אוטוטו מגיעה השפית ציונה מילמן

מוסיפה על גלוטן

יש הרבה מאוד אנשים שלא יודעים שהם רגישים לגלוטן. בעיות נשימה, בעיות בעור, ליחה תמידית, סינוסיטיס, נפיחות, כאבי ראש ועוד... אצל מטופלים רבים מצבים אלו השתפרו כשעברו לתפריט היפו אלרגני (חשודים: חיטה, חלב, פירות הדר כתומים, בוטנים תירס סויה) צריך לעשות אבחנה מבדלת כמובן, ואלמינציה.
 

d a p h n a

New member
כדאי גם בהחלט לציין שצליאק היא מחלה

שסובלת מתת אבחון די רציני, ושיכולה להתבטא בכל מיני סימפטומים וגם לפעמים להיות כמעט א-סימפומטית (למשל, להתבטא רק במחסור בלתי מוסבר בברזל או בי-12). כך שבהחלט אם יש סימפטומים לא מוסברים, ובמיוחד אם אותם סימפטומים קשורים בעיכול, שווה בהחלט לשאול את הרופא - בין השאר, בנוסף לכל האופציות אחרות - גם על האפשרות של בדיקת נוגדנים לצליאק. אבל כמו שאת אומרת, גם צליאק וגם רגישות לגלוטן זה משהו שאפשר לבדוק ולשלול או לאמת. אבל גלוטן כשלעצמו, עבור מי שאינו סובל מרגישויות אלה, זה לא משהו שצריך להמנע ממנו.
 
צאליאק

המחלה בעלת 1000 הפנים. הקטע הוא שכ"כ, אבל כ"כ הרבה אנשים (ה מ ו ן) שינו את חייהם בעקבות מעבר לתפריט עני בגלוטן שזה מעיד משהו. רגישות אי אפשר לעמתא לא ע"י אלמינציה. אין בדיקה אמינה, רופאי ילדים ממלצים מעבר לבדיקת הדם לנוגדנים להעביר את הילדים\תינוקות לתפריט ללא גלוטן בכלל ולראות אם יש שינוי בסימפטומים. אני מכירה מקרה של מישהו שקיבל צאליאק בגיל 28, הכל פתוח
 

d a p h n a

New member
האמת שפחות מאותגר משניתן לחשוב

ממילא אני צמחונית והוא אוכל בשר, ולאורך כל השנים שאנחנו נשואים הוא אוכל מנות בשריות ואני צמחוניות. אז אני די רגילה לבשל הכל פעמיים (פסטה בשרית לו, צמחונית לי וכו'), כי הוא אמנם לא מהקרניבורים הפסיכיים שלא מוכנים לאכול אוכל צמחוני, אבל הוא לא אוהב את רוב הירקות המבושלים, אז זה די מגביל. אז ההבדל העיקרי עם הצליאק הוא שפעם הייתי דואגת שהכף מהתבשיל שלו לא תיגע בתבשיל שלי, ועכשיו אני דואגת גם למצב ההפוך (שכף מהתבשיל הגלוטני שלי לא תיגע בתבשיל הנטול שלו).
לרוב הדברים הגלוטניים יש תחליפים נטולים ראויים. התחליפים הצמחוניים שלי מכילים גלוטן אבל הוא ממילא לא אוכל אותם, אז רק צריך להקפיד למנוע זיהום משני, וברוב הדברים אנחנו ממשיכים פחות או יותר כרגיל. בהתחלה כשהוא אובחן חשבנו שזה יהפוך לנו לגמרי את החיים, אבל עכשיו אחרי שנתיים אנחנו כבר יודעים שהדבר העיקרי שזה הפך זה את הבריאות שלו - לטובה יותר.
 

cwen

New member
תשמעי, אומרים אותו דבר גם על רגישות לחלב

מי שרגיש רק ללקטוז ולא אלרגי לקזאין (זאת אומרת, לא יוצא אלרגי בטסטים) לא צריך להמנע מחלב, אלא להקפיד רק לצרוך מוצרים דלי לקטוז. בולשיט. מי שרגיש ללקטוז, עדיף לו שימנע לגמרי מחלב ולא יסבול כמוני שנים רק כי הרופאים אמרו לו שאפשר לאכול יוגורט כי הבדיקות מצאו רגישות רק לרכיב אחד מהחלב. בפועל בשיטה שעושים את המחקרים, הם מנסים להתלבש על רכיב ספציפי ולבדוק אם הוא עושה משהו. אבל יש גם השפעות רחבות טווח ויחסי גומלין בין רכיבים שונים בצמח, ולא נראה לי שהמחקרים האלה יכולים לבדוק את זה. לדעתי האישית, לא יזיק שאנשים יעשו ניסויים על עצמם. אם מישהו יצא שלילי בנוגדני הצליאק אבל חושד שאולי יש לו בעיה עם גלוטן, לא יזיק אם ינסה תקופה בלי זה רק כדי לבדוק. אין מה להפסיד. אולי יש לו בעיה עם חיטה באופן כללי (יש גם כאלה, יש להם בעיה עם חיטה ולא עם מוצרים אחרים עם גלוטן), אולי יש לו בעיה עם גלוטן + רכיב תזונה אחר... רק המנעות ומעקב יכולים לדעת אם יש בעיה או לא. בכלל, אני שומעת מיותר ויותר מקומות שעדיף לא להגזים בצריכת דגנים בכלל, ומאחר שרוב הדגנים שאנחנו צורכים הם בצורת לחם, זה משתלב גם כאן.
 
../images/Emo212.gif

אני אשמח לקבל מתכון לקינוח שלא רק נראה טוב אלא טעים. מאז הטבעונות מאוד קשה לי כשאני רואה גלידה, עוגות או מתוקים כלשהם. לא שהייתי חסידה שלהם מקודם רק שעכשיו אני מוגבלת באכילה שלהם. אני אוהבת לאפות. אבל חסר לי מתכון לעוגה טבעונית שכולם ירצו לאכול. ואני לא מדברת על מאפין או עוגת תמרים אלא משהו קונדיטורי מפוצץ:)
 
מתכון מטריף לגלידה

קל מאוד להכנה: 2 מנגו בגודל בינוני עד גדול, בשלים. 2 עד 3 אגסים 2 בננות חצי עד כוס של חלב קוקוס (ניתן למצוא בחנות טבע) כמה עלים של נענע 2 פסיפלורה מערבבים טוב טוב בבלנדר ושמים בצנצנת זכוכית בפריזר שרוצים לאכול את זה מומלץ להוציא את זה 10-15 דק' לפני ההגשה. ניתן כמובן, לשחק עם כל מיני פירות כגון נקטרינות פירות יער למינהם, תותים, פפאיה. עוד רעיונות לקינוחים אפשר להירשם לניזליטר שלי שיהיה כל פעם מתכון חדש.
 
../images/Emo39.gif

תודה לך על התשובות לי קצת קשה בלי לחם או עוגיות...:)) הגלידה נראית לי רעיון מעולה אני קונה בד"כ קונה פירות לפי מה שבעונה אני אנסה בהזדמנות לראות איך זה משתלב
 
בריא וכלכלי

ראיתי באתר שלך שאת מעבירה סדנאות לגבי מטבח בריא וכלכלי. אכן כל העניין של לאכול בריא, אורגני וכדומה מאוד מאוד יקר. מה גם שזה לא עוזר שבמדינה שאני גרה בה (אירלנד) הירקות והפירות יקרים. איך אני יכולה לנהל נכון את התפריט השבועי והקניות כך שאני לא אצא בנזק כלכלי?
 
אוכל בריא אורגני ועיניין הכסף

אני רואה שאת גרה באירלנד שמאוד יקר אבל שאלתך מאוד רלוונטית לרוב האנשים שגרים בארץ. ההבדל אולי שכאן בארץ ניתן להשיג אוכל אורגני מאוד טרי וטוב כל השנה. ואין לי מושג מה המצב באירלנד. שאני מלמדת סדנאות אני אומרת לכולם שיש דברים אני מוותרת עליהם כגון: קניית הרבה בגדים, חופשים יוקרתיים או בילויים שעולים המון כסף. אני עשיתי החלטה מאוד מודעת להשקיע את הכסף שלי בבריאות שלי ובאמונות שלי. אם אני לא אתמוך בחוות אורגניים באנשים שמייצרים שמפו אורגני, לכל האנשים שמעורבים באוכל בר קיימא, הם לא יהיו, וזה יהיה אסון גדול. אני כן עושה פשרות על כמה דברים כמו, פירות מסוימים בגלל המחיר, אבל קודם אני בודקת מה הפירות שפחות מרוססים, לצורך העיניין, הייתי בשוק איכריים (הלא אורגני) לפני כמה שבועות וגיליתי שני דוכנים שעכשיו אני כל הזמן חוזרת עליהם. אחד היה איש שמגדל מנגו ואבוקדו בחווה פרטי שלו, אין לו תעודת אורגני אבל הוא לא משתמש בריסוס בכלל מאוד שמחתי לקנות ממנו. גם כן גיליתי דוכן שמוכרים פירות שמגדלים ספציפית ליצוא לאירופה בגלל זה הם הרבה פחות מרוססים בגלל החוקים באירופה. יש המון אופציות כמו לבדוק להשתתף בקו אופס' אורגני ויש כבר 27 כאלה בארץ וכל הזמן נוספים עוד. לקנות ישירות מחברות שמכעט כולם יש לשם ימים ושעות מוסיימים שהם מוכרים הרבה מוצרים בהנחות גדולות.
 
קושי בירידה במשקל עם תזונה טבעונית

אני צמחונית וניסיתי מספר פעמים לרדת במשקל עם תזונה טבעונית אבל רוב האוכל הטבעוני (למעט ירקות ופירות) עשיר בקלוריות ואני כנראה אוכלת יותר מהרצוי בלי להרגיש. זה "דוחף" אותי חזרה לדיאטה הסטנדרטית המבוססת על מאכלי חלב (כי איתה אפשר "לחסוך" איתם בקלוריות והעובדה היא שאז אני יורדת במשקל). שקדים, אגוזים, טחינה..את כל אלה אני אוהבת מאד אך מתקשה לשמור על כמות מינימלית בלי לחרוג. גם דגנים מלאים, כל כוס היא כ 150 קלוריות וזה אף פעם לא מספק מבחינת כמות. יש פתרון ? אני מאד רוצה לחיות על תזונה טבעית אבל גם לרדת במשקל כ 10 קילו. תודה !
 
שטרודל מתוק

ממליצה לך להעזר באאיש מקצוע לגבי הנחייה להורדה במשקל יחד עם דרך טבעונית בהוצאת ספרים פוקוס יש הרבה ספרים שנוגעים בנושא זה. אחד מהספרים שיכול לעזור לך קוראים לו "ירוק לחיים" ע"י ויקטוריה בוטנקו, וכל הנושא כאן הוא על שיקים ירוקים, אני מלמדת בכל סדנא שלי איך לעשות שייקים ירוקים וזה מאוד עוזר לאנשים בכל נושא של עיכול טוב, יציאות סדירות, וקבלת הרבה מרכיבים תזונתיים. יש ספח בסוף הספר שאני כתבתי עם הרבה מתכונים שמתאימים לארץ. אני אישית, מאוד אוהבת את השייקים הלא מתוקים, גם יכול לעזור לך לבדוק כמה ספרים בנושא ניקוי, ואולי לעשות בעצמך ניקוי גוף. אני יכולה להמליץ לכל הגולשים שמבינים אנגלית להקשיב ל 6 הרצאות ברמה מאוד רצינית עם הרבה הרבה מידע שנעשו ע"י ד"ר עדיאל טל-אורן. http://www.thetruthaboutyourfood.com/ יש כאן בערך 12 שעות של מידע על הרבה נשואים שונים ואיך לנהל חיים טבעוניים בריאים בתבונה. מאוד מומלץ.
 

behappy1

New member
שחלות פוליציסטיות

האם יש תזונה מיוחדת לטיפול בשחלות פוליציסטיות (מתבטא במשקל גבוה, יתר לחץ דם, כולסטרול וטריגלצרידים גבוהים...אינסולין תקין) ?
 
כן

האורחת היא שפית, ולא מטפלת, בתור מטפלת אני יכולה להגיד לך : כן יש תפריט שמתאים לתסמונת זו, בעיקר עובדים על המדדים שציינת. ישנם צמחי מרפא יעילים מאוד לטיפול בשחלות פולי'. חובה לשלב בין תזונה, ניהול סטרס, פעילות גופנית, צמחי מרפא (צריך לאזן הורמונלית), ואפילו שאני לא רופאה סינית- אני ממליצה גם על דיקור סיני.
 
למעלה