אהבה

selgarat

New member
אהבה

יש המון מקרים שבהם אהבה נכשלת מאלף ואחד סיבות, בדרך כלל אחת הגדולות היא פחד. אבל אהבה אצל רוב בני האדם החילוניים היא בהחלט אחד הדברים הגדולים אם לא הגדול ביותר. אני אעיד על עצמי שאני מוכן להפוך את עולמי שבע פעמים בשביל אהבה, שגם על דברים מאוד בסיסיים אני מוכן לותר בשביל אהבה בלי לראות בזה כלל כויתור. השאלה שלי להיום היא איך מסתדר סדר העדיפויות בעולם הדתי. איפה נעצרים הויתורים, כשאהבה לא מגיעה כדבר פשוט וקל. אני לא מדבר על להפסיק להאמין או להפסיק לעשות את הדברים בהם מתבטאת האמונה. אבל מה עם לחיות עם אדם שלא מאמין כמוך? עם אדם שכל כך שונה ממך שברור שהוא יצטרך לשנות המון מחייו כדי להיות איתך (והוא מוכן לשנות בלי לבקש כלום בתמורה)? האם האהבה היא דבר מספיק גדול וחשוב או שהאמונה גם דורשת לחיות עם אדם שמאמין כמוך?

Vdrums

New member
בחלק מהמגזרים הדתיים יש שידוך

זה עושה להם את העניין יותר פשוט

lala897

New member
מה הקריצה?

זה עושה את העניין יותר פשוט ואולי יותר חכם? לא יודעת. מה זה שידוך?

selgarat

New member
אני חושב

שזה שייך מאוד למבנה האישיות של בן אדם ולראיה שלו על אהבה. אני יודע שיש אנשים גם בעולם הדתי שכן מאמין בשידוכים שלא מסוגלים לתת לעצמם להפתח בפני אישה שפגשו בשידוך. ויש אנשים בעולם החילוני (אפילו האטאיסטי) שלא מצליחים להפתח בפני אישה לשני שמישהו אחר הכיר בינהם ואמר לו שהיא מתאימה לו. זה נכון שמשייכים את הרעיון של שידוך לעולם הדתי וזה נכון שזה נפוץ שם הרבה יותר. אבל אני באמת חושב שזה משהו מאוד אישי. אני, אישית, חושב שלוותר על הסיכוי לאהוב באמת בשביל הנוחות של לחיות עם מישהי שנעים לך איתה, זה הפיספוס האמיתי. בין אם ויתרת כי השידוך שלך הוא כזה או שויתרת כי נמאס לך לצאת ולחפש אז התפשרת על אישהכזו ללא שידוך.

אם הבנתי אותך נכון...אתה מדבר

על קשר בין בחור (לדוג' חילוני) לבחורה (לדוג' דתיה)?? ואם לא, תקן אותי אם אני טועה. <ויש לי מה להגיב בנדון>

sarav55

New member
אוקי מרשה לעצמי להגיד ראשונה

יש באמת בעיה של נישואי זוג שאחד מהם דתי והשני ממש לא אם ישנה אהבה לא צריכה להיות עם זה בעיה כי אז שניהם תופרים לעצמם דרך מסויימת שהולכים בה מבלי לציק אחד לשני כך נראה לי אין לי נסיון בזה אבל אחשוב נגיד אם אני הייתי מתחתנת עם חילוני אזי הייתי שומרת שבת כשרות טהרת המשפחה והוא היה צריך להשתלב עימי בצוותא אני מאמינה שאם הוא יאהב אותי אז הוא יכבד אותי ואת מה שאני מאמינה ובמשך הזמן הוא ידע שזה נכון וכך צריך להיות והוא יתרגל לחיות בהרמוניה כך נראים לי פני הדברים.

זה ממש לא ככה....זה לא כזה קל

תחשבי על זה, שבנאדם שכל חייו לא שמר שבת ופתאם צריך לשמור שבת...בגלללללל שהוא אוהב מישהי. לא זה לא יהיה לו קל, אם הוא לא ילמד לקבל את השבת באמונה שלמה ולא בשבילי מישהי, בשלב כלשהו זה לא יראה לו, עם כל אהבה שבעולם, כי הלא בקשר יש עליות ומורדות ובחור כזה יכול להגיד במצב של ירידה "הנה את רואה אני שומר שבת רק בשבילך" (וכבר שמעתי סיפורים על זוגות כאלה). בחור חילוני שיוצא עם בחורה דתיה צריך לדעת שזה לא פשוט. יש הרבה דברים שמאוד קשה לקבל, צריך אמונה חזקה, כי הרבה דברים אנחנו עושים ולא תמיד יודעים למה (התורה ציוותה אותנו ואנחנו עושים) מכיוון שאנחנו עושים את זה מאמונה ואהבה גדולה לקב"ה יותר קל לנו בעשייה. אבל בחור שעושה דברים רק בשביל....יהיה לו מאוד מאוד קשה. ומה לגבי חינוך ילדים?? אם ילד יבוא להביא (בהנחה שאב חילוני) וישאל אותו כל מיני סוגיות, או למה מברכים על זה ככה...או למה ההלכה היא ככה... איך אב שעושה דברים רק בשביל אישתו מבלי להכנס לתוכנם וללמוד אותם מתוך אמונה שלמה בקב"ה, איך הוא יענה לבנו?? העלתי כמה דברים למחשבה.

sarav55

New member
בגלל זה אמרתי

שאני מנסה אולי לבדוק אם הייתי כזו אולי את צודקת יש בעיה אבל עם אהבה וסבלנות והרבה דיבורים אחד עם השני יכולים להגיע לדברים נשגבים כך נראה לי זהו שלא הייתי במצב כזה כך שתארתי לעצמי

אני חיה מצב כזה

אני דתיה בעלי לא , אני מכבדת אותו והוא אותי, אך יש דברים שאני לא הסכים, ועלהם צריך להיתפשר, כמו כשרות המטבח,לא הסכמתי לערבוביה,ואז הכול מופרד, נידה גם לא ותרתי,שמירת שבת גם אני וגם הילדים, הוא רוצה לראות טלויזיה הולך לחדר של הטלויזיה ורואה לבד, גם לעשן הוא לא מעשן בכול הבית רק בחדר טלויזיה,, אולי הוא מוגבל מעט נכון אבל כאשר חיים יחד צריכים להיתפשר,\ אין דרך אחרת

selgarat

New member
את בדיוק מי שרציתי לפגוש

אין לי בעיה עם להתפשר ולעשות את כל הדברים שדיברת עליהם, ואני חושב שגם בירידות אני אזכור שזו הבחירה שלי לעשות את הדברים שאני עושה וזה לא בגללה, היא לא מכריחה אותי זה אני שבוחר. הבעיה היא במקום אחר. איך את מסתדרת עם העובדה שהוא נותן כל כך הרבה? האישה שאני מקווה שתחליט לתת לנו הזדמנות אומרת שיש לה בעיה עם זה שאני אוותר על כל מה שאני אמור לוותר כדי להיות איתה, היא לא מרגישה בסדר עם זה שאני צריך לעשות את כל הצעדים האלה בשביל שנינו. ידידה אחרת שלי אמרה שהיא לא יוצאת עם חילוניים כי היא רוצה שבעלה יהיה אחד שיחלוק איתה את האמונה, היא חושבת זה משהו כל כך בסיסי שאין לה איך לחיות עם מישהו שמאמין אחרת. אני יודע שלגבי חינוך ילדים זו בעיה ממש קשב ושלפני שיהיו לנו ילדים נצטרך לשבת ולדבר על כל הדברים הכי קטנים ולהחליט מה עושים. אני גם יודע שנשים חושבות על הדברים האלה כבר מהרגע הראשון ושזה מכשול גם עכשיו. איך את התמודדת עם זה? (רק אל תגידי לי שהחלטת לא להביא ילדים).

הילדים זאת בעיה קטנה אצלי

בקשר לבעלי אני מעולם לא אמרתי לו אל תעשן הוא לבד הרגיש שזה לא נוח כי ביקשתי מבן הקטן לקדש ואז הוא הבין לבד,[אולי בגלל שהוא בא מבית מסורתי ששם עשו רק קידוש],אז יותר קל לו להבין אותי ,בכוח כלום לא הולך פשוט אין לי ילדים משלי,כול 5 שלי מאומצים, שלושת הקטנים לומדים בחינוך מיוחד,אז בעיה הייתי רוצה בית ספר דתי, לא אכפת לי גם לא חרדי,אבל אין אצלנו באזור ,אז הם לומדים בחילוני ומה שאני יכולה מעניקה להם מהבית, נכון שיש בעיה אבל צריך ללכת לפי הילדים,אם הם דתיים גם אז דתיאם הם חילונים אז חילוני אסור לנו לכפות על הילדים את הרצונות וצורת החיים שלנולהציע כן,

selgarat

New member
את לא רואה את הדברים שהוא עושה

כהקרבה למענך? האמת שכשיש ילדים אז בטח המצב שונה כי עושים את הדברים בשבילם וזה לא רק את והוא יותר. כשהייתם שניכם לבד לפני הילדים, והוא היה צריך לשנות מעצמו כדי להתאים אליך, זה הפריע לך שהוא מקריב בשבילך או שקיבלת את זה כדרך היחידה שלכם להיות ביחד?

masorti

New member
אין לך בעיה לוותר בדברים שהוזכרו??

אתה בטוח?? כדאי שתברר מה זה בדיוק "טהרת המשפחה". אם לא הבנת... עד סוף חייך אתה תקיים עם אשתך יחסי אישות רק 18 יום בחודש, ותצטרך להתאפק בכל חודש 12 יום ברציפות. וזה בלי לספור את הימים שלך כואב הראש, או שלה כואב הראש, או ששניכם עייפים. מתאים לך?

selgarat

New member
כל אחד והחוקים שהוא לוקח על עצמו

כעיקרון אם היא הייתה שומרת על החוק הזה אז כן בטח שאין לי בעיה לוותר על זה. למזלי היא לא.

masorti

New member
אין לך בעיה לוותר בדברים שהוזכרו??

אתה בטוח?? כדאי שתברר מה זה בדיוק "טהרת המשפחה". אם לא הבנת... עד סוף חייך אתה תקיים עם אשתך יחסי אישות רק 18 יום בחודש, ותצטרך להתאפק בכל חודש 12 יום ברציפות. וזה בלי לספור את הימים שלך כואב הראש, או שלה כואב הראש, או ששניכם עייפים. מתאים לך?

tamarhp

New member
הודעה יקרה ומיותרת

הנך מוזמנת בזאת לקבל טיפול כיאות במועדון ההודעות הבודדות עם פסיכולוג צמוד ואחות קבלי הודעה זאת כהזמנה אישית. מצפים לראותך, ללי & תמר וכל הצוות הרפואי.

למעלה