אהבה

השאלה היא, האם כשהתחתנתם....

את היית דתיה והוא לא? כי זה שונה מאוד, אם מלכתחילה אתה נכנס לקשר שאחד דתי והשני לא, מאשר שבמהלך חיי הנישואים אחד מהצדדים מתחזק- ואז למעשה הבנאדם כבר נמצא בתוך ה"עסקת חבילה" הזאת שנקראת נישואים וילדים. זה לא אומר שהחלק השני יותר קל- כי הדוגמא שילדים רואים בבית מאוד מבלבלת. איך מסברים לילד קטן שאמא שומרת שבת ובמקביל אבא רואה טלוויזיה בשבת? איך זה משפיע על הילד? מבחינה חברתית? בדוגמאות בביה"ס, שהמורה שואלת: אז מה עשיתם בשבת? האם למדתם איזו הלכה עם אבא? (בהנחה שהשאלה כללית לכיתה שלמה, איך הילד מתמודד עם זה?). את כל זה אני כותבת בשביל קו מחשבה ל- selgarat. אבל אין ספק שמגיע לכם
על שילוב הדת בתוך מערכת הנישואים שלכם, בצורה שכזאת.

selgarat

New member
בראיה על חינוך

אצלי אני לא אהיה מוכן לתת לילד לראות מסר כפול מההורים שלו, אם נחליט ששומרים שבת (שזה סביר מאוד להניח) אז אבא לא רואה טלוויזיה ואבא בהחלט יעזור לילד שלו ללמוד לא משנה מה הוא לומד, בין אם זה על דינוזאורים או הלכה. זה נכון שאני אדע הרבה פחות מרוב האבות אבל אני יכול ללמוד. אני לא בא ואומר שהכול פשוט ושאני אדע לתת את התשובות הנכונות לילדים שלי אני גם לא מתכוון להסתיר מהם שום דבר אבל אני חושב שחשוב מאוד לילדים לדעת שבנושאים שנתפסים כבסיסיים יש מסר בבית והוא אחד. אין לי בעיה עם לתת לאישתי להוביל באזורים מסויימים של חינוך הילדים. אצלנו בבית אבא שלי היה מאוד פטריוט ישראלי ואמא שלי תמיד עם הראש בחו"ל, אז כשהיו לי שאלות לגבי ישראל והסיבות לדברים שאני עושה ששייכים לארץ אז היה ברור שאני שואל את אבא, זה לא שאמא הסתירה את דעותיה אבל היה ברור שמה שהוא אומר מוסכם גם עליה. כל אחד זכאי לדעותיו אבל יש מסר אחד שעובר לילדים, וגם הם בסופו של דבר עושים את הבחירות שלהם.

מצויין, זה רק מראה, שהעשייה שלך...

תבוא לא בשביל אישתך, אלא למעשה גם בשבילך. כי כתבת: "אז אבא לא רואה טלוויזיה ואבא בהחלט יעזור לילד שלו ללמוד לא משנה מה הוא לומד, בין אם זה על דינוזאורים או הלכה. זה נכון שאני אדע הרבה פחות מרוב האבות אבל אני יכול ללמוד" זה מראה שיש לך את הרצון ללמוד ולפתח את הצד השני- ללמוד תורה וכו' כשתתחיל ללמוד, אתה תגיע לאהבה שמיים ותוכל לעשות הכל באמונה שלמה. הכל עניין של הרצון, האם האדם לומד את זה בשביל אישתו ("כי ככה היא רוצה והחלטתי שאני עושה משהו למענה") או בשביל לנסות להבין את הצד שלה ואולי גם לקבל אותו ולא רק לעשות בגלל שזה דרך הכיבוד והויתור שלי כלפיה, אלא באמת להתעמק בו.

selgarat

New member
אנחנו מדברים על מצב רחוק מעט

אבל בכל מקרה כשאני אהיה אבא ואשב ללמוד עם הילד שלי ולנסות לעזור לו זה לא יהיה כי אני מחפש להגיע לאהבת שמים, זה גם לא יהיה כדי לרצות את אישתי. זה יהיה כי דרך החיים שבחרתי לעצמי כוללת לדעת הרבה מאוד על דברים שאני לא בהכרח מאמין בהם, אני חושב שידיעת התורה לא מחייבת אמונה בה (הפוך אולי כן, אבל זה לא המקרה שלי). אם באמת יגיע יום שאני אשנה את דעתי לגבי אלוהים והדת היהודית אז הוא יגיע אבל לא מתוך הנחה כזו אני מנסה להתחיל את החיים שלי איתה כי יכול מאוד להיות שזה לא יקרה ואני בהחלט צריך לקחת את זה בחשבון.

Levos

New member
אחי נמצא במצב דומה

הוא התחתן לפני מספר חודשים עם בחורה מסורתית או דתיה, לא משנה ההגדרה, אשר שומרת שבת בביתה. והוא לקח על עצמו בצורה אוטומטית את ההגבלות של אישתו. והוא עוד אתאיסט! אני אישית לא מבין כיצד הוא יכול למנוע מעצמו את כל מה שנדרש, וזאת אפילו ללא אמונה בנכונות הדברים. אבל נראה שהוא מסתדר. איני חושב שאישתו מרגישה אשמה על "הקרבתו". אני בכל אופן לא הייתי מוכן לשמור שבת, למשל, גם בשביל אהבה.

lala897

New member
זה כן משנה דתיה או מסורתית.

לשמור שבת זה מאד חשוב אבל לא כל הדת. אני חושבת שאם אוהבים אחד את השני אפשר להסתדר אטאיסט עם מסורתית ואפילו עם דתיה פשרנית.

אם את מתקוונת אלי אז

אני באתי מבית מסורתידתי,שהיום חרדי מאוד, בעלי בא מבית מסורתי חילוני,וגם כיום , אבל אני חזרתי בתשובה לפני שנה וחצי,ובעלי לא

SupermanZW

Well-known member
את לא במצב מסובך

לפעמים הפערים גדולים הרבה יותר. למשל אשה דתיה ובעל אתאיסט (מצב קשה יותר מבעל דתי ואישה אתאיסטית, אסביר בהמשך). כשרות המטבח: האשה דורשת לעשות מדפים נפרדים במקרר למוצרים בשריים ומוצרים חלביים, אך האם היא תסכים לשמור מדף אחד לבעל שבו יוכל לשים מאכלים לא כשרים, וגם סכו"ם מיוחד שבו יוכל הבעל לאכול את טריפותיו?, סביר להניח שלא. נידה: הבעל לא מסוגל להמנע מיחסי מין שבועיים בחודש, האם האשה תתפשר?, סביר להניח שלא, כאן הסיבה לשוני בין מצב זה להפוך, נשים מסוגלות להתאפק יותר מגברים ואם הבעל היה דתי והאישה אתאיסטית היה קיים יותר סיכוי שהיא תוכל להתאפק עד תום ימי הנידה. רק דתיה פשרנית באמת תוכל לחיות עם אתאיסט, לא כך?

lala897

New member
גם אני חושבת ככה.

רק דתיה פשרנית. ושרון- מה שכתבת שהידידה שלך אמרה. לדעתי היא מאדג צודקת. זה תלוי איך רואים את הדת.

ch561

New member
מעניין מאוד......./images/Emo46.gif

"במשך הזמן הוא ידע שזה הנכון...." לפי מי? לפי דעתך! ואם את אוהבת אותו והוא לא רוצה לשמור מצוות אז גם את תתרגלי לחיות איתו? האם תתני לו לאכול לא כשר? ואז תחיו בהרמוניה? אני מניח שהתשובות לשאלות שלי הן :לא הרמוניה רק שהחילוני יתפשר עם הדתי, זאת הבעיה

selgarat

New member
הפשרה האמיתית היא בכל מקרה הדדית

הפשרה האמיתית בסופו של דבר היא בלחיות עם מישהו שחושב מאוד אחרת ממך, מישהו שחלק מהצורה שבה הוא מבין דברים אתה לא תצליח אף פעם להבין. וכאן זה הדדי. לגבי לאכול כשר או לא, אין חוק חילוני שמכריח לאכול לא כשר, מבחינתי אוכל צריך להיות טעים, כשר או לא זה לא משנה, ולכן אם לה חשוב כשר ולי חשוב טעים ושנינו מקבלים מה שרצינו אז אין פה עניין של פשרה. או הדבר נכון להרבה סוגיות אחרות, קח לדוגמא את עניין הנידה, אז לה חשוב לא לשכב בזמנים מסויימים ולי חשוב שהיא תהייה אינטימית איתי כל רגע אפשרי. ואפשר להיות אינטימיים וגם לשמור על חוק הדתי ושוב אין צורך בפשרה. יש מקומות אחרים שצד אחד צריך לוותר אבל הכול תלוי בכמה אתה רוצה להגמיש את ההגדרות שלך לגבי מה עקרוני ומה זניח. ואהבה גורמת לך להיות נערת גומי בדברים האלה.

ch561

New member
את צודקת

אבל לא היתה לי בעיה עם עניין הפשרה. היתה לי בעיה עם איך ששרה (אם זה שמה) כתבה את תגובתה. סתם כתבתי דוגמאות לכשר לא כשר. ניתן ליחס את זה גם לדתי אוכל בבורגר ראנץ והחילוני ציזבורגר במקדונלדס ואוכלים יחד על ספסל הכוונה לא היתה לאכול לא כשר בבית.

selgarat

New member
זה אולי נשמע רע

אבל מה שהיא כותבת נכון, לגבי מנהגים רבים אצלנו (החילונים) אין מותר ואסור, יש רק את הדרך שאנחנו מעדיפים לעשות דברים. אצלהם זה בעייתי יותר כי הם (הדתיים) חושבים שאסור להם משהו, ולכן באמת החילוני הוא בדרך כלל זה שישנה ממנהגו. זה ככה בכל יחסים בין חילוני לדתי בלי קשר לאהבה.

ch561

New member
וזאת הבעיה!

ולכן לדעתי אף פעם לא יהיה דו קיום. אני לא צריך משהו כתוב לפני 5000 שנה כדי שיגיד לי מה מותר ומה אסור לכן אני לא מסכים איתך שאצלינו אין מותר ואסור. לדעתי אסור לרצוח, לגנוב וכו' למרות שאני לא מאמין בתורה. ובקשר לככה זה ביחסים בין חילונים לדתיים, למרות שאני לומד בבר-אילן ויש לי חברים ללימודים דתיים, אין לי חברים דתיים.

selgarat

New member
דו קיום?

גם אני לא צריך משהו מלפני 5000 שנה לדעת מה צריך לעשות וזה לא שייך אני עושה את הפשרות יותר בקלות וזה בגלל שאין לי משהו מלפני 5000 שנה על הראש. רצח אסורזה משהו שלא דיברתי עליו כשדיברתי על פשרות ועל אסור ומותר, דיברתי על הדברים בהם אנחנו חלוקים עם הדתיים, דברים כמו אוכל והרגלי סקס. אם לא בא לך להכיר קבוצה כל כך גדולה של אנשים ודרך חיים שאומנם שונה משלך אבל עדין קרובה אליך כי המוני אנשים סביבך מחזיקים בה אז זו בעיה שלך. לדעתי אתה תמצא הרבה חורים בהבנה שלך של דברים שקורים סביבך בגלל שאתה מרחיק קבוצה כל כך גדולה מעליך.

ch561

New member
כן לצערי דו-קיום

אה אתה מתכוון אוכל, סקס, חתונה, קבורה, צבא, לימודים, בילוי..... וזה לא שאני נגד להכיר (אחרי 10 קורסי יהדות אני גם קצת מכיר...
ואת האמת דווקא היה נחמד)פשוט הפערים בהתנהגות ובמה שאתה עושה בשעות הפנאי שונים מאוד. יש לי פה חברים אבל ללימודים אולי נפגשנו פעם מחוץ לאוניברסיטה אבל זה לא יכול להמריא. שוב זה לא רק אני פשוט באוניברסיטה עצמה חילונים כמעט תמיד עם חילונים ודתיים עם דתיים כי ככה זה. ולא צריך להדביק לי שנאה או משהו כזה, אני ממש לא שונא דתיים (רוב החברים שלי דתיים
) פשוט כל אחד בדרך כלל נצמד ל"בני מינו".

התולעת1

New member
קודם כל צריך להגדיר מה זה אהבה

אהבה זאת נתינה בלי קבלה חזרה. בחור חרדי לפני שמשתדך,לומד את התחונות של האשה,וגם מוסר אין דבר כזה אהבה ממבט ראשון.

למעלה