מה הקשר לאחוזי גירושין
ההשערה שבעולם שיש בו יותר גירושין יש בו פחות אהבה די מטרידה אותי. אתה יודע מה אולי אם נבטל לחלוטין את מוסד הגירושין ונדאג שכל זוג שמתחתן יתקע ביחד ואז אחוז הגירושין יהיה אפס ותוכל להגיד שיש רק אהבה במדינה. ברור לך שמי שפיתח את רעיון הגירושין עשה את זה מתוך הבנה יותר גדולה על אהבה. זה מתוך ההבנה שאנשים צריכים אהבה שיש גירושין. זה נכון שבעולם שרוב האנשים מחפשים בו תמיד להחזיק את המודל הטוב והחדיש ביותר, לשדרג, לשנות, להחליף, לצבור.... בעולם כזה לבוא ולהגיד להם פתאום שהבן זוג שלהם, הדבר הכי גדול שאי פעם הם יבחרו, את זה בוחרים וזהו, בניגוד לכל צורת החשיבה הצרכנית שאיתה הם התרגלו לבחור. זה נכון שבעולם כזה אנשים יצאו מבולבלים ולא יבינו באמת מה זה אומר להתחתן. אבל ההבנה הירודה של אנשים לגבי מוסד הנישואין לא אומרת כלום לגבי אהבה. להפך אני חושב שהיום כשאנשים נותנים לעצמם לפעמים 40 או 50 שנה בשביל לחפש את הבן זוג המושלם להם, שכאן, באהבה, הם נותנים לעצמם להגיע הרבה יותר רחוק. בעבר בכלל, ובעולם החרדי היום יש המון זוגות שחיים יחד מהרגע שנפגשו, ושהם הבן זוג הראשון אחד של השני, ואתה רוצה לבוא ולהגיד לי שאלה יודעים על אהבה משהו? אפילו אם המוני זוגות מהם מאושרים ביחד, או לפחות חושבים שהנוחות והכייף שיש להם זה אושר, זה אומר שיש להם אהבה? לדעתי לא.