest

New member
ביצה ותרנגולת

להעלות את ההערכה העצמית... שם הוא צריך להיות, ביחס למקום שהוא נמצא עכשיו... אך זה יתבצע אם הוא לא מסלק את תרוץ הסמנטיקה ממילונו? הרי זה תהליך של הזנה הדדית. כדי לפרוץ את מעגל הקסמים הזה של ההערכה העצמית הנמוכה בגלל עלבון שמוריד את ההערכה... וחוזר חלילה, אותו אדם צריך לסלק את מוקש/תרוץ הסמנטיקה ממילונו.

נועָה

New member
../images/Emo176.gif ../images/Emo135.gif דירסט, זה לא

או הביצה או התרנגולת. זה גם הביצה וגם התרנגולת. זה ללכת צעד אחרי צעד, ולא חשוב מאיפה תבחר להתחיל את הצעד. כל מקום הוא טוב כדי להתחיל להיות הסנגור של עצמך. ותזכור: אתה לא השופט של עצמך ואתה לא הקטגור. אתה בעד עצמך. יחד עם זה, כדי למסור לעצמך דו"ח פנימי בקשר לעצמך ולמעשים שלך, שזה דבר חיוני ביותר לעשות אותו, אתה לא חייב להיות בתפקיד השופט או הקטיגור.

Deerest

New member
כן, את גם וגם

אני מכיר היטב. אני, מזמן החלפתי את הגדרות התפקיד של השופט, סנגור, קטגור, מבקר, רוא"ח שהייתי בחיי ב... רע. (על משקל לאה). הוא יושב לידי כל הזמן. לא מעלי, לא מולי, לא מעבר לכתפי. לידי.

נועָה

New member
דירסט רעי ../images/Emo140.gif

מהו ומיהו בשבילך רֵע שמתאים לך? מקווה שלא תראה בזה התקלה... אני שואלת ברצינות, בעומק ומעומק ה-

Deerest

New member
הוא חייט

והחייט הזה הוא אני. שנמצא על התפרים ומחבר אותי לכל מיני חלקים שלי שמעולם לא שמתי לב אליהם. בשביל לקרוא לו אני רק צריך להקשיב, להמתין... אגב, "הוא" שואל למה התקלה?

נועָה

New member
בגדי המלך החדשים? ../images/Emo13.gif

"ההיא" שלי ענתה לך שהיא מראש לא חשבה שזו התקלה. אבל היא עוד לא מכירה את "ההוא" שלך, אז היא עוד לא ידעה איך תקבל את השאלה. למה שאלתי? כי יש אנשים שהיו מקבלים את זה ככה... ולא שאני חושבת שככה צריך... תגיד, דירסט, החייט שלך גם שומר עליך? הוא גם מוציא אותך מ"צרות"? פותר לך קצת? או שהוא רק נותן לך עצות ומדריך אותך. האם הוא גם עושה קצת את העבודה שלכם? כי "ההיא" שלי גם עושה. היא אומרת שרק הברון מיכנהויזן הצליח למשוך את עצמו בשערות ולהוציא את עצמו מתוך הביצה.

Deerest

New member
בכולנו

מסתתרים ברונים וחייטים (נחמד, בגדי המלך... לא חשבתי מהכוון הזה אבל זה מסתדר לי יופי) עד שמגלים אותם, אכן חיים תחת הגדרות של "צרות", "בעיות". החייט, כשמגלים אותו, מפשיט ממך את ההרגלים שלך, על פיהם נהגת בעבר. הברון, כשמגלים אותו, מראה לך שהכוחות נמצאים בך. בטח יש עוד כמה דמויות מענינות שמסתתרות אי שם בקרבנו. צריך רק להאיר להם את הדרך. הם כבר יצאו.

למעלה