אוי, כמה שאני סובל בשבילכם

zoharfi

New member
אגב...

יש לי חכה 4.2 וחכה 4.5, החכה של 4.2 זורקת רחוק יותר בצורה משמעותית מהחכה 4.5 מטר. אני סבור שזה נובע מ: 1. שהחכה 4.2 בעלת טבעות הרבה יותר רחבות (פחות חיכוך). 2. שהחכה 4.2 בעלת פחות שלבים - ולכן פחות טבעות (ושוב פחות חיכוך). מה שמביא אותי להמלצה הבאה: קנו חכות עם טבעות רחבות ומעט שלבים, כך גם תזרקו רחוק יותר וגם החוט המוביל יישחק פחות. נ.ב. רמות הדיון כאן מפתיעות אותי לטובה. יש לשנות את שם הפורום לפורום "מו"פ דייג"

paluta

New member
תלמדו מעולי חבר העמים

מי שראה כיצד הם מטילים למרחקים עם ציוד רוסי יכול רק להתפעל ומה הסוד זו חכה טלסקופית כולה מפלסטיק נראב לי PVC פשוט (גם הטבעות) אולם היא כשיחה להפליא מ ל ב ד החלק האחרון (השפיץ) - הנ"ל גמיש מאוד ומאפשר קפיציות נוספת בעת ההטלה כך שלא משנה איזו חכה טלסקופית בשימוש מה שחשוב זה שהחלק האחרון שלה יהיה גמיש אלסטי . מיקום המשקולת חשוב גם כן אורך החכה משחק גם כן וטיב ההטלה ולכן המסקנה שמי שרוצה להטיל לרחוק צריך לחשוב להשתמש גם באמצעים אחרים כמו תותח דייג, טיסנים , סירות או פשוט לחקות שהמים יהיו יותר קרים והטורפים אז יתקרבו לחופים

אוריא

New member
הטבעות על החכה.

כדי ליצר הטלה רחוקה זה נכון שצריך טבעות רחבות על מנת להוריד את החיכוך. אבל אנחנו צריכים לזכור שלטבעות עצמן יש תפקיד. הם אלו שקובעות, בזמן מלחמה עם דג את המתאר הכללי של החכה,והחיכוך דרכם מוריד מהלחץ על הרולר. בדרך כלל בחכות שהן לא טלסקופיות יהיו יותר טבעות בחלק העליון. פחות טבעות זה טוב להטלה אבל פחות טוב במלחמה עם דג. כל האמור להעיל (ידה ידה ידה) לא רלוונטי אם דגים מרמירים וקרסים.

BENISE

New member
זריקת חוט למרחק

אין השפעה גדולה כל כך בחיכוך החוט בטבעת יש לשים לב אים ברולר יש מספיק חוט החיכוך של החוט בתוף מונע מהחוט לעוף רחוק יש להטות את החכה מאחור מרחק המישקולת מהטבעת בערך חצי מטר מהטבעת

zoharfi

New member
למה דרושה גמישות לחכה ?

בעצם למדתי מהדיונים כאן וממה שיוב-יוב כתב שהחכה מחזירה בדיוק את הכוח שמשקיעים בה ואם נכופף אותה בכוח מסויים כשנשחרר החכה תחזיר את אותו כוח לכיוון הנגדי. מכאן שחוץ מהשיטה בה אתה מניף את החכה לאחור ומיד זורק וכך מקבל תוספת כוח להטלה, אין סיבה (מבחינת מרחק הזריקה) שהחכה תהייה גמישה. אני לא ראיתי מישהוא שמטיל כך כי קשה מאוד להוריד את החכה כמעט עד הקרקע במהירות ואז להטיל מייד. בנוגע למלחמה עם הדג יש את הקלא´ץ. אז למה לא עושים חכות הטלה קשיחות לחלוטין, כך גם נטיל רחוק יותר וגם החכות יישברו פחות וגם נוכל להפעיל את מלוא כוחנו בלי לפחד שהחכה תישבר. אגב גם לגבי בוס, אם השפיץ מאוד גמיש (כמו אצלי) כשאני נותן מכה כאשר דג אוכל, השפיץ נשאר במקומו ברגע המכה (כתוצאה מגמישותו) ועד שהוא חוזר למצב זקוף ונותן משיכה לחוט אני מאבד זמן יקר בו הדג יכול לעזוב את הפיתיון, אז למה הגמישות ? בבוס אתה לא דג מפלצות (בד"כ).

paluta

New member
הגמישות נחוצה ....

נסה לדוג עם מקל של מטאטא חסר גמישות וכשתרצה לתת מכת שוט על מנת לתפוש את הדג תראה בעצמך מה התוצאות - אתה דג בבוס והגמישות נחוצה לשם כך אך בעיקר בגלל שהגמישות מפזרת את וקטורי הכח לאורך המקל ולא מתרכזת בשפיץ שלו אם אתה דג נכון אתה לא מפסיד שום זמן תגובה להיפך - מכת שוט עדינה תנעץ את הקרס בפי הדג ואז בעדינות תוכל למשות אותו מהמים -עם חכת בוס טובה , נסיון וסבלנות תוכל להוציא גם דגים במשקל של 2 ו 3 ק"ג מבלי שישבר כלום ומבלי שהחוט יקרע

zoharfi

New member
תראה, די ברור...

שיש סיבות טובות לגמישות, אם כולם מייצרים חכות גמישות. אבל לא הסברת לי אף אחת מהן. רשמת "תראה בעצמך מה התוצאות " בנוגע למקל המטאטא, מה התוצאות ? ודאי אתה שואל שאלה רטורית, אז תן את התשובה בבקשה.
רשמת "אם אתה דג נכון אתה לא מפסיד שום זמן תגובה להיפך", אין הסבר רק קביעת עובדות, לי דווקא נראה על פי ההסבר שאני נתתי שעם מקל של מטאטה המכה תהיה מיידית כי כל תנועה עוברת מיידית לקצה ונותת משיכה לחוט. אני מבין את היתרון בגמישות החכה מבחינת קריעת החוט, אבל מבחינת אפקטיביות ההצלפה למיטב הבנתי זה חיסרון. תקן אותי אם אני טועה. אשמח לשמוע הסברים.

paluta

New member
ובכן

אני מבין שאתה דג בבוס - ממתי אתה דג כשהחוט מתוח ? תמיד יש דילדול של החוט מקצה החכה למצוף ולכן מה שכתבת שאם מקל של מטאטא המכה תהיה מידית זה ממש לא נכון !!! רק מקל גמיש מאפשר לך לפזר את הכוח שאתה מפעיל בעת המשיכה או מכת השוט באופן שווה לאורך החוט (שגם הוא בעל גמישות). עכשיו לך תבין בעצמך מדוע נדרשת הגמישות - תנסה בעצמך שכן ניסוי ותהייה הם אם כל הידע שאי פעם תרכוש מנסיון. גם בחכות עם רולר גם אם החוט מתוח הגמישות בקצה המקל נחוצה על מנת לפזר את הכוח ולפצות על גמישות החוט. אם תחליף את החוט שלך לחוט חסר גמישות ואלסטיות תוכל לחוש בהבדל באופן מידי זה כמו לעשות באנז´י עם חוט נירוסטה הוואבוס שלך ישארו על החוט ותו לא לכן המקל לבדו חסר משמעות ללא החוט המצוף המשקולת וכל אביזר אחר - כולם ביחד מהוים כלי עבודה אחד שתפקידו להעביר כוחות באופן שווה ככל האפשר מידית האחיזה לקרס שבקצה השני ככל שהחכה שלך גמישה יותר תוכל להשתמש בחוט דק יותר חכות קשיחות (שעדיין יש להן גמישות חלקית) מיועדות בעיקר לדייג בגרירה שזה עולם אחר שם החוט וגם הרולר מסוג אחר מיועד למשקלים גדולים ולמומנטים של משיכה משתנים - נסה לדוג עם ציוד כזה דגים "רגילים" שבקרבת החוף ואני מבטיח לך שבקושי תוכל לחוש בהם - וככל שמשיכת הדג קטנה יותר נדרשת גמישות רבה יותר אנא תנסה ודווח

zoharfi

New member
תיראה... אני בד"כ דג עם רולר...

אבל ניסיתי גם עם בולונז... בוא נראה אם אני מבין את מה שאמרת בקיצור. הגמישות מאפשרת לפזר את הכוח לאורך החוט. כלומר למנוע את היקרעותו. עכשיו מספר שאלות: 1. במספר הודעות כאן ראיתי שחברה ציינו כי בחנויות נוהגים לקצץ את קצה הבוס, מדוע ? 2. אני מעדיף ללמוד מדייגים ותיקים כמוך מאשר לטעות וללמוד בדרך הקשה. 3. מה זה וואבוס... סתאאם

paluta

New member
ובכן מס 2

אני מבין שאני צריך לענות רק על שאלה מס 1 ואנסה לעשות זאת לאיש תוכנה: 1) גש לשורה הבאה 2) נוהגים לקצץ בגלל מבנה השפיץ שבנוי מסיבים אורכיים וסיבי ליפוף בדומה לקפיץ ספיראלי , בשל השתלבות בלתי מאוזנת בין השתיים ממש בקצה (שצורתו חרוטית המסתיימת בנקודה בעלת קוטר קטנטן)החוזק שם (ממש בקצה) נהיה כמעט חסר משמעות דהינו פחות (וו עם שורוק) בהרבה מאשר לאורך הקצה העליון. יש לשפיץ הזה נטייה להסדק ןלכן להשבר מהר (שכן כמות הסיבים ירודה שם בשפיץ לעומת איזורים אחרים ) ולכן מקצצים כ 8 עד 10 ס"מ ממנו.- כל האמור נכון לחכות בוס מסוג קרבון וטיטניום בחכות מסוג רגיל אל לך לקצץ את החלק השפיצי הם כבר בנויות כך שאין צורך בכך ומה גם שלא תוכל לחבר אח"כ טבעת קשירה. 3) אם לא מובן סעיף 2 חזור לסעיף 1 REM *** אם יש לך זמן תחזור אחורה בפורום כתבתי שם באיזור סוף ספטמבר כיצד לחזק את השפיץ של החכה - מתאים גם לבולונז - אם לא תמצא שלח לי מסר אישי ואני אכתוב לך כיצד. ובקריאה חוזרת של תגובתך כנראה שלא הבנת עד תום את מה שכתבתי כך שאו שאני משדר משהוא שאתה לא מבין ולכן אני צריך לשפר את יכולת ההתבטאות שלי או שאתה לא קולט כראוי (יש הפרעות ?!) - פיזור הכוח אינו לאורך החוט כי אם לאורך החכה והחוט גם יחד אתה משתמש בשרירי ידיך להפעלת הציוד תפקיד החכה וכל הנלוים לה מיועד להעביר את מומנט ההפעלה של שריריך באופן מאוזן לכל אורך החכה והחוט ממש עד לקרס שבקצה הקצוות.(ז"א גם עצמות ידיך משתתפים בחגיגה) זה נכון גם בדייג עם רולר וזרזור וכיו"ב ובכל זאת אין חכם כבעל נסיון - נסה והווכך בעצמך רק אז תנוח דעתך.

zoharfi

New member
דווקא הבנתי...

ברור שאם החכה מקבלת קימור זה כתוצאה מפיזור הכוח לאורכה. אבל הבנתי שכל זה במטרה לעדן את המכה שהחוט יקבל עמ"נ שלא ייקרע...(יש סיבות נוספות?) אגב דעתי נוחה, סתם סיקרן אותי לדעת. אם נתייחס לחכת רולר, שזו השאלה המרכזית שלי, ונשים חוט חזק מאוד, לא עדיפה חכה קשיחה להגיע למרחק הטלה מקסימלי ?

joko7

New member
אני מכיר גמישות אחרת,גמישות העוני

בהיותי ילד נהגנו לדוג החבר´ה מהשכונה ואני במקורות הירקון,בוס וחכה עם רולר היו לנו רק בפנטזיות כשהלכנו לישון,הכסף של ההורים באותה תקופה הלך לצרכים חשובים הרבה יותר כגון אוכל וכיו"צ. הברירה שנשארה לנו היתה הברירה הטבעית,צמח הקנה או בשם היותר נפוץ שלו "קנה סוף" שגדל פרא לגדות הירקון. העקרון שהנחה אותנו בבחירת הקנה היה"מה שיותר עבה וארוך יותר טוב". אלו מבינינו שהאיר להם מזלם יכלו לחזור הביתה עם "מקל דיג" באורך של 3 מטרים ובקוטר של כמעט "צול" שלם בבסיסו,מקל נכסף שכזה שימש את בעליו תקופה ארוכהלאחר מכן,רק תחשבו שילד בן 11-12 צריך לצעוד עם מקל כזה ביד 3 קילומטר עד לירקון ולמצוא לו מקום מסתור מחוץ לבית כי ההורים לא הרשו וחס וחלילה היה להצפינו בירקון פן יאונה לו רע. המצוף היה כמובן פקק שעם ומי שחירף נפשו בשחיה לחלץ מצוף פלסטיק שהסתבך ואבד למישהו אחר הפך אותו לכוכב היום בקרב החברים. קרסים היינו מחפשים שעות ברצפה ומורטים חוטי ניילון שהסתבכו לדייגים בשיחים,מדי פעם היה מפתיע אותנו איזה דוד רחוק ומביא לנו מתנה בחג מצוף אדום מפלסטיק אמיתי,כמה מטרים של חוט,וכמה קרסים מוכנים בחפיסה,בעיניינו כל זה היה מכרה זהב. אז על איזה גמישות מקל אנחנו מדברים? הקנה לאחר שהתייבש הפך לנוקשה מאוד אבל תאמינו לי שהוא הצליח להוציא הרבה קרפיונים מושטים ושפמנונים, הצליף גם הצליף ועשה מלאכתו נאמנה

חץ הכסף

New member
מצופים מפקקי שעם? זה נחשב עוני?

שלום חברים, אני אך הצטרפתי לפני יומיים לקהילת הדייג של תפוז. ובתשובה ל הודעת-joko7 מאתמול: joko7 ידידי, בתשובה לנושא שהעלתה="אני מכיר גמישות אחרת,גמישות העוני" אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר, הייתי שם. אבל דחילק, פקקי שעם כמצופים זה נקרא עוני? להיפך, זה סימן שהיה לכם יין בבית, לנו היה בקושי ברז מים אחד בבית וההורים לא הסכימו בשום אופן שניקח אתו ונעשה ממנו מצוף..... תגיד את האמת, חוט דייג מאיפה היה לך? היה לך אחד שלם בלי קשרים מכמה חתיכות?! אנחנו היינו מחפשים רשתות קרועות שהים פלט בסערה ופורמים את ה"עיניים" של הרשת, עבודה של שעות עד שקיבלנו שלוש מטר חוט, ואיזה עובי חוט היה הראשי ואיזה לקרס?- פשוט מאוד, עובי החוט של הרשת שמצאנו זה היה העובי הנכון,,, עין גדולה היתה יותר טובה לנו כי היו פחות קשרים לפתוח במטר. מצופים עשינו מעץ קל, משקולות מאבנים עם חורים קטנים שמצאנו בים וקרסים ממסמרים דקים.אצלנו קרס מספר 6 הייתה עשויה ממסמר בניין מס´ שש. אתה כותב שבוס וחכה עם רולר היו רק בפנטזיות שלכם, אנחנו בכלל לא ידענו שיש דבר כזה ולכן גם לא ידענו להגיד את המילים האלה בכלל. אנחנו שלא היה לנו ירקון וקנה סוף שצומחים מסביבו ומקסימום שהיה הים לפעמים היה זורק לחוף חתיכת קנה סוף (עכשיו אני מבין שזה הגיע בסחף מהירקון...) ועם זה היינו עושים בכלל טייארות\עפיפונים. בשביל לדוג היינו מגלגלים את החוט של הרשת, שפרמנו במחט, על חתיכת קרש שטוח שהיינו עושים לו ידית בקצה (הקופסאות העגולות של הקוקה-קולה באו רק אחרי הרבה שנים מאז),המשקולת היתה אבן קטנה עם חור והקרס-היתה ממסמר מעובד. אבל מה?! בקשר לפתיון לא התפשרנ והקפדנו שהפתיון יהיה רק ואך ורק גמברי קריסטל טרי ממין נקבה בלבד,.... לא גמברי, לא קריסטל, לא נעליים ולא בטיח, קריסטל היה רק אצל הפולנים בארון של הצלחות והקפה, אם היה גמברי קריסטל, אפילו גמברי בכלל, היינו דורכים עליו כי זה לא היה כשר, אז, אבל היום זה אחרת והרבנים נתנו תעודה לזהבון וזה בסדר... הפתיון שלנו היה קונכיות ים למיניהם (אבל כשר- רק אלה עם הקשקשים), על "ברלה" שמעת? בטוח שמעת! (כן,ברלה ברלה צא החוצה"- הלבנים העגולים האלה) סרטני חול וסלע ותולעי ים. והיום הקטנים האלה\"הדייגים של האינטרנט" עושים בצק דביק מקמח.., עושים פילוטה... לנו אמא לא הרשתה לקחת קמח יקר ולעשות ממנו שטויות כאלה, לא ככה זוקו7? אבל כל זה היה כיף אחד גדול, וגם הדגים היו גדולים והיו המון, וגדולים, ועוד יותר גדולים, והרבה יותר גדולים (ולנו לא היו סימנים כחולים על הידיים מה"שוויץ" של הגודל, ה"כחולים" היו על התחת כשחזרנו עם דגים הביתה וההורים הבינו שברחנו לים בלי רשות במקום לבית הספר וגם לא עזר שאמרנו שהיה יום לימוד של זאולוגיה ימית) אבל מה? עם הזמן למדנו לקח והיינו מוכרים את הדגים, או נותנים בלי כסף בשביל שנחזור הביתה בלי דגים והעיקר שלא יצמחו לנו עוד כחולים על התחת) והדגים בכלל לא היה איכפת להם ואפילו לא התעניינו בכלל איזה ציוד היה לנו והיו נתפסים על הקרס המסמרית.., גדולים, והרבה, מה אגיד לך? אני בטוח שהדגים אז לא היתה להם אפילו גרם אחד של הבנה וידע בפזיקה מולקולרית של השפיץ של הבוס שעשוי חומרים מרוכבים כמו במטוסים, ותאמין לי זוקו7! גם אנחנו לא ידענו כלום על הכימיה של של קנה הסוף\החכה (הי, חברה הנוגעים בדבר, סתם קטע, ללא כוונות זדון) אבל מה, לא היו הרבה דייגים בחוף והדגים היו קצת נאיביים יותר מהיום, אולי אפילו טמבלים גדולים ורק חיכו שמישהו יבוא לתת להם קצת אוכל כי אז לא היה להם צינור ביוב שיאכיל אותם כמו בת"א... גם הם חיו לא כל כך גבוה... מה ששמת על המסמר הם אכלו והפה שלהם אף פעם לא נקרע מהמסמר כי הם היו גדולים וחזקים ונלחמו על כל פתיון ופתיון כאילו אין מחר. וחוץ מזה הרי תפקירו של המסמר לקשור דברים ביחד ולא לקרוע אותם כמו הניקלים האלה של היום שנקראים קרסים, ואתה יודע מה? לך תקנה קילו מסמרים וקילו קרסים פשוטים, מה ההבדל? ובכן המסמרים עולים 500% פחות. אני גם לא זוכר שהיינו צריכים אנרגיה קינטית בקצה השפיץ הגמיש של הבוס שעשוי מקרבון בשביל לזרוק יותר רחוק, ובכלל מי שזרק רחוק זה היה סימן שהוא רוצה בכלל דגים קטנים למנות אישיות ומי שרצה דגים ל"חריימה" או לסטיקים זרק על יד הרגליים. חוץ מזה שמקסימום שזרקנו היה אורך החוט שהצלחנו לפרום מהרשת הישנה... (זו מלמעלה) והיה גם כבוד בין הדגים הקטנים והגדולים. לקטנים היה ברור שהם שוחים בעומק והגדולים שוחים ברדוד ליד הרגליים ובגלל זה הקטנים לא בלבלו את המוח לגדולים ולא העזו להתקרב לפתיון של הגדולים. היום זה אחרת והקטנים האלה עושים כל מהשבראששלהם, אבל הגדולים כאילו סולחים לקטנים, למעשה הגדולים למדו להתחכם אחרי שקלטו שיש יותר מדי מוקשים באוכל שבים ומאז הם נותנים לקטנים הטיפשים לנקר קצת באוכל וכשהם מגלים את קצה הקרס הם מבינים שזה סתם עוד מוקש ועוזבים את המקום...וזה למה האינטרנטים תופסים רקק בלבד רוב הזמן. ומה קרה אחר כך אתה בוודאי גם יודע. הירקון הפך לביצה רעילה, רוש ולענה, גם נחל פולג ואלכסנדר, התנינים הקישון ובצת גם, מפעל הטיהור של ראשל"צ, נחל לכיש ותע"ש שהזרימו בסידני עלי מאות אלפי טונות של חומצות גופרית, כספית ועופרת, ורעלים אחרים, יום ולילה הם הזרימו במשך 45 שנה לים היקר שלנו (ואנחנו שתקנו כי הרי היה חשוב לנו שתע"ש יזרים את הזבל שלהם לים... אחרת מאיפה יהיה למדינת ישראל חנ"מ וקפצונים. ועל הנילוס הרוסים בנו את סכר האסואן שהפסיק להזרים בוץ ומזון לדגים שבים התיכון ("יחראב ביתום הרוסים האלה"-כדברי הגשש) ואם כל זה לא מספיק באו גם השואבי אבק האלה שנקראים טרולים ומנקים את הים מכל מה ששוחה בו. תכפיל את זה במספר מדינות שלולית הים התיכון והתוצאה היא כי הים הזה כולו גווע למוות ובמהירות. ולדייגים שדגים ממול לכפר הדייגים או צפונה מנמל אפולוניה ורואים שהמים צהובים-ירקרקים כאילו זרחניים- תדעו לכם שאלה לא סימנים למציאת זהב ותתרחקו מכתמי צבע משונים אלו כמו מאש ונשמרתם לנפשותיכם. אי אפשר להגיד שהכל רע, גם דברים טובים קורים לנו הדייגים, בעבר העיסוק בדייג לא היה כ"כ מומלץ לילדים ועוד פחות "לילד טוב ירושליים", והיום שמחה לעיניים ומנגינה לאזניים, דייגים מכל השכבות ומכל העשירונים,(נכון, יש עשירון מקופח שנאלץ לדוג מיאכטות, אז מה?! בסה"כ אלה לא מפריעים לנו ופחות דוחק על החוף, הם הולכים על הקטנים בעומק ונותנים לנו לדוג בשקט את הגדולים. כאמור, דייגים מכל הגילים מכל הקשת הפוליטית, אפילו את העובדים הזרים הפיליפיניים, התאילנדים, הרומנים והסינים רואים כשהם דגים מהחוף (הנה עוד סיבה למשטרת ההגירה שלנו..) , אלא מה? שמנו לב פעמים מספר כי הסלעים שצמודים ומחוץ למים נקיים לגמרי מסוגי קונכיות שונים והסתבר שחלק מהעובדים הזרים פשוט משתגעים על חלזונות הארגמן במרק שלהם ומידי פעם הם יורדים לים וקוצרים בקונכיות קציר עמוק. אבל מצד שני: ראינו גם דייגים משלנו שאוספים ק"ג שלם של "כובעונים" לפתיון, שמים אותם בכלי יבש, משתמשים ב 100 גרם ואת כל האחרים שמתו זורקים לחול, אז א) שיקחו כל פעם חמש קונכיות, ב) אם לוקחים יותר מדי ורובם התפגרו מהיובש והחום, לזרוק חזרה לים שהדגים האחרים יאכלו וישמינו קצת.. אבל זה עוד כלום לעומת הנזק העקרי והגדול מאוד שעושים לנו דייגי האינטרנט. באים לדוג עם ציוד שעולה מאות ואלפי שקלים (מה הם חושבים שלדגים אין עיניים), נותנים לדגים פתיון "גורמה" כמו תולעים מאיטליה, ספידה מפרו, סרדינים מהים הצפוני, בצק מקמח סמולינה איטלקי שמתאים לפסטה משובחת, שניצל עוף בפרורי לחם מתובלים זהובים, שרימפס וקאלאמרי וכיוצ"ב מזונות טובים לאדם. נכון שהדגים לא חכמים גדולים כל כך, אבל מה? אלה לומדים, לאט לאט, אבל בסוף תופסים את העניין שלא מתקרבים לפתיון אם קודם כל הם לא רואים ומוודאים שהדייג מצוייד בציוד יקר ואמין שמקרין אמינות כי גם מיני המזונות שיציע להם בהמשך הוא איכותי ביותר. מרגע שהדייג עבר את הבדיקה הזאת, רק אז הם ניגשים הדגים לבדוק מה יש ב-Menu, ואני מודיע לך joko7שלא רחוק היום שהם לא ייגעו אלא רק ברגלי צפרדים מצרפת שבושלו ביין לבן מזן גוורצטרמינר (מה שמחזיר אותנו להתחלת הדיון בקשר למצופים שעשית משעם של בקבוקי יין...) לילה טוב\בוקר טוב

אוריא

New member
הקפצה. ללא תוכן.

הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הודעה זו באה על מנת להקפיץ את הודעותו של חץ הכסף לאחר שירשורה לפתיל הרלוונטי.

joko7

New member
שחקת אותה אחי../images/Emo45.gif../images/Emo8.gif רק מה לא יין

ולא כינים, אולי יין לשים על הלשון בערב שבת בקידוש,יין שלא תרצה לשתות תאמין לי, אבל פקקי השעם היו נפוצים באותה התקופה ובכל בית יכולת למצוא אותם ללא שום קשר לרמת החיים. גם החומר המוקצף הידוע בשם העממי קל-קל היה נפוץ אך השתמש בו רק מישהו שלא הצליח להשיג פקק שעם,דבר שהיה נדיר למדיי, אבל בכל מקרה מדברייך אני מבין שילדותך היתה יותר עשוקה אפילו משלי
על גמישות וכח ההטלה של קנה הסוף דיברנו כבר??????

למעלה