אוכל כשר

Brady

New member
סיכמת הכל!

Brady

New member
לי מפריע לראות תכנית בה שומרים על אוכל כשר.

אוכל כשר הוא דוחה, דל, תפל, מגעיל, דלוח, יבש, אפרורי ומלא מים, נתרן וכימקלים. בתור חובב אוכל מושבע, אני מרגיש שההנאה שלי מהתכנית תפגע אנושות, במידה וישמרו על כשרות. אני מכיר עוד הרבה כמוני.

נראה לי שהקבוצה שלי והקבוצה שלך הגיעו לתיקו.
פיתרון - שכל אחד יבשל איך שבא לו. מתי אני מקבל את פרס הנובל לשלום שלי, על היוזמה הגאונית הזו?

ayaht

New member
רוחמה, הוא דווקא ענה לך מאוד במתינות.

התשובה שלו היא ההיפך מהתלהמות.

כתבת בעצמך.
רציונלית. לוגית.

מצרפת לך קישור להגדרה של התלהמות:
http://epedia.eitan.ac.il/term/10560

ולגבי ערוץ 2: הם חיים מרייטינג ומכוונים למכנה הרחב (ולעיתים הנמוך מדי) "כדי שגם מסעודה משדרות תוכל להבין"....
כנראה שבכל זאת הולך להם. יש להם רייטינג טוב.
יחד עם זאת, אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית, ועדיין יש אצלנו חופש ביטוי.
זכותם לשדר מה שהם רוצים.
זכותנו להחליט מה מתאים לנו לראות ומה לא.

סמאדי

New member
אוהבת את התשובה שלך.

אם יש משהו שאותי מזעזע באופן אישי זה שהורגים בעלי חיים, מבשלים אותם, לועסים, מעכלים...
אבל אני לא נובחת על אף אחד שעושה את זה.
אין משהו יותר מכוער ממסיונריות שפוגמת בחופש הפרט.

Nightingale5

New member
גם לי זה מפריע, זה גם לא מעורר תיאבון בעייני

מבחינתי ברוב השילובים של הבשר חלב, גם אם זה היה מותר מבחינה דתית, לא הייתי נוגעת כי זה מגעיל אותי
ולדעתי הרבה פעמים סתם תוקעים בכוח איזשהו מרכיב חלב על בשרי
ואני בכלל מבית רוסי (עולים מבלרוס לפני הרבה שנים) ורק אחרי השנתיים-שלוש הראשונות ההורים שלי הבינו ש"אסור" לאכול חזיר ולשלב בשר וחלב
את העניין של התולעים והיין נסך הבנתי בעצמי כשהתחלתי להתחזק
אז אי אפשר להגיד ששטפו לי את המוח, זוהי דעתי וזכותי להביע אותה בדיוק כמו פותח השרשור

הייתי מאוד רוצה שיתנו בתכנית יותר מקום לעניין הכשרות אבל זה כמעט בלתי אפשרי
כי גם אם יכינו מנות כשרות עם חומרי גלם כשרים לחלוטין
יש את הבעיה שהם טועמים חלבי אחרי בשרי ואוכלים דג אחרי בשר מבלי לשטוף את הפה (מה שצריך לעשות ולא הרבה מודעים)
וזה יהיה מאוד מגביל לחלק את התכניות לפי יום של בשרי ויום של חלבי
לוקח זמן לנפות קמח ולברור קטניות בזמן הקצר שגם ככה יש להם להכנת המנות
אני מרגישה שזה יותר מדי לבקש מהערוץ 2 השמאלני והאנטי דת

נקודת האור היא שיש גם מתמודדים שמבשלים כשר כמו ג'קי ועוד אחת שכחתי מה שמה, הטבעונית מהעונה הקודמת (אומנם בטח הם לא הקפידו להביא ירקות, קמח ושאר קטניות
בלי תולעים אבל לפחות המתכון לכשעצמו כשר)

בכל אופן אני רואה את התכנית לא רק בשביל לקבל השראה למתכונים כשרים אלא כי הרעיון מעניין ומבדר אותי מאוד בתור חובבת ריאליטי

מספיק להיות גלותיים ולהכפיף את רצונכם על

הכלל החילוני. לא כשר דוקא טעים מאד ואין לי בעיה איתו. אין לי גם בעיה עם אוכל כשר. מי שיש לו בעיה מוזמן לא לצפות בתכנית. מספיק עם הכפיה המחליאה הזאת!!!!!!!

wild orchid

New member
אז בתור יהודיה כשרה במדינה יהודית הועילי

בטובך להוציא את הטלוויזיה מהבית וגם את התועבה הזו שנקראת מחשב ואינטרנט.
ככה לפחות לא תצאי צבועה.

גילוש77

New member
יש ציבור דתי גדול

שצופה בטלוויזיה וגולש באינטרנט וכן מאוד מפריע לראות את האוכל הלא כשר שמופיע באחת מהתכוניות החשובות כיום!
מדובר בחוסר התחשבות בצופים הדתיים והמסורתיים וגם בלא דתיים שמקפידים על כשרות ויש מספיק ציבור כזה!
ואני קוראת כאן למפיקי התוכנית להתחשב בנו.

אז הציבור הדתי הגדול הזה

שכל כך מפריע לו, יכו להעביר ערוץ ולגלוש במקומות שמציגים אוכל כשר. לא צריך לכפות על כולם לעשות כמוך.
וכמו שכתבתי למטה- אמא שלי דתיה ומקפידה, ובכל זאת לא מפריע לה לראות את התוכנית הזו. נכון שמדי פעם היא תגיד "איכס" על מנה עם פירות ים, אבל היא בחיים לא תגיד שצריך להגיש שם רק אוכל כשר. יודעת למה? כי היא מבינה שלא כולם כמוה. היא נהנית מהתוכנית מאד למרות שמוגשים שם דברים לא כשרים.
איזה קטע, נכון?

Lhuna1

New member
אחת התוכניות החשובות כיום? בואי נסחף...

בסה"כ ריאליטי לצרכי בידור, אף אחד לא מכריח אותכם לצפות בזה.

הנה הצעה מהפכנית

מוכנה?

את תאכלי את מה שנראה לך ראוי, ואני אוכל את מה שנראה לי ראוי. מה דעתך?

אני יודע, אני יודע. קשה לעכל.
פתאום מערכת האמונות שלך לא תקבע את צורת ההתנהגות שלי.

אבל אולי... רק אולי.... אפשר לנסות?
מה את אומרת?

למה זה פוגע בך שאוכלים לא כשר?

בתור חילוני זה לא מפריע לי כשאני רואה מאכלים כשרים, אז אולי תתאמצי קצת ותנסי שלא יפריע לך לראות מאכלים לא כשרים?
כי אם לא בא לך להתאמץ אז גם לי לא...ואני יכול להחליט בכיף שמעכשיו לא בא לי לראות יותר אוכל כשר ואני אדרוש ממך את התחשבותך בעניין פוגעני זה.

Brady

New member
זה ערוץ שמכוון לכלל האזרחים

ולא כולם מאמינים בדת שלך.
הימור שלי שכמעט חצי מהמדינה הזו לא מנועה מלאכול פירות ים. למה את מרגישה צורך לדחוף את האמונות שלך בכוח לגרון של אנשים? (תרתי משמע). חיי עם אמונותייך בביתך, עם הצלחת והסירים שלך.
קבלי את השונה חצילית, שכן את אצילית!

דרך אגב, אין שף רציני בעולם (שלא מכוון מלכתחילה לתפריט צמחוני) שיהיה מוכן לעלות על דעתו מטבח ללא פירות ים, ערבוב חלבי-בשרי וכו'. זה עלבון למקצוע.

Brady

New member
התייחסתי לפירות ים רק כי הייתה תמונה של

השרימפס בראשי
הכוונה לכל הדברים שלא נחשבים לכשרים.

GeJuFan

New member
הפסקה השנייה, לא בדיוק נכון

זה מאד תלוי בסוג המסעדה. וגם בחו״ל יש מסעדות כשרות.

אם את לא רוצה, אל תאכלי ואל תצפי.

ותני לאחרים לעשות מה שבא להם.

כל הקונספט הזה של "אנחנו רוצים להיות דתיים אז בואו נשלוט לכולם בחיים" (אפילו יצא לי חרוז!) כבר נמאס. יש גם יהודים חילונים במדינה היהודית הזו, שבכלל צריכה להיות מופרדת בין דת ולאום.
ויש גם לא יהודים, למה לכפות עליהם מה שלא רלוונטי להם?

את בביתך עשי כרצונך (עוד חרוז, תראי כמה יצירתיות יצאה לי כאן..)

GeJuFan

New member
ההודעה שלך והתגובות שלך

ושל חבריך המחפשים לכפות כשרות היא אחת הסיבות שנסעתי עד לארה״ב ללמוד את המקצוע שאני לומדת- קונדיטוריה, והוא בטופ 3 של הסיבות שבגללן אני לא רוצה לחזור לארץ ולפתוח כאן עסק בתחום שלי ולהכריח אותי לבשל לפי כפיה אידאלית שלא עומדת אחד לאחד עם מה שאני לא רק מאמינה אישית אלא גם בבישול שלי (למשל אני לא נוגעת ולא מבשלת בשמנת צמחית מבחינתי זה רעל עם כמות הכימיקלים שיש בה) זו כפייה מהסוג הנזול ביותר.

את לא רוצה לאכול או לראות אוכל שלדעתך הוא לא כבר אל תצפי בתוכנית הזו או אחרות כמוה.

kriz

New member
אנא שמרו על תרבות דיון

אני לא מוחקת כרגע הודעות (כי אני שונאת לעשות את זה...), אבל אנא - שמרו על תרבות דיון.

למעלה