אהם

איזה ידע אישי יש לך?

נו, ומה סיפרו לך הלוחמים? שהרבה פעמים יורים שלא לצורך גם כשאין סכנה ממשית. זו בדיוק ההגדרה של אצבע קלה על ההדק, וזו בדיוק הבעיה, כפי שגם אתה אמרת. אם הירי מתבצע על מנת להרוג את המחבלים, ויורים מתי שצריך וכמה שצריך ולא יותר מזה, אז אין כאן אצבע קלה על ההדק, ומלבד פציפיסטים, כולם יסכימו איתך שהוא מוצדק. למה לדעתך נהרגו אותם שני מאבטחים אומללים? האם היתה שם סכנה ממשית שהצריכה ירי מאסיבי כזה?

Zack DA

New member
אילו שני מאבטחים ?

את הידע שלי אני צובר ממה שמספרים לי חברים ואנשי קבע בצה"ל שאני מכיר. וכמו שציינתי, יש הרבה כאלה. בכל אופן, כל מה שקורה הוא מוצדק כל עוד הוא לא נעשה בכוונה.

שים לב

שמלחמה בטרור כולל יריות על ילדים בני12 ומכות לזקנים מסכנים! 1400 פלסטינאים מתו,ורק 100 מהם קשורים ל"טרור". בעוד ש600 ישראלים מתו כתוצהאה מהטרור! כל מה ששמתי למטה,זאת מלחמה בטרור!? "מפירי עוצר" רבים נורו ונהרגו. קוסאיי אבו עיישה בן ה-12 שיצא לשחק בחצר הבית, עלי פרג' שביקש לקנות אוכל שאזל, חאפז סברא שהעביר קנקן מים לשכנו. אזרחים שיצאו מבתיהם ו"מצאו את מותם". ללא אזהרה מוקדמת. "כבר כבשנו בעבר את הבניין הזה, ולכן היו לנו חששות שיחכה לנו שם מטען כשנגיע בפעם השנייה. לפי מה שנהוג, לקחנו את אחד השכנים הפלסטינים שיסרוק את המקום. הוא פתח את כל הדלתות והארונות, ולא גילה כלום. לחצנו לו את היד, ואמרנו תודה, ונכנסו פנימה." (סמל נתי אהרוני, "במחנה", 12.4.02) שימוש באדם כאילו היה שכפ"צ הופך אותו לאובייקט, שכל מטרת קיומו היא הצלת חיים של חיילים. זאת תוך התעלמות מצרכיו, אישיותו, כאבו וסבלו. בשם ההגנה על חיילים מסכנת ישראל חיים של אזרחים. "אחד מבניי, ג'מאל בן ה38, הוא חירש, אילם ונכה ברגליו. ברחנו לבית של הגיס שלי. כשהבולדוזר התקרב לביתנו הסמוך לביתו של גיסי, ביקשנו מהחיילים שיאפשרו לנו להוציא את ג'מאל לפני שהבולדוזר יגיע. החיילים סירבו. נשים נוספות, שכן שדיבר עברית ואני המשכנו להתחנן. תחילה אמרו לנו שהקצין ישן ולאחר מכן החייל הסכים שנוציא אותו, אבל התנה זאת בכך שרק הנשים יעשו זאת. נכנסו לבית, אבל המפעיל של הבולדוזר לא הסכים להפסיק את ההריסה לדקה כדי שנוכל להוציא את ג'מאל. החיילים שאפשרו לנו לגשת קראו למפעיל הבולדוזר לעצור לרגע אבל הוא סירב ולא נענה לבקשתם. נכנסנו במהרה בזמן שהבולדוזר כבר נגס בבית שבו ג'מאל היה. אמאל, בתי, בנות השכנים ואני מצאנו אותו בבית כשחלק מההריסות כיסו אותו. הבית החל להתמוטט ואנחנו ברחנו על נפשנו. הבית נהרס כליל כשבני ג'מאל נמצא תחתיו. (פתחיה סולימאן, בת 70, מחנה הפליטים ג'נין, 6.4.02)

Zack DA

New member
כל מה שאמרת הוא שקר מוחלט

רק 100 היו מעורבים בטרור... מאיפה אתה מביא את המספרים האלה ? צה"ל חיסל יותר מ- 700 טרוריסטים. את מי שצה"ל מחסל והוא לא מעורב בטרור, צה"K עושה זאת שלא בכוונה, כי זוהי המלחמה בטרור. לעומת זאת, המחבל המתאבד פוגע בחפים מפשע בכוונה תחילה. לגבי הסיפור של ג'מאל, הוא כמובן שקר מוחלט. צה"ל תמיד מפנה בעצמו את המתחם לפני שהוא הורס אותו. ואגב, זה מזכיר את סיפור פטמה והתרמילים, אם אתה יודע על מה מדובר. נפלת שבי להסתה מגוכחת.

אתה צודק

וגם אין שום דבר פסול באמונה תמימה בחייזרים, או באמונה תמימה בכך שאני הוא אלוהים. יחי הליברליזם, זכותו של כל אדם להאמין במה שהוא רוצה.

למעלה