בכך שלעתים הוראות הפתיחה באש חמורות ותורמות לשפיכת דם של אנשים חפים מפשע... אבל למה החתימה שלך כ"כ מזעזעת אותי? אכפת לך מהערבים (כבני אדם) אבל אתה משווה את הדת לרצח? אם אני דתי זה אומר שאני רוצח?? תתבייש
אתאיסט אמיתי שלו יש אידאולוגיה מבוססת צריך להאמית שאין דתות, כלומר שאין גם רלוונטיות לדתות ולכן הוא לא צריך בכלל להתייחס אליהם. אחד כמוהו, שיוצא נגד הדת באמצעות הדת אינו אתאיסט אמיתי אלא סתם אחד שבא לעצבן בלי קמצוץ אידאולוגיה.
אתאיסט אמיתי שלו יש אידאולוגיה מבוססת צריך להאמית שאין דתות, כלומר שאין גם רלוונטיות לדתות ולכן הוא לא צריך בכלל להתייחס אליהם. אחד כמוהו, שיוצא נגד הדת באמצעות הדת אינו אתאיסט אמיתי אלא סתם אחד שבא לעצבן בלי קמצוץ אידאולוגיה.
אתאיסט צריך להאמין שהדתות לא נכונות. לא קשור לרלוונטיות שלהן. לומר שהדת לא רלוונטית זה לא אתאיזם- זו התעלמות מהמציאות. הדת, בין אם הומצאה על ידי אדם ובין אם לאו, היא רלוונטית בעולם, בלי קשר לאמונה. זה בערך כמו לומר שאם אתה חושב שהנצרות היא רלוונטית אתה חייב בטח להאמין בה... ולצאת נגד הדת באמצעותה זו דווקא דרך מעולה להוכיח כמה היא שטותית- שאפילו על עצמה לא יכולה להגן.
לא יתחיל לרדת על אלוהים שהוא בכלל לא חושב שהוא קיים.... אם הוא לא מאמין שאלוהים קיים, זה כמו שאני אגיד כמה שהדינוזאור של השכנה שלי מכוער (אבל באסה... אין לה כזה)
ברור שהוא מתעלם מהמציאות הבטחונית והטרור, כי אלה דברים ידועים! דו"ח בצל"ם לא מתיימר להתייחס לטרור ולמציאות הבטחונית. מטרתו להביא לידיעת הציבור דברים שהם לא יודעים, שיגרמו להם לראות את הדברים מעוד זוית, ובכך ממש את זכויות האדם והאזרח העוסקות בחופש המידע, ולכן- הוא מבורך.
אם המסמך מתיימר לדבר על הפגיעה בזכויות אדם, ניחא, הטרור הוא הגורם אך הוא לא קשור לעניין במובן של התוצאה הפרקטית. אבל מסמך שבא לדבר על ה"מציאות" ומתעלם מהטרור - הוא הזוי.
פרמינדס ראה את המציאות ככדור שקוף... איך אתה רואה את המציאות, צחי? ועכשיו ברצינות- מה זאת אומרת "המציאות"? דו"ח בצל"ם בא לדבר על הפגיעה בזכויות האדם בשטחים- וזה מה שהוא עושה.