אהבה

Baby Boo

New member
נכון אתה צודק

הכל מאוד פשוט בעולם הטולעת.. שחור ולבן אתה מתאהב באישה כי אתה שומע איזה ניפלאה היא מאיזה שדכנית.. אתה צודק במאה אחוז.

התולעת1

New member
טעות

החרדים לומדים את תהליך האהבה במשך השנים במבט ראשון אין אהבה...יש תאבה...הגוך שואף לתאבה כמו אצל הבהמה לכן חרדי יכול לשלוט על עצמו במשך שבועיים או אחר הלידה במשך כמה שבועות,כי הוא מבין היטב שהוא צריך להתחשב באשתו לכן אחוז הגרושין אצל החרדים שןאף לאפס.ראי כאן

Baby Boo

New member
הייתי רוצה לפגוש אותך ולנהל איתך

את כל השיחות האלה פנים מול פנים! מה הקשר לתהבה? אתה מדבר פה על בלה בלה!! יש התהבות ממבט ראשון מה ש(וזה יזעזע אותך אז תתרכז) יכול להיות גם אצל אדם תדי!!! אהבה ניבנאת עם השנים אצל כולם!! חילונים דתיים נוצרים ופינגוונים!!! ועל אחוז הגירושים כבר דיברנו אני לא חוזרת ולזה ואפילו לאפ ותחת לינק!

selgarat

New member
כשתצא מהמעבדה

כשתצא לעולם מהכוך הקטן תגלה שהעולם לא כזה פשוט, שיש יחסים שמתחילים בצורה שקולה ונעימה ויש יחסים שמפתיעים אותך, מעיפים אותך והופכים לך את העולם. אתה צודק שבדרך כלל במבט ראשון אתה לא רואה כלום פרט לגוף. אבל יש מקרים, אולי אחד לחיים, שאתה מסתכל עליה ורואה משהו חדש, משהו שלא שייך לגוף. אולי זה נשמע לך מופלץ ולא אמיתי אבל זה כבר ההפסד שלך.

selgarat

New member
מה הקשר לאחוזי גירושין

ההשערה שבעולם שיש בו יותר גירושין יש בו פחות אהבה די מטרידה אותי. אתה יודע מה אולי אם נבטל לחלוטין את מוסד הגירושין ונדאג שכל זוג שמתחתן יתקע ביחד ואז אחוז הגירושין יהיה אפס ותוכל להגיד שיש רק אהבה במדינה. ברור לך שמי שפיתח את רעיון הגירושין עשה את זה מתוך הבנה יותר גדולה על אהבה. זה מתוך ההבנה שאנשים צריכים אהבה שיש גירושין. זה נכון שבעולם שרוב האנשים מחפשים בו תמיד להחזיק את המודל הטוב והחדיש ביותר, לשדרג, לשנות, להחליף, לצבור.... בעולם כזה לבוא ולהגיד להם פתאום שהבן זוג שלהם, הדבר הכי גדול שאי פעם הם יבחרו, את זה בוחרים וזהו, בניגוד לכל צורת החשיבה הצרכנית שאיתה הם התרגלו לבחור. זה נכון שבעולם כזה אנשים יצאו מבולבלים ולא יבינו באמת מה זה אומר להתחתן. אבל ההבנה הירודה של אנשים לגבי מוסד הנישואין לא אומרת כלום לגבי אהבה. להפך אני חושב שהיום כשאנשים נותנים לעצמם לפעמים 40 או 50 שנה בשביל לחפש את הבן זוג המושלם להם, שכאן, באהבה, הם נותנים לעצמם להגיע הרבה יותר רחוק. בעבר בכלל, ובעולם החרדי היום יש המון זוגות שחיים יחד מהרגע שנפגשו, ושהם הבן זוג הראשון אחד של השני, ואתה רוצה לבוא ולהגיד לי שאלה יודעים על אהבה משהו? אפילו אם המוני זוגות מהם מאושרים ביחד, או לפחות חושבים שהנוחות והכייף שיש להם זה אושר, זה אומר שיש להם אהבה? לדעתי לא.

התולעת1

New member
תגדיר לי מה המשמעות אהבה בעיניך

לפי דעתך ככל שאני אוחל לספק את אצמי אני אהיה יותר מאושר?

selgarat

New member
לא

אם אתה רוצה ההגדרה הכי מתאימה לאיך שאני מסתכל על אהבה היא המקום בו נגמרים האינטרסים. המקום ביחסים בין שני אנשים שמאחורי המעשים שלך אין שום אינטרס אישי, שהמעשים שלך אפילו אם יפגעו בך, אתה עושה אותם בכל זאת. לעשות משהו עבור מישהו בלי אינטרסים אישיים זה לעשות משהו מתוך אהבה. הפרפרים בבטן, התשוקות, ההרגשה הנעימה כשהיא נכנסת לחדר או כשאתה מנשק אותה, כל אלה הם תופעות נחמדות מאוד אבל לא שייכות לאהבה, הן יכולות להופיע גם במקום שבו אין אהבה וגם במקום שיש.

Baby Boo

New member
לא!!!!!!!!!!!../images/Emo46.gif../images/Emo128.gif

אהבה זה שלמות עם הבן אדם שאתה נמצא היתו זה מישהו שאתה רואה איתו את משך חייך מישהו שתרצה להיות למענו תמיד בכל צורה.. אם פיסית או נפשית מישהו שתהיה מוכן להתפשר למענו על עצמך ולא תראה בזה ויתור.. ולפעמים אהבה נגמרת וזה לגיתימי דרך ההתמודדות עם זה זה משהו אחר. ושמע באהבה חייב להיות סיפוק נפשי מוחי וכן אני יודעת שאתה מעדיף לא לחשוב על זה ככה אבל גם פיסי..

פלסטיק

New member
באיטליה אפס % גירושין

עד לפני מספר שנים האחוז היה אפס מוחלט (עד ששינו את החוק שם), הרבה פחות מאחוז הגירושין אצל החרדים (שהוא הרבה יותר מאפס). לכן לשיטתך עליך להמיר דתך ולהפוך לנוצרי קאתולי. כנראה ששם הם אוהבים הרבה יותר

shloמי

New member
לתולעת1

אני ביקרתי בגרושים שלי בבית דין רבני וראיתי חילונים ודתיים הגרושים שלי נמשכו כחמש שנים בתקופה זו רואים ושומעים הרבה לא יודע איפה אתה חי תתעורר אחי ותלמד לקבל גם את הצד השני

Baby Boo

New member
אני רוצה להגיד שאהבה עם כזה מכשול

זאת האהבה הכי יפה.. נו לא חייב כזאת בכלל אהב עם מכשול וכשלומדים להתגבר עליו זה הכי יפה בעולם.. אני לא בדיוק יודעת מה זאת אהבה אבל לפי מה שניראה אם שני אנשים מסוגלם לשלב שני עולמות כל כך מורכבים וכל כך שונים ביחד אין יםה מזה..

Baby Boo

New member
מי שכן כל הכבוד לו

tamarhp

New member
אבל

אי אפשר להתייחס בכלליות לכולם האם זה טוב או לא כי כל אחד יכול להתמודד בצורה אחרת וכל אחד היה רוצה משהו אחר.

selgarat

New member
זה לא עניין

של להיות בן אדם מסוג מסויים. זה יותר קשור לסדר העדיפויות שלך בחיים. אז כשניתקתי את הקשר איתה לפני חצי שנה חשבתי שהדברים החילוניים בחיים שלי חשובים יותר מאהבה, חשבתי שצורת החיים שרציתי לחיות חשובה יותר מאשר מי שאני חי איתה. המציאות הוכיחה לי שטעיתי, הכוונה היא לא שלגבי כולם זו תהיה טעות אלא שלגבי היחסים שלי איתה זה לא נכון. היא חשובה לי הרבה יותר מאותם רעיונות. כך שהמסקנה שלי היא שגם בן אדם שרואה את עצמו היום כמישהו שלא מסוגל לעשות כאלו פשרות יכול למצוא את עצמו ביחסים שהוא לא מוכן לוותר עליהם שדורשים פשרות דומות.

tamarhp

New member
כן ולא..

תראה, למי שמאמין שיש אלוקים שמשגיח עלינו והיהדות זו אמת, אין כאן עניין של "פשרה" במצוות. אין לנו רשות להתפשר.

selgarat

New member
ומי שמאמין באלוהים

באמת בדרך כלל לא בצד שמשנה ממנהגיו, אבל כבר אמרתי, לא שם הפשרות החשובות.

selgarat

New member
זה מחזק, זה נכון

איתה בניגוד לכל שאר היחסים שהיו לי הייתי צריך להתמודד מהר מאוד עם המון שאלות גדולות נורא. לפעמים אתה יכול להחזיק מערכת יחסים זמן יחסית ארוך בלי להגיע בכלל לחשוב על מה יקרה בעתיד או איך יראו החיים שלכם יחד. איתה בגלל השוני הרגשנו שנינו מאוד טיבעי לדבר על הדברים האלה בשלב מאוד מוקדם. ואם לא הייתי אוהב אותה באמת כבר מזמן הייתי נבהל ומנתק הכול. אבל איתה זה עובד הפוך, ככול שאנחנו מדברים יותר וככול שאני מבין יותר למה אני נכנס אני רק יותר רוצה את זה. אולי דרך הדברים שאני צריך לוותר עליהם כדי להחזיק בה אני מבין עד כמה זה רציני.

למעלה