אוטוטו מגיעה השפית ציונה מילמן

קצת בי 12

יש בדברים שעברו התססה. יוגורט איכותי חמוצים בהכנה ביתית מיסו (מעולה למרקים, ממרחים, מתבלים) זה מה שעולה לי לראש כרגע. מה שאני הייתי עושה אם הייתי רוצה למנוע צניחת בי 12 זה משפרת מערכת עיכול, אתרי ספיגה שלו, ובכלל פלאורת מעיים, כך שגם המעט שנכנס יספג ממש טוב.

מוסיפה שאלה לגבי הסייטן

עדיין לא יצא לי לרכוש סייטן אלא רק לאכול ממוצריו במסעדות טבעוניות. השאלה שלי היא: האם הסייטן דומה בתכונות שלו לטופו, מבחינת בישול? כלומר האם בדומה לטופו אפשר פשוט להוסיף אותו לכל תבשיל/מאכל והוא סופח את הטעם הדומיננטי של אותו מאכל? כמו כן, גם אני אשמח למתכונים ורעיונות למאכלי סייטן

Bi Free

New member
התחלתי אורח חיים צמחוני

איך אפשר להכנס לעניינים בצורה מתונה ומשביעה? אני אוכל הרבה סלטים וטבעול וסויה וכאלה תודה אלון

תזונה בריאה בצבא

אני בעוד פחות מחודש מתגייסת ואני מתה מפחד להשמין בצבא. אני צמחונית והמנה הצמחונית היחידה בערך בצבא היא שניצל תירס מעובד מאוד וכל שאר התוספות החמות מלאות בשמן.... רציתי לדעת אם יש לך מתכונים/מצרכים פשוטים, בריאים, צמחוניים, משביעים וזולים שניתן להכין בקלות ו/או לאכסן בחדר קר [ללא מקרר]? אלפי תודות :)

ממליצה לך לקבל רעיונות מתוך האירוח

או מהחבר'ה פה שמבשלים ולוקחים איתם למסעות ברחבי ארה"ב

אגוזים ,שקדים וכדומה.

פירות והרבה מכל הסוגים . טחינה. אם תלמדי להכין כל מיני תבשילים טבעונאים אז תוכלי אחרי השקעה קלה נניח להכין חומוס טבעונאי בחדר ואולי עוד דברים .

hungrywombat

New member
חמאת בטנים וכל מיני ממרחים לשים על לחם

שאפשר לשים בארון במטבח חטיפי גרנולה וכל מיני קורנפלקסים יש סויה מתוקה שאפשר לנשנש טחינה אני לא בטוחה כי הגלמית מחזיקה אמנם בלי מקרר אבל סלט טחינה עם מים ולימון...זה לא מתקלקל בלי קירור?

חמאת בוטנים= המון קלוריות ושומן :p

וזה לא ממש בריא וגורם להשמנה /: וגם כל החטיפי גנולה מפוצצים בסור :( אבל תודה על העזרה!
טחינה יכול להיות רעיון טוב :) אשקול זאת =]

אוכל וצבא

הייתי ממליצה לך אם זה אפשרי כמובן, לרתום את אמא או אבא (תלוי מי הבשלן בבית) לגבי איזה מאכלים ניתן להביא לך לצבא שיחזיקו מעמד, אני הייתי הולכת על, לחם בריא, אבוקדו, טחינה גולמית, פירות וירקות טריים, עוגיות בריאות, מאפניס ללא גבינה (כי גבינה מתקלקלת), הרבה סלטים למשל סלט גזר או סלט סלק (שימי גם שמן שיחזיק מעמד). ותרי על חומוס, הוא מתקלקל ממש מהר, קרקרים בריאים (יש פה מתכונים שפורסמו , ממש קלי הכנה. וטעימים מאוד). בהצלחה! וגיוס קל ונעים

../images/Emo51.gif

קרקרים זה לא סתם פחמימות ריקות? (ועוד שאלה- לחם לא עדיף על קרקרים מבחינה תזונתית ומידת ההשבעה [או איך שלא קוראים לזה P:]. כי לחם אחיד לדעתי מקבלים בשפע בצבא) פירות וירקות גם יכולה להיות אופציה טובה! :) אני לא רוצה להטריח את הורי..לבקש מהם לבוא כל שבוע נראה לי מוגזם [במיוחד שבטירונות אני איפשהו בנגב ואני בכלל גרה במרכז הארץ] אבל נראה כבר :)

oyael

New member
עוד אפשרות

את יודעת באיזה סוג של בסיס את הולכת לשרת? גדול או קטן? אולי את יכולה לבקש גישה למקררים של הירקות והפירות, כי זה משהו שקשה להביא לשבוע מהבית (אם הם נחמדים אולי יאשרו, ולפעמים אם סתם מבקשים מהטבחים לקחת בשעות לא עמוסות הם נותנים) בנוסף, כמעט בכל ארוחה אמורים להיות סלט\ירקות טריים, ופעם בכמה זמן גם תוספת מבושלת שהיא סבירה ולא רק פחמימות+שמן (גם פה תלוי בבסיס, שי כאלה עם אוכל איכותי ומגוון יותר). גם לחם לפי דעתי לא בעיה לקחת מדי פעם (לפחות בבסיסים גדולים..) ועוד משהו - אם את הולכת לעשות עבודה יחסית משרדית באופי ותהיי באופן קבוע באיזשהו בניין, יש סיכוי טוב שיהיה מקרר שאפשר להשתמש בו.

../images/Emo51.gif

(סליחה על התגובה המאוחרת פשוט הייתי המון זמן בחו"ל P:) אני הולכת להיות משהו כמו 3 שבועות בטירונות בבסיס בדרום (אני לא זוכרת איזה רק שהוא מיועד לטירונות מודיעין) ואז אני אעבור קורס אינטנסיבי בבסיס סגור למשך 5 חודשים.... עוד מישהי אחרת גם אמרה לי פשוט לנהל מערכת יחסים טובה עם הטבחים...(;

cwen

New member
אולי שווה לך להיות טבעונית

כי טבעונים מוצהרים מקבלים בצבא תוספת למשכורת כדי לקנות אוכל, יש להם פטור מנעלי עור, והבנתי שהם גם זכאים למקרר בחדר או להשתמש במקרר במטבח כדי לשמור אוכל. בכל מקרה, נראה לי שהשימורים יהיו חברים טובים שלך. יש שימורים של שעועית לבנה, שעועית ירוקה, אפונה, תירס, פול מצרי, עלי גפן... בטיב טעם יש גם פחיות שימורים שלא ראיתי בשום מקום אחר של שעועית מנומרת למשל ועוד. שימורים אולי זה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל זה בטח עדיף על שניצל תירס ופירה מלא מרגרינה. אפשר לאחסן פחיות בחדר ולשלוף בעת צרה. אם יהיה לך מקום בחדר, את יכולה גם לנסות להנביט קטניות ולהוסיף אותן לסלט בחדר אוכל.

למעלה