אוי, כמה שאני סובל בשבילכם

חץ הכסף

New member
במחשבה שניה

במחשבה שניה,
אין ולא הייתה לי כוונה לעקוץ בנושא המצופים משעם או כל דבר אחר בתגובתי לארז, חס ושלום וחלילה וחס, כלום,נדה! סתם השתמשתי בעניין ובבדיחותא כדי להוסיף את החלק שלי לעניין, אם הובן אחרת אני מתנצל בפני ארז. מצאנו גם מצאנו פקקי יין משעם ועוד הרבה חפצים שימושיים שהסערות בים היו זורקות לחוף...אגב היינו מוצאים בחוף חתיכות עץ חום שנראו כמו שעם חרוך שהיו בנויות כמו קליפות\רבדים, ואלה מה ששימשו אותנו בעיקר לבניית מצופים... ועוד לא דיברנו כלום על גמישות וכח ההטלה של קנה הסוף!...

zoharfi

New member
WOW

שמע, קראתי בשקיקה. גם הומור, גם היסטוריה וגם ארוך.... יש פוטנציאל... אני בטוח שתתרום לנו רבות, אם לא בהרחבת הידע בנושא דייג אז לפחות בהסתכלות מפוקחת (ומבודחת) על המצב.

ramihann

New member
חץ הכסף - כל הכבוד!

הודעה מדהימה לפתיחה - אני מקווה שתתמיד בכך ושלא יאבד לך החשק. אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר - גם אני זוכר את התקופה (גדלתי בסוף שנות החמישים). הודעה מעניינת, נכונה, מצחיקה ומהנה - וגם מעוררת מחשבה. שוב - כל הכבוד!

חץ הכסף

New member
תיקון קל, זו הודעה שניה

רמיאן ידידי, תגובתי הראשונה היתה לפני יומיים או משהו בקשר לשאלות עם לשים משקולת לפני הזרזרה או לא לשים. מאחר ויצאתי בשנה שעברה לדוג הרבה עם חבר מהיכטה שלו, למדתי הרבה טכניקות דייג חדשות אבל אלה מתאימות רק לדיג מסירה, לא אפליקטיבי לדיג מהחוף בד"כ. יש הרבה התפלספויות בין דייגי היאכטות בקשר לכל הכרוך אבל גם שם, עם אוכל או טורף אז אצה חוזר עם דגים, אם לא, אז לא ולא תמיד תופסים. יום טוב לך

ובכל מקרה כיף

כיף לקרוא את הודעותיך. זו האחרונה היתה מוצלחת ממש,סגנון הכתיבה,השנינות ההומור והנוסטלגיה על פלשתינה של פעם,ממש מהנה. ישר כח ואם לא ברכו אותך,אז ברוך הבא בצל פורומנו. נשמח ללמוד איש מרעהו,לפחות אם לא לדוג אז שנינות,הומור וטוב טעם. ושוב ברכות,הולכים לשיון כי מחר דייג מוקדם בבוקר.

rondadon

New member
ממש לא יודע מה להגיד לכם...

אני עכשיו ירשום פה מרחקים מדודים...בגלל שזה כל החוט שמלאתי ברולר... ברולר קטן מכיל 140 מטר חוט 0.40...השארתי 50 מטר חוט 40 והוספתי עליו 100 מטר חוט 0.30... קל של הרולר הזה ישן ודי אלסטי, כמו כן הטבעות קטנות ולא רחבות... עם ז´רז´רה של 25 גרם אני זרקתי איתו את כל החוט 0.30 וכל פעם זה היה מגיע לקשר ונתקע..כלומר בעצם זרקתי 100 מטר מהחוט אבל זה לא המרחק שהוא נזרק אליו כמובן משום שיש חוט שיוצא כמו שנרשם במעוגל מהרולר והוא לא הלך למרחק, ככה שעם מקל 3 מטר, חוט 0.30 רולר קטן ולא מלא עד הסוף וז´רז´רה של 25 גרם אני זרקתי בערך 85-90 מטר למרחק... ככה שלא מובן לי למה יצאו לך זריקות קצרות כל כך...

אני מציע שממש תמדוד

קודם כל, אין לי שום יומרה להיות אלוף בזריקה, אבל כמה דייגים מנוסים שראו אותי זורק די התפעלו מהמרחק, כך שאני מניח שאני לפחות סביר. יתר על כן, בדקתי מה כתבו בעבר על מרחקי זריקה, ורוב המרחקים המדודים היו 60 מטר ומטה. ואני מדבר על דייגים מנוסים עם ציוד טוב. ומה שעושה את העסק להרבה הרבה יותר מוזר, זה שאתה מספר שאתה זורק עם משקל של 25 גרם בלבד, כשכל הבדיקות עד עכשיו הראו שצריך משקל הרבה יותר כבד כדי להגיע ל-60 מטר. לפחות כפול. אני ממליץ בחום שלא תסמוך על כמה חוט אתה חושב/מקווה שיש לך בספולה, ופשוט תמדוד. אפילו עם צעדים. יתכן שתגלה כמה דברים מפתיעים על היושר של מי שמכר לך "100 מטר" חוט. ויתכן שיסתבר שאתה בכלל בליגה אחרת.

rondadon

New member
סליחה שהטעתי, שכחתי לציין ש

זה היה בזמן של רוח מזרחית די טובה....אז זה קידם את הזריקה בעוד איזה 20 מטר.... ולא נראה לי שיהיה רשום 100 מטר על חוט ויהיה פחות... אבל אל תשכח שז´רז´רה הרבה יותר אווירודינמית מאשר מצוף זריקה....

למעלה