אוכל כשר

אוכל כשר

מאסטר שף תוכנית ממש נחמדה ,אלא שהאוכל הלא כשר שמוגש שם ,והשופטים שטועמים אותו כאילו עיניין של מה בכך ממש מבייש את המדינה שאנו חיים בה היא מדינה יהודית ואנו כעם ישראל ,יהודים מנועים מלאכול את כל הטרפה שמוגשת לכם בצלחת. זה לא היה מוריד לכם מהרייטינג אם הייתם קובעים שהאוכל שיהיה בתחרות ויוגש לכם יהיה כשר.זה רק היה מכבד אותכם יותר.אני מתביישת לראות כיצד מגישים לכם בייקון ואתם עוד אוכלים ממנו..

inbary1

New member
חצילית, אז...

אל תסתכלי ובטח אל תכניסי לפה...
מאוד פשוט

יכולה להעיד על עצמי שהוא מאוד טעים ונעים לי ולאחרים....

בביטחון.

הדסהש1

New member
לי זה לא משנה..מרגיז אותי השיפוט של רושפלד

ושני...התכנית אתמול היתה מאכזבת...דוקא הסנויצ"ים
הפשוטים הזכירו לי את ילדותי...לא אוהבת אוכל פלצני

inbary1

New member
הדסהש1, כמוך, כמוני....

גם אני לא סובלת אותו. הוא מתנשא ואוכל כמו חזיר, שלא לדבר שניראה גם כמו ....חחח

גם אני אוהבת אוכל בייתי ופשוט. לא סובת אוכל פלצני....

בישול מולקולרי?! ראיתם בתוכנית של עינת ארליך, היה השף הזה מהולנד (ישראלי).
לא ידעתי אם לבכות או לצחוק. לשלם ככ הרבה יורו על משהוא שבחצי נגיסה אנ מסיימת.

מטומטם מי שמשלם על זה, לא? או פרייר....

אוהבת לבשל ולאכול, ולכן צופה בתוכנית....

דנירוני

New member
אוכל כשר בפריים טיים

למה ומדוע?
זה גם לא פוגע ברייטינג,..(משמע כן מסתכלים)
זכותו כל אחד ע"פ חוק לאכול מה שהוא רוצה מתי ואיפה שהוא רוצה-גם בטלויזיה,אנחנו עדיין(!)מדינה חילונית.
ההתמרמרות היא בגלל שהרבה חושבים שחיים כהן מסורתי משום מה,והפריע לאנשים מסוימים לגלות שהוא אוכל שרצים.

Guy950

New member
חוץ מחיים כהן הם כולם מעצבנים אותי.

יש לי שלוש בעיות והם מיכל, אייל ורושפלד.

מיכל מעצבנת אותי בקטע שהיא רואה את עצמה כנסיכה קסומה, כשהיא באה לאכול את האוכל היא קודם תוקעת את המבט "אתה בידיים שלי, אני אחליט עלייך" ואז תוקעת ביס שאני מתפלא שהאוכל לא נוזל לה מהאוזניים.

אייל שני אוהב לבוא, לפרק את כל האוכל, לנתח את האוכל ואז להגיע עם מסקנות פילוסופיות מטומטמות. תחסוך מאיתנו, אתה יכול להגיד "האוכל היה מצוין, טעמים התבלינים השתלבו היטב והטעם המתוק של הרוטב תרם לבסיס יציב" אבל במקום זה חופר על בסיס הירק ואיך זה הגיע מהנשמה של אותו מבשל.

רושפלד, הו רושפלד.
הבעיה שלי איתו שהוא אוהב לדחוף ידיים לתוך האוכל בגישה "אני הקובע פה, אני תוקע את הידיים שלי". בחייך, קצת נימוסים, יש לך סכו"ם תשתמש בהם!
ואז אחרי זה אני מת על זה שהוא יורד על המבשל "אתה לא טבח, אתה נורא ואיום, אתה זוועה, אני מבחינתי לא הייתי רוצה להעביר אותך" *ההפקה אומרת לרושפלד שהם רוצים את המתמודד* "אבל מצד שני אני מעביר אותך! אל תאכזב אותי!!!!!".

ברור שלא אכניס לפה ,

בתור יהודיה אני אוכלת רק אוכל כשר,זאת תוכנית בפריים טיים,של ערוץ בישראל ואני חושבת שזה ממש לא מכבד אותנו ,כל הטרפה הזו שמוגשת לשופטים ,והם עוד אוכלים את זה מול כל עם ישראל.בעבר היו מתמודדות מוסלמיות שלא בישלו עם יין כי המוסלמים לא נוגעים ביין ,למרות שזה היה משדרג להם את המנה ,הם שמרו על הערכים שגדלו עליהם.ומה לעשות העם היהודי לא אוכל טרפה ולא אוכל בשר וחלב ביחד.ממש מבייש אותם.
זה לא שייך אם אסתכל על התוכנית או לא..זה העיקרון. זה לא בסדר נקודה.

coffeetoffy

New member
כל אחד אוכל מה שבא לו,

אני לא מבינה למה אכפת לך. את יהודיה שמאמינה בדרך מסוימת, אני יהודיה ולא מאמינה בדרך הזו, וכך כנראה גם אייל, יונתן, חיים ומיכל. כל אחד יאכל מה שבא לו ומי את בכלל שתתלונני על מה אחרים מכניסים לפה?

Summer dragon

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני מאמינה באיש איש יחייה באמונתו וכמו שאמרת כאן- היו מתמודדות שלא בישלו עם יין כי זו אמונתם באותה המידה היו לך מתמודדים כמו ג'קי ותום זוכי העונה שעברה שלא בישלו טרפה כי הם שומרי כשרות. וואלה זה לא הוריד מהם כמו מתמודדים.
כמו שהייתה איה שהייתה טבעונית ובישלה אוכל טבעוני.
להפך התוכנית הזו מראה שלכל אחד יש מקום איך שהוא וכמו שהוא!
וכמו שבישראל יש שאוכלים כשר ויש שלא אוכלים כשר. מי שלא אוכל כשר או מוסלמי ולא נוגע באלכוהול דתך אמונתך זה לא אומר שכולנו צריכים להיות כאלה.
וכן יש גם נתח של נוצרים למשל המנה עם היוגורט והכיסוני בשר מהתוכנית הראשונה העונה שהיה עליה רעש גדול "לא כשר לא כשר" ובכן למה שיהיה כשר? הבחורה גדלה בבית ערבי נוצרי או ערבי מוסלמי למה שתבשל כשר? או להפך אז מה נכריח אותה לבשל כשר כי כאן זו מדינה יהודית! והכל צריך להיות כשר?
כמו שיש היצע של מסעדות כשרות ולא כשרות כך גם האנשים שבאים לתוכנית בישול באים מבתים ומקומות אחרים-
אני גדלתי בבית בו אבא אוכל כשר ואמא לא, הבית של ההורים שלי כשר אבל בדירה שלי החלטתי שלא יהיה כשר למשל וכמו שלי יש את חופש הבחירה הזה גם לך יש מה לבשל בבית שלך ולכל אחד בבית שלו.
למה שהטלוויזיה תעשה צנזורה לכל מה שבנאדם מביא איתו מהבית שלו?
לא מכריחים אף אחד להשתמש בחומרי גלם לא כשרים עובדה שבאתגרי בישול בד"כ מביאים פירות/ ירקות/ בשר שהוא כן כשר.
למה ישר לקפוץ "טריפה נבלה"!!!!
זו כפיה דתית מה שאת וחבריך שטוענים "שפה זו מדינה יהודית ושיבשלו כשר" עושים ובדיוק בגלל שכמותך פיתחתי אנטגוניזם לדת ולשמירת כשרות ובגלל כל ה"חובה הזו".
חיי ותני לחיות.

TheSecretWithin

New member
בסדר ויש חרדים שיגידו שזה פריצות בכלל לצפות

בטלויזיה, אז למה את לא רוקדת לפי החליל שלהם?
שכל אחד ישים לעצמו את הגבולות -ש-ל-ו- לעצמו -ב-ל-ב-ד! תודה.

מה הקשר?

לא כולם רוצים להיות מסורתיים, יש במדינה הרבה כאלו שרואים את עצמם כיהודים רק בגלל שאמא שלהם יהודיה. הם יעשו מה שהם רוצים ואחרים יעשו מה שהם רוצים, אני לא מבינה למה צריך לכפות על כולם את הדעות האלו?

Lhuna1

New member
תתפלאי לשמוע, העם היהודי כן אוכל

את הדברים שאת קוראת להם טרפה וגם בשר עם חלב, אני אוכלת רוב שנותי, ואני עדיין שייכת לעם היהודי - לא שללו ממני את כרטיס החבר עדיין

סמאדי

New member
אני צמחונית, אבל אם לא הייתי, כיהודיה חילונית

לא הייתי שומרת על כשרות.
אני חושבת שהתוכנית מיועדת לכולם. גם למי שחי על פי הדת היהודית וגם למי שלא.

סליחה, אבל איך את מכניסה את הטריפה

שלום
כיהודיה כשרה אסור לך לראות
!
כיהודיה פחות כשרה, את יכולה לצפות ב-
אבל אסור לך

אני כיהודי קצת פחות כשר
יכול גם וגם.
הצרפתים אוכלים גם
ו-
אבל אני לא
.

אגב, רק לידיעה שרובו של האוכל הכשר הוא רעל!

ויחודו בכוח, שליטה, כסף (הרבה) ולא ענייני בריאות או עיקרון (כמו הצמחוניים או הטבעוניים).
למה
?
1. בשר: הבשר שעובר הכשרה (מלח) אמור על פי ההלכה לספוח 66% (שליש) מהנוזלים. ה-33% הנותרים מותר כי הם מיצים (מי קבע?)
את הירידה במשקל (כ-40%) צריך להחזיר לבשר, אחרת מחירו ירקיע שחקים. אז מזריקים לו מים (מים כשרים).
אבל מים לא יחזיקו ובטח יגרמו לנזק בהקפאה (90%+ מהבשר בקר בארצנו מגיע מחו"ל קפוא). אז מוסיפים לו ניטריטים (פוספטים).
זה חומר לא בריא ומגיר נוזלים אפורים בהפשרה או בתנור (בתבנית). ריחו וטעמו נוראיים.
חוצמזה, זה מעלה את רמת המליחות ומקדם לחץ דם, וכו' וגם מלוח יתר על המידה לרובנו.
2. פרווה: כל מה שמגיע לבצקים, קינוחים וכו' שהוא פרווה (על בסיס מרגרינה ושומן צמחי) מכיל כמויות מסוכנות של שומן טראנס.
הוא גם לא טעים. שומן טראנס גורם ליותר התקפי לב וסתימת עורקים מכל מאכל אחר.
3. ירקות מהדרין: כדי להפריד מזיקים מהירק הם עוברים הדברה יתרה. זו מגיע לצלחת והיא ממש רעל. אפילו מרן הלין על כך ואסר!
אז הירק (במיוחד עשבי טיבול וירק עלים) מאוד כשר אבל מאוד רעיל. הוא גם יקר.

ובשורה התחתונה, אני לא נכנס לך לצלחת ולא אומר לך מה לאכול. אבקש שגם את לא תכנסי לצלחת שלי.
למשל, אני לא אוהב כרובית. לא הלנתי מעולם על מתכון שהגישו עם כרובית.
כי יש אנשים שאוכלים כרובית ולהם זה טוב וטעים.
ובענייני כשרות - זה לא כל כך חשוב כמו שאת מציגה את זה. יותר חשוב לקיים את שבין אדם לחברו על שנאמר: דרך ארץ קודמת לתורה.
מה שלא כתבתי בפרופיל שלי, זה שחזרתי בתשובה וחזרתי שוב בשאלה. אז אני הייתי ב-2 העולמות.
אני מקווה שגם את ועשית את הבחירה. אם נולדת לתוך זה, ואף פעם לא בדקת מה יש בצד השני, את שם מכפיה ולא מבחירה.
ולכן נראה לך אולי טבעי לכפות גם עלי.

מתה על המתלהמים כמוך...

תמיד כשמדברים על משהו שהם לא אוהבים, או מפריע להם או מציק להם, הם מביאים סיבות לוגיות ורציונליות ומה לא בשביל להצדיק את עצמם. כי על כל סיבה שלך, אפשר להביא סיבה הפוכה למה כן.

ואם טוב לך ואתה משוכנע שהוא הדרך הכי טובה עבורך, לבריאות! מצידי תאכל ג'וקים אם זה מה שעושה לך טוב.

וזה לא הדיון. כל-אחד יכול לאכול מה שהוא רוצה, ובארצנו הקטנה יש אוכל ומסעדות לכל סוגי האוכל שרק תרצה. מה שתחשוב עליו קיים.

מה שהיא מנסה להגיד, שבארץ שלנו יש קבוצה גדולה של אוכלי כשר. וכן, מדובר על תוכנית טילוויזיה ששם מראים בפרסיה שאנשים אוכלים אוכל לא כשר הן מבחינת העשיה והן מבחינת המרכיבים, וזה מפריע לה להנות מהתוכנית.

עכשיו בכל מקום אחר בעולם היו מתחשבים ומבקשים לבשל אוכל כשר, כדי שגם אוכלוסיה גדולה יותר תהנה מהתוכנית וגם כדי לעודד אוכלי כשר לבוא לתוכנית שכזו,

אבל היהודים, ואת זה אתה יכול לראות מהתגובות בדעה של "מי היא שתקבע לי איזה אוכל לאכול (כאילו שאכפת לה מה אתה אוכל)", או "אז אל תצפי (כאילו שזה מוריד מהבעיה)."

כן, ערוץ 2 צריך לכוון לכלל האכלוסיה במדינה ולדאוג לכך שלכל הפחות האוכל יהיה כשר. זאת לא בקשה מוגזמת, אלא הגיונית

ולפני שאתה ממהר לענות לי, קח את הזמן, ותקרא שוב את מה שכתבתי, ותוותר לי על תגובות לוגיות-רציונליות למה אוכל כשר רעיל וכו' זה לא עיקר הדיון פה.

גברת כהן היקרה

שלום
נושא הכשרות (למה אוכל כשר לא טוב לבריאותנו) לא בהכרך קשור לזה שחלק מהאוכלוסיה מעדיף לאכול אותו. לבריאות.
נושא הכשרות אגב, אינו ברמת אם יראו בשר וחלב או שרץ (SEA FOOD) אוכלוסיה מסוימת לא תצפה!
הרי אצל החרדים גם אסור להראות חיות שאינן כשרות (כמו בגן חיות או בספארי). אז יש לאסור גם את זה.
וכמובן לבוש שאינו צנוע...וכ"א יבחר מה זה צנוע. אז שגב' בר רפאלי לא תופיע עם בטן חשופה? או גברים ללא פיאות וזקן וכובע שחור.
חופש הביטוי וחופש בתקשורת משמעותם שמי שרוצה צופה ומי שלא - שלא יצפה.
הרי איסור כמוהו כמשמרות הצניעות באיראן, או הטאליבאן באפגניסטאן!
ואתם להוביל אותנו לשם.
אז תצאי לי מהצלחת וגם מהמרקע.
תתעסקו בכפיה דתית ביניכם לבין עצמכם. את אילו שאינם חפצים בכך, אל תכריכו, אל תגבילו ואל תטרידו.

ובאותו עניין: הגיע הזמן שאותם חרדים שלקחו ימינה (לא פוליטית אלה באמונה) לא יציבו לנו עובדות.
תתשיתחילו לשרת בצבא, ולעבוד.
בינתיים אני שרתתי בצבא ואני עובד. והם טפילים (פראזיטים), שמנסים בכפיה ובכוח לשרש ולהכשיר את השרץ הזה.
אנשים נאורים יכולים לצפות גם באוכל שהם בעצמם לא אוכלים, או בהחלקה על הקרח שהם לא יכולים להחליק.
וגם בחיות שאינן למאכל, והן לא כשרות!
ואפילו חלק גוף חשוף - אין בו טומעה. הרי בצלמו נבראנו - לא ככה?
ואם זו האבולציה (וזו רק האבולוציה), משהו נפגם בענף שלכם.

Nightingale5

New member
הנושא הוא לא "הדתיים במדינה"

זה שכשרות הוא נושא דתי, לא אומר שהצופים שמפריע להם האוכל הלא כשר הם בהכרח דתיים
לא חסר חילונים ששומרים כשרות ברמה המינימלית
לכן הייתי אומרת שנסחפת קצת בפסקה השנייה שלך לפחות בהקשר לדיון הזה

מה למדתי על ה-

שלום
הנושא החילוני עד דתי חרדי (100 שערים וימינה) הוא מדרון חלקלק.
אחד (!) לא יאכל במסעדה שמגישה
או
אבל כן יאכל במסעדה שמגישה חלבי ובשרי, רק שהוא יזמין בשרי בלבד.
ויש אחר שאסע עימו עד עיר שכנה כי ברדיוס של 20 ק"מ אין מסעדה מספיק כשרה עבורו.
ויש שלישי שגם שם הוא לא ישב...
לשמחתי, אנני צריך להבדיל ביניהם. עבורי כולם שומרים על כשרות (במידה כזו או אחרת) ואילו אני לא!
הנושא הוא לא הדתיים, אלה הכפיה הדתית. כפיה זו היא עניין שמגיע מאנשים דתיים ולא חילוניים.
אז יש קו. מצד אחד חילוניים (שהנושא לא מפריע להם) ויש מהצד השני דתיים (שהנושא מפריע להם).
וכל מי שבצד של הדתיים שזה מפריע להם - כולם מעברו של הקו.
וכל מי שמצדו השני, גם אם הם קצת דתיים, וזה לא מפריע להם, אז הם בצד החילוני לטובת העניין.
אפילו שהם שומרי מצוות משרתים בצבא ועובדים לפרנסתם.

ברם, אלו שמנסים להכתיב לאילו מהצד שלי של הקו, מה לראות, מה לאכול, מתי לסגור לי את החנויות, את הכבישים ואת כל נושאי האישות...
הם כולם מצידו השני של הקו...
הגברת שפתחה את השרשור וגם גב' כהן שהצתרפה לצד שלה, שתיהן מבחינתי באותו צד. ומעבר לקו. גם את.
וכן, גם הפסקה השניה שלי מדברת רק על אנשים שמעבר לקו - ושאינם תורמים למדינה מלבד לימוד תורה ותפילה.
וב-2 אילו, מחינתי - אין תרומה כלל. ואת שניהם הם עושים על חשבוני (כספי מדינה).
אז מה שיא החוצפה?
להגיש לאיש קרח מסרק, או לחיות על חשבן החילוני וגם להגיד לו מה לאכול ומה לראות ב-TV.
נדמה שקצת הגזמתם.

למעלה