אוטוטו מגיעה השפית ציונה מילמן

p e b b l e

New member
תחליף לביצה בקציצות

כשאני מכיה קציצות, אני תמיד מצליחה להגיע למרקם הרצוי בבלילה, אבל כשמגיעים לשלב הטיגון הן נוטות להתפרק ולהישאר רכות מבפנים (גם כשאופים). אני מניחה שחלבון הביצה מתקשה בזמן הטיגון/אפיה ולכן הקציצה מתייצבת ועוד לא מצאתי תחליף ראוי שיתן לי קציצות צמחויות עסיסיות ויציבות. יש לך רעיון במה להשתמש?

פשתן טחון עם מעט מאוד מים

טחינה גולמית שקדיה גולמית ממרח בוטנים טהעי גולמי. אצלי זה עושה את העבודה. כמו כן:קמח חומוס עם מעט מים קמח מלא עם מעט מים קמח שיבולת שועל עם מעט מים וכד'

p e b b l e

New member
ניסיתי

ניסיתי פשתן, ניסיתי טחינה, ניסיתי חמאת שקדים ובוטנים ועוד ממרחים אחרים כמו רסק עגבניות וכד'. כולם מביאים את הבלילה למרקם נהדר אבל לא מדייעים בייצוב הקציצות. קמחים עושים עבודה טובה קצת יותר (בעיקר קמח חומוס) אבל זה עדיין לא זה. לכן קיוויתי שהשפית תסייע לי בנושא זה.

תחליף לביצה בקציצות

תנסי להשתמש בשיבולת שועל דק (קוואקר) או בקמח כוסמת. אני שמעתי מחברים שהם משתמשים בטחינה וזה גם עוזר להדביק את הבלילה. בהצלחה!

p e b b l e

New member
אני רוצה להדגיש שדביקות הבלילה היא לא הבעיה

אלא מרקם ויציבות הקציצה

p e b b l e

New member
אכן יש לי בבית את המוצר האחר

ניסיתי אותו פעם פעמיים ולא התלהבתי, למרות שאני לא בטוחה שבמתכון לקציצות. בשבילך טינקרבל, אני מוכנה לתת לו סיכוי נוסף...
ותודה על ההצעה!

פבל

מה שאני עושה עם קציצות, זה: א. יש לי מחבת מאוד כבדה איכותית לא מטפלון אלא ציפוי דומה בריא יותר. ב. מחממת אותה מאוד, ממש שתיהיה רותחת בטירוף, רק אז מוסיפה מעט שמן זית (כף בלחץ) עושה כדורים וצורבת את הקציצה לא הופכת אלא לאחר שאני רואה שהיא סגורה ואין סיוכי שהיא תתפרק. (זה סוגר אותה והיא לא מתפרקת), ניסית את השיטה הזו?

p e b b l e

New member
רעיון טוב, ינוסה בקרוב, איזה קציצות את מכינה?

דרך אגב, בעקבות שרשור המתכונים שהיה, טבענתי את קציצות האדממה שניתנו ויצא ממש טעים.

קציצות טופו

וקציצות קינואה אני חייבת לנסות את קציצות האדממה. מקווה שאמצא אותן בין דפי הפורום, אם הגולשת מסתובבת פה וקוראת את ההודעה שתפרסם את המתכון שוב... איזה קציצות את עושה?

p e b b l e

New member
האמת שלאחרונה אני מנסה כל מיני קציצות

בנסיון למצוא את המתכון המושלם לקציצות ללא ביצים. הקציצות הכי מוצלחות שלי הן קציצות אורז ועדשים וקציצות האדממה לאחר שטבענתי את המתכון. וגם יש לי מתכון לקציצות קינואה לא רעות אבל לאחר שאפיתי אותן והן יצאו טובות, ניסיתי לבשל חלק ברוטב עגבניות והן די התפרקו. הכי חשוב לי למצוא מתכון טוב לקציצות סויה. אני מכינה לבעלי קציצות מסויה במקום בשר אבל מוסיפה ביצה כי בלעדיה הוא מתלונן שהקציצות רכות ומתפרקות מידי.

אם את רוצה לייצב קציצות ברוטב עגבניות

אז קודם, תצרבי אותן במחבת (כמו שכתבתי קודם) ורק שהן סגורות תוסיפי אותן לרוטב העגבניות לדוגמא.. או, אופציה נוספת, לאפות אותן קודם לפני הוספתן לרוטב.. מה דעתך? ניסית כך?

p e b b l e

New member
זה מה שעשיתי, אפיתי אותן ואז הכנסתי לרוטב

לאחר האפיה הן היו סבבה, אבל בבישול עם הרוטב הן התפרקו. (וזה לא שבישלתי אותן במשך שעות).

hungrywombat

New member
אפשר בבקשה את המתכון שלך?

אני מכירה גם קציצות בשריות שעושים בלי ביצה ולא מתפוררות:ניסית לשים את העיסה במקרר או להכין קציצות ולהקפיא?

nowonder

New member
יש הבדל בין לאפות

לבין לצרוב אותן מבחוץ במחבת. באפייה, הקציצה מתייבשת מבפנים, ואז בבישול ברוטב, הרוטב נספג בתוכה, והיא מתפרקת. בצריבה במחבת, את יוצרת "שיריון" לקציצה מבחוץ, בלי לייבש את הבפנים. ואז יש יותר סיכוי לקציצה להשאר רכה בפנים, ולא להפרק בבישול ברוטב. ואני גם ממליצה על טחינה במקום ביצה.

cwen

New member
אמרנט

לבשל עם מים. זה יוצא עיסה כזו שאפשר להוסיף לתערובת של הקציצה. גם מדביק וגם נותן יציבות, וגם טעים. והכי טוב - עובד גם באפיה (כך שאפשר לחסוך את הטיגון הלא בריא).

mazouz

New member
אשמח לשמוע על מזונות שמכילים B12 במקום לקחת

ויטמינים (כדורי מציצה). לתשובתך אודה.

למעלה