Ccyclist
Well-known member
תיקון - המספרים בשיטה החדשה משמאל לאותיות. סליחה.
תיקון - המספרים בשיטה החדשה משמאל לאותיות. סליחה.SP פירושו רכב מסחרי. הנה רשמיי מהקוסטה דל סול:
עד כמה שהבחנתי בעשור האחרון שיטת הרישוי הספרדית מנתהלת כלדקמן:

עד תחילת שנות ה2000 המיספור היה PׂP 1234 AB כאשר האות או שתי האותיות משמאל ייצגו פרובינציה (כך רוב המכוניות הישנות באזורנו הן MA - מאלאגה), המיספור באמצע וודאי מייצג משהו, וכך גם שתי האותיות האחרונות.

מתחילת שנות ה2000, 2002 או 2001 בקירוב (למען האותנטיות לא אברר בוויקיפדיה) השיטה שונתה מעט כדי ליצור רישום ארצי, והמיספור הינו
1234
BCD

(המספרים מימין לאותיות, תפוז כתב את זה הפוך אז אני שובר, כמו לוחית זיהוי של אופנוע ספרדי, או מכוניות עם מנוע קטן במיוחד).

אינני יודע מה המספרים מייצגים, אבל האות הראשונה בשילוש מייצגת שנה, וכל שנה אנו שוכרים מכונית עם אות עדכנית יותר.

כך בתחילת הדרך שכרנו מכוניות עם האותיות C או D, השיטה דילגה על A ו E כדי שלא ליצור מילים ו B היתה ישנה מדי, עברנו דרך F לG ואני חושב שגם H, כאשר יתכן שהאות J כבר בשימוש (מאז שהייתי שם לאחרונה יש אפילו מלך חדש).

בעשור שלם הם הצליחו לעבור רק 6 אותיות, כך שהאות לא מייצגת שנה אלא תקופת זמן ארוכה יותר.

הלוחית SP קיימת על מוניות, אוטובוסים, משאיות וכו' ללא קשר ללגילו של מספר הזיהוי. זהו זיהוי כרכב מסחרי, האות המייצגת את ספרד בסמל הלאומי / אירופאי (דגל האיחוד על תו כחול, ומתחתיו אותיות המדינה החברה) היא E - כמו בשמה של המדינה בשפה הקסטיליאנית - אספנניה.

בגלל חופש המעבר באירופה כבישי הקוסטה מלאים גם במכוניות גרמניות, הולנדיות, צרפתיות ואף בריטיות (למרות הניהוג בצד ההפוך). יש גם מכוניות מרוקאיות (שמספריהן כוללות גם אות ערבית אחת שלטעמי יש לאסור באיחוד כי אי אפשר לרשום אותו בקלות) וגם מכוניות גיברלטריות שהפורמט שלהן הוא G 12345 A - האות G מייצגת את גיברלטר, המספרים - רישום, והאות (שהוספה באמצע העשור שעבר) - שנה או סדרת שנים. הקוד הלאומי שלהן הוא GBZ כלומר GB כמו בריטניה ואות נוספת המייצגת את גיברלטר. ( GBG היא האי גרנזי).

הפורמטים השונים מאפשרים להבחין בקלות מאיפה הנהג שלפניך, ואולי גם את גיל הרכב אם אתה מכיר את הפורמט הספציפי. אינני משועמם, אני נמצא על הכבישים האלו לפחות 4 ימים בשבוע, 4 חודשים בשנה, במשך עשור - כך שלמדתי לקרוא את המידע שמוצג מולי.