אוכל כשר

גם לי זה מאד מפריע

ולכל אלו שאומרים :"למה זה אכפת לך - אז תדמיינו תכנית שבה מבשלים נניח בשר כלבים ואומרים לכם "מה מפריע לכם? אל תראו" או מבשלים דברים מזעזעים אחרים.
אני צופה בתכנית הזו ונהנית ונגעלת לסרוגין - אבל אני לא מניחה לבתי לצפות בה : רק בגלל עניין הכשרות.
היא לא אמורה לראות איך שופכים יוגורט על בשר כבש ואוכלים...
ובכלל, יש יותר אתגר כשצריכים לבשל במוסכמות הכשרות. וגם רוב הצופים יכולים לנסות לשחזר מנה אצלם בבית (מלבד צמחוניים במנות בשריים, חולי סכרת במתכונים מתוקים וכדומה).

אז אל תרשי לבת שלך.

אני דווקא חושבת שאם הילדה צופה בזה ושואלת על זה, ומסבירים לה שיש אנשים שאוכלים לא כשר ויש כאלו שאוכלים כשר, זה מעודד סובלנות כלפי השונה ממך.

דמיינתי תוכנית שמבשלים בה בשר כלבים, וכל מה שהייתי עושה בעניין זה לא לצפות בה. את יודעת שיש מדינות שבהם בשר ארנבת ובשר תנין הם דבר לגיטימי? אם אותי אישית זה מגעיל, אני פשוט לא אצפה בזה. וזהו. כי אני מאמינה בלתת לכל אחד את האופציות שלו, ועובדה שכבר היו מתמודדים דתיים במאסטר שף שבישלו כשר וניתנה להם האפשרות לעשות את זה, לצד אלו שמבשלים לא כשר.
המסר שזה מעביר הוא מסר שאומר שיש אנשים שונים בעולם, עם אידיאלים וערכים שונים, וזה בסדר גמור ואין בזה רע.
לעומת המסר שיעבור אם יגבילו את התוכנית לכשרות, שאומר שאין סובלנות כלפי השונה מאיתנו. היהדות היא אכן לא דת סובלנית במיוחד כלפי השונה, אבל כיוון שאנחנו לא מדינת הלכה- אין מקום להצעה כמו שלך.

וכן, הנה אני אומרת שוב: אם זה מפריע לך, אל תצפי. אם את כל כך מתחסדת, את בכל מקרה אמורה לא לאפשר לך ולבני ביתך לצפות בטלוויזיה בכלל. יש כל כך הרבה תועיבות שם, לא? אז תזרקי את הטלוויזיה מהבית וזהו.

אני צופה

כי כמו שכתבתי - יש שם דברים מעניינים,מצחיקים ומלמדים.
אני לא אזרוק את הטלויזיהמהבית - כי אין לנו טלויזיה בבית (אני צופה במאקו יום-יומיים לאחר השידורבד "כ).
לבת שלי אני לא אתן לראות ואז אתחיל להסביר. "טוב מראה עיניים ממשמע אזניים" - ובטח לילדה צעירה.
אני לא יודעת אם צריך "לאסור" - בכל זאת זה לא ערוץ ממלכתי.
אבל זכות המחאה קיימת. ומותר לי להצהיר שזה מגעל אותי, גורע בעיני מהתכנית וגםמה שופטים. (איכשהויותר קשה לי עם חיים ומיכל - שבאו מבית מסורתי (לדברי מיכל גם היא) מאשר רושפלד שנראה לי גדל לתוך זה).
כי בשורה התחתונה כל הססמאות לא יעזרו : אנחנו לא סתם עוד אנשים, שמותר להם לאכול מה שבא להם. אנחנו שייכים לעם היהודי עם כל מה שמשתמע מזה.

אגב, גם הגרגרנות סביב אוכל באשר הוא, הקדשת האוכל, וההמקדות בפיות השופטים הלועסים : מעלה בי חלחלה. אבלזה מהיבט אחר לגמרי.

אנחנו כן עוד סתם אנשים שמותר להם לאכול מה שבא

להם.

צריך לעשות כאן הפרדה נחוצה בין דת ללאום. זה שמישהו נולד ללאום יהודי, לא אומר שהוא מרגיש חלק מהדת היהודית. יש רבים מאיתנו שמה לעשות, לא חושבים שהעניין הזה צריך לשנות להם ואין להם בעיה עם אוכל כשר.

בתוכנית יש מקום גם לאוכל כשר וגם לאוכל לא כשר, זה מכבד את כל הצדדים, זה הכל.

שימי לב למה שאת אומרת:
אנחנו מדינה יהודית ויש חלק מהיהודים שאוכלים כשר וחשוב להם לשמור כשרות, אז בואו נמנע מאנשים שהכשרות לא חשובה להם, לבשל על פי ראות עיניהם בתוכנית.

אני אומרת:
במדינה יש הרבה אנשים שהכשרות חשובה להם, והרבה כאלו שלא. בואו ניתן הזדמנות שווה למי שחשובה לו הכשרות ולמי שלא חשובה לו הכשרות, וכל אחד יוכל לבשל כראות עיניו בתוכנית.

מבינה את ההבדל?

לא אמרתי למנוע

כן אמרתי שזה מפריע לי ואפילו מאד.
למה זה מפריע לי?
כי כן מציק וכואב לי לראות את בני העם היהודי אוכלים כל מיני מאכלים - שאבותיהם היו מוכנים לההרג (וחלקם נהרגו) כדי לא לאכול אותם.
לומר "אני יהודי אבל לא בהכרח חלק מהדת" - זה נחמד כאמירה. הבעיה היא שכל הנוכחות שלנו כאן יחדיו היא מכח הדת.
בלי זה - אין שום בעיה שנמשיך לחיות בין הגויים עוד אלפי שנים. הרי כולנו בני אדם, אז מה זה משנה?
מה מקשר יוצא גרמניה עם יוצר מרוקו? הרי מבחינת תרבות הארופאי מרגיש קרוב יותר לתרבות הגרמנית והמרוקאי קרוב יותר תרבותית לתרבות הערבית.
למה שניהם פה ומה הופך אותם למדינה אחת - חוץ מהיהדות? כל הנוכחות שלנו כאן היא רק מכח הדת.
אז כל אחד אוכל מה שבא לו - לי צורם לראות את ההדרדרות של העם שלנו.

just me54

New member
יש דת ויש לאום

זה שהלאום של אדם הוא יהודי לא אומר שהוא צריך להאמין בדת היהודית. זכותך להאמין במה שאת רוצה אבל את לא יכולה לכפות על אדם אחר מה לאכול רק בגלל הלאום שלו, ועוד לכנות את זה "הידרדרות". יש גם צמחונים שקשה להם לראות שאוכלים בשר בטלוויזיה, אז נאסור על המתמודדים לבשל בשר? אם זה קשה לך לראות, את לא חייבת לצפות בתוכנית.

למעלה