אהם

Zack DA

New member
אין בעיה, בכיף

זה לא אומר שלצה"ל לא היו נסיבות מוצדקות ליצירת המצב הזה...

פריפטס

New member
נו באמת!

קרא בבקשה את הדו"ח, ואז תחזור ותאמר אם אתה עדיין חושב שה"נסיבות מוצדקות".

Zack DA

New member
כל מה שכתוב שם הוא אחד משנים:

1. שקר מוחלט 2. עובדה קיצונית שמייצגת רק אחוז מהמקרים.

פריפטס

New member
בוא נראה...

חקרת? בדקת? כשאתה אומר שזה שקר מוחלט או עובדה קיצונית... איך אתה יודע? הרי דני פלד אמר- וצדק- דו"ח בצל"ם נחשב לאמין מאוד בעיני כולם כולל ממשלות ישראל.

Zack DA

New member
זה שטויות ../images/Emo46.gif

בדוח בצלפ לפני שנה וחצי הופיעה "פאטמה והתרמילים". מחברי הדו"ח היו כל כך מרוכזים בלהשמיץ את ישראל שהם אפילו לא שמו לב שמדובר בתרמילים, כלומר ירו מהבית של פאטמה ולא עליה. ----------- כן, קראתי על ה"זוועות", ונחש מה ? סיפורי סרק על חיילי צה"ל שהרסו בית בלי לפנות אותו. זה שקר. ואני במקרה מכיר הרבה אנשים בשטח, ובצה"ל בכלל לא חושבים בכיוון הזה. הם בודקים כל חור לפני שהם הורסים אותו. לפני חודשיים, בחברון, יצא כוח לבצע מעצר. אוקיי ? ופתאום נופל הזקן שיצא מהבית (הנהלים הם לקרוא לזקן הדיירים לצאת ראשון ושואלים אותו מי נמצא וכו') מהתקף לב. הכוח, תוך כדי סיכון ויציאה ממרחב מוגן, הלכו אל הזקן והביאו אותו לטיפול רפואי. למה אתה משמיץ את צה"ל ? תפסיק. אתה בולע תעמולה הרסנית שהיא רובו ככולה שקרים, הגזמות. וגם אם היה משהו, הוא לא מ-י-צ-ג את רוב המקרים. צה"ל הורג מישהו לא בכוונה ועל זה אתה מדבר איתי כבר שנתיים. תתחיל לדבר על הטרוריסטים, שרצחו, בכוונה מראש, אזרחים תמימים, כולל חברים שלי חצי קילומטר מהבית שלי.

פריפטס

New member
זה לא

אתה מדבר על דברים לא מייצגים אבל נותן דוגמאות פרטניות על חיילי צה"ל שאתה מכיר, בעוד שדו"ח בצלם בודק את הדברים בצורה נרחבת הרבה יותר ממך. כשצה"ל הורג לא בכוונה- זה עדיין הרג. וצה"ל יודע לפני פעולות שיהרגו בהן אזרחים. ובקשר לדוגמה שלך- אין שום סיבה שחיילי צה"ל יקראו לדיירים- אין שום סיבה שיהיו שם בכלל, מפני שאין שום סיבה לכיבוש. כל כיבוש הוא רע, ובכל כיבוש יהיו הפרות של זכויות אדם. בקשר לטרוריסטים- תפתח שרשור בקשר לטרוריסטים, נדבר על הטרוריסטים...

Zack DA

New member
זה מעוות

אין סיבה לטרור. אין "כיבוש". צה"ל לא היה בערים הפלשתיניות לפני האינתיפאדה. היה טרור עוד קודם. יש טרור כבר 100 שנה. הטרור הוא הבעיה.

צודק, ומה הפתרון?

אכן, אין ולעולם לא תהיה סיבה מוצדקת לפגוע באזרחים חפים מפשע על מנת להשיג מטרות פוליטיות ומדיניות. מה הפתרון שאתה או ראש ממשלת הליכוד מציע לבעיית הטרור?

Zack DA

New member
תגנה את דברי פריפטס באופן חד משמעי

ואז אני אשמח להגיד לך.

Zack DA

New member
לא מדובר במשפט. מדובר בתפיסה.

מדובר בצורה שבה הוא מדבר על צה"ל ועל הטרור.

שזה אומר?

לא להאמין לכל מילה שיוצאת מפי דוברת צה"ל באופן עיוור? לגנות? למה? אני חושב שהוא צודק בזה. הרי האינטרסט של צה"ל איננו תמיד שהאמת תצא לאור. מה הוא אמר על הטרור שאתה לא מסכים איתו?

Zack DA

New member
הגישה צריכה להיות:

הבעיה היא הטרור. צה"ל ביחס לטרור הוא מלאך שכולו רק טוב. 1. להדגיש את זה 20 פעם לפני שבכלל הוא פותח את הפה על צה"ל. 2. להכיר בעובדה שאי אפשר במלחמה בטרור לטפל בחשודים פוטנציאלים בכפפות של משי. 3. ועוד 16 פעם לחזור על סעיף 1.

לא מסכים איתך.

העניין הוא שצה"ל איננו מלאך שכולו רק טוב ומותר להעביר עליו ביקורת, אפילו שיש טרור. בחשוד פוטנציאלי יש לטפל כמו בכל אזרח, בכל הכבוד ותוך הכרה בכך שהוא חף מפשע עד שלא הוכחה אשמתו. זכור שמחר גם אתה עלול להיות חשוד פוטנציאלי.

Zack DA

New member
כמובן

וצה"ל עושה את מה שהוא יכול כדי שלא לפגוע בחפים מפשע. ואני כלן עומד על האמירה שביחס לטרור צה"ל הוא מלאך שכולו טוב. תקרא עוד פעם את המשפט הזה ותסכים איתי.

למה אתה כל כך בטוח בזה?

למה אתה כל כך בטוח שצה"ל עושה כל שביכולתו כדי שלא לפגוע בחפים מפשע? על סמך מה אתה אומר את זה? ההודעות של דוברת צה"ל לתקשורת לא יכולות להיות אסמכתא רצינית לכך.

Zack DA

New member
לא רק התקשורת, אני גם פרטתי על

הידע האישי שלי ועל המורשת וקידוש החיים שצה"ל מחנך אליו. זה שהטרור מחייב לפעמים אצבע על ההדק (שנכון, לפעמים היא קלה מדי) לא אומר שצה"ל לא בסדר - זה אומר שהטרור הוא לא בסדר.

זו בדיוק הבעיה, אצבע קלה מדי...

על ההדק. אין לי טענות על פגיעה במחבלים. הבעיה היא כאשר האצבע קלה מדי על ההדק ופוגעים בחפים מפשע שלא לצורך. לדוגמה המקרה בו צה"ל ריסס ממסוק שני מאבטחים ישראלים. האם ראית את המכונית שלהם בעיתון? האם נראה לך שהם באמת היו נראים כל כך מסוכנים שהגיע להם לזכות בכזה מטח של כדורים? איזה ידע אישי יש לך? המורשת היחידה שיש לצה"ל כיום היא מורשת הכסת"ח. את זה אני אומר על סמך נסיוני האישי.

Zack DA

New member
יש לי הרבה ידע אישי ואני מכיר הרבה

מאוד לוחמים. אצבע קלה על ההדק זו בעיה, אבל זו לחימה בטרור, ולכן זה מוצדק כל עוד זה לא נעשה בכוונה, וחוץ מפריפטס, לא תמצא בן אדם שיטען שצה"ל פוגע בחפים מפשע בכוונה.

למעלה